X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Czesc dziewczyny, ja tez mam takie bole jakby mnie ktos od czasu do czasu dziobal igłą po lewej stronie, jakby w jakniku.

Ja dzis mialam rwaną noc. Malz kursowal pol nocy po domu, katar, kaszel. Corka miala jakoes koszmary,

A mi wlasnie leci krew z nosa:/

Pewnie bierzesz coś na rozrzedzenie krwi, w związku z ty krwiakiem i stąd to krwawienie z nosa:( Lykasz wit.c na uszczelnienie naczynek?

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Marzena super !!!!
    Dziewczyny czy tez macie wrażenie ..... szczególnie wieczorem ze bańka wam pęka w brzuchu od czasu do czasu albo mnóstwo takich małych baloników pływa gdzieś tam ??

Tez tak czasem mam, szczególnie wieczorami. To nasze hormony ciążowe tak niekorzystnie oddziałują na układ trawienny;)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.
    Gratuluję, duży dzidziuś

aLunia lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Dobrze robisz Natalka, pojedz i skontroluj, lepiej dmuchać na zimne. Obawiam się jednak, że czeka Cię wielogodzinna posiadówa w poczekalni na Izbie Przyjęć, czego Ci nie życzę, mam nadzieję, że w Twoim szpitalu jest lepiej.

U nas nie ma ogólnej IP, idzie się.od razu na oddzial i wołają lekarza. Zadzwonię do niego i zapytam.czy będzie i czy mogę przyjechać, bo później nie chcę trafić na innego lekarza, który mnie znów nastraszy

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Laski, które męczycie się z katarem, spróbujcie płukać nos np Irigasinem. Ja mam bardzo silna alergie i katar jest u mnie na porządku dziennym. Zapalenie zatok miałam średnio raz w miesięcu. Ale od kiedy odkryłam irigasin, to ani raz mi się nie zdarzyło. Super oczyszcza zatoki z wszystkich bakterii a to co wylatuje przy tym z nosa, czasem może przerazić... Samo płukanie jest trochę nieprzyjemne, ale można się przyzwyczaić. Tylko trzeba pamiętać, żeby obie dziurki w nosie nie były zatkane (warto wcześniej psiknąc jakaś solą, żeby udrożnić, bo można uszkodzić uszy). Bardzo polecam, spróbujcie, szczególnie jak macie taki gesty katar :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia no fantastycznie. Jeszcze niedawno liczyly sie dzidzie w mm, teraz w centymetrach za chwile w kilogramach :)

aLunia lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.

Gratulacje!

aLunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak macie duży ból głowy to spróbujcie:
    - wziąć tabletke przeciwbólową (paracetamol)
    - otworzyć okno w pokoju (jak jest zimno na zewnątrz) albo wziąć do łóżka wkład chłodzący z lodówki, owinięty w folię i ręcznik i położyć go koło głowy
    - wejść pod grubą kołdrę, żeby się nie przeziębić
    - spróbować się przespać

Ja miewam przez całe życie masakryczne bóle głowy, z wymiotami itp i ten schemat mi zwykle pomaga.
    Tylko za długo nie można leżeć z zimnym wkładem, bo można zatoki przeziębić (aczkolwiek ja nigdy tego nie doświadczyłam).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 11:23

Malgonia, Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Gratulacje :)

aLunia lubi tę wiadomość

• carolla90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero sie wywleklam z lozka :D lezalam w lozku od 9 i nadrabialam watku na of i bbf :D

Teraz mysle co zjesc :D a potem sciagne hybryde u stop i juz wiecej nie bede robic bede malowac zwyklym lakierem .. i marzy mi sie french u raz i chyba znow przedluze pazurki...

Amy333 lubi tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Super gratulacje niech maluszek zdrowo rośnie

aLunia lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzina tez już sie domysla. Po imprezie u mojej mamy na dzien babci bratowa napisala do mnie czy przypadkiem kolejny potomek nie jest w drodze, bo nie pilam wina! No kurde co za kraj alkoholikow, nawet wina odmowic nie mozna, bo od razu posądzają o ciążę :P

Av, KasW91, nadulek, Siwulec, Amy333, Vlinder, Wesoła89, Kadża, JustynaG lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia ! Moje gratulacje :*
    Oraz wszystkim wizytującym tak ze :*****
    3,2cm do już Ogromny Groszek !:*** ale super :))) ściskam was mocno .

Co do bólu głowy , napisałam do lekarza i wzięłam paracetamol ODRAZU POMOGŁO :)

Słuchajcie a orientowalyscie się ile u was „ prywatnie kosztują badania prenatalne?”
    My wczoraj jak bywaliśmy u tej Nowej Gin . „ bo mój lekarz jest b. Znany to nic nie wpisywała w ks. Ciąży by nie
    Podważać jego opini , do zeczy , pytałam ja o to czy robi badania prenatalne , odrazu po tak długim starzy starań należy mi się wszystko na NFZ :) ucieszyliśmy się bardzo ze będę miała AŻ TYLE PIENIĘDZY ZA OSZCZĘDZONE :)
    Bo mój docent bierze uwaga !!! Ok . 1000zl :/// a jaki ze to jest klinika NAPEWNO BY MI O TYM NIE POWIEDZIAŁ .... tylko ściągnął kaske :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:12

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena ale 1000zl dokladnie za co? Za usg prenatalne? Strasznie duzo.

zud3gzu3sbje76xe.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, ja na IP już nie jadę, ponieważ zadzwoniłam do swojego lekarza, powiedziałam, że mnie mocno boli brzuch i usłyszałam: "i co z tego? USG nie wyleczy bólu brzucha, więc nie ma sensu przychodzić. Trzeba wziąć leki i czekać, ważne, że pani nie krwawi. Ta ciąża od początku przebiega inaczej niż powinna". Chodzi mu o to, że nie powinnam być w ciąży z tak późnej owulacji. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG prenatalne, na które jestem zapisana kosztuje 400 zł (dokładne usg + badania z krwi).

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w prediagu w 2014 r USG genetyczne to było coś ok 350 zł ale ciężko mi powiedzieć bo ja miałam do końca pełną diagnostykę łącznie z amniopunkcja na NFZ ale ja mam nieprawidłowy kariotyp.
    Asese zgodzę się z tobą że kłamstwo wyjdzie i tekst naciągnięte wiązadło to pełna draka bo mój brat jest rehabilitantem - a do tego już patrzyli krzywo bo przestałam biegać i 16 stycznia na rocznicy u mojej siostry nalanego winka nie tknełam. Jakoś muszę to ogarnąć na dniach. A w poniedziałek kolejna wizyta i stresik rośnie.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:48

natalinka lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zapisana na USG 11-13t - 300PLN i test PAPPA - 300PLN. Niby należy mi się z NFZ, bo mam 35 lat, ale chciałam do konretnej kobiety na USG iść, więc muszę wydać kasę. I tak mam dobrze, że większość badań mam w abonamencie w LuxMedzie.

Dzisiaj miałam jakieś koszmary w nocy, że byłam na tym USG i tylko trupią czaszkę było widać na ekranie, masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:39

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do poduszek ciążowych to ja w pierwszej ciąży kupiłam sobie taką w kształcie litery C i dla mnie osobiście się nie sprawdziła, bo mocno się wiercę w nocy, a jak już się wtulisz w tą poduszkę to ciężko się przekręcić na drugi bok ;) Natomiast później genialnie się sprawdziła jako poduszka do karmienia :)

zud3gzu3sbje76xe.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ