X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Hej dziewczyny! Mogę się do Was przyłączyć? Termin mamy na 03.09, to moje drugie dziecko, w domu na rodzeństwo czeka 13msc Tysio cycoholik pełną gębą :)

Witaj:)

MK.mk lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj frezyjciada:)

Kurde, wybtu o badaniach, a ja juz pol litra lodow zjadlam

Amy333 lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:

Lody mogłyby być. Choć ja bym zjadła kilo frytek... no ostatecznie chipsow.

MamaIgi lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy hektary sadow Pięknych jabloni i w ciągu roku nie jem wogole jabłek , a teraz oddałabym za nie życie :O
    Dziś kupiłam 20sztuk i 5 już zjadłam

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam kilka Lobo, zaraz będę wcinać :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam wiecej owoców w ciągu ostatniego miesiąca niż w ciągu całego poprzedniego roku ;)

Rucola, Vanillaice lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam pół kg winogrona

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Hej dziewczyny! Mogę się do Was przyłączyć? Termin mamy na 03.09, to moje drugie dziecko, w domu na rodzeństwo czeka 13msc Tysio cycoholik pełną gębą :)
    witaj :) dopisałam cię do naszej grupy.

• carolla90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    A tak podpytam ściagasz hybryde ze względu na ciąże? ja właśnie zdjęłam i już też nie chce robić, jednak to chemia. Ale tak sobei myślę, że pewnie przesadzam, heh;-) sama juz nie wiem:)

Jakos zapal na robienie mi przeszedl ... na nogach moge zwyklym lakierem tez sie dlugo trzyma.. u rak sciagnelam bo sie naczytalam ze to zle na poczatkowym etapie.. a robilam juz zele dlugo i chce zeby paznokcie troche odpoczely..

Amy333 lubi tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Hej, ja tez termin na 3.09.

Malgonia, frezyjciada lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

A i pytalam o te klucia. No powiedzial, ze to niby normalne, ale brac nospe i apap bo lepiej zeby nie bolalo.

Malgonia, te kłucia, bóle są normalne. Macica się rozciąga.
    Na razie nie mam bóli brzucha ale gin mnie uprzedził, że mam "tyłozgięcie macicy" i pewnie za 2 tygodnie to bez nospy się nie obejdę. No i zalecił bym wtedy leżała na brzuchu! Tak, na brzuchu.
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    U mnie z rana znów mega mdłości. Rano, pół h przed śniadaniem biorę lek na tarczycę. Zastanawiam się jak na dłuższą metę uda mi się to pogodzić z przytulaniem porcelany..
    Ja wizytę mam jutro. Nie mogę się doczekać.

Mam ten sam problem. Ale w związku z tym, że każdej nocy budzę się na siusiu - to od razu łykam tabletkę (zazwyczaj koło 3-4 w nocy). Niestety, rano nie jestem w stanie pół godziny być na czczo.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:

Na zdrówko ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja juz po wizycie. Wiesci sa dobre i zle. Dobre to takie ze maluch rosnie ma juz 1,60 cm i serduszko bije. ZLE to takie ze krwiak sie w ogole nie wchlonal ani nic , jest jeszcze chyba wiekszy ale lekarz mowil ze niby daleko od dziecka. I nie zagraza... ale sie podlamalam. Tyle lekow , lezenia plackiem i nic. Mam caly czas sie oszczedzac i wierzyc ze bedzie dobrze.
    Musi być dobrze, nic nie zostaje tylko leżeć i wypoczywać. Jeśli wierzysz to módl się. Ja jutro jadę podejrzeć moje dwie paskudy.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja juz po wizycie. Wiesci sa dobre i zle. Dobre to takie ze maluch rosnie ma juz 1,60 cm i serduszko bije. ZLE to takie ze krwiak sie w ogole nie wchlonal ani nic , jest jeszcze chyba wiekszy ale lekarz mowil ze niby daleko od dziecka. I nie zagraza... ale sie podlamalam. Tyle lekow , lezenia plackiem i nic. Mam caly czas sie oszczedzac i wierzyc ze bedzie dobrze.

Jesteśmy z Tobą, ten wątek już zakończył swoje smutne żniwa teraz musi być już tylko dobrze ☺

Malgonia lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum najważniejsze, że dzidziuś żyje i rośnie, skoro lekarz mówi, że krwiak nie zagraża i jeśli jemu ufasz to nie zamartwiaj się za dużo. Negatywne myśli nie są wskazane zwłaszcza w ciąży. Odpoczywaj i myśl pozytywnie.

Zazdroszczę Wa dziewczyny, że możecie jeść, u mnie każdy posiłek ląduje w toalecie.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:48

Vlinder, Izabelle lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Moja rodzina tez już sie domysla. Po imprezie u mojej mamy na dzien babci bratowa napisala do mnie czy przypadkiem kolejny potomek nie jest w drodze, bo nie pilam wina! No kurde co za kraj alkoholikow, nawet wina odmowic nie mozna, bo od razu posądzają o ciążę :P
    Skąd ja to znam...

Jakiś czas temu (jeszcze w ciąży nie byłam), odmówiłam wina (po prostu nie miałam ochoty). Miesiąc później teściowa komentarz w stylu "Sąsiadka pytała mnie czy Justyna jest w ciąży, no i powiedziałam, że nie wiem no bo przecież ostatnio wina nie piłaś...".
    W Sylwestra udało mi się zakamuflować przed przyjaciółmi. :)
    a w święta ciągle byłam kierowcą więc mogłam odmawiać i nie budziło to podejrzeń.

Vlinder, nadulek lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Mnie to te sasiadki najbardziej rozwalaja ;) swoją drogą to ciekawa jestem ilu osobom moja mama sie juz pochwalila.

A ja mam takie wzdecie, ze wygladam jakbym juz byla w 5 miesiacu i nie moge oderwac wzroku od swego odbicia ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu i ja mogę się pochwalić ze widziałam bijące serduszko :) Dziś z Om 7 i 1 ,a z usg 6tydz5dn,zarodek mam 7,5 mm ♥ Mam mdłosci juz całe dnie ,i czasem cos tam mnie zakłuje,a jeszcze dodatkowo bol gardła mnie zaatakował.

matkapatka, KasW91, Marzena782, JustynaG, CzterolistnaKoniczyna, Herbata, Rucola, nadulek, aLunia, Siwulec, Vlinder, Asiek1214, paulka86, Izabelle, Antonina38 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ