WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha mój dziś też tatusiowi walnął niespodziankę w wannie haha ale nie w trakcie kąpieli tylko przy obmywaniu po już niby skończonej
Ja tam idealna nigdy nie byłam, normalna do końca też to czasem też się wydzieram jak poparzona z bezsilności, złości, żalu, nerwów na życie, żyjemy w popieprzonych czasach, nawet jak człowiek chciałby zwolnić odpocząć to nie ma jak. Urlop macierzyński dobre sobie, wychowawczy poprawka pierwszego w lepszym wydaniu. Potwierdzi to każda mama która wyrwala się z domu do ludzi. Nic lepiej nie robi na głowę.
aLunia u nas leci Clatra syrop i nasonex steryd boję się go używać bo pediatra mnie nastraszyl przerostem błony śluzowej nosa. W zeszłym sezonie grzewczym i chyba poprzedniego też przerabialiśmy te chrzakanie takie ani syrop na alergie ani sterydy nie pomagały wtedy. Zresztą jak teraz. A wy mieliście alergie pokarmowa kiedyś?
Odczulac będziemy też prywatnie, tabletki podjezykowo to będą. Rzekomo jeden sezon i po kłopocie, strach pomyśleć co mają w składzie i ile to będzie kosztować ale zdrowe dziecko to szczęśliwe dziecko i mama na kłucie bym się nie zdecydowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 22:28
Minns lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Natalka bardzo dużo ulewała, nawet bardziej wymioty to było typowo po mleku nawet po kp i ciągle taki wydęty brzuszek. Dostaliśmy Bebilon pepti i po tym przeszło. Później powoli wprowadzaliśmy nabiał i niby ok. Ale nie wiem czy to nie byk refluks, choć przy kp nie powinno tak raczej być więc nie wiem do końca. Przerąbane z tymi alergiami.
Nam się też kiedyś zdarzyła kupa i mój mąż też mowa, że wyłowi haha ale w końcu wylał. Ale ptt tobie współczuję yych. -
Oczywiście pierwsze co zrobiłam to nagrałam filmik dla taty😁
Ja naprawdę podziwiam kobiety, które latami mogą siedzieć z dziećmi w domu. Bez żłobka, bez przedszkola cały dzień, tydzień, miesiąc, rok z dzieckiem na okrągło. Ja muszę do ludzi, inaczej zwariuje.verita, kuwejtonka, 100krotka30, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Ja wiem że to był cud i szybko się nie powtórzy ale moje dziecko pierwszy raz od około 10 miesięcy przespalo ciągiem od 18 do 3'30. Też idą czwórki wszystkie na raz pediatra je juz we wrześniu wrozyla i jak nie było tak nie ma. Nie chce zapeszac ale chyba już niebawem wyjdą bo wrócił mu apetyt i chyba najgorzej jest jak one podchodzą pod dziaslo.
aLunia u nas zeszły pon, wt, śr kosili trawę na całym osiedlu i moja Zuza bardzo to odczula na samopoczuciu i katar silniejszy był. Przez to ciepło w tym roku pyla bardzo dlugoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 10:45
aLunia, Minns lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
U nas też chorobsko tak się rozkręciło, od soboty w nocy gorączka, w dzień w miarę ale nocki okropne. Do tego taki katar i oczy tak ropieją, że dosłownie się z nich leje, kaszel. Dopiero na 16.15 mamy wizytę.caly dzień Wiki przy mnie, ale chociaż coś się zabawi.
-
A ja tam lubię być z dzieciakami. Nie powiem,bo sprawia mi przyjemność ubrać sie ładnie,umalować,pośmiać z ludźmi w pracy. Humor mi trochę mija jak wpadam do domu i sie zaczyna :gotowanie,pranie,zabawianie,wiszenie na mnie,lekcje i ciągły brak czasu. Potem śmieję się z siebie,ze jak taki robocik zapitalam
Na syna krzyknęłam jak byl mały,tez z bezsilności. Nigdy więcej tego nie zrobilam,na Zosię tez nie krzyczę. Czasem az mnie rzuca jak broją,ale staram sie opanować. ,Na męża czasen krzyczę Najlepiej robiło mi bieganie,teraz nie mam jak. Jesteśmy tylko ludźmi,a czasy są szalone i niezbyt fajne. Duży pęd zawodowy, materializm i łatwy dostęp do mediów. Trzeba to jakos wyśrodkować.
Najlepsze są czasy przedszkolne z dziećmi,potem juz mniej fajnieMinns, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
U nas lewa dolna czwórka przebiła się, na górze już widać białe więc też za chwilę powinna być. Po prawej stronie na dole dziąsło aż purpurowe a na górze jeszcze nic nie widać. Pediatra powiedziała że do Bożego Narodzenia powinny być wszystkie czwórki. Ale męczy się bidulka . Jeszcze od wczoraj ma jakąś fazę że nie chce spać w swoim łóżku - mamy histerię przed spaniemkasia1518
-
kasia1518 wrote:U nas lewa dolna czwórka przebiła się, na górze już widać białe więc też za chwilę powinna być. Po prawej stronie na dole dziąsło aż purpurowe a na górze jeszcze nic nie widać. Pediatra powiedziała że do Bożego Narodzenia powinny być wszystkie czwórki. Ale męczy się bidulka . Jeszcze od wczoraj ma jakąś fazę że nie chce spać w swoim łóżku - mamy histerię przed spaniem
-
Camilla33 wrote:Kasiu, Piotruś od ponad miesiąca śpi na kanapie z tatą bo nigdzie indziej nie można go położyć, jego łóżeczko to wróg nr 1, w naszej sypialni zasypia na kilka minut, budzi się, wstaje I za wszelką cenę chce otworzyć drzwi. Mąż zabiera go do salonu i za 10 minut pięknie śpi.kasia1518
-
kasia1518 wrote:No ale u nas , śpi w swoim łóżku od września. Lubi swój pokój, swoje łóżko i nie było żadnego problemu. Dziś tata ja usypial i było ok. W południe u niani histeria, wczoraj u mnie i u babci też, więc chyba tata będzie usypial co noc 😊
-
Czy ktoś tu się stara o drugą ciążę? My się nie zabezpieczamy już 4 miesiące (od pierwszej miesiączki) i nic. Okres dostałam 10 miesięcy po porodzie, dalej karmię, ale tylko w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 16:07
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
kuwejtonka wrote:Czy ktoś tu się stara o drugą ciążę? My się nie zabezpieczamy już 4 miesiące i nic. Okres dostałam 10 miesięcy po porodzie, dalej karmię, ale tylko w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 15:27
kuwejtonka lubi tę wiadomość
-
O nieeee, druga ciąża najszybciej za 2 lata.
Czytałam, że te pierwsze miesiączki mogą być też bez owulacji szczególnie przy kp.
U nas kupowe wpadki były na początku (pociski nawet na ścianie). A teraz to mały musi mieć warunki i odpowiednią miejscówkę na 2. Gorzej z przebieraniem bo przeszkadza mu ta kupa i ściska poślady, a ja walczę żebyśmy wyszli z tego cało (jak na złość robi kupki tylko przy mnie ).
Ja mam nadzieje, że mały zaadaptuje się fajnie w żłobku i umożliwi mi to powrót do pracy. Dzisiaj znowu mi dał popalić, czekam na poniedziałek . Ogólnie to też sobie nie wyobrażam siedzieć kilka lat w domu z dziećmi, muszę czasem wychodzić do ludzi. A że mały wymaga 100% atencji to jestem już naprawdę wypruta. Wiadomo są lepsze i gorsze chwile.wrzesień 2018 - synek -
Ja się zastanawiam, kiedy u mnie pojawi się miesiączka przy kp. Połóg trwał teraz 7tyg ( u Zosi 5) , chciałbym założyć spiralę na 2 lata ale to się chyba po okresie zakłada. Narazie myśl o kolejnej ciąży mnie paraliżuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 18:56
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Ja się zastanawiam, kiedy u mnie pojawi się miesiączka przy kp. Połóg trwał teraz 7tyg ( u Zosi 5) , chciałbym założyć spiralę na 2 lata ale to się chyba po okresie zakłada. Narazie myśl o kolejnej ciąży mnie paraliżuje
-
Na lipcówkach jest mama, która zaszła w ciążę ze spiralą, gin sprawdzał i dobrze założona. Już naprawdę nie wiadomo jaka jest najlepsza antykoncepcja. U mnie mąż mówi, że podda się wazektomii ale też chyba temu do końca nie będę ufać.