X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie serduszkowej. Maluszek ma prawie 1cm, serduszko pieknie bije wg usg 7t0d a wg om 7t3d. Termin mam na 21.09.2018 wiec prosze mnie dopisac :)

Super ☺

Ja smaruje kolagenem naturalnym brzuch, cycki, uda i pupę. A na to jakiś balsam lub olej kokosowy. Zresztą tego kolagenu używam tez do twarzy czy na zranienia. Super sprawa. ☺ ale rozstępy i tak będę miała ;-)

W czwartek wizyta, juz nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że mi przejdzie przeziębienie bo kicham kaszlę i smarkam.
    A jutro musze iść chociaż na chwilę na 30 ste urodziny koleżanki. Chociaż tyle dobrego ze nie będę musiała kłamać w sprawie przyczyn niepicia alkoholu. ☺

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie serduszkowej. Maluszek ma prawie 1cm, serduszko pieknie bije wg usg 7t0d a wg om 7t3d. Termin mam na 21.09.2018 wiec prosze mnie dopisac :)
    Gratulacje!!

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie uzywam oliwki BellyButton a jak brzuchol zacznie mocniej rosnąć to postawie na kosmetyki firmy Mustela. Są drogie, ale niestety mam genetyczna tendencje do rozstepów wiec bede usywac wsxystkiegi co najlepsze zeby potem nie miec do siebie zalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 16:35

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dziewczyny, kosmówka się przykleiła,po krwiakach zostały blizny i nadal mam się oszczędzać. Maleństwo pięknie się ruszało i urosło 1 mm :)
    Jak tu nie wierzyć w moc modlitwy i cuda ? :) Jestem przeszczęśliwa :)
    A ja razem z Tobą :)

Izabelle lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowłosa wielkie gratulacje :)
    Izabelle cudownie !

Ciemnowlosa, Izabelle lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny i gratuluję!
    Codziennie was ''czytam'' też się chciałam do Was dołączyć ale czekałam do wizyty,dziś miałam i jestem ZAŁAMANA! Zacznę od początku;
    OM 20.12.17r. cykle ok.26-27dni,Owulacje prawdopodobnie miałam 02.stycznia. 12.stycznia betaHCG- 0,100 brak ciąży.@nie dotarła,więc powtórzyłam betęHcg
    17.01-139,1
    19.01-289,2
    22.01-1079,0
    26.01-5149,0
    Tydzień temu 26.01.zaczęłam plamić na brązowo więc pojechałam do gin.dał mi luteine 2x1 i zrobił USG dopochwowo nic nie było widać,powiedział że za wcześnie i mam przyjść za tydzień,w sobotę plamienia ustąpiły, nie mam żadnych większych bóli,tylko typowe jak ciążowe lekkie skurcze,nudności i ból piersi. Dziś na wizycie gin. zrobił USG i nadal nic nie ma więc dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej ,pojechałam i powiedzieli że przez weekend będę leżała bo nic ze mną nie będą teraz robić,zrobią tylko bete żeby zobaczyć czy rośnie i czekamy do poniedziałku,więc powiedziałam że jadę do domu i wrócę w poniedziałek. Zrobiłam bete i czekam na wynik. Jestem już kłębkiem nerwów tak bardzo się boję. Dziś jest 6t.2d.wg.OM. Proszę napiszcie w którym dniu u was został wykryty zarodek lub pęcherzyk?

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Należy Ci się darmowe PAPPA, czyli USG + biochemia krwi w kierunku trisomii (Down, Patau, Edwards). Ewentualnie amniopunkcja, jeśli będą wskazania.
    Ja dostałam skierowanie od lekarza prywatnego :)
    o dzięki, zpaytam mają lekarkę, oby tez dala:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:
    Codziennie was ''czytam'' też się chciałam do Was dołączyć ale czekałam do wizyty,dziś miałam i jestem ZAŁAMANA! Zacznę od początku;
    OM 20.12.17r. cykle ok.26-27dni,Owulacje prawdopodobnie miałam 02.stycznia. 12.stycznia betaHCG- 0,100 brak ciąży.@nie dotarła,więc powtórzyłam betęHcg
    17.01-139,1
    19.01-289,2
    22.01-1079,0
    26.01-5149,0
    Tydzień temu 26.01.zaczęłam plamić na brązowo więc pojechałam do gin.dał mi luteine 2x1 i zrobił USG dopochwowo nic nie było widać,powiedział że za wcześnie i mam przyjść za tydzień,w sobotę plamienia ustąpiły, nie mam żadnych większych bóli,tylko typowe jak ciążowe lekkie skurcze,nudności i ból piersi. Dziś na wizycie gin. zrobił USG i nadal nic nie ma więc dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej ,pojechałam i powiedzieli że przez weekend będę leżała bo nic ze mną nie będą teraz robić,zrobią tylko bete żeby zobaczyć czy rośnie i czekamy do poniedziałku,więc powiedziałam że jadę do domu i wrócę w poniedziałek. Zrobiłam bete i czekam na wynik. Jestem już kłębkiem nerwów tak bardzo się boję. Dziś jest 6t.2d.wg.OM. Proszę napiszcie w którym dniu u was został wykryty zarodek lub pęcherzyk?

U mnie pecherzyk 16mm byl widoczny w 5t1d. Dzis juz widzialam 1cm bobo z sercem bijacym 7t0d

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    mdli mnie dziś od rana ;/ zastanawiam się ile to jeszcze potrwa. Pomoglby mi na pewno cieplutki popcorn solony i szklanka rozgazowanej coli, ale M ma urwanie glowy i az mi wstyd dzwonic z alarmem:P

Podczytywalam, ze sciagacie hybrydy. Ja przez calą poprzednią ciaze nosilam, nie bylo przeciwskazan, wiec teraz tez nie zdejmuje. Chociaz tez juz chodzę z 4 tygodniowym odrostem i nie mam sily na to, zeby się za nie zabrac :)

W ogole troszeczkę się czuję "zapuszczona"
    Nie mauje się, wlosy codziennie strasznie mi sie przetluszczają, rzęsy nieuzupelniane od miesiaca, co 2 wystąp, paznokcie 5 mm odrost :D Jestem blada jak córka mlynarza :) Chodzę w dresach, albo leginsach i zaczynam się czuć jak ziemniak:P

O to chyba jestesmt siostrami blizniaczkami, hehe;-) Ja to samo, włośsy co chwile tłuste, rozciągniete legginy i bidne paznokcie, hehe;-) ale jakoś tak mi dobrze ostatnio;-)

MamaIgi lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:
    17.01-139,1
    19.01-289,2
    22.01-1079,0
    26.01-5149,0
    Nie denerwuj się bo to nic nie da oby wsyztskilo było ok ale ja byłam w 5tc i 3 dniu był pęcherzyk w 6tc i 1 dniu i dzidzia 4mm z sercem. Może idź do innego lekarza może tam mają lipne usg albo lekarz nieumiejętność bada

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i 11.01 betę miałam 18.65 a owulacji i cykl miałam jak Ty prawdopodobnie początek stycznia

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu ja przy becie ok 5000 mialam widoczny pecherzyk. Cokolwiek powinna juz widziec nawet poza macica. Moze ma slaby sprzet, jak masz mozliwosc to sprawdz gdzie indziej.

Av lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam dziewczyny,trochę mnie podniosłyście na duchu że jeszcze mam jakieś szanse. Czekam jeszcze na wynik dzisiejszej bety i się okaże jak mały przyrost to ciąża pozamaciczna,a jak będzie ładny przyrost (o czym teraz marzę) to może faktycznie z tym lekarzem coś nie tak lub ze sprzętem. Mój gin. jest na dwutygodniowym urlopie,wraca w środę i jestem do niego zapisana na popołudnie.

Syn 21 lat.
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:
    17.01-139,1
    19.01-289,2
    22.01-1079,0
    26.01-5149,0

Jolu, koniecznie udaj się jeszcze do jakiegoś lekarza, najlepiej prywatnego z dobrym sprzętem do usg. Życzę Ci żeby ciąża była prawidłowo umiejscowiona, tylko niewidoczna jeszcze ze względu na bardzo późną owulację albo brak umiejętności lekarza, ale musisz też brać pod uwagę gorszy scenariusz... Ja też byłam odsyłana na późniejsze wizyty, aż wreszcie się zorientowali, tylko,że już było za późno na działania farmakologiczne i trzeba było na cito operować i jajowód stracony. Jeśli to ciąża pozamaciczna, to czas nie jest Twoim sprzymierzeńcem. Nie wahaj się, skonsultuj to jeszcze u jakiegoś lekarza z dobrymi opiniami, bo nie masz nic do stracenia a wiele możesz zyskać. Może zobaczysz już pęcherzyk w macicy, co Cię uspokoi, albo zdiagnozują ciążę gdzie indziej wystarczająco wcześnie, by poprowadzić procedurę zachowawczą metrotexatem.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese dziękuję za odpowiedz. Spróbuję jutro się dostać prywatnie do pani gin.z Katowic podobno bardzo dobra ale jak dziś byłam pytać to zapisy są dopiero na koniec marca,ale czasami jakaś pacjentka ''wypadnie''to wtedy gin.przyjmie poza kolejką,ewentualnie w poniedziałek do szpitala pojadę.
    O kurde teraz jestem w szoku właśnie patrze na wynik bety 32625.0

Syn 21 lat.
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Wesoła a miałaś już wcześniej usg?
    USG miałam robione 18 stycznia i stwierdzil wtedy że to 6 tydzien wg miesiączki i potwierdził akcję serca, ale nic nie mialam mierzone dzidziusia mm ani uderzen serduszka.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To b. ładny wynik:) Nie wiem jak to możliwe, że nic nie zobaczył przy takiej becie. Jestem w szoku.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wynik dla ciąży 5-6 tydz :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Nie nadążam Was czytać :P

Co do wyglądu to u mnie tak samo, paznokcie - odrosty, depilacja - czasem się zmuszę, makijaż - jak już naprawdę muszę gdzieś wyjść a tak mi się nie chce.

Jako kremik na rozstępy zaczęłam używać Mustele, wiele koleżanek mi ją polecało. Po konsystencji widzę, że będzie wydajna :)

Dziś byłam u lekarza ginekologa z NFZ po to by dostać skierowania na badania itd.
    hmmm... jestem chyba rozczarowana. Lekarz skierowania mi nie dał bo powiedział, że jeszcze jest czas i na następnej wizycie 23 lutego. Co do kolejnego terminu to mam mieć jakieś badania, przypuszczam, że prenatalne bo jakoś konkretnie tego nie określił. Na moje pytanie czy będę miała już kartę ciąży odpowiedział: "co jesteś taka narwana, jak nie mam na razie co tam wpisać, następnym razem".
    Generalnie lekarz ma bardzo dobre opinie, dziewczyny w poczekalni też zachwalały. Z pozytywów to, to że znowu widziałam dziś swojego okruszka wraz z bojącym sercem, całe 2,5 cm do kochania :)

Myślę, że z usług tego lekarza będę korzystać tylko do badań a i tak będę chodzić do swojego prywatnego lekarza.

Co o tym myślicie? Może to ja przesadzam i rzeczywiście tak jak powiedział jest czas na badania?

Pozdrawiam Was cieplutko :*

Herbata, Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, szukałam tej firmy co poleciłaś i nawet znalazłam super ofertę
    https://www.aptekarosa.pl/mustela-maternite-krem-prozst-150-ml-4767,p

Tylko niestety data ważności krótka... Ale jakby ktoś chciał wypróbować, sprawdzić jak się konsystencja sprawdza itp itd to calkiem niezła opcja.

zuza88, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ