WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Veritaserum musisz być dobrej myśli, wszystko na pewno będzie dobrze!
Ja już się denerwuje poniedziałkowa wizyta, dzisiaj śnił mi się mój gin..
W poniedziałek to ja chyba zwariuje
-
promyczek 39 wrote:W końcu i ja mogę się pochwalić ze widziałam bijące serduszko Dziś z Om 7 i 1 ,a z usg 6tydz5dn,zarodek mam 7,5 mm ♥ Mam mdłosci juz całe dnie ,i czasem cos tam mnie zakłuje,a jeszcze dodatkowo bol gardła mnie zaatakował.
Gratuluję innym mamusiom również, które zobaczyly dzisiaj pięknie bijące Serduszkapromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam o tyle dobrze, że nadal karmię piersią syncia, więc nikt nic nie podejrzewał nadal część nic nie wie, bo jestem na lekach dupek+ luteina i zwyczajnie chce poczekać żeby było już trochę spokojniej. Samo to, że z takimi wynikami badań zaszłam to był szok nawet dla mojej gin na razie jest ok, Dzidzia rozwija się prawidłowo, 2,6cm, serduszko 168uderzeń. Jesteśmy na dobrej drodze
Malgonia, Marzena782, JustynaG, promyczek 39, nadulek, MiSia :), Vlinder, Izabelle, matkapatka lubią tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:W końcu i ja mogę się pochwalić ze widziałam bijące serduszko Dziś z Om 7 i 1 ,a z usg 6tydz5dn,zarodek mam 7,5 mm ♥ Mam mdłosci juz całe dnie ,i czasem cos tam mnie zakłuje,a jeszcze dodatkowo bol gardła mnie zaatakował.
Moje Ogromne gratulacje :*❤️promyczek 39 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
veritaserum wrote:Ja juz po wizycie. Wiesci sa dobre i zle. Dobre to takie ze maluch rosnie ma juz 1,60 cm i serduszko bije. ZLE to takie ze krwiak sie w ogole nie wchlonal ani nic , jest jeszcze chyba wiekszy ale lekarz mowil ze niby daleko od dziecka. I nie zagraza... ale sie podlamalam. Tyle lekow , lezenia plackiem i nic. Mam caly czas sie oszczedzac i wierzyc ze bedzie dobrze.
Veritaserum, gratuluję pięknie rosnącego bobasa:) Przy tym zmasowanym ataku ze strony farmakologicznej i Twojego oszczędnego funkcjonowania- krwiaka wyślesz do przeszłości i zostanie Ci tylko się cieszyć, tego Ci życzę
Ty martwisz się krwiakiem obok dzidzi, ja z kolei tym, jak rozwija się moje maleństwo. Jesteśmy w tym samym dniu ciąży, a mój smerf jest mniejszy, mierzy 13,4mm i usg wyliczyło, że to pasuje do 7tyg.4dni. Serduszko bije 164/min i ten pomiar podnosi mnie na duchu, ale i tak się boję... Marzę o dniu, w którym nie będę czuła strachu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 21:09
-
MiSia :) wrote:Veritaserum musisz być dobrej myśli, wszystko na pewno będzie dobrze!
Ja już się denerwuje poniedziałkowa wizyta, dzisiaj śnił mi się mój gin..
W poniedziałek to ja chyba zwariuje -
Veritaserum musi być dobrze kochana .Niech maluch zdrowo rosnie
Promyczek gratulacje rośnijcie zdrowopromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Ale mi ślinka pociekla zaraz z rana idę po woreczek
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Dziewczyny a mi troche dziś smutno, nie dość że nudności sięgnęły zenitu i czuje w gardle że zaraz skonczę w WC to jeszcze miałam wizyte u gina i nie jestem za bardzo zadowolona:( Badania wszystkie ok i juz chcial powiedziec do widzenia no to go pytam ktory to tydzień dokładnie (a on ze wg miesiaczki 8-9), czy mi usg zrobi i zmierzy dzieciatko a on ze nie bo nie ma potrzeby jak wszystko ok a ja tak bardzo chciałam wiedziec ile ma mm i jak szybko bije serce (nawet nie chcialam słuchac bo mnie poinformowal ze to szkodliwe), na upartego by mi zrobil ale odpuscilam. I mam sie we wt zglosic po l4 (bede miec od pon. bo na przód powiedzial ze dac nie może).Suma sumarum nic nowego sie nie dowiedzialam, pogledzil 30 minut, popatrzył jak na głupią gąskę ale nic nie skasowal. Mam się pojawić za 2 tyg to powiedzial ze wtedy bedzie USG
-
nadulek wrote:Ja tak samo w poniedziałek wizytuje mam nadzieje nie popaść w paranoję choć już blisko
Eh przybijam piątkę, to tak jak i ja.
Wesoła najważniejsze, że wszystko jest w porządku ale domyślam się jaki czujesz niedosyt po tej wizycie. Dwa tyg szybko minie i zobaczysz maleństwo -
Ja po wczorajszej wizycie nie mogłam dojść do siebie, taka byłam zmęczona i strasznie bolała mnie głowa po tym ciśnieniu. Poszłam szybko spać o dzisiaj jest ok naszczescie.
Veritaserum najważniejsze że maluszek rośnie i tak jak gin mówi, że krwiak jest w odpowiedniej odległości. Niech to dziadostwo już zniknie :*
Gratuluję udanych wizyt. No i wcale się nie dziwię tym, które już przeżywają stres w związku z wizytami. -
ALunia a teraz juz prenatalne przed Toba?
Wesola, ja to bym pewnie nie odpuscila, ale dwa tygodnie to da sie przezyc jesli jakos niedawno mialas usg.
Ja tez czekam na poniedzialek. Niby lekarz mnie uspokoil ze wszystko wyglada dobrze, ale jak juz minely mi bole brzucha to sie teraz martwie czemu nic nie czuje. Istna paranoja.
Ale za to dzis przychodza znajomi wiec dzien powinien szybko zleciec.
-
veritaserum wrote:Ja juz po wizycie. Wiesci sa dobre i zle. Dobre to takie ze maluch rosnie ma juz 1,60 cm i serduszko bije. ZLE to takie ze krwiak sie w ogole nie wchlonal ani nic , jest jeszcze chyba wiekszy ale lekarz mowil ze niby daleko od dziecka. I nie zagraza... ale sie podlamalam. Tyle lekow , lezenia plackiem i nic. Mam caly czas sie oszczedzac i wierzyc ze bedzie dobrze.
Kochana ja mam krwiaka 3 tygodnie i 3 dni i u mnie jedynie zmienil ksztalt na bardziej kulisty. A tez leze plackiem i oszczedzam sie jak moge. Wizyta za 10 dni. Nie licze nawet na to, ze tego dziada nie bedzie, ale chocoaz na to, ze z tymi plamieniami zhemolizowana krwia choc trocje sie zmniejsza. Jesli pkaze sie, ze nie, bedzie mi przykro, ale najwazniejsza z calej wizyty wiadomosc to ta- ze malenstwo rosnie i ma sie dobrze!
Wiec uszy do gory i noe myslimy o tym co zle:)Malgonia, veritaserum lubią tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
Hej Veritaserum i MamaIgi,
Wygląda na to, że właśnie dołączam do Waszego obozu antykrwiakowego. Wczoraj po epizodzie nieduzego krwawienia ginekolog znalazł 3 małe krwiaki, łącznie 30x5mm. Maleństwo ok, urosło do 2,80cm i serduszko bije. Czeka mnie 3tyg. leżenia, leków i zaciskania kciukow.
Trzymajcie się ciepło,
EwaMamaIgi lubi tę wiadomość
-
evitkagg85 wrote:Hej Veritaserum i MamaIgi,
Wygląda na to, że właśnie dołączam do Waszego obozu antykrwiakowego. Wczoraj po epizodzie nieduzego krwawienia ginekolog znalazł 3 małe krwiaki, łącznie 30x5mm. Maleństwo ok, urosło do 2,80cm i serduszko bije. Czeka mnie 3tyg. leżenia, leków i zaciskania kciukow.
Trzymajcie się ciepło,
Ewa
Przygarniamy Cie w swe ramiona kochana i walczymy razem!
Trzeba sie rozprawic z dziadostwem, bo wiosna idzie!!))
Nie martw sie. Przejdziemy przez to razem!
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
nick nieaktualny