WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dzisiaj strasznie żołądek boli, dostałam tabletki, aby zapobiec nadcisnieniu w ciąży, w aptece poinformowali mnie, że taki bol może wystąpić. Biorę 1 tab na noc, coby nie zwymiotować + wit D3 i kwas foliowy. W nocy co chwilke się budziłam z bólu, a rano myślałam, że nie dam rady dziecka odprowadzić do szkoly
-
ALunia, Veritaserum - kciuki zaciśnięte! Wierzę, że będziecie przeszczęśliwe po tych wizytach, jak wczoraj Marzenka:) Ja tez idę dziś, tylko na 14.30. Boję się tej wizyty i jednocześnie bardzo chcę. Musi być wszystko dobrze:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:42
Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Do spania na boku genialna jest poduszka ciążowa, ja mam taką w kształcie litery C i odkąd z nią śpię to mąż się śmieje, żebym mu kupiła też taką, bo mi zazdrości po tym jak się raz w nią władował
Ja wizytuję w poniedziałek, od tygodnia walczę ze sobą żeby nie iść wcześniej, bo męczy mnie przeziębienie, kaszel i przez to martwię się czy wszytko jest ok. Szczególnie że mam takie ciągnięcia w jajnikach, głównie po prawej stronie, myślę, że młode się po prostu dalej rozpycha, ale wiadomo, człowiek zawsze sobie dorobi milion tych złych opcji.
Nadulek, jedyne co mi przychodzi do głowy to może powiedzieć, że np. nadwyrężyłaś sobie jakieś ścięgno i teraz masz l4?asese lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Hej, Wczoraj byłam na wizycie, okazuje sie ze jeszcze serce nie bije, bo nie ma jeszcze zarodka, wg mnie i @ bylo to 6tc+6, a wg usg 5tc+3, nie kazala sie jeszcze martwic tylko przyjsc za 2-3 tygodnie, no ale i tak juz o niczym innym nie mysle tylko czy jest wszystko dobrze.
-
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!
Mnie od wczoraj bardzo boli brzuch i krzyże pomimo tego, że regularnie biorę nospę 3x1 i magnez 3x1. Mój ginekolog chyba ma dziś dyżur na IP i zastanawiam sie czy nie pojechac skontrolować co się dzieje, bo nawet przez sen czułam, że boli..
-
Vlinder wrote:Mnie dzisiaj strasznie żołądek boli, dostałam tabletki, aby zapobiec nadcisnieniu w ciąży, w aptece poinformowali mnie, że taki bol może wystąpić. Biorę 1 tab na noc, coby nie zwymiotować + wit D3 i kwas foliowy. W nocy co chwilke się budziłam z bólu, a rano myślałam, że nie dam rady dziecka odprowadzić do szkoly
A bierzesz je po jedzeniu, czy na pusty żołądek? Nie wiem jak jest w ulotce Twojego lekarstwa i jak przyjujesz, ale ja praktycznie wszystko biorę zaraz po jedzeniu, chociażby kawałeczka jabłka i to w moim przypadku zapobiega ekscesom żołądkowym. Raz wzięłam na pusty żołądek i właśnie zaczął boleć i wszystko zwymiotowałam po paru minutach, a mdłości ciążowych jako takich nie mam. -
natalinka wrote:Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!
Mnie od wczoraj bardzo boli brzuch i krzyże pomimo tego, że regularnie biorę nospę 3x1 i magnez 3x1. Mój ginekolog chyba ma dziś dyżur na IP i zastanawiam sie czy nie pojechac skontrolować co się dzieje, bo nawet przez sen czułam, że boli..
Dobrze robisz Natalka, pojedz i skontroluj, lepiej dmuchać na zimne. Obawiam się jednak, że czeka Cię wielogodzinna posiadówa w poczekalni na Izbie Przyjęć, czego Ci nie życzę, mam nadzieję, że w Twoim szpitalu jest lepiej. -
asese wrote:A bierzesz je po jedzeniu, czy na pusty żołądek? Nie wiem jak jest w ulotce Twojego lekarstwa i jak przyjujesz, ale ja praktycznie wszystko biorę zaraz po jedzeniu, chociażby kawałeczka jabłka i to w moim przypadku zapobiega ekscesom żołądkowym. Raz wzięłam na pusty żołądek i właśnie zaczął boleć i wszystko zwymiotowałam po paru minutach, a mdłości ciążowych jako takich nie mam.
-
Dere wrote:Hej, Wczoraj byłam na wizycie, okazuje sie ze jeszcze serce nie bije, bo nie ma jeszcze zarodka, wg mnie i @ bylo to 6tc+6, a wg usg 5tc+3, nie kazala sie jeszcze martwic tylko przyjsc za 2-3 tygodnie, no ale i tak juz o niczym innym nie mysle tylko czy jest wszystko dobrze.
Rozumiem Twoje obawy Dere, ale bądź dobrej myśli. Do zapłodnienia i zagnieżdzenia jajeczka mogło dojść później, niż myślisz, a ciąża rozwija się zdrowo, tylko jest młodziutka. Może pójdz już za tydzien do innego lekarza, wtedy pwnie już będzie widoczny zarodek, to wtedy będzie Ci łatwiej poczekać kolejny tydz.na serduszko u swojego gina.Raga Tulip lubi tę wiadomość
-
Enii wrote:Jeszcze 3 dni brania antybiotyku mam nadzieje ze rozgoni paskudctwo. Na gardło kupiłam Promama Gardło- zobaczymy co to warte
Został juz tlyko katar, ale okropny, taki ze nochalem oddychac sie nie da;-)
Lekarz bez zastanowienia wypisal mi zwolnienie do konca przyszlego tygodnia, powiedzial ze teraz taki grypowy czas, ze powinnam siedziec w domu i nie narazac sie. No to siedze- herbatka,ciasteczko i forum:-) -
Ja dziewczyny juz po wizycie. Nie mialam usg, to dopiero w poniedzialek, ale lekarz powiedzial, ze wielkosc macicy odpowiada wiekowi ciazy wiec zeby byc dobrej mysli.
Wyniki mam o dziwo dobre, nawet mocz gdzie wydawalo mi sie ze przy moich sklonnosciach moze cos byc jest ok. Tylko toksoplazmoze musze powtorzyc, zeby byla pewnosc ze przeszlam ja przed ciaza
Trzymam kciuki za Was i Wasze wizyty. Zazdroszcze tym co podejrza maluszki.
MamaIgi.. w sumie dobrze ze z tej strony
A i pytalam o te klucia. No powiedzial, ze to niby normalne, ale brac nospe i apap bo lepiej zeby nie bolalo.Vlinder, asese, Izabelle, nadulek lubią tę wiadomość
-
asese wrote:Rozumiem Twoje obawy Dere, ale bądź dobrej myśli. Do zapłodnienia i zagnieżdzenia jajeczka mogło dojść później, niż myślisz, a ciąża rozwija się zdrowo, tylko jest młodziutka. Może pójdz już za tydzien do innego lekarza, wtedy pwnie już będzie widoczny zarodek, to wtedy będzie Ci łatwiej poczekać kolejny tydz.na serduszko u swojego gina.
Aaaa i pani mi powiedziała ze ze wzgledu na wiek zebym brala 5tke kwasu foliowego koniecznie poczułam sie jakbym miala ciaze geriatryczna -
nadulek wrote:Witamy się i my z rana - choć mam wrażenie że już popołudnie 2 tydzień na zwolnieniu a ja jeszcze nie zdążyłam się wyspać bo dzień zawsze zaczyna się o 4 rano.
Mam nietypowy problem i nie wiem jak go ogarnąć tj od ostatniej wizyty jestem na l4 jako że pracuje na 3 zmiany łącznie z weekendami i świętami często z mężem musimy korzystać z pomocy mojej mamy przy zaprowadzeniu najmłodszej do żłobka lub pilnowaniu jej gdy starszą wiozę na 5.50 na basen. To moja 6 ciąża i nikt poza mężem nie wie i za bardzo nie chce by się dowiedzieli ale ostatnio wszyscy bardzo dociekliwość się zrobili i czuję że nie długo się wyda. Najlepsza z tego jest moja siostra która dzwoni codziennie i pyta jak pracuje itp a ja co jakiś czas wymyślam a że na opiece jestem albo na żądanie wzięłam tylko dni wolne mi się kończą. Weźcie poradzicie coś inteligentnego. Problem w tym jeszcze że wszystkie 3 mieszkamy na jednym osiedlu i każda ma klucze od reszty mieszkań tak więc ryzyko wpadnięcia na siebie jest duże.
Z innej beczki w poniedziałek wizyta i zobaczymy jak fasola mam nadzieję że wszystko ok bo zaczynam lekko świrować jak przez chwilę nie bolą mnie cycki lub nie mam mega mdłości.
Z doświadczenia wiem, że każda ściema się nie obroni, gdy rodzina jest blisko i wie, że staracie się o dziecko. Wiem, ze nie chcecie zapeszać, ale myślę, że tak bliskiej rodzinie możecie powiedzieć, bo oni i tak się domyślają. Co ma być to będzie, a podejdź do tego tak, że im więcej osób z rodziny wie, tym więcej będzie się modlić o szczęśliwy przebieg ciąży:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:14
-
Dere wrote:Własnie męzowi wczoraj mówiłam ze nie wytrzymam chyba do wizyty, pewnie pójdę wcześniej
Aaaa i pani mi powiedziała ze ze wzgledu na wiek zebym brala 5tke kwasu foliowego koniecznie poczułam sie jakbym miala ciaze geriatryczna
Nie przejmuj się, ja też mam wskazanie brania 5 -
Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:19
KasW91, Malgonia, Izabelle, Antonina38, matkapatka, Marzena782, nadulek, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Dere wiem, ze latwo sie mowi, ale na tym etapie ciazy zdarzaja sie takie sytuacje. Nie jedna z nas przez to przechodzila.
Nawet wielkosci ciaz na tym samym niby etapie mamy bardzo rozne.
A i z ciekawostek to pochwalilam pana doktora ze mi dobre dal zelazo bo nie mecza mnie zaparcia. No to mi powiedzial ze jak sie zle wchlania to sa zaparcia a jak dobrze to... nudnosci. I juz chyba wiem skad roznice w moim poziomie ciazowych dolegliwosci. Jak zapomnialam tabletek to sie czulam jak mlody bog.. -
Malgonia wrote:Ja dziewczyny juz po wizycie. Nie mialam usg, to dopiero w poniedzialek, ale lekarz powiedzial, ze wielkosc macicy odpowiada wiekowi ciazy wiec zeby byc dobrej mysli.
Wyniki mam o dziwo dobre, nawet mocz gdzie wydawalo mi sie ze przy moich sklonnosciach moze cos byc jest ok. Tylko toksoplazmoze musze powtorzyc, zeby byla pewnosc ze przeszlam ja przed ciaza
Szkoda, że nie mogłaś zobaczyć bobo, ale najważniejsze, że wszystkie wyniki są w porządku. Cieszymy sięMalgonia lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.
aLunia lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Jest dzidziol 3,19cm. Babka mnie tak wystraszyla bo na jednym usg nie widziala bicia serca i musiałam przejść do innego gabinetu. Ciśnienie mi zaraz skoczylo do 170/100. Ciąża troszkę starsza bo już 10 tydzień. Ale dostałam skierowanie do poradni patologi ciąży bo ona boi się prowadzić moja ciążę bo jest trudna że względu na poronienie, nadciśnienie i niedoczynność.
Pięknie, lepiej ze dwa razy sprawdzaja niz straszaaLunia lubi tę wiadomość