WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Nadal w dwupaku
U nas z odpieluchowaniem słabo. Nie chce nosić pieluchy ale też nie za bardzo chce robić na nocnik. Czasami usiądzie, czasami zawoła ale najczęściej robi pod siebie. A najgorsze w tym jest to, że tak jak nigdy nie miała problemów z odparzeniami to teraz ma takie czerwone placki na pupie i w pachwinach, że aż żal patrzeć. Obawiam się, że jest to nawrót AZS. A już tak długo miała idealną cerę, wystarczyło trzymać dietę.
Z mową też szału nie ma. Ale zaczyna składać swoje zdania po 2-3 wyrazy. Nie idę do logopedy bo widzę postępy i z każdym tygodniem jej zasób słów się powiększa.
Zasypia nam przed 20, budzi się około 6 "mama/tata mniam mniam". Noce naprawdę ładnie przesypia. Ma pod ręką bidon z wodą i sama się obsługuje. Tylko czasami trzeba przykryć. Teraz mam taki rytuał, że jak idę do łazienki w nocy to od razu idę do jej pokoju i sprawdzam czy jest przykryta.
Obecnie ma fioła na punkcie "bobo". Często podchodzi do szafki i prosi o album, potem ogląda swoje zdjęcia jak była malutka.
Jakiś czas temu mówiłyście o puzzlach. Polecam CZUCZU.
Najpierw kupiłam 2elementowe Zwierzątka https://www.ceneo.pl/39813521;pla, a jak zaczęła sobie radzić to 4elementowe Robaczki https://www.ceneo.pl/35950987;pla
Mamy też puzzle z Pucia - Co tu pasuje? oraz Czego brakuje?
Kasia Gratuluję postępów nocnikowych z Zosią. A ja bym chyba spróbowała pociągnąć temat z Gabrysią. Skoro jest zainteresowana sikaniem na deskę to kto wie? Może jednak jest gotowa? -
Justyna, muszę spróbować z tymi puzzlami, bo moja Zosia puzzli w ogóle nie ogarnia. Dostała kiedyś tata peppe tam od 2 do 5 elementów... nie jest w stanie tego ułożyć. Chociaż ma taka dzdzownice i tak się kolka wkłaa jedno za drugim , to to próbuje układać .
Justyna, szczęśliwego rozwiązania, oby szybko poszło i wszystko było dobrze.kasia1518
-
Kasia, myślę, że na wszystko musi przyjść czas. Nasze dzieciaczki są niemal w tym samym wieku a każde rozwija się na swój sposób.
-
Dziewczyny, wiecie gdzie mogę uzyskać informacje czy jest jakiś odgórny zakaz szczepień? Czy po prostu moja przychodnia sobie go wymyśliła. W zeszłym tyg dzwoniłam po receptę na priorix , wszystko było ok, dziś dzwonię umówić się na szczepienie i mnie Pani informuje że od piątku do 15 listopada jest zakaz szczepień, że to odgórna decyzja. A ja chce Gabrysie zaszczepić, mamy teraz szczepienia co miesiąc, a wiem zw w styczniu może być problem bo to okres największych infekcji. A ona jest teraz zdrowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 21:12
kasia1518
-
JustynaG wrote:Kasia, myślę, że na wszystko musi przyjść czas. Nasze dzieciaczki są niemal w tym samym wieku a każde rozwija się na swój sposób.kasia1518
-
Nasza zaczynała od Pepy tych 2-5/6 elementów. Teraz składa sobie już 24 elementy takie duże, jakieś księżniczki i Else.
W dzień zupełnie bez pampersa chodzi. Na noc zakładam, ale najchętniej poszłaby bez. W zeszłym tygodniu jeden dzień miałam taki, że nie nadążałam ją przebierać i zapierać majtek. Aż w końcu przeprowadziłyśmy "poważna" rozmowę, że dalej tak być nie może. Albo pampers, albo nocnik, bo mama będzie cały dzień siedzieć w łazience, nie wiem czy moje żale poskutkowały. Czy już swój limit sikania w majtki wyczerpała, ale się skończyło.
Nawet nie wiem czy u nas szczepią, bo mała ostatnio ma passę przeziębień w dniach, kiedy miała być szczepiona. -
Kasia a ja się umówiłam w piątek na szczepienie na 10.11, więc może w waszej przychodni tak jest po prostu 🤔
Justyna a myślałam o Tobie, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Pochwal się koniecznie. Jak się czujesz?
Ja na noc też zakładam pampersa. Czasem budzi się z suchym a czasem jest cała mokra.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Kuwejtonka ja z Szymkiem mam 😉 Wiki już wszystko ma, choć zastanawiam się jeszcze nad odkleszczowym zapaleniu mózgu bo w październiku wszedł jej kleszcz.
-
Dziś zadzwoniłam, inna Pani odebrała. Po informacji że nie szczepią zapytałam dlaczego. Pani powiedziała że ze względu na wzrost liczby zachorowań. Zapytała, czemu chce szczepic, więc wyjaśniłam. Powiedziała że jak chce mogę jutro przyjść na szczepienie. Także wymysł przychodni
JustynaG lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Ja dzisiaj bylam na niespodziewanej wizycie bo od wczoraj przeszłam na zwolnienie a nie dało się inaczej. Duży chlopak mi rosnie. Dzisiaj miał już 1200 g
kasia1518, JustynaG, kuwejtonka, ola_g89, aLunia, Minns, Izabelle lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Alunia, jak na etap ciąży to całkiem przyzwoicie. Oczywiście najprostsze czynności, takie jak założenie butów są problematyczne ale nie mogę narzekać.
To już ostatnia prosta...
Kuwejtonka,
My szczepiliśmy oprócz pakietu podstawowego na rotawirusy, meningokoki typu B i ospę.
Teoretycznie już mamy wszystko skończone. Ale rozważamy zaszczepienie na odkleszczowe zapalenie mózgu (pediatra powiedziała, żeby to zrobić przy okazji szczepień synka). Mieszkamy przy lesie więc tak naprawdę cała rodzina powinna się zaszczepić. Mąż dwa lata temu przeszedł boleriozę.aLunia lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:
Kuwejtonka,
My szczepiliśmy oprócz pakietu podstawowego na rotawirusy, meningokoki typu B i ospę.
Teoretycznie już mamy wszystko skończone.
My tak samo, tylko bez rotawirusów. Też mamy wszystko za sobą.
Jeden lekarz mi powiedział, że jak się mieszka w miejscu narażonym na dużą ilość kleszczy to zawsze warto męża też wysłać, bo na odkleszczowe zapalenie mózgu statystycznie chorują częściej mężczyźni od 15 rż wzwyż.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Mam nadzieję że się nie obrazi na mnie Justyna ze rodzi!! Jest na porodówce z 7 cm rozwarciem
kasia1518, kuwejtonka, ola_g89, Izabelle, Camilla33 lubią tę wiadomość
Synek styczeń 2021 -
Kurcze mam nadzieję że Justyna tu zajrzy i wszysrko napisze w każdym razie 5 minut po tym jak pisałam Wam te wiadomość Synek Był już na świecie
kuwejtonka, aLunia, kasia1518 lubią tę wiadomość
Synek styczeń 2021