WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z racji wieku pewnie dostanę skierowanie na prenatalne. Mimo to i tak chcemy zrobić Nifty lub Harmony, być może uda się dzięki temu uniknąć aminopunkcji. Czytałam też,że mutacja mthfr często fałszuje test pappa,stąd decyzja o Nifty lub Harmony. Czy któraś z Was robiła te badania ?
-
Cześć dziewczyny ;*
podczytuje Was zazwyczaj przed pójściem spać i nie mam siły nawet odpisać. Mogłabym non stop spać, ale przy dziecku to mega trudno. Dzisiaj przyjechał dziadek więc leniuchuje. Szkoda, że dziadkowie mieszkają od nas daleko...
Najpierw gratuluję udanych wizyt ;*
Mi się udało wbić na jutro. Od dzisiaj mam pakiet w Medicover i zobaczymy czy będzie lepiej niż w Luxmedzie.
Ja w ciąży przytyłam 8.5 kg ale mi gin powiedziała że mogę max 12 przytyć. Zaczynałam z 73kg a teraz ważę 53 kg i mam 167 cm.
W przecciągu 4 miesięcy bardzo dużo zrzuciłam poprzez zmianę diety. Jak zaczęliśmy rozszerzać dietę synkowi i zrezygnowaliśmy ze słoiczków to poszło samo i się trzyma mimo że wcinam teraz słodycze a teraz to mam na nie meeega chęć.
Tasia no właśnie my mamy wielką rodzinną imprezę 10.02 i wszyscy wiedzą ,że ja z lubiących wypić i teraz nie wiem co zrobić...bo będzie podejrzane. Teściowie mówią żeby Alkowi założyć koszulkę z napisem że będzie starszym bratem czyli tak jak im powiedzieliśmy ale ja się waham bo to będzie skończony 9 tc. -
Izabelle wrote:Ja z racji wieku pewnie dostanę skierowanie na prenatalne. Mimo to i tak chcemy zrobić Nifty lub Harmony, być może uda się dzięki temu uniknąć aminopunkcji. Czytałam też,że mutacja mthfr często fałszuje test pappa,stąd decyzja o Nifty lub Harmony. Czy któraś z Was robiła te badania ?
Leon
-
Izabelle wrote:Ja z racji wieku pewnie dostanę skierowanie na prenatalne. Mimo to i tak chcemy zrobić Nifty lub Harmony, być może uda się dzięki temu uniknąć aminopunkcji. Czytałam też,że mutacja mthfr często fałszuje test pappa,stąd decyzja o Nifty lub Harmony. Czy któraś z Was robiła te badania ?
Co do mówienia rodzinie to u nas to skomplikowane bo po pierwsze nie planowaliśmy tego po drugie moja mama bardzo pomaga mi z zakrzywieniem czasoprzestrzeni czy jak kto woli jak się coś wali i pali w pracy w żłobku, starszą ma zawody młodsza gorączkę potrafi przyjść o 2 w nocy na telefon nie jest tym faktem zadowolona ale przyjdzie. Dlatego wiadomość o kolejnej fasoli raczej nie będzie należała do tych wyczekanych i upragnionychIzabelle lubi tę wiadomość
-
matkapatka wrote:Cześć dziewczyny ;*
podczytuje Was zazwyczaj przed pójściem spać i nie mam siły nawet odpisać. Mogłabym non stop spać, ale przy dziecku to mega trudno. Dzisiaj przyjechał dziadek więc leniuchuje. Szkoda, że dziadkowie mieszkają od nas daleko...
Najpierw gratuluję udanych wizyt ;*
Mi się udało wbić na jutro. Od dzisiaj mam pakiet w Medicover i zobaczymy czy będzie lepiej niż w Luxmedzie.
Ja w ciąży przytyłam 8.5 kg ale mi gin powiedziała że mogę max 12 przytyć. Zaczynałam z 73kg a teraz ważę 53 kg i mam 167 cm.
W przecciągu 4 miesięcy bardzo dużo zrzuciłam poprzez zmianę diety. Jak zaczęliśmy rozszerzać dietę synkowi i zrezygnowaliśmy ze słoiczków to poszło samo i się trzyma mimo że wcinam teraz słodycze a teraz to mam na nie meeega chęć.
Tasia no właśnie my mamy wielką rodzinną imprezę 10.02 i wszyscy wiedzą ,że ja z lubiących wypić i teraz nie wiem co zrobić...bo będzie podejrzane. Teściowie mówią żeby Alkowi założyć koszulkę z napisem że będzie starszym bratem czyli tak jak im powiedzieliśmy ale ja się waham bo to będzie skończony 9 tc.
powiedz że jesteś na antybiotyku - teraz taki czas chorobowy że raczej wszyscy uwierząMalgonia lubi tę wiadomość
-
Av wrote:Ja jestem zapisna na Nifty, ale będę musiała przesunąć, bo chcę najpierw dostać wyniki PAPPA. Nifty nie należy traktować jako alternatywy dla amniopunkcji - jest pewien odsetek błędnych diagnoz. Jeśli USG albo PAPPA wyjdzie kiepsko, to lepiej zrobić amnio od razu. Wszystkie "wpadki" Nifty o jakich przeczytałam były właśnie w takich sytuacjach - kiepskie wyniki USG i ludzie decydowali się na Nifty zamiast amnio. Zresztą jak do nich dzwoniłam, to kobieta kilka razy powtórzyła, że to jest test "przesiewowy" a nie "diagnostyczny". Moja mama i moja ciocia miały amnio (38 i 37 lat) i wszystko zawsze było w porządku.
-
Izabelle wrote:Wiem,że to tylko badanie przesiewowe i jak usg będzie złe,to nie ma bata i trzeba będzie amino zrobić. Orientujesz się do ktorego tc można Nifty zrobić?
Izabelle lubi tę wiadomość
Leon
-
Dere wrote:Hej, Wczoraj byłam na wizycie, okazuje sie ze jeszcze serce nie bije, bo nie ma jeszcze zarodka, wg mnie i @ bylo to 6tc+6, a wg usg 5tc+3, nie kazala sie jeszcze martwic tylko przyjsc za 2-3 tygodnie, no ale i tak juz o niczym innym nie mysle tylko czy jest wszystko dobrze.
U mnie było podobnie a za 2 tygodnie zarodek z bijącym serduszkiem
Głowa do góry -
carolla90 wrote:Ja dopiero sie wywleklam z lozka lezalam w lozku od 9 i nadrabialam watku na of i bbf
Teraz mysle co zjesc a potem sciagne hybryde u stop i juz wiecej nie bede robic bede malowac zwyklym lakierem .. i marzy mi sie french u raz i chyba znow przedluze pazurki...
A tak podpytam ściagasz hybryde ze względu na ciąże? ja właśnie zdjęłam i już też nie chce robić, jednak to chemia. Ale tak sobei myślę, że pewnie przesadzam, heh;-) sama juz nie wiem:) -
Dziewczynki mam skończone 35 lat i z tego co tu czytam, to należą się darmowe badania? Możecie napisać jakie konkretnie? I czy na takie badania trzeba mieć skierowania od gina "państwowego" czy moze też dać lekarz do którego chodzę prywatnie?
-
Amy333 wrote:Dziewczynki mam skończone 35 lat i z tego co tu czytam, to należą się darmowe badania? Możecie napisać jakie konkretnie? I czy na takie badania trzeba mieć skierowania od gina "państwowego" czy moze też dać lekarz do którego chodzę prywatnie?
Ja dostałam skierowanie od lekarza prywatnegoAmy333 lubi tę wiadomość
Leon
-
Nie mam pojęcia za co u niego jest taka cena !!!!
Jak za wizytę płace po 400 zł to nie wieże by zrobił mi takie badanie za 200zl .
Zreszta widziałam w cenniku „ jakaś masakra”
Dobrze ze trafiłam do pani doktor i dostałam skierowanie
Kamień z serca DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 14:40
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualny
-
Ja i tak wolałam wybrać konkretnego lekarza do USG. Koleżanka w zeszłym roku urodziła dziecko, w ciąży robiła badania na NFZ, niby wszystko ok i spoko. Chłopczyk urodził się z jedną nerką i rozszczepem wargi i podniebienia, dziewczyna przeżyła szok
Leon
-
No ja zadzwonilam teraz zeby sie na nfz zapisac na usg prenatalbe to najblizszy wolny termin mam w 15 tygodniu.
Moze zrobia mi w poradni genetycznej a jak nie to trudno i darmo, zaplace. Ale w poniedzialek zapisuje sie od razu na badanie polowkowe bo potem znow mi przepadnie -
Malgonia wrote:No ja zadzwonilam teraz zeby sie na nfz zapisac na usg prenatalbe to najblizszy wolny termin mam w 15 tygodniu.
Moze zrobia mi w poradni genetycznej a jak nie to trudno i darmo, zaplace. Ale w poniedzialek zapisuje sie od razu na badanie polowkowe bo potem znow mi przepadnie
Aha, jeszcze to: Art 68, ust 3 Konstytucji RP:
"Władze publiczne są obowiązane do zapewnienia szczególnej opieki zdrowotnej dzieciom, kobietom ciężarnym, osobom niepełnosprawnym i osobom w podeszłym wieku."Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 16:22
Leon
-
Malgonia wrote:No ja zadzwonilam teraz zeby sie na nfz zapisac na usg prenatalbe to najblizszy wolny termin mam w 15 tygodniu.
Moze zrobia mi w poradni genetycznej a jak nie to trudno i darmo, zaplace. Ale w poniedzialek zapisuje sie od razu na badanie polowkowe bo potem znow mi przepadnie -
Hej Dziewczyny, ja ostatnio nie mam wogole czasu żeby coś pisać, ale czasami Was poczytuję. Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za następne! Ja w końcu się doczekałam mojej wizyty wczoraj. U nas wszystko ok. Dzidziuś ma już 22 mm☺ i pięknie bijące serce. Juz nie mogę się doczekać aż Go zobaczę następnym razem. .ale to dopiero za miesiąc na prenatalnych. .
Izabelle, KasW91, Malgonia, Av, Vlinder, Herbata, nadulek, promyczek 39, MiSia :), matkapatka lubią tę wiadomość
-
I tak planowalam zrobic prywatnie, ale przy akurat takim badaniu to zawsze warto jak dwoch lekarzy sie wypowie.
No jeszcze jest nadzieja ze IMiD nie zawiedzie i ze ich pomoc nie ogranicza sie do tego ze zerkna w wyniki ktore im przyniose.
Dla mnie i tak najwazniejsze usg jest w poniedzialek -
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Mogę się do Was przyłączyć? Termin mamy na 03.09, to moje drugie dziecko, w domu na rodzeństwo czeka 13msc Tysio cycoholik pełną gębą
Av, Malgonia, Vlinder, natalinka, Marzena782, Antonina38, matkapatka, MK.mk, Izabelle, Herbata, nadulek, promyczek 39, MiSia :), Wesoła89, Siwulec, Amy333 lubią tę wiadomość