X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kasia, ja @ nie mam nadal... To już 2 lata... Ale w ciąży nie jestem więc trudno stwierdzić kiedy teraz zawita do Ciebie.
    Justyna i nie stresujesz się przy ❤ czy się po prostu zabezpieczacie? Wiem że pytanie dość intymne , jak nie chcesz to nie odpowiadaj. U mnie po prostu, chyba przy każdym ❤ byłaby myśl... Boże żebym tylko nie zaszła w ciążę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Na lipcówkach jest mama, która zaszła w ciążę ze spiralą, gin sprawdzał i dobrze założona. Już naprawdę nie wiadomo jaka jest najlepsza antykoncepcja. U mnie mąż mówi, że podda się wazektomii ale też chyba temu do końca nie będę ufać.
    Mam taka koleżankę która też zaszła w ciążę mając spiralę, teraz maz poddał się wazektomii. U nas tabletki odpadają, bo ja nie mogę łykac ze względu na czerniaka, prezerwatywa przeszkadza nam obojgu... A chcemy mieć jeszcze dziecko, stąd myśl o spirali bezhormonalnej. A po trzecim dziecku, to chyba już przy cc powiem żeby podwiązali mi jajowody i będzie po sprawie 😊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo regularnego kp dostałam miesiączkę 3 miesiące po porodzie. Ale nie była taka normalna jak ta teraz,kiedy karmię juz bardzo mało ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu pytałyście o pomysły na prezent świąteczny.
    No to proszę bardzo (z przymrużeniem oka ;))
    8a3ccf89b1ac.png 610851b2cde4.png 0b10996d503b.png 22840ce0ef7b.png

Kasia, wychodzę z założenia, że co ma być to będzie :) Bez spiny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 09:11

Minns, kasia1518, kuwejtonka, Camilla33, Izabelle lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Czy ktoś tu się stara o drugą ciążę? My się nie zabezpieczamy już 4 miesiące (od pierwszej miesiączki) i nic. Okres dostałam 10 miesięcy po porodzie, dalej karmię, ale tylko w nocy.
    My nie zabezpieczamy się od kiedy gin pozwolił wspolzyc... I też nic. Od sierpnia mam miesiączki.
    Ogółem po ostatnim rozczarowaniu chce narazie odpuścić temat, wzięłam się za siebie, pierw doprowadze siebie do porządku, a potem pomyślimy...

kuwejtonka lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, A jakiś link do sklepu?:D boskie xD

Camilla33 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kaftan przydałaby się dla mnie czasem 😂

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dla mnie ta klatka przynajmniej dziecko mnie nie pogryzie ;-) oczywiście jak tam się zamkne A reszta niech robi co chce :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 12:00

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką smycz(?!?!), spiralke z opaska na rękę dziecka i rodzica na drugim końcu. Jeszcze nie była w użyciu, ale kto wie co będzie dalej.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy coś dziecku 6 tyg, można podać na zatwierdzenie?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Dziewczyny czy coś dziecku 6 tyg, można podać na zatwierdzenie?
    Masz na myśli zaparcia? Ja masowałam brzuszek (tylko jest schemat jak powinno się robić ), jak było bardzo źle to rurki windi

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Masz na myśli zaparcia? Ja masowałam brzuszek (tylko jest schemat jak powinno się robić ), jak było bardzo źle to rurki windi
    Tak, zaparcia. Synek sąsiadów męczy się i płacze 5 dzień, lekarz ich olal.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy. Mam problem z mała., a chyba nawet bardziej ze sobą. Jak przychodzi teściowa to cały czas mała chce być u niej na rękach. Jak ja biorę do przebrania to płacze, bo zabrałam ją od babci. Jak babcia wychodzi to jest dramat i płacz. Jestem przez nią totalnie olana. Mogłabym nie istnieć jak jest babcia, a wręcz nawet mnie odrzuca. Nie wiem już jak mam się zachowywać. Jest mi cholernie przykro i po każdej wizycie babci albo u babci mam ochotę się popłakać. Podświadomie odrzucam moje dziecko wtedy i ja ignoruje, przestaje się z nią bawić i ograniczam opiekę nad nią do koniecznych czynności. Dziecinnie obrażam się na własne dziecko. Czy któraś z Was miała taka sytuacje? Czy to normalne? Dlaczego moje dziecko mnie odrzuca i woli teściowa, która przez pierwsze 6 miesięcy miała ją w dupie? Szlag mnie trafia...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla na początku życia naszych wrześniowych dzieciaczkow była z nami taka mamusia nie pamiętam czy urodzila Natalię czy ona miała tak na imie i ona właśnie pisała że używała dla córeczki jakieś wlewki miodowe bo ktoś jej polecił. Sprawdziłam to jest "melilax pediatric" bezpieczne od urodzenia. Może to by pomogło?

Ola a jak u Was z kontaktami z rowiesnikami Poli? Macie z kim się spotykać? Jak reaguje przy innych mamach? Trzyma się Ciebie? Jest zazdrosna o inne dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:31

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, moja przyjaciółka ma takie dziecko, które reaguje tak samo, ale na każdą osobę. W sensie jak przychodzi ktokolwiek to chce ciągle do tego kogoś na ręce, a jak wychodzi to jest wielki dramat. Ale to mija w przeciągu 10 sekund po wyjściu.

No właśnie - jak jest u Was? Tylko w stosunku do babci tak się zachowuje?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w stosunku do babci. Tak nie ma innego problemu. Z rówieśnikami się spotykamy, uwielbia dzieci, przy innych mamach tez nie ma problemu. Tylko babcia, ale to pewnie wynika z tego, ze babcia na wszystko jej pozwala, a mama nie. Po prostu sama ze sobą nie umiem sobie poradzić z tym. Czuje jakbym musiała walczyć z moja teściowa, która z nas jest ważniejsza. A ze nasze relacje są ch*** to dodatkowo mnie stresuje ta sytuacja. Od początku rywalizuje ze mną, co jest idiotyczne. Dzisiaj nawet powiedziała wychodząc na chwile z pokoju, ze „mamusia” zaraz wróci. A miała na myśli siebie. To jest trochę przerażajace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 21:10

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Tylko w stosunku do babci. Tak nie ma innego problemu. Z rówieśnikami się spotykamy, uwielbia dzieci, przy innych mamach tez nie ma problemu. Tylko babcia, ale to pewnie wynika z tego, ze babcia na wszystko jej pozwala, a mama nie. Po prostu sama ze sobą nie umiem sobie poradzić z tym. Czuje jakbym musiała walczyć z moja teściowa, która z nas jest ważniejsza. A ze nasze relacje są ch*** to dodatkowo mnie stresuje ta sytuacja. Od początku rywalizuje ze mną, co jest idiotyczne. Dzisiaj nawet powiedziała wychodząc na chwile z pokoju, ze „mamusia” zaraz wróci. A miała na myśli siebie. To jest trochę przerażajace.

No, niezła jazda z tym tekstem... Nie mam pojęcia, czemu akurat na nią tak reaguje :(

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wiem, że to jest przykre ale... z drugiej strony to chyba dobrze, że Pola uwielbia swoją babcię. Wykorzystaj to! Możesz zostawić Polę babci a sama pójść do sklepu, na masaż czy do kosmetyczki. Zadbaj o siebie!

EDIT. Teraz doczytałam o tej "mamusi" i zastanawiam się czy to już podpada po jakąś chorobę psychiczną. I już chyba drugi raz słyszę o jakiejś babci, która wyskakuje z takim tekstem.

Mnie denerwuje jak ktoś mówi "no u mamy/taty* to najlepiej" *niepotrzebne skreślić
    Po co sugerować dziecku, że któryś rodzic jest lepszy?

ola_g89 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była podobna sytuacja z córka i teściowa, też właśnie ze względu na jej wolną rękę dla dziecka. Może pocieszy Cię to że obecnie babcia jest tylko od kupowania drogich prezentów, a najlepsza na świecie jest mama i tata zaraz po :-)
    Teraz z małym już nie jest tak kolorowo bo on woli "Mamucie" jak to mówi teściowa do niego "ty mała Mamucia jesteś". WalcZy ze mną o wszystko jak przyjdzie żeby go przebrać, umyć, wyrywa talerz z jedzeniem żeby go karmić mimo że on tego nie chce bo radzi sobie sam. Jak z nim zostaje to grzeje mu zupkę kolejny raz tego dnia bo taki jest głodny, a ostatnio to jej bluzkę podnosił bo cycka chciał od babci. I oczywiście te wszystkie sytuacje mają miejsce jak sa sami ;-)
    Wcale bym się nie zdziwiła gdyby ona go próbowała ta piersią uraczyc haha
    Ale ja na moja teściowa już mam poprawkę i od kiedy nie ma mojej mamy to że tak powiem ani mnie jej zachowanie ziebi ani grzeje.

ola_g89, p_tt, kuwejtonka lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Tak, zaparcia. Synek sąsiadów męczy się i płacze 5 dzień, lekarz ich olal.
    Moja mała Gabrysia miała na początku straszne- w szpitalu 2 razy zgodziłam się na odgazowanie przez rurki, sama w amoku kupiłam do domu rurki windi- nie użyłam ani razu i w szpitalu też już się nie zgodziłam żeby tak jej "pomagali " - powiedziałam że ma się nauczyć sama to robić. Teraz jest dużo lepiej, męczy się tylko nad ranem ok 4-5. Pediatra powiedziała że to normalne bo w nocy jest dłużej w spoczynku. Kazała masować brzuszek, podawać przed każdym karmieniem 5 kropli sab simplex i 7 kropli delicol j tak do ukończenia 3mcz, a potem stopniowo schodzić z dawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 22:43

Camilla33 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ