X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać jako wrześniowa mama chodź czekam jeszcze na swoją pierwszą wizytę. Miałam się tu pokazać dopiero po niej ale nie wytrzymałam. Czytam ten wątek od początku i będąc już przy dacie 4.01 postanowiłam wypowiedzieć się hehe. Drogie mamusie, jak same piszecie jesteście tu po to żeby się wspierać, pocieszać razem cieszyć z dobrych wieści, super sprawa na prawdę, ale nie mogę zrozumieć waszego podejścia kiedy ktoś wyrazi swoją opinię w jakimś temacie, mam tu konkretnie na myśli Justynę, nie pamiętam nicku ale chodzi mi o mamę bliźniąt. Przecież ona nikogo w swoim poście nie obraziła, nie skrytykowała, wyraziła tylko swoje zadanie na temat częstych badań bety. A jaka była wasza reakcja? Wsiadlyscie na nią i to nie źle, mało tego ona napisała tylko o becie a wy rozwinęłyście temat aż do USG i testach pappa czy nimfy. Jedna dziewczyna już odeszła z wątku po tym jak ją zaatakowałyście po tym jak wyraziła swoją opinię. A przecież wszystkie tu jesteśmy z jednego powodu, który nosimy pod swoimi sercami. Więcej ciepła dziewczyny i zrozumienia :-)
    Dzięki :)

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już do tego nie wracajmy bo to wrażliwy temat.

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:49

Av, CzterolistnaKoniczyna, natalinka, Natalia1984, promyczek 39, jatoszka, Rucola lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z veritaserum. reszta też wyraziła swoje zdanie, po prostu.

natalinka, jatoszka, Rucola lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho! Znowu się zaczyna :) opowiedzcie lepiej czy mam kupić poduszkę do spania z firmy motherhood bo jest najbardziej polecana, czy coś tańszego będzie równie dobre ? Jakie macie doświadczenia?

Amy333 lubi tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:49

natalinka, Rucola lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkim wymiotujacym by podtrzymac na duchu moja Pani doktor powiedziala zeby sie cieszyc bo to zazwyczaj oznacza zdrowa ciaze :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To wszystkim wymiotujacym by podtrzymac na duchu moja Pani doktor powiedziala zeby sie cieszyc bo to zazwyczaj oznacza zdrowa ciaze :)

Racja, też mi to mówił ginekolog, że nie lubia kobiet bez mdlosci, bo to oznacza problemy. Mnie teraz trochę mdli, ale nie wymiotuje. W pierwszej ciazy też nie wymiotowalam.
    Malgonia jak się czujesz Kochana?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... to znaczy, że jak nie mam mdłości do z ciążą jest coś nie tak?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Hmmm... to znaczy, że jak nie mam mdłości do z ciążą jest coś nie tak?

Mdłości świadczą o wysokim poziomie bety, ale nie martw się - ja w pierwszej ciąży nie wymiotowalam. Mam syna :)

Av lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z betą u mnie wszystko ok, na ostatniej wizycie miałam przynieść świeże wyniki bety itd. na usg też było ok. Oglądałam maluszka w piątek.
    Tak trochę dziwnie to zabrzmiało... te co nie mają mdłości i wymiotów to znaczy, że coś z ich ciążą jest nie tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:36

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cały tydzień bez plamien. Dziś pojawiły się znowu :/ Zapisalam się na jutro do lekarza, bo boli mnie brzuch po lewej stronie. Wizyta planowa dopiero za 2 tyg., więc chyba lepiej sprawdzić.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia przykro mi bardzo ;( Tule wirtualnie ;*

Ja dzisiaj pierwszy raz wymiotowałam. Syn zrobił tyle w pampera, że nie dałam rady go prprzewinąć. Na całe szczęście jechał dzisiaj do klubiku więc jak pojechali to ja hop do wyrka i 3 godz spałam. Jak byłam w 1. Ciąży to był luksus bo spałam kiedy chciałam a z dzieckiem to już inna bajka.

Byłam na wizycie w Medicover i mega nie polecam! Tylko 3 USG robią i ostatnie do 26 tc...przy skracajacej sie szyjce to jakaś masakra bez USG bo placem nie zawsze trafnie da się sprawdzić. Na dodatek to USG jest na zew, bo oni nie mają. Zdecydowanie lepiej było w Luxmedzie. Wizyta była krótka i tylko palcem sprawdziła,wiec nie wiem czy Bobo rośnie i jak...W związku z tym zapisałam się na NFZ i mam 8.02 wizytę i oby z USG, bo chciałabym choć sekundę podejrzeć.

Synek wczoraj powiedział, że siostra i wskazał na brzuch. Ciekawe czy mu się sprawdzi :)

Ja na zgagę jadłam migdały.

Podczytuje Was i jestem z Wami ale syn jest tak absorbujący, że średnio się udzielam-wybaczcie mi ;*

• Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, maluch rośnie jak na drożdżach, ma już 48 mm, wg USG jest 4 dni do przodu :) Podczas usg kręcił się niesamowicie, ze można było go obejrzeć od każdej strony i pan dr nawet dopatrzył się „klejnotu” między nogami ;) Prawdopodobnie będzie chłopczyk :) Po krwiaku zostały już tylko śladowe ilości co Pan dr określił jako przestrzeń płynową. Wychodzi na to, ze w większej części się wchłonął. Na chwilę obecną zagrożenie minęło :)

Dziękujemy za trzymanie kciuków :)

natalinka, matkapatka, aLunia, veritaserum, Antonina38, Av, CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, jatoszka, Marzena782, MiSia :), Herbata, paulka86, Siwulec, Vlinder lubią tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak to jest napisałam swojego posta z uśmiechem, wyróżniałam swoje zdania i co? Zostałam posądzona o to że przesadzam heh :-) a co do atmosfery tutaj to niestety nie zgodzę się z tym że zawsze jest kulturalna ale oczywiście zaznaczam że to tylko moje zdanie więc na luzie ;-) a skoro już napisałam to przy okazji witam się miło i serdecznie i miło was poznać :-)

Vlinder lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Z betą u mnie wszystko ok, na ostatniej wizycie miałam przynieść świeże wyniki bety itd. na usg też było ok. Oglądałam maluszka w piątek.
    Tak trochę dziwnie to zabrzmiało... te co nie mają mdłości i wymiotów to znaczy, że coś z ich ciążą jest nie tak...[/QUOTE

to nie tak do końca... Brak mdłości może - ale nie musi - świadczyć o niskiej becie. To opinia lekarzy. Ja np. mialam teraz wysoka betę i brak mdłości. Nie oznacza to, że z ciąża jest coś zle. Podobno istnieje pewna korelacja pomiędzy beta a mdlosciami, ale przecież wiele kobiet b e wymiotuje i ciaze są zdrowe.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama nie miała mdłości przy dwóch ciążach i urodziła zdrowe dzieci.
    Nie ma chyba na to reguły.
    Ja czuję się już dobrze bo myć może oswoiłam się z betą. Wcześniej fakt, miałam mdłości poranne i byłam wrażliwa na zapachy. Od dwóch tygodni czuję się z dnia na dzień coraz lepiej a usg potwierdziło, że wszystko ok.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 już płeć poznałaś? Wooow super :-) no i najważniejsze że maluch rośnie

Paulla89 lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra również przeszła dwie ciąże bez mdłości i w ogóle czuła się świetnie do samego końca więc to raczej nie jest reguła

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ