WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaIgi wrote:Czesc dziewczyny, ja tez mam takie bole jakby mnie ktos od czasu do czasu dziobal igłą po lewej stronie, jakby w jakniku.
Ja dzis mialam rwaną noc. Malz kursowal pol nocy po domu, katar, kaszel. Corka miala jakoes koszmary,
A mi wlasnie leci krew z nosa:/
Pewnie bierzesz coś na rozrzedzenie krwi, w związku z ty krwiakiem i stąd to krwawienie z nosa:( Lykasz wit.c na uszczelnienie naczynek? -
Kadża wrote:Marzena super !!!!
Dziewczyny czy tez macie wrażenie ..... szczególnie wieczorem ze bańka wam pęka w brzuchu od czasu do czasu albo mnóstwo takich małych baloników pływa gdzieś tam ??
Tez tak czasem mam, szczególnie wieczorami. To nasze hormony ciążowe tak niekorzystnie oddziałują na układ trawienny;) -
aLunia wrote:Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.
aLunia lubi tę wiadomość
-
asese wrote:Dobrze robisz Natalka, pojedz i skontroluj, lepiej dmuchać na zimne. Obawiam się jednak, że czeka Cię wielogodzinna posiadówa w poczekalni na Izbie Przyjęć, czego Ci nie życzę, mam nadzieję, że w Twoim szpitalu jest lepiej.
U nas nie ma ogólnej IP, idzie się.od razu na oddzial i wołają lekarza. Zadzwonię do niego i zapytam.czy będzie i czy mogę przyjechać, bo później nie chcę trafić na innego lekarza, który mnie znów nastraszy
-
Dzień dobry dziewczyny
Laski, które męczycie się z katarem, spróbujcie płukać nos np Irigasinem. Ja mam bardzo silna alergie i katar jest u mnie na porządku dziennym. Zapalenie zatok miałam średnio raz w miesięcu. Ale od kiedy odkryłam irigasin, to ani raz mi się nie zdarzyło. Super oczyszcza zatoki z wszystkich bakterii a to co wylatuje przy tym z nosa, czasem może przerazić... Samo płukanie jest trochę nieprzyjemne, ale można się przyzwyczaić. Tylko trzeba pamiętać, żeby obie dziurki w nosie nie były zatkane (warto wcześniej psiknąc jakaś solą, żeby udrożnić, bo można uszkodzić uszy). Bardzo polecam, spróbujcie, szczególnie jak macie taki gesty katar -
aLunia wrote:Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.
Gratulacje!aLunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak macie duży ból głowy to spróbujcie:
- wziąć tabletke przeciwbólową (paracetamol)
- otworzyć okno w pokoju (jak jest zimno na zewnątrz) albo wziąć do łóżka wkład chłodzący z lodówki, owinięty w folię i ręcznik i położyć go koło głowy
- wejść pod grubą kołdrę, żeby się nie przeziębić
- spróbować się przespać
Ja miewam przez całe życie masakryczne bóle głowy, z wymiotami itp i ten schemat mi zwykle pomaga.
Tylko za długo nie można leżeć z zimnym wkładem, bo można zatoki przeziębić (aczkolwiek ja nigdy tego nie doświadczyłam).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 11:23
Malgonia, Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyaLunia wrote:Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.
aLunia lubi tę wiadomość
-
Ja dopiero sie wywleklam z lozka lezalam w lozku od 9 i nadrabialam watku na of i bbf
Teraz mysle co zjesc a potem sciagne hybryde u stop i juz wiecej nie bede robic bede malowac zwyklym lakierem .. i marzy mi sie french u raz i chyba znow przedluze pazurki...Amy333 lubi tę wiadomość
-
aLunia lubi tę wiadomość
-
Moja rodzina tez już sie domysla. Po imprezie u mojej mamy na dzien babci bratowa napisala do mnie czy przypadkiem kolejny potomek nie jest w drodze, bo nie pilam wina! No kurde co za kraj alkoholikow, nawet wina odmowic nie mozna, bo od razu posądzają o ciążę
Av, KasW91, nadulek, Siwulec, Amy333, Vlinder, Wesoła89, Kadża, JustynaG lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Alunia ! Moje gratulacje :*
Oraz wszystkim wizytującym tak ze :*****
3,2cm do już Ogromny Groszek !:*** ale super )) ściskam was mocno .
Co do bólu głowy , napisałam do lekarza i wzięłam paracetamol ODRAZU POMOGŁO
Słuchajcie a orientowalyscie się ile u was „ prywatnie kosztują badania prenatalne?”
My wczoraj jak bywaliśmy u tej Nowej Gin . „ bo mój lekarz jest b. Znany to nic nie wpisywała w ks. Ciąży by nie
Podważać jego opini , do zeczy , pytałam ja o to czy robi badania prenatalne , odrazu po tak długim starzy starań należy mi się wszystko na NFZ ucieszyliśmy się bardzo ze będę miała AŻ TYLE PIENIĘDZY ZA OSZCZĘDZONE
Bo mój docent bierze uwaga !!! Ok . 1000zl // a jaki ze to jest klinika NAPEWNO BY MI O TYM NIE POWIEDZIAŁ .... tylko ściągnął kaske
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:12
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Cóż, ja na IP już nie jadę, ponieważ zadzwoniłam do swojego lekarza, powiedziałam, że mnie mocno boli brzuch i usłyszałam: "i co z tego? USG nie wyleczy bólu brzucha, więc nie ma sensu przychodzić. Trzeba wziąć leki i czekać, ważne, że pani nie krwawi. Ta ciąża od początku przebiega inaczej niż powinna". Chodzi mu o to, że nie powinnam być w ciąży z tak późnej owulacji. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać...
-
U nas w prediagu w 2014 r USG genetyczne to było coś ok 350 zł ale ciężko mi powiedzieć bo ja miałam do końca pełną diagnostykę łącznie z amniopunkcja na NFZ ale ja mam nieprawidłowy kariotyp.
Asese zgodzę się z tobą że kłamstwo wyjdzie i tekst naciągnięte wiązadło to pełna draka bo mój brat jest rehabilitantem - a do tego już patrzyli krzywo bo przestałam biegać i 16 stycznia na rocznicy u mojej siostry nalanego winka nie tknełam. Jakoś muszę to ogarnąć na dniach. A w poniedziałek kolejna wizyta i stresik rośnie. -
nick nieaktualny
-
Ja jestem zapisana na USG 11-13t - 300PLN i test PAPPA - 300PLN. Niby należy mi się z NFZ, bo mam 35 lat, ale chciałam do konretnej kobiety na USG iść, więc muszę wydać kasę. I tak mam dobrze, że większość badań mam w abonamencie w LuxMedzie.
Dzisiaj miałam jakieś koszmary w nocy, że byłam na tym USG i tylko trupią czaszkę było widać na ekranie, masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:39
Leon
-
A co do poduszek ciążowych to ja w pierwszej ciąży kupiłam sobie taką w kształcie litery C i dla mnie osobiście się nie sprawdziła, bo mocno się wiercę w nocy, a jak już się wtulisz w tą poduszkę to ciężko się przekręcić na drugi bok Natomiast później genialnie się sprawdziła jako poduszka do karmieniaSynek ur. w 2016