X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola moja starsza córka tak była za teściem. Jak kiedyś u nich spaliśmy i miała gorączkę to tylko dziadek mógł ją dotknąć, strasznie przykro to było dla mnie, że nawet w takich chwilach woli jego. Byliśmy dwa tyg na wakacjach to płakała, że tęskni za dziadkiem. Fakt, że on robił co tylko chciała, ciągle nosił na rękach, chociaż widywaliśmy się może raz na miesiąc. Ja z tym nie walczyłam bo nie wiedziałam jak, nawet jak ja brałam to ona w płacz i rączki do dziadka wyciągała... Teraz ma 5 lat i ma dziadka w dupie za przeproszeniem :P

100krotka30, ola_g89, kuwejtonka lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to normalne, że czujesz zazdrość. Ja tak miałam trochę z nianią, myślałam że jej nie uspi bez cyca, że jak są zęby to sobie nie poradzi. A tu się okazuje, że przychodziła niania to ja mogłam nie istnieć, wychodziły na spacer to mi papa robiła. Czasem było mi przykro, że one się tak dobrze bawią i że nie jestem jej niezbędna w 100%.
    Natomiast nazywanie siebie mamusia to jest mocno nie tak. Podejrzewam, że bym się odezwała coś w stylu przecież tu jestem. Albo bym mocno ograniczyła kontakty np. chodziła do jakiegoś klubu dziecięcego w godzinach kiedy mamusia przychodzi, żeby Pola miała rozrywkę.
    Z tego co mówiłaś to patowa sytuacja, że Pola będzie z nią jak wrócisz do pracy.

ola_g89 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mam podobnie ale tylko wtedy gdy teściowa zabiera Zosie na cały dzień I potem ja oddaje... to Zosia chce być ciągle z nią a mnie ma w poważaniu- myślę że to efekt tego że babcia robi co tylko wnuczka chce, nosi ja na rękach... Ja wtedy po prostu odpuszczam i się wycofuje. Nieraz już głośno powiedziałam że widać że babcia spelnia jej wszystkie zachcianki. Ostatnio Tak mnie wkurzyla bo do mnie z tekstem... u mnie Zosia nie płacze wcale, nie wpada w histerię, ojej dziecko wyplakalas się za cały dzień- myślałam że padnę po tych tekstach i odpowiedziałam jej że robi co tylko Zosia chce , nos ma nie odciagnięty z kataru , to nic dziwnego że nie płakała.

U mnie na szczęście nie trwa to długo, ale Zosia szybko załapała że babcia spełnia jej wszystkie widzi mi się.

ola_g89 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka byłam u lekarza dziś to zapytałam nasza Panią dr i też właśnie poleciła te wlewki. Od razu kupiłam i zanioslam sasiadce, pomogło 😊 A jaki maluch od razu spokojny.

Ola zignoruj sytuację inaczej się wykonczysz. Ja bym skorzystała, albo inaczej bym wykorzystywała tesciowa na maxa, a córeczka i tak najbardziej w świecie kocha Ciebie 😊

My dziś pojechaliśmy do przychodni w mojej sprawie a synek niechcący załapał się na szczepienie, tym sposobem odra, świnka i rozyczka za nami. Po pierwszej połowie stycznia 3 dawka pneumokokow, później ospa i 4 dawka pneumokokow, może do połowy marca się wyrobimy.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :) już myślałam, ze jestem nienormalna, a tu widzę, ze takie akcje się zdarzają.

Nie ukrywam, ze liczę na scenariusz „teraz ma babcie w dupie” :D u nas na bank wynika to z faktu, ze babcia na wszystko pozwala. Daje telefon, włącza telewizor, spaceruje z nią po klatce schodowej i jeździ winda, bo Pola chce 🤷‍♀️ od jakiegoś czasu ograniczam wizyty. Sama w ogóle u niej nie bywam. Po co? Jak ciagle słyszę tylko przytyki.

p_tt właśnie przez to próbuje odwlec w czasie powrót do pracy. Tyle, ile mogę. :) bo sytuacja rzeczywiście jest patowa.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony jak będą na codzień po tyle godzin to myślę że sytuacja się zmieni. Po pierwsze teściowa w końcu będzie musiała czegoś zakazać, a po drugie Pola zateskni za swoją mama.
    Babcia może być najlepsza na świecie ale mama to mama na całe życie.

Camilla33, ola_g89, kuwejtonka, 100krotka30 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, moja teściowa też ma problemy psychiczne :) jak córka była Mała mówiła że my jesteśmy niepotrzebni i ona kupi mleko, będzie dawała jej łyżeczka, zrobi jej spanie na KANAPIE i generalnie nasza rola się skoczyla... łącznie z tym że wyrywala mi dziecko przy ludziach.... mąż pojechał następnego dnia i powiedział, że albo zachowuje się normalnie albo nie będzie miała kontaktu z wnuczka. Generalnie powiedziała, że to nasza wina. :)
    Sytuacja jest taka, że ani razu nie poszła z nią na spacer, czasem ją ponosi i daje wszystko młodej ale nie szczypiemy się i zwracamy uwagę. Ogółem córka nie przepada za dziadkami, ostatnio teść ja dotknął to 20 minut płakała i wtulala się we mnie.
    Moich rodziców lubi, gada z nimi przez telefon i biegnie jak przyjadą.
    Rozumiem co czujesz ale pamiętaj, że to Ty jesteś najważniejsza :) babcia jest jak zabawka, kiedyś pójdzie w odstawke

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,ta zazdrość jest normalna. My jesteśmy zajęte i zabiegane,babcie i nianie są tylko dla dziecka ;) i dlatego tak jest,ze dzieci za nimi przepadają.
    Na tekst o mamusi,to ja bym zasmiała się,ze cos sie mamie pomyliło ;)
    Jeśli takie teksty sie nie powtórzą,jeśli nie robi krzywdy Poli,a ta ja uwielbia i babcia się nia dobrze zajmuje,to kurcze się cieszyć tylko ;) i trochę np wykorzystać,a Mała zatęskni.
    Ta,zazdrość jest normalna,ale warto rozważyć dwie strony medalu. Jesli dziadkowie są ok,to warto te więzi budować,bo uwierz mi,nieraz Ci sie to przyda,zeby Pole zostawić jak będziesz potrzebować ,a ona tam np chętnie zostanie na noc.
    Moja teściowa wiecznie wszystko przekreca,imiona,brat,tata,dziadek i nie robi tego ze złej woli,niektórzy trochę starsi ludzie tak mają. Miałam jej to za złe,dopóki nie ogarnęłam,ze ona tak ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 08:39

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama czasem się pomyli i powie chodź syneczku ale zaraz się poprawia.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teść też ciągle daje małej telefon, ale zwracam uwagę, że tego nie robimy. I w ogóle dużo razy zwracałam uwagę, że mi się coś nie podoba, więc teściowie mają mnie za wariatkę, ale mam to gdzieś :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dobrze dziewczyny radzą, postaraj się zdystansować, dzieci szczególnie starsze tak mają, że sobie kogoś wybiorą i mają ulubionego ciocie/ wujka itp. Ja raz miałam fazę na mojego dziadka :D.

U mnie moi rodzice jak coś zrobią nie tak to oczywiście zaraz zwrqcam uwagę, a z teściami to różnie, ogólnie nie ma z nimi problemu ale wolę jak mąż zwróci uwagę.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do telefonów i tv. Tv mamy przez większość dnia wyłączony, telefony nam zabierał więc dałam mu swój stary i wstawiłam na tapecie nasze wspólne zdjęcie, nauczył się włączać ekran, patrzy na zdjęcie, posmieje się, udaje że rozmawia a nasze zostawił w spokoju 😋

Idziemy 6 grudnia na choinkę organizowaną przez żłobek, dostaliśmy zaproszenie, żal nie skorzystać, zwłaszcza że będzie w fajnym miejscu o nazwie Fabryka Misia. Sama nie mogę się doczekać haha 😋

A jakoś nie miałam okazji napisać, w ostatni piątek odwiedziła nas siostra mojej teściowej, żeby porozmawiać uwaga o naszym zachowaniu w stosunku do niej! Haha
    Prawie padlam z wrażenia, ale jak wylozylismy kawe na ławę, jej teksty o tym, że ciąża się utrzyma bez mojego leżenia i pachnienia, o tym też jej syn w jej oczach jest nieudacznikiem bo nie dostał awansu bo wybiera opiekę nad rodzina a nie wyścig szczurów to zmieniła zdanie i swoje stanowisko.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla współczuję tych rodzinnycj sporów :/ takie osoby tylko rozsiewają swoją złą energię, niestety ciężko się całkiem odciąć.

My 8 grudnia idziemy na Mikołajki organizowane z pracy męża do figloraju jakiegoś.

Tv u nas wyłączone w sumie mało oglądamy ogólnie, a telefony inne niż nasze już go nudzą. Puszczamy malemu Maszę w kryzysowych sytuacjach np w aucie czy jak go muszę ubrać w miejscu publicznym a on się awanturuje.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha fajnie macie że takie dla dzieci imprezy, my jutro idziemy zjeść grochówkę wojskowa i pooglądać czołgi 😂 takie Mikołajki

Camilla33, p_tt, 100krotka30, 100krotka30, kuwejtonka, Minns lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Camilla współczuję tych rodzinnycj sporów :/ takie osoby tylko rozsiewają swoją złą energię, niestety ciężko się całkiem odciąć.

My 8 grudnia idziemy na Mikołajki organizowane z pracy męża do figloraju jakiegoś.

Tv u nas wyłączone w sumie mało oglądamy ogólnie, a telefony inne niż nasze już go nudzą. Puszczamy malemu Maszę w kryzysowych sytuacjach np w aucie czy jak go muszę ubrać w miejscu publicznym a on się awanturuje.
    Jak tylko słyszę jej głos jak mąż czasem z nią rozmawia przez tel to mnie cholera bierze. Przynajmniej w święta nie będę musiała jej oglądać 😋
    My w ciągu dnia oglądamy bajkę Przytul się, Piotruś ją uwielbia, leci kilka minut i idzie po niej spać. A wieczorem czasem się pogapi w tv jak rodzice oglądają Kuchenne rewolucje 😋
    Nie mogę się doczekać tej choinki, byliście już w takim miejscu dla dzieci?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My często chodzimy do figloraju, albo do takich miejsc dla małych. dzieci Polka uwielbia kulki rzuca się w nie najczęściej głową, albo zakopuje, goni dzieci, chowa się.

50c7d3b9a7c34b04med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 20:51

Camilla33 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mój by chyba od tych czołgów nie odszedł, czasem po 10 minut stoję i oglądam z nim koparki, spychy i walce a jego ocha i acha nie ma końca i oczywiście jest awantura bo trzeba iść dalej.

I Ola bodajże Justyna dobrze prawi żeby korzystać z tej sytuacji ile się da choć pamiętam że sama nie umiałam zostawić córki z teściowa bo mnie po prostu *u* strzelał. Teraz z małym nie mam oporów dzwonię że za godzinę albo przyprowadze albo ona do nas goni. Chociażby żeby w Rossmannie perfumy obwachac ;-)
    Camilla super że udało się ulżyć małemu brzuszkowi :-) współczuję teściowej oby jej się coś odmieniło na lepsze. A jak Ty się czujesz?
    aLunia jak wasze samopoczucie? Pisałaś co tam u lekarza z mała bo chyba nie zarejestrowalam?

Ptt nie wyskoczyła fotka A na telefonie ja nie umiem tych linków zobaczyć :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 19:37

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać zdjęcie mojego kaskadera ale nie umiem.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,siostra teściowej rozwaliła system,chyba nawet przebiła moją szefową ;)

Zofia zwykle juz śpi o tej godzinie. A dziś szaleje w łóżeczku,zdejmuje spodnie od piżamy ,awanturuje sie. Chociaż godzina ciszy i spokoju w ciągu dnia plisss :(

Camilla33 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często z Ania bywam w czymś takim jak figloraj :) też w kulkach szaleje.

U nas w żłobku Mikołajki są chyba w środę wszystkie gwiazdy na niebie wskazują że Ania będzie w nich uczestniczyć.

Dziś wreszcie zaszczepiliśmy na mmr i ospę raZem.

Tv nie mamy , telefonów jej nie dajemy. Udaje że rozmawia przez domofon czasami jak jej dam słuchawkę. :)

Wyszły nam pierwsze trójki u góry tzn przebiły się, na dole już są mega blisko niech to się kończy i chwila spokoju

‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ