X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jak dobrze, że jesteście! Ja czuję się jak kupa i wyglądam jak kupa.... Jak ktoś do nas zajrzy to potem pyta męża czy ja jestem na coś chora czy jak, bo wory pod oczami, sine, cera zielono biała, ledwo zipam, a tu roczniak całymi dniami mi wisi u nogi, a ja za szczyt swoich możliwości uważam oddychanie. Mieszkanie zapuszczone jak nie wiem, ja ciągle głodna a na widok czegokolwiek do jedzenia robi mi się nie dobrze. Nie potrafię wymiotować i wszystko stoi mi w przełyku. Czuję się jakbym miała non stop kaca roku normalnie.
    Prenatalne mam na 1.03, choć chciałam na 22.02 ale moja gin twierdzi, że będzie lepiej 1ego.... Z młodym jak byłam w ciąży to byłam w 12tc a i tak musialam przyjść później, bo za mały był. Teraz mam liczone tygodnie tylko po usg i to będzie 13tc3d....

Angel1988, MamaIgi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farbowania włosów spokojnie można farbować, nawet mamaginekolog o tym mówiła. Ale ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że lepiej jest zrobić test czy nie uczuli, bo w ciąży to wszystko świruje i ja np. Dostałam uczulenie na farbę, której używałam od 3lat. Co do amoniaku to chodzi tu głównie o wdychanie tego gówna ale wystarczy otworzyć okno, zresztą nikt normalny nie pochyla się nad farbą i namiętnie się ją sztacha :D ja nawet rozjaśnialam włosy i nic mi ani młodemu nie było :) raz miałam epizod, że mi pigment złapał jakoś dziwnie i wyszły całkiem czerwone :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha,jak dobrze, że dzielimy podobne problemy :) Ja też zapuszczona w starych dresach,tylko z boku na bok na kanapie ;) Ale z wiosną miną mdłości i zachce nam się żyć, to i ogarniemy się trochę :)

Rucola lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do pracy, więc włosy myję codziennie i makijaż robię. Ale wieczorem często nie mam siły smarować się żadnym balsamem antyrozstępowym, szczególnie, że to właśnie wieczorem jest mi niedobrze. Tylko krótki prysznic i spać.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle !!!!! Fantastyczna wiadomosc :))))))) Gratulacje ! Mega się cieszę, nprawdę :))))

Izabelle lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was przebije bo makihaz robie tylko od wielkiego dzwonu ;)
    Byl czas ze bylam bardzo atrakcyjna dziewczyna i zaczelo mi przeszkadzac ze wszyscy mnie przez pryzmat wygladu oceniaja (moze nie jestem spektakularnie piekna ale lubilam eksponowac wszystkie atuty na raz). A tera mi troche tego brakuje, ale wystarczy ze zrobie lekki makijaz to sie podejrzenia o romans pojawiaja ;)
    No ale obiecywalam sobie ze jak bede w domu to o skore zadbam bo nie lubie sie balsamowac itd a ledwo do smarowania brzucha sie mobilizuje.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem zapuszczona, ale dzis postanowilam ze sie odgruzowuje :D chlopak posiedzi z mlodym a ja i malenstwo pojde na wieczorne domowe spa.. szkoda ze nie mozna brac cieplych kapieli.. bo ja uwielbiam w goracej wodzie sie wylegiwac. No ale dla okruszki/ okruszka wszystko :)
    Mialam isc w pt na badanie glukozy na czczo ale przenioslam termin na dzien wizyty.. mam nadzieje ze do tej pory przejda mi mdlosci.

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny jeżeli chodzi o temat smarowania brzucha to czego używacie? Nie bardzo wiem co kupić, bo tyle jest tego wszystkiego. Słyszałam tez, ze dużo osób odradza takie preparaty w pierwszym trymestrze, nie bardzo wiem dlaczego... ja ogólnie mam bardzo duża skłonność do rozstępów i coś czuje, ze i tak mnie nie ominą, ale doradźcie coś :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla, mowisz o krzywej cukrowej ? czy o zwyklym badaniu

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    carolla, mowisz o krzywej cukrowej ? czy o zwyklym badaniu

O krzywej cukrowej i insulinowej. W lipcu mialam robione .. glukoza wyszla ok. Ale insulina na czczo 25, po 1h 303, po 2h 168.

Bralam glucophage 2x750mg wieczorem. W grudniu odpuscilam i zaszlam w ciaze. Teraz lekarz powiedzial ze to nie jest az tak zle, ale skontrolujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:41

Euthyrox 75mg
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maluje się gdzieś jak tylko wychodzę w domu kompletnie nie chce mi się od tak pomalować, a bardzo lubię makijażowe sprawy ;)

Mam okropnie senny dzień, do południa nie mogę jeść przez co waga leci w dół cały czas jak narazie. Zobaczymy jak to będzie dalej.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Ja maluje się gdzieś jak tylko wychodzę w domu kompletnie nie chce mi się od tak pomalować, a bardzo lubię makijażowe sprawy ;)

Mam okropnie senny dzień, do południa nie mogę jeść przez co waga leci w dół cały czas jak narazie. Zobaczymy jak to będzie dalej.

Tez zawsze lubilam sie pomalowac a od pazdziernika bylam zakochana w paznokciach i robilam je sobie co tydzien. I tez kilka dziewczyn do mnie przychodzilo. Teraz wszystko ucichlo :(

Euthyrox 75mg
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Właśnie dziewczyny jeżeli chodzi o temat smarowania brzucha to czego używacie? Nie bardzo wiem co kupić, bo tyle jest tego wszystkiego. Słyszałam tez, ze dużo osób odradza takie preparaty w pierwszym trymestrze, nie bardzo wiem dlaczego... ja ogólnie mam bardzo duża skłonność do rozstępów i coś czuje, ze i tak mnie nie ominą, ale doradźcie coś :)
    Jak się ma tendencję do rozstępów to choćby się i samym kolagenem smarowalo to dupa cycki i tak wylezą. Bo to jest zależne od jakości włókien kolagenowych w skórze. Ale dobre nawilżenie to podstawa. Ja polecam zerknąć na srokao.pl na recenzję kosmetyków na rozstępy. W pierwszej ciąży maziałam się olejkiem Nacomi dla kobiet w ciąży na przemian z oliwką Babydream. Brzuch mam czysty ale cycki masakra, całe w rozstepach. No ale z drugiej strony to brzuch rósł sobie w swoim tempie, a cycki w ciągu dwóch miesięcy z rozmiaru C do F....

• Av Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Pewnie chodzi o specyfiki z kofeiną - ona często się znajduje w antyrozstępowych kremach. Ale takie dla kobiet w ciąży będą ok, tylko mam wątpliwości co do efektywności tego wszystkiego ;) Ja używam balsamu migdałowego Loccitane, bo lubię ich kosmetyki, w szczególności te migdałowe pięknie pachną :) Można też samemu zrobić ekologiczne kosmetyki z olejków i maseł różnych - bez żadnych konserwantów itp :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wierze, ze te kosmetyki są w stanie zdziałałax cuda. Rozstępy mam na piersiach, udach i tyłku od nastolatki, a nigdy szybko i drastycznie nie przytyłam, wiec jak po ciąży ich nie będę miała na brzuchu to wtedy się zdziwię :) ale zawsze warto zminimalizować ryzyko :D

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie serduszkowej. Maluszek ma prawie 1cm, serduszko pieknie bije wg usg 7t0d a wg om 7t3d. Termin mam na 21.09.2018 wiec prosze mnie dopisac :)

Av, Izabelle, Malgonia, Rucola, paulka86, promyczek 39, natalinka, JustynaG, Marzena782, matkapatka, aLunia, Antonina38 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie serduszkowej. Maluszek ma prawie 1cm, serduszko pieknie bije wg usg 7t0d a wg om 7t3d. Termin mam na 21.09.2018 wiec prosze mnie dopisac :)

Super :) gratulacje!

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to jako kosmetolog mogę powiedzieć że nie ma reguły czy rozstępy wyjdą ale myślę że możemy redukować ich ilość głębokość i szerokość właśnie uelastyczniakac skórę. Tak jak z butami czy ubraniami że skóry jak je pielęgnuje y to wyglądają lepiej i są miękkie tak samo nasza skóra. Słyszałam że jeden z lepszych jest Palmers dostępny w Rossmannie ale myślę że obojętnie co byleby trochę ta skórę pomasowac i żeby była forma bardziej treściwa niż zelowa

KasW91, Izabelle, Malgonia, Marzena782, aLunia, MK.mk lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o farbowanie włosów to polecam farbę Sanotint, ona jest z samych naturalnych składników. Tak mi się spodobała, że po pierwszej ciąży dalej nią farbowałam włosy ;) Jest dostępna w większości aptek. Trochę droga, ale starcza na 2 malowania. Niby można farbować zwykłą farbą bez amoniaku, ale dla mnie te farby też śmierdzą jakąś chemią, więc wolałam jej nie wdychać.

Izabelle lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Izabelle !!!!! Fantastyczna wiadomosc :))))))) Gratulacje ! Mega się cieszę, nprawdę :))))
    Dziękuję, wierzę,że i Ty za chwilę " staniesz na nogi". U mnie pomogła zwiększona dawka sterydu i witamin. Albo tak miało być,kto wie ..;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ