WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojemu raz. Ale mojej koleżanki syn, w marcu dwa lata skończył, to od dawna nie ma już drzemki. Ale od skończenia 4 miesięcy przesypia całe noce bez pobudek. Aha w żłobku śpi co najśmieszniejsze, w domu nic. Mój ma drzemkę , ale słabo i krótko śpi w nocy.
-
U nas było ale to z pół roku temu może. generalnie na palcach jednej ręki mogę policzyć takie sytuacje. Jest nie do życia . Generalnie widzę teraz że potrzebuje więcej snu niż np jak miala rok. ok 12h na dobę zazwyczaj spi. razem z dzemką.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny a sadzacie już na nocnik dzieciaczki?
U nas było tak, że robiła siku na nocniku a kupa w pampersa, a od jakiś 4 dni mamy że wola kupę a sika do pampersa ( za wyjątkiem jak ją się posadzi po nocy albo po drzemce)... oczywiście chcąc kupę wola sisi. No i zastanawiam się czy to ok?czy może kolejnym etapem będzie to że połączy jedno z drugim i już wszystko będzie robiła na nocniku 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 12:47
kasia1518
-
U nas zmiana pory drzemki, jest teraz już po 10 i około 1,5h. Zasypia około 21.30. Wstaje na zmianę pieluchy i mleko około 5 i dosypia jeszcze do 6.30-7.
U nas nocnik w użyciu, ale różnie z tym jest, ostatnio nasikal na podłogę w holu i był z siebie dumny 🤣
Samodzielne jedzenie, nocnik, mówienie itp dużo się zmieniło od kiedy Piotruś chodzi do klubiku (obecnie tylko z jeszcze dwoma chłopakami jest u właścicielki klubiku w domu każdego dnia). Je tylko sam, nocnik calkiem niezle idzie, mowic tez sie stara, duzo w swoum narzeczu, ale kazdego dnia przychodzi z jakimis nowymi slowami. Pozostali chlopcy są o prawie rok starsi. Piotrus uważnie ich obserwuje i naśladuje.
Minns współczuję szefa debila. -
Moja kilka razy usiadła az była u teściów i mi starsza córka opowiadała, że babcia ja posadziła na toaletę na tej podstawce i tak strasznie płakała, że widzi nocnik i nie ma mowy, zaraz płacze. A przybiega do mnie i mówi siii, no ale nie da się posadzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 13:49
-
Minns, daj sobie spokoj z tą pracą,jeśli mozesz sobie na to pozwolić. Facet pazerny,karma mu jeszcze wróci.
Zosia zawsze biegnie za mną jak idę do toalety. Woła si i siada na nocnik,ale w ubraniu. Bardziej to zabawa.
Dzień bez drzemki jeszcze sie nam nie trafił. -
Ania jest zainteresowana nocnikiem ale bardziej jako zabawką. Siada na niego woła "sisi" ale w pieluszce. Nie chce z niego skorzystać.
-
Ja tez nie mam jakoś parcia, szykuje się na lato żeby odpieluszkować, no ale wola i robi więc sadzam. Teraz to wola jak jej się podoba i wszystko jest sisi, no i lale też obowiązkowo siadają 😊
Mi się wydaje, że u nas dużo dały książeczki, bo Zosia chce żeby jej czytać albo przynajmniej ogląda je, codziennie.kasia1518
-
Alunia, ja kupowałam 2 koszule do porodu i karmienia mrki Dolce Sonno ze sklepu słodkisen.
To jeden z modeli, który kupowałam
https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Kwiecisty-Stalowy/445
Spokojnie podłączałam laktator na dwie piersi więc zakładam, że do kp też zda egzamin. Cena przystępna. Jakościowo - bez zarzutu.aLunia lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam dolce sonno i było okej bo i jakość fajna i cena. Na Promocji wybaczyłam też super koszule do karmienia z esotiq i była to moja ulubiona koszula
aLunia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dzięki, ja mam już stare i maz się aż śmiał, że znów w nich będę 😂 a miałam typowo odpinane na guziki z dwóch stron i tak mnie wkurzały.
-
Oo nie widziałam nigdy w Lidlu.
Jak tam dziewczyny sobie radzicie?
My wczoraj mieliśmy ciężko dzień, ale nawet udało się ulepić bałwana z samego rana.
Verita jak tam u ciebie w pracy?