X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita bawcie się dobrze! Też mi się marzy zmiana klimatu, zwłaszcza, że wrzesień miałam mega intensywny w pracy.
    Awansowałam i cieszę się jak cholera!
    Jestem szefową działu, mam ludzkiego dyrektora, dzięki czemu udaje mi się pogodzić pracę z macierzyństwem bez większego stresu.
    Nasza niunia uwielbia układać puzzle, wszelkie prace plastyczne i pracę w kuchni.

veritaa, kuwejtonka lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa udanego wyjazdu 🙂

P_tt gratulacje, super wieści.

Ja również marzę o zmianie klimatu i chyba za 2 tyg pojedziemy na 4 dni do Krakowa, ale będziemy brali apartament na wyłączność. Jakiś wypasiony hotel to w styczniu, jak w góry pojedziemy, mąż chce do Gołębiewskiego w Karpaczu, ale mamy tam tyle km, że ja wolę tatry, tam tylko 430km 🙂

U nas w przedszkolu również super. Zosia bardzo zadowolona, mają mnóstwo zajęć dodatkowych, angielski, rytmika , zajęcia z logopedka,zajęcia korekcyjne z fizjoterapeutą, zajęcia mały odkrywca. My zapisalismy ja tylko ma tańce dodatkowo, bo chciała.

I Zosia korzysta już normalnie z toalety, biega sama, stawia sobie stołek i nakładki już nie używa. Jestem z niej dumna, bo niespodziewalam się że tak gładko pójdzie. Z Gabrysią tak na pewno będzie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 22:54

p_tt lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie z czym mam problem... Nie mam pomysłu jak wyeliminować mleko w nocy. Zosia w dzień wg mnie je dużo, w przedszkolu zjada wszystko, w domu drugi obiad i kolacja obfite . O 20 wypije mleko ... Z tym różnie czasami 60, a czasami 120ml. Mąż jak idzie spać 22-23 robi jej znowu butelkę i wypija 150-180ml, śpi ładnie i gdzieś koło 5 się budzi , wola męża o chce mleko. Ten ignoruje i się pi prostu kładzie do niej do łóżka, a ja daje nikogo 6 ( wypije 150ml), bo o 7 wstaje do przedszkola. Budzi się około 5 po prostu głodna... Nie mam pomysłu jak to wyeliminować żeby spala całe noce

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita odpoczywaj

Ja wyeliminowałam mleko jakiś czas temu w nocy, a pobudek mam od pewnego czasu do 10 w nocy 😀 żyć nie umierać.

Jakie puzzle kupujecie? Bo ja mam wrażenie, że wszystko co kupię to za trudne , sama mam problem nieraz

• veritaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podjelam ostatnia probe przed narodzinami młodego z odpieluchoqaniem ale bez skutków. Tzn moze jest jakiś postęp bo czasami zawoła mama siku mama kupe i idziemy alw nic nie zrobi po czym założę jej pieluche i sika do pieluchy. Odpuszczam temat do wiosny.

Jeśli chodzi o jedzenie w nocy nie mamy problemu. Budzi się raz lub w ogóle na wode.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy puzzle Pepy z pepco - 3/4/5/6 elementów, plus jakieś po 30 elementów, a większe układamy razem.

Ja mleko wyeliminowałam jakiś czas temu, daję kolacje, oczywiście popycha to mlekiem 210 i idzie spać. Budzi ki się w nocy i wola mleko ale nie podaje, mówię, że jest noc i trzeba spać. Rano dam.

Myślimy, żeby na święta jechać do Goldbiowskego do Karpacza lub zaraz po świętach i zostać gdzieś do trzech króli.
    Poki co nie znalazłam innego hotelu gdzie mogę tak sobie odpocząć, bez problemów i martwienia się o jedzenie, ciepło w pokoju i takie tam.

A jak wam idzie odpieluchowanie?
    Moja wie o co chodzi i jak chce to pójdzie na nocnik, a jak nie to nie. Dalej nosimy pampersa cały czas.

Kasia a Wy w nocy też już jesteście bez pampersa?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na noc zakładam. Gdzieś raz w tygodniu zrobi siku. A tak albo suchy do 7 albo jak się budzi 4-5, to wola siku.

No jakby zjadła 210ml też by pewnie spala , a ona 60-120ml i potem pobudki. Kolację je koło 18, mleko o 20, później mąż jak da na śpiocha to 150-180ml max pije

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z odpieluchowaniem poszło nadzwyczaj dobrze- tydzień trochę posikiwała, a później załapała i już drugi tydzień mamy dnie bez wpadki. Na noc jeszcze zakładam. Woła jak chce, nawet na mieście nam się udaje do tych jednorazowych tronów.

Smiejemy się, że z rozszerzaniem diety średnio poszło, bo była anemia, niejadek nam się trafił, ale za to z pieluszką fajnie :)

P_tt gratuluje awansu!
    Verita morzko najlepiej 😍
    Kasia w kwestii mleka nie pomogę, odkąd odstawilam od piersi nie pije w nocy nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 23:08

p_tt lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka a po prostu puściłaś bez pieluchy? U nas doszło do tego że mimo puszczenia bez pieluchy Ania i tak ja chciała, przynosi mi i mowi "mama założysz?" więc zakładam bo co zrobić.

W kwestii jedzenia pozera ostatnio wszystko... Najlepsze to mieso, ryba, makaron. Najgorzej ze świeżymi warzywami ale jak ma dzien to i 5 pomidorów dużych zje haha, ogórki, papryka i awokado. To raczej pewniaki. Babeczki /muffiny uwielbia. Czasami dostanie jogurt slodki w stylu piatus. Ale ogólnie ciagle słodyczy ze sklepu nie dostaje.

Synek styczeń 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Kuwejtonka a po prostu puściłaś bez pieluchy? U nas doszło do tego że mimo puszczenia bez pieluchy Ania i tak ja chciała, przynosi mi i mowi "mama założysz?" więc zakładam bo co zrobić.

W kwestii jedzenia pozera ostatnio wszystko... Najlepsze to mieso, ryba, makaron. Najgorzej ze świeżymi warzywami ale jak ma dzien to i 5 pomidorów dużych zje haha, ogórki, papryka i awokado. To raczej pewniaki. Babeczki /muffiny uwielbia. Czasami dostanie jogurt slodki w stylu piatus. Ale ogólnie ciagle słodyczy ze sklepu nie dostaje.

Tak, puściłam bez pieluchy, ale ona się nie domagała założenia, tylko najpierw posikiwała w gacie, a później już biegła do nocnika. Więc też chyba nie pomogę, pewnie czas Ani trzeba dać.

U nas z warzywami też najgorzej, nie mam sposobu, żeby ją przekonać choć podaję cały czas. Zje w zupie albo musie jak jej zrobię i tyle.
    Słodyczy ze sklepu też nie dajemy typu kinder jajo. Jak już to te batoniki zdrowa kaloria z orzechami i daktylami albo gorzka czekolada.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam na wizycie. Wszystko okej, czekamy na drugą dziewczynkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 21:37

veritaa, kasia1518, p_tt, ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum zamarło? Co słychać?

My mamy mega wielki bunt, to co było do tej pory to pikuś. Obecnie jest ciągły wrzask, w dodatku chora w domu, więc jest słabo.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bunt , na każde nie czy jak się czegoś zabroni, nie pozwoli albo zrobi nie po jej myśli jest płacz, wrzask i tupanie nogami.

My z covid, tzn mąż miał dziś wymaz i test, wyszło że przeszedł już i nie zaraża. Ja mam jutro bo gdzieś tydzień po nim miałam objawy więc jeszcze może być wirus aktywny. Oczywiście sprawdzamy na własną rękę przez znajomych znajomych , bo do naszej przychodni nie można się dodzwonić.
    Mąż zarazil się na weselu, ja raczej od niego. Dziewczyny bez żadnych objawów. U nas ból kości, osłabienie, brak sił, zatoki, temperatura u mnie 37.8 przez 2 dni i teraz brak węchu ( ponoć to ostatnia faza wirusa, tak mężowi w laboratorium powiedzieli). Ja jeszcze lekki kaszel i trochę mnie płuca bolą czuje jakby ktoś mi doczepil do nich ciężary i kazał oddychać, ale tylko w nocy jak śpię.

To co się dzieje w tym temacie, przechodzi ludzkie pojęcie. Nie robią już powtórnego testu. Jak się czujesz dobrze to nara do domu, idź i zarażaj... A znam przypadki że niektórym się nawet 7tyg wirus utrzymywał... mieli przy pierwszej fali robione testy w izolatorium co tydzień, a teraz każdy ma w nosie, potrafią po 2 dniach puścić do domu bez sprawdzenia. Chyba każdy musi to przejść. Wg mnie nie da się tego opanować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 20:23

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie covid, ale my się odpukać trzymamy. Ale to w rodzinie z którą dawno się nie widzieliśmy. Starsi gorączka, kaszel a dzieciaki latają. Zdrówka Kasia dla Was!

U nas odpukać Ania ciagle zdrowa :D ale niestety w jej grupie Panie są chore (podobno nie na covid ale kto to wie) i dyrektorka prosi w miarę możliwości zostawić dzieci w domu. Więc jest w domu a ja oduczona od tego dostaje z nia swira :D zresztą jej tez nie służy siedzenie w domu ze mną. Mam nadzieję ze od poniedziałku będzie mogła isc.

Mały jest dość duży tydzien temu miał blisko 900g I wyprzedzal o 2 tyg termin wymiarami. Ale ogólnie wszystko ok :)

ola_g89, kuwejtonka lubią tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco. Jak tam nasze forumowe ciężarówki? :) jak się czujecie? Kuwejtonka, gratuluje drugiej dziewczynki. ❤️ Verita, Ty już 26 tc?! Ale to zleciało! A Justyna? Urodziła już czy jeszcze chwila? :)

U nas na pokładzie bunt pełną parą. Płacz, krzyk, odpychanie na porządku dziennym. Jest słodka, kochana i najlepsza na świecie, ale charakterek ma ;) teściowa, która na każdy jej płacz robi wszystko, co Pola zechce, wcale mi nie pomaga w powstrzymaniu buntu dwulatka :) a Alicja skończyła już 3 miesiące, powoli zaczyna robić obroty na brzuszek i wokół własnej osi. Jest grzecznym i pogodnym dzieckiem. To chyba taka nagroda za początki z Polą :D mamy jedynie problem z przybieraniem na wadze. Byliśmy już chyba u wszystkich lekarzy, wszystko jest niby w porządku. Widocznie taki jej urok :)

kuwejtonka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze Dzieci mają fazę na "czemu?" I "co to jest?" U nas od jakiegoś czasu w kółko te 2 pytania. Czekam aż mnie z czymś zagnie 😃

Fajne jest to, że jak dostanie odpowiedź to powtarza. Dziś wzięła wytłaczankę po jajkach i pyta mama co to ? Dostała odpowiedź i powtórzyła ze pudełko po jajkach i jeszcze pobiegła do taty i mówi "tata pudełko po jajkach " 😊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa, to super że synek pięknie rośnie 😊

Ola, już minęło 3mc ? Wow , dopiero co urodziłaś. Ekstra że Alicja grzeczna 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 20:35

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas regularnie jest "co to jest" i też powtarza, nawet jak się czyta książki to powtarza zdania. Dużo sobie śpiewa, często jak się bawi to śpiewa do Peppy albo do ludzików z Playmobile.

My czas w domu wykorzystujemy na odpieluchowanie. Nawet, nawet idzie nam to. Dzisiaj pielucha tylko do drzemki i do spania nocnego - ale to z wrzaskiem bo woli majteczki.

U nas już trochę świątecznie się robi - po zakupach z Polą, pierwsze ozdoby mamy. Ma taką radochę z tego, że nie umiem odmówić. Codziennie śpiewa piosenki o Mikołaju i mówi, że mikołaj ma prezenty.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku to nie wiem czy będzie wystrój świąteczny i chonika... słowa 'nie wolno' / 'nie ruszaj' działają na moją Gabrysię jak płachta na byka 🙂 jeszcze się przy tym cieszy 😃
    Spróbujemy, ale czy po 2 dniach nie będziemy rozbierać to się okaże (Mam piękne szklane duże bombki). W roku jedziemy na pomorze już 21 grudnia, więc w domu byśmy chcieli ubrać wcześniej choinkę żebyśmy i my i dziewczynki mogli nacieszyć oko, później tylko teście będą przyjeżdżać podlewać. Ale narazie daleko nam do robienia pierwszych zakupów świątecznych

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_tt, to oby już tak zostało z tymi majteczkami 😃 choć ja zakładam na noc pampersa. Może raz na 2 tyg się zdarzy że zmoczy, a tak jest suchy. Zosia czasami sama się budzi koło 5 i wola siku.
    Ale komfort jest super, już nie trzeba brać ze sobą nakładki na deskę i dziecko wszędzie zrobi siku czy kupę 🙂 napawam się ta chwilą,bo zaraz pewnie u Gabrysi się zacznie temat. Ostatnio stanęła pod drzwiami łazienki i mnie wola , otworzyłam jej drzwi, podpiegla, wzięła nakładkę i kładzie na deskę,no to zdjęłam jej pampersa i posadziłam. Wiecie jakie było moje zdziwienie jak poszło siku ... Ale wiem że to za wcześnie i nie zaczynam do wiosny tematu z nią 🙂 bo to był pewnie przypadek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 07:51

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ