WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaG wrote:To raczej chodzi o ospę.
Dziecko musi chodzić do żłobka lub punktu opieki dziennej (tzw. klub dziecięcy, jest to inna forma opieki nad dziećmi do lat 3 w celu umożliwieniu matce powrót do pracy).
Dyrektor takiego miejsca,na podstawie umowy z rodzicem wystawia zaświadczenie i dziecko może otrzymać szczepionkę za darmo.
Źródło: https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2018/01/akt.pdf
No my też dostaliśmy takie info, więc z tym uczęszczaniem na dodatkowe zajęcia to panią w przychodni chyba poniosło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 15:14
JustynaG, JustynaG lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Wykończymy się, pół nocy płaczu, krzyku na cały dom. Teraz drzemka dopiero, po 20 minutach znowu płacz. Widzę pod cieniutka warstwą dziąsła dwie dolne czwórki. Nic nie chce jeść. Ciągle na ręce, brzuch zaczął boleć do granic możliwości 😥 mąż do 17 na służbie. Chce mi się płakać 😥
-
Camilla33 wrote:Wykończymy się, pół nocy płaczu, krzyku na cały dom. Teraz drzemka dopiero, po 20 minutach znowu płacz. Widzę pod cieniutka warstwą dziąsła dwie dolne czwórki. Nic nie chce jeść. Ciągle na ręce, brzuch zaczął boleć do granic możliwości 😥 mąż do 17 na służbie. Chce mi się płakać 😥
-
Camilla33 wrote:Wykończymy się, pół nocy płaczu, krzyku na cały dom. Teraz drzemka dopiero, po 20 minutach znowu płacz. Widzę pod cieniutka warstwą dziąsła dwie dolne czwórki. Nic nie chce jeść. Ciągle na ręce, brzuch zaczął boleć do granic możliwości 😥 mąż do 17 na służbie. Chce mi się płakać 😥kasia1518
-
kasia1518 wrote:Dziewczyny nie dolujcie ... przy trójkach jest jeszcze gorzej?
Mówi się że trójki są najgorsze, jedno ze oczne cokolwiek to znaczy a jakaś legenda jest rzekomo że dziecku mózg pęka przy trójkach 😂 no jak pytam znajomych to trójki najgorsze -
Jezu dajcie spokój, po ostatnich masakrycznych 2 nie chce myśleć co będzie z resztą. Choć widać, że coś tam się poszerza, na razie źle nie jest. Do pobudrk w nocy się przyzwyczaiłam i nawet nie czekam na lepsze spanie, nawet jestem wyspana. Gorzej mój kręgosłup jak odkładam go z powrotem.
Dzisiaj byliśmy zalatwic formalności w żłobku, mały będzie w grupie biedronek 😀🐞. Będzie tam najstarszy, może przejdzie do innej grupy, ale na razie dyrektorka powiedziała, że są tam 2 "gryzonie" i moze lepiej żeby na początek tam nie szedł. Powiedziala, że rodzicom powiedziała żeby iść z nimi do psychologa haha pewnie Brunowi też zaleci jakiegoś specjalistę 😁. Będzie ciekawie. Zaczynamy 2 grudnia.wrzesień 2018 - synek -
86monia wrote:Mówi się że trójki są najgorsze, jedno ze oczne cokolwiek to znaczy a jakaś legenda jest rzekomo że dziecku mózg pęka przy trójkach 😂 no jak pytam znajomych to trójki najgorszekasia1518
-
86monia wrote:Mówi się że trójki są najgorsze, jedno ze oczne cokolwiek to znaczy a jakaś legenda jest rzekomo że dziecku mózg pęka przy trójkach 😂 no jak pytam znajomych to trójki najgorsze
-
KATARZYNACarm wrote:OMG niech się juz te zęby skończą😱 te biegunki to były raczej na zeby, bo dzisiaj widziałam dolną dwójkę, i doszedł katar wodnisty 😢🤞