X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny. Jak sie macie, jak samopoczucie? Ja dzis caly dzien poplakuje, nie mam mdlosci ani bolu piersi przez co wariuje juz. Najchetniej pobieglabym na usg ale dopiero w piatek bylam.. czy to normalne ze czasem nie ma objawow?
    Normalne, ciesz się, póki możesz ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziewczyny przepraszam ze w takim Momencie , ale czy wam już widać brzuszki.??? Ja wyglądam jak na 5 Msc .
    Mi się zrobił brzuch ciążowy w dziewiątym tygodniu, od tamtej pory utrzymuje wielkość ;) Ale jestem pewna, że to ciąża, nie wzdęcia, bo po pierwsze po jedzeniu rośnie, a po drugie już trzy tygodnie co rano jest taki sam. Jestem zdziwiona, bo mam nadwagę i nie spodziewałam się, że będzie u mnie cokolwiek widać jeszcze przez długi czas, a tu taka niespodzianka.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • asese Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z Was wyszły liczne erytrocyty w moczu podczas tych pierwszych badań w ciąży? Czy to może mieć jakiś wpływ na ciążę? Mam kilka wskaźników w morfologii podwyższonych i te erytrocyty w moczu i nie wiem, czy się niepokoić i przyśpieszyć wizytę, którą mam mieć w ten czwartek, czy można ze spokojem poczekać ten jeden dzień, bo to nic wielkiego. Mąż mówi, że dzień w tą czy w tą nie zrobi różnicy i żebym już nic nie kombinowała, ale ja jakoś nie jestem przekonana... Ktoś coś?

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Powiem Wam, ze jestem bardzo nastawiona pozytywnie na tyle na ile sie da. Ciesze sie, ze skoro dziecko bylo chore to Bog go do siebie zabral i nie postawil mnie przed duzo wiekszym dramatem. Prosilam go by sie nami opiekowal i wierze, ze tak mialo byc.
    Nie bede Was swoim samopoczuciem fizycznym zadreczac bo nie jest Wam to potrzebne. Ale nie chce sie z Wami zegnac. Mimo, ze moj kolejny termin to luty 2019 to bede Was tu czasem odwiedzac i pierwszym pochwale sie swoim pozytywnym testem (no zaraz po mezu).
    Malgonia napewno Bozia wkrutce obdarzy was zdrowym maluszkiem .Kochana zaglądaj do nas jak tylko będziesz miała ochotę i pisz co tam u ciebie .

Rucola, Malgonia lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia będę Cię wyglądać na lutówkach. Zaglądaj do nas.

Malgonia lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już widzę że mam troszkę brzusze. A dzisiaj uwaga zauważyłam, że wyszła mi już kreska od pępka w dół. Piersi jakoś od początku mam ciemniejsze. Czy któraś z was już u siebie zauważyła takie zmiany?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Dziewczyny, czy którejś z Was wyszły liczne erytrocyty w moczu podczas tych pierwszych badań w ciąży? Czy to może mieć jakiś wpływ na ciążę? Mam kilka wskaźników w morfologii podwyższonych i te erytrocyty w moczu i nie wiem, czy się niepokoić i przyśpieszyć wizytę, którą mam mieć w ten czwartek, czy można ze spokojem poczekać ten jeden dzień, bo to nic wielkiego. Mąż mówi, że dzień w tą czy w tą nie zrobi różnicy i żebym już nic nie kombinowała, ale ja jakoś nie jestem przekonana... Ktoś coś?
    Może masz infekcję pęcherza? Często się zdarza w ciąży. Piecze Cię przy siusianiu? Generalnie jeśli coś wymaga pilnej konsultacji lekarskiej to z laboratorium powinni zadzwonić i to powiedzieć. Z takimi wynikami można też na szybko iść do internisty.
    Na pewno nie zaszkodzi picie dużej ilości płynów i podgryzanie czegoś z żurawiną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 13:10

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia strasznie mi przykro ale ciesze się ze masz takie zdrowe podejście do sprawy i z całego serca życzę ci na lutowkach zdrowego maluszka i oczywiście jak masz ochotę zostań z nami przecież już i tak „nasza” jesteś
    Ja wczoraj umówiłam się na to usg genetyczne na 21 go wytłumaczyłam pani ze tutaj jeszcze nie miałam wizyty ( oczywiście dobrze zdawała sobie z tego sprawę ) a tym samym nie mam wyników noc ale to nic nie szkodzi. Wiec mam nadzieje ze pan doktor mi powie ze wszystko jest Ok już za 2 tygodnie.
    Co do brzuszka to ja już tez go mam i przyznał szczerze ze dostałam jedne spodenki ciążowe to dziś je ubrałam do pracy bo nic mnie nie ciśnie a pod bluzka wcale nie widać ze są „ nie zwykle”

Malgonia, Av lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny. Jak sie macie, jak samopoczucie? Ja dzis caly dzien poplakuje, nie mam mdlosci ani bolu piersi przez co wariuje juz. Najchetniej pobieglabym na usg ale dopiero w piatek bylam.. czy to normalne ze czasem nie ma objawow?

Ja też tak mam. Mam chyba problem z psychiką, bo też odpuściły mi objawy a ja już widzę poronienie zatrzymane. Ja jeszcze choruje na inne choroby i tym bardziej potęguje się we mnie strach.

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z cerą? Mi się znacznie pogorszyła, pełno wyprysków :(

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja też tak mam. Mam chyba problem z psychiką, bo też odpuściły mi objawy a ja już widzę poronienie zatrzymane. Ja jeszcze choruje na inne choroby i tym bardziej potęguje się we mnie strach.
    Ja w piątek czułam się już naprawdę dobrze i myślałam, że tak już zostanie. A wczoraj znowu mnie przeczołgało po podłodze w łazience. Także bądźcie dobrej myśli :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z cerą? Mi się znacznie pogorszyła, pełno wyprysków :(
    Był moment, kiedy mnie wysypało, teraz jest lepiej, ale na razie ślady zostały. Nie pomaga to, że kremy, których zwykle używałam, są niedozwolone w ciąży.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Był moment, kiedy mnie wysypało, teraz jest lepiej, ale na razie ślady zostały. Nie pomaga to, że kremy, których zwykle używałam, są niedozwolone w ciąży.

A jakie kremy używałaś, których teraz nie możesz stosować?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wypryski na plecach, masakra :/ Minęła trochę nadwrażliwość na zapachy, mdłości i już schizować zaczynam też. USG dopiero w piątek. Wieczorami brzuch mam jak w 5 m-cu, rano już nie jest taki płaski jak zawsze, wcześniej miałam dosłownie wklęsły. Piersi bolą tak samo. Myślę, że samopoczucie poprawiło mi się w związku z mroźną aurą i wysokim ciśnieniem, bo wcześniej przy niskim umierałam. Przygnębiła mnie historia Małgosi, tak mi smutno od wczoraj, wróciły moje złe wspomnienia, boję się o maleństwo :( Byle do piątku.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    A jakie kremy używałaś, których teraz nie możesz stosować?
    Z nadtlenkiem benzoilu - brevoxyl/akneroxid.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek - teraz 7tc4 a ty ?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja też już widzę że mam troszkę brzusze. A dzisiaj uwaga zauważyłam, że wyszła mi już kreska od pępka w dół. Piersi jakoś od początku mam ciemniejsze. Czy któraś z was już u siebie zauważyła takie zmiany?
    Kreski od pępka w dół nie mam w pierwszej ciąży też nie miałam więc mam nadzieję że się nie pojawi.Co do piersi to też od początku ciąży brodawki i otoczke sutkową mam ciemniejsze takie ciemno fioletowe .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Z nadtlenkiem benzoilu - brevoxyl/akneroxid.

Hmmm... a można używać coś takiego? Zastanawiam się czy nie zamówić.

https://sklep.jadwiga.eu/pl/p/Polska-Papka-do-Cery-Tradzikowej-maseczka-30-ml/34

SKŁAD: Aqua, Kaolin, Alcohol, Zinc Oxidate, Talc, Camphor.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

https://sklep.jadwiga.eu/pl/p/Polska-Papka-do-Cery-Tradzikowej-maseczka-30-ml/34

Tu jest całkiem fajna notka z wypisanymi składnikami, na które warto uważać http://www.srokao.pl/2016/07/skadniki-ktorych-warto-unikac-bedac-w.html

zuza88 lubi tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

Kamfora jest niestety przeciwskazana w ciąży.

f2w3ol2adwu1ceje.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ