WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciemnowlosa wrote:Hej dziewczyny. Jak sie macie, jak samopoczucie? Ja dzis caly dzien poplakuje, nie mam mdlosci ani bolu piersi przez co wariuje juz. Najchetniej pobieglabym na usg ale dopiero w piatek bylam.. czy to normalne ze czasem nie ma objawow?
Leon
-
Marzena782 wrote:Dziewczyny przepraszam ze w takim Momencie , ale czy wam już widać brzuszki.??? Ja wyglądam jak na 5 Msc .
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Dziewczyny, czy którejś z Was wyszły liczne erytrocyty w moczu podczas tych pierwszych badań w ciąży? Czy to może mieć jakiś wpływ na ciążę? Mam kilka wskaźników w morfologii podwyższonych i te erytrocyty w moczu i nie wiem, czy się niepokoić i przyśpieszyć wizytę, którą mam mieć w ten czwartek, czy można ze spokojem poczekać ten jeden dzień, bo to nic wielkiego. Mąż mówi, że dzień w tą czy w tą nie zrobi różnicy i żebym już nic nie kombinowała, ale ja jakoś nie jestem przekonana... Ktoś coś?
-
Malgonia wrote:Powiem Wam, ze jestem bardzo nastawiona pozytywnie na tyle na ile sie da. Ciesze sie, ze skoro dziecko bylo chore to Bog go do siebie zabral i nie postawil mnie przed duzo wiekszym dramatem. Prosilam go by sie nami opiekowal i wierze, ze tak mialo byc.
Nie bede Was swoim samopoczuciem fizycznym zadreczac bo nie jest Wam to potrzebne. Ale nie chce sie z Wami zegnac. Mimo, ze moj kolejny termin to luty 2019 to bede Was tu czasem odwiedzac i pierwszym pochwale sie swoim pozytywnym testem (no zaraz po mezu).Rucola, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Ja też już widzę że mam troszkę brzusze. A dzisiaj uwaga zauważyłam, że wyszła mi już kreska od pępka w dół. Piersi jakoś od początku mam ciemniejsze. Czy któraś z was już u siebie zauważyła takie zmiany?
-
asese wrote:Dziewczyny, czy którejś z Was wyszły liczne erytrocyty w moczu podczas tych pierwszych badań w ciąży? Czy to może mieć jakiś wpływ na ciążę? Mam kilka wskaźników w morfologii podwyższonych i te erytrocyty w moczu i nie wiem, czy się niepokoić i przyśpieszyć wizytę, którą mam mieć w ten czwartek, czy można ze spokojem poczekać ten jeden dzień, bo to nic wielkiego. Mąż mówi, że dzień w tą czy w tą nie zrobi różnicy i żebym już nic nie kombinowała, ale ja jakoś nie jestem przekonana... Ktoś coś?
Na pewno nie zaszkodzi picie dużej ilości płynów i podgryzanie czegoś z żurawiną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 13:10
Leon
-
Malgonia strasznie mi przykro ale ciesze się ze masz takie zdrowe podejście do sprawy i z całego serca życzę ci na lutowkach zdrowego maluszka i oczywiście jak masz ochotę zostań z nami przecież już i tak „nasza” jesteś
Ja wczoraj umówiłam się na to usg genetyczne na 21 go wytłumaczyłam pani ze tutaj jeszcze nie miałam wizyty ( oczywiście dobrze zdawała sobie z tego sprawę ) a tym samym nie mam wyników noc ale to nic nie szkodzi. Wiec mam nadzieje ze pan doktor mi powie ze wszystko jest Ok już za 2 tygodnie.
Co do brzuszka to ja już tez go mam i przyznał szczerze ze dostałam jedne spodenki ciążowe to dziś je ubrałam do pracy bo nic mnie nie ciśnie a pod bluzka wcale nie widać ze są „ nie zwykle”Malgonia, Av lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Hej dziewczyny. Jak sie macie, jak samopoczucie? Ja dzis caly dzien poplakuje, nie mam mdlosci ani bolu piersi przez co wariuje juz. Najchetniej pobieglabym na usg ale dopiero w piatek bylam.. czy to normalne ze czasem nie ma objawow?
Ja też tak mam. Mam chyba problem z psychiką, bo też odpuściły mi objawy a ja już widzę poronienie zatrzymane. Ja jeszcze choruje na inne choroby i tym bardziej potęguje się we mnie strach. -
86Monia wrote:Ja też tak mam. Mam chyba problem z psychiką, bo też odpuściły mi objawy a ja już widzę poronienie zatrzymane. Ja jeszcze choruje na inne choroby i tym bardziej potęguje się we mnie strach.
Leon
-
zuza88 wrote:Dziewczyny a jak u Was z cerą? Mi się znacznie pogorszyła, pełno wyprysków
Leon
-
Ja mam wypryski na plecach, masakra Minęła trochę nadwrażliwość na zapachy, mdłości i już schizować zaczynam też. USG dopiero w piątek. Wieczorami brzuch mam jak w 5 m-cu, rano już nie jest taki płaski jak zawsze, wcześniej miałam dosłownie wklęsły. Piersi bolą tak samo. Myślę, że samopoczucie poprawiło mi się w związku z mroźną aurą i wysokim ciśnieniem, bo wcześniej przy niskim umierałam. Przygnębiła mnie historia Małgosi, tak mi smutno od wczoraj, wróciły moje złe wspomnienia, boję się o maleństwo Byle do piątku.
-
aLunia wrote:Ja też już widzę że mam troszkę brzusze. A dzisiaj uwaga zauważyłam, że wyszła mi już kreska od pępka w dół. Piersi jakoś od początku mam ciemniejsze. Czy któraś z was już u siebie zauważyła takie zmiany?
-
Av wrote:Z nadtlenkiem benzoilu - brevoxyl/akneroxid.
Hmmm... a można używać coś takiego? Zastanawiam się czy nie zamówić.
https://sklep.jadwiga.eu/pl/p/Polska-Papka-do-Cery-Tradzikowej-maseczka-30-ml/34
SKŁAD: Aqua, Kaolin, Alcohol, Zinc Oxidate, Talc, Camphor. -
zuza88 wrote:Hmmm... a można używać coś takiego? Zastanawiam się czy nie zamówić.
https://sklep.jadwiga.eu/pl/p/Polska-Papka-do-Cery-Tradzikowej-maseczka-30-ml/34
SKŁAD: Aqua, Kaolin, Alcohol, Zinc Oxidate, Talc, Camphor.
Tu jest całkiem fajna notka z wypisanymi składnikami, na które warto uważać http://www.srokao.pl/2016/07/skadniki-ktorych-warto-unikac-bedac-w.htmlzuza88 lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
zuza88 wrote:Hmmm... a można używać coś takiego? Zastanawiam się czy nie zamówić.
SKŁAD: Aqua, Kaolin, Alcohol, Zinc Oxidate, Talc, Camphor.
Leon