X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Czesc dziewczyny, ja tez mam takie bole jakby mnie ktos od czasu do czasu dziobal igłą po lewej stronie, jakby w jakniku.

Ja dzis mialam rwaną noc. Malz kursowal pol nocy po domu, katar, kaszel. Corka miala jakoes koszmary,

A mi wlasnie leci krew z nosa:/

Pewnie bierzesz coś na rozrzedzenie krwi, w związku z ty krwiakiem i stąd to krwawienie z nosa:( Lykasz wit.c na uszczelnienie naczynek?

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Marzena super !!!!
    Dziewczyny czy tez macie wrażenie ..... szczególnie wieczorem ze bańka wam pęka w brzuchu od czasu do czasu albo mnóstwo takich małych baloników pływa gdzieś tam ??

Tez tak czasem mam, szczególnie wieczorami. To nasze hormony ciążowe tak niekorzystnie oddziałują na układ trawienny;)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.
    Gratuluję, duży dzidziuś

aLunia lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Dobrze robisz Natalka, pojedz i skontroluj, lepiej dmuchać na zimne. Obawiam się jednak, że czeka Cię wielogodzinna posiadówa w poczekalni na Izbie Przyjęć, czego Ci nie życzę, mam nadzieję, że w Twoim szpitalu jest lepiej.

U nas nie ma ogólnej IP, idzie się.od razu na oddzial i wołają lekarza. Zadzwonię do niego i zapytam.czy będzie i czy mogę przyjechać, bo później nie chcę trafić na innego lekarza, który mnie znów nastraszy

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Laski, które męczycie się z katarem, spróbujcie płukać nos np Irigasinem. Ja mam bardzo silna alergie i katar jest u mnie na porządku dziennym. Zapalenie zatok miałam średnio raz w miesięcu. Ale od kiedy odkryłam irigasin, to ani raz mi się nie zdarzyło. Super oczyszcza zatoki z wszystkich bakterii a to co wylatuje przy tym z nosa, czasem może przerazić... Samo płukanie jest trochę nieprzyjemne, ale można się przyzwyczaić. Tylko trzeba pamiętać, żeby obie dziurki w nosie nie były zatkane (warto wcześniej psiknąc jakaś solą, żeby udrożnić, bo można uszkodzić uszy). Bardzo polecam, spróbujcie, szczególnie jak macie taki gesty katar :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia no fantastycznie. Jeszcze niedawno liczyly sie dzidzie w mm, teraz w centymetrach za chwile w kilogramach :)

aLunia lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.

Gratulacje!

aLunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak macie duży ból głowy to spróbujcie:
    - wziąć tabletke przeciwbólową (paracetamol)
    - otworzyć okno w pokoju (jak jest zimno na zewnątrz) albo wziąć do łóżka wkład chłodzący z lodówki, owinięty w folię i ręcznik i położyć go koło głowy
    - wejść pod grubą kołdrę, żeby się nie przeziębić
    - spróbować się przespać

Ja miewam przez całe życie masakryczne bóle głowy, z wymiotami itp i ten schemat mi zwykle pomaga.
    Tylko za długo nie można leżeć z zimnym wkładem, bo można zatoki przeziębić (aczkolwiek ja nigdy tego nie doświadczyłam).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 11:23

Malgonia, Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Gratulacje :)

aLunia lubi tę wiadomość

• carolla90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero sie wywleklam z lozka :D lezalam w lozku od 9 i nadrabialam watku na of i bbf :D

Teraz mysle co zjesc :D a potem sciagne hybryde u stop i juz wiecej nie bede robic bede malowac zwyklym lakierem .. i marzy mi sie french u raz i chyba znow przedluze pazurki...

Amy333 lubi tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Super gratulacje niech maluszek zdrowo rośnie

aLunia lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzina tez już sie domysla. Po imprezie u mojej mamy na dzien babci bratowa napisala do mnie czy przypadkiem kolejny potomek nie jest w drodze, bo nie pilam wina! No kurde co za kraj alkoholikow, nawet wina odmowic nie mozna, bo od razu posądzają o ciążę :P

Av, KasW91, nadulek, Siwulec, Amy333, Vlinder, Wesoła89, Kadża, JustynaG lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia ! Moje gratulacje :*
    Oraz wszystkim wizytującym tak ze :*****
    3,2cm do już Ogromny Groszek !:*** ale super :))) ściskam was mocno .

Co do bólu głowy , napisałam do lekarza i wzięłam paracetamol ODRAZU POMOGŁO :)

Słuchajcie a orientowalyscie się ile u was „ prywatnie kosztują badania prenatalne?”
    My wczoraj jak bywaliśmy u tej Nowej Gin . „ bo mój lekarz jest b. Znany to nic nie wpisywała w ks. Ciąży by nie
    Podważać jego opini , do zeczy , pytałam ja o to czy robi badania prenatalne , odrazu po tak długim starzy starań należy mi się wszystko na NFZ :) ucieszyliśmy się bardzo ze będę miała AŻ TYLE PIENIĘDZY ZA OSZCZĘDZONE :)
    Bo mój docent bierze uwaga !!! Ok . 1000zl :/// a jaki ze to jest klinika NAPEWNO BY MI O TYM NIE POWIEDZIAŁ .... tylko ściągnął kaske :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:12

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena ale 1000zl dokladnie za co? Za usg prenatalne? Strasznie duzo.

zud3gzu3sbje76xe.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, ja na IP już nie jadę, ponieważ zadzwoniłam do swojego lekarza, powiedziałam, że mnie mocno boli brzuch i usłyszałam: "i co z tego? USG nie wyleczy bólu brzucha, więc nie ma sensu przychodzić. Trzeba wziąć leki i czekać, ważne, że pani nie krwawi. Ta ciąża od początku przebiega inaczej niż powinna". Chodzi mu o to, że nie powinnam być w ciąży z tak późnej owulacji. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG prenatalne, na które jestem zapisana kosztuje 400 zł (dokładne usg + badania z krwi).

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w prediagu w 2014 r USG genetyczne to było coś ok 350 zł ale ciężko mi powiedzieć bo ja miałam do końca pełną diagnostykę łącznie z amniopunkcja na NFZ ale ja mam nieprawidłowy kariotyp.
    Asese zgodzę się z tobą że kłamstwo wyjdzie i tekst naciągnięte wiązadło to pełna draka bo mój brat jest rehabilitantem - a do tego już patrzyli krzywo bo przestałam biegać i 16 stycznia na rocznicy u mojej siostry nalanego winka nie tknełam. Jakoś muszę to ogarnąć na dniach. A w poniedziałek kolejna wizyta i stresik rośnie.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:48

natalinka lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zapisana na USG 11-13t - 300PLN i test PAPPA - 300PLN. Niby należy mi się z NFZ, bo mam 35 lat, ale chciałam do konretnej kobiety na USG iść, więc muszę wydać kasę. I tak mam dobrze, że większość badań mam w abonamencie w LuxMedzie.

Dzisiaj miałam jakieś koszmary w nocy, że byłam na tym USG i tylko trupią czaszkę było widać na ekranie, masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:39

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do poduszek ciążowych to ja w pierwszej ciąży kupiłam sobie taką w kształcie litery C i dla mnie osobiście się nie sprawdziła, bo mocno się wiercę w nocy, a jak już się wtulisz w tą poduszkę to ciężko się przekręcić na drugi bok ;) Natomiast później genialnie się sprawdziła jako poduszka do karmienia :)

zud3gzu3sbje76xe.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ