X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kasia, ja @ nie mam nadal... To już 2 lata... Ale w ciąży nie jestem więc trudno stwierdzić kiedy teraz zawita do Ciebie.
    Justyna i nie stresujesz się przy ❤ czy się po prostu zabezpieczacie? Wiem że pytanie dość intymne , jak nie chcesz to nie odpowiadaj. U mnie po prostu, chyba przy każdym ❤ byłaby myśl... Boże żebym tylko nie zaszła w ciążę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Na lipcówkach jest mama, która zaszła w ciążę ze spiralą, gin sprawdzał i dobrze założona. Już naprawdę nie wiadomo jaka jest najlepsza antykoncepcja. U mnie mąż mówi, że podda się wazektomii ale też chyba temu do końca nie będę ufać.
    Mam taka koleżankę która też zaszła w ciążę mając spiralę, teraz maz poddał się wazektomii. U nas tabletki odpadają, bo ja nie mogę łykac ze względu na czerniaka, prezerwatywa przeszkadza nam obojgu... A chcemy mieć jeszcze dziecko, stąd myśl o spirali bezhormonalnej. A po trzecim dziecku, to chyba już przy cc powiem żeby podwiązali mi jajowody i będzie po sprawie 😊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo regularnego kp dostałam miesiączkę 3 miesiące po porodzie. Ale nie była taka normalna jak ta teraz,kiedy karmię juz bardzo mało ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu pytałyście o pomysły na prezent świąteczny.
    No to proszę bardzo (z przymrużeniem oka ;))
    8a3ccf89b1ac.png 610851b2cde4.png 0b10996d503b.png 22840ce0ef7b.png

Kasia, wychodzę z założenia, że co ma być to będzie :) Bez spiny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 09:11

Minns, kasia1518, kuwejtonka, Camilla33, Izabelle lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Czy ktoś tu się stara o drugą ciążę? My się nie zabezpieczamy już 4 miesiące (od pierwszej miesiączki) i nic. Okres dostałam 10 miesięcy po porodzie, dalej karmię, ale tylko w nocy.
    My nie zabezpieczamy się od kiedy gin pozwolił wspolzyc... I też nic. Od sierpnia mam miesiączki.
    Ogółem po ostatnim rozczarowaniu chce narazie odpuścić temat, wzięłam się za siebie, pierw doprowadze siebie do porządku, a potem pomyślimy...

kuwejtonka lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, A jakiś link do sklepu?:D boskie xD

Camilla33 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kaftan przydałaby się dla mnie czasem 😂

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dla mnie ta klatka przynajmniej dziecko mnie nie pogryzie ;-) oczywiście jak tam się zamkne A reszta niech robi co chce :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 12:00

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką smycz(?!?!), spiralke z opaska na rękę dziecka i rodzica na drugim końcu. Jeszcze nie była w użyciu, ale kto wie co będzie dalej.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy coś dziecku 6 tyg, można podać na zatwierdzenie?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Dziewczyny czy coś dziecku 6 tyg, można podać na zatwierdzenie?
    Masz na myśli zaparcia? Ja masowałam brzuszek (tylko jest schemat jak powinno się robić ), jak było bardzo źle to rurki windi

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Masz na myśli zaparcia? Ja masowałam brzuszek (tylko jest schemat jak powinno się robić ), jak było bardzo źle to rurki windi
    Tak, zaparcia. Synek sąsiadów męczy się i płacze 5 dzień, lekarz ich olal.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy. Mam problem z mała., a chyba nawet bardziej ze sobą. Jak przychodzi teściowa to cały czas mała chce być u niej na rękach. Jak ja biorę do przebrania to płacze, bo zabrałam ją od babci. Jak babcia wychodzi to jest dramat i płacz. Jestem przez nią totalnie olana. Mogłabym nie istnieć jak jest babcia, a wręcz nawet mnie odrzuca. Nie wiem już jak mam się zachowywać. Jest mi cholernie przykro i po każdej wizycie babci albo u babci mam ochotę się popłakać. Podświadomie odrzucam moje dziecko wtedy i ja ignoruje, przestaje się z nią bawić i ograniczam opiekę nad nią do koniecznych czynności. Dziecinnie obrażam się na własne dziecko. Czy któraś z Was miała taka sytuacje? Czy to normalne? Dlaczego moje dziecko mnie odrzuca i woli teściowa, która przez pierwsze 6 miesięcy miała ją w dupie? Szlag mnie trafia...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla na początku życia naszych wrześniowych dzieciaczkow była z nami taka mamusia nie pamiętam czy urodzila Natalię czy ona miała tak na imie i ona właśnie pisała że używała dla córeczki jakieś wlewki miodowe bo ktoś jej polecił. Sprawdziłam to jest "melilax pediatric" bezpieczne od urodzenia. Może to by pomogło?

Ola a jak u Was z kontaktami z rowiesnikami Poli? Macie z kim się spotykać? Jak reaguje przy innych mamach? Trzyma się Ciebie? Jest zazdrosna o inne dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:31

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, moja przyjaciółka ma takie dziecko, które reaguje tak samo, ale na każdą osobę. W sensie jak przychodzi ktokolwiek to chce ciągle do tego kogoś na ręce, a jak wychodzi to jest wielki dramat. Ale to mija w przeciągu 10 sekund po wyjściu.

No właśnie - jak jest u Was? Tylko w stosunku do babci tak się zachowuje?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w stosunku do babci. Tak nie ma innego problemu. Z rówieśnikami się spotykamy, uwielbia dzieci, przy innych mamach tez nie ma problemu. Tylko babcia, ale to pewnie wynika z tego, ze babcia na wszystko jej pozwala, a mama nie. Po prostu sama ze sobą nie umiem sobie poradzić z tym. Czuje jakbym musiała walczyć z moja teściowa, która z nas jest ważniejsza. A ze nasze relacje są ch*** to dodatkowo mnie stresuje ta sytuacja. Od początku rywalizuje ze mną, co jest idiotyczne. Dzisiaj nawet powiedziała wychodząc na chwile z pokoju, ze „mamusia” zaraz wróci. A miała na myśli siebie. To jest trochę przerażajace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 21:10

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Tylko w stosunku do babci. Tak nie ma innego problemu. Z rówieśnikami się spotykamy, uwielbia dzieci, przy innych mamach tez nie ma problemu. Tylko babcia, ale to pewnie wynika z tego, ze babcia na wszystko jej pozwala, a mama nie. Po prostu sama ze sobą nie umiem sobie poradzić z tym. Czuje jakbym musiała walczyć z moja teściowa, która z nas jest ważniejsza. A ze nasze relacje są ch*** to dodatkowo mnie stresuje ta sytuacja. Od początku rywalizuje ze mną, co jest idiotyczne. Dzisiaj nawet powiedziała wychodząc na chwile z pokoju, ze „mamusia” zaraz wróci. A miała na myśli siebie. To jest trochę przerażajace.

No, niezła jazda z tym tekstem... Nie mam pojęcia, czemu akurat na nią tak reaguje :(

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wiem, że to jest przykre ale... z drugiej strony to chyba dobrze, że Pola uwielbia swoją babcię. Wykorzystaj to! Możesz zostawić Polę babci a sama pójść do sklepu, na masaż czy do kosmetyczki. Zadbaj o siebie!

EDIT. Teraz doczytałam o tej "mamusi" i zastanawiam się czy to już podpada po jakąś chorobę psychiczną. I już chyba drugi raz słyszę o jakiejś babci, która wyskakuje z takim tekstem.

Mnie denerwuje jak ktoś mówi "no u mamy/taty* to najlepiej" *niepotrzebne skreślić
    Po co sugerować dziecku, że któryś rodzic jest lepszy?

ola_g89 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była podobna sytuacja z córka i teściowa, też właśnie ze względu na jej wolną rękę dla dziecka. Może pocieszy Cię to że obecnie babcia jest tylko od kupowania drogich prezentów, a najlepsza na świecie jest mama i tata zaraz po :-)
    Teraz z małym już nie jest tak kolorowo bo on woli "Mamucie" jak to mówi teściowa do niego "ty mała Mamucia jesteś". WalcZy ze mną o wszystko jak przyjdzie żeby go przebrać, umyć, wyrywa talerz z jedzeniem żeby go karmić mimo że on tego nie chce bo radzi sobie sam. Jak z nim zostaje to grzeje mu zupkę kolejny raz tego dnia bo taki jest głodny, a ostatnio to jej bluzkę podnosił bo cycka chciał od babci. I oczywiście te wszystkie sytuacje mają miejsce jak sa sami ;-)
    Wcale bym się nie zdziwiła gdyby ona go próbowała ta piersią uraczyc haha
    Ale ja na moja teściowa już mam poprawkę i od kiedy nie ma mojej mamy to że tak powiem ani mnie jej zachowanie ziebi ani grzeje.

ola_g89, p_tt, kuwejtonka lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Tak, zaparcia. Synek sąsiadów męczy się i płacze 5 dzień, lekarz ich olal.
    Moja mała Gabrysia miała na początku straszne- w szpitalu 2 razy zgodziłam się na odgazowanie przez rurki, sama w amoku kupiłam do domu rurki windi- nie użyłam ani razu i w szpitalu też już się nie zgodziłam żeby tak jej "pomagali " - powiedziałam że ma się nauczyć sama to robić. Teraz jest dużo lepiej, męczy się tylko nad ranem ok 4-5. Pediatra powiedziała że to normalne bo w nocy jest dłużej w spoczynku. Kazała masować brzuszek, podawać przed każdym karmieniem 5 kropli sab simplex i 7 kropli delicol j tak do ukończenia 3mcz, a potem stopniowo schodzić z dawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 22:43

Camilla33 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ