X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na zgage męczy mie okropnie

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam trochę widocznego brzuszka... a zwłaszcza widać wieczorami.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczyny co na zgage męczy mie okropnie

migdały spróbuj ;)
    w poprzedniej ciąży lekarka pozwoliła mi również Rennie ssać

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia - bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że sama się oczyścisz, w moim przypadku pozwoliło to na skrócenie czasu do kolejnych starań. Tłumacz sobie, że widocznie dzieciątko było chore i nic nie mogłaś zrobić. "Dobrze", że stało się to na tym etapie, a nie jeszcze późniejszym...Mi to myślenie pomogło. Trzymam kciuki za Ciebie i że za niedługo przyjdziesz do nas się pochwalić ciążą :)

marzena782 - ja właśnie tak miałam jakieś 2 tygodnie temu, że mi tak brzuch "wysadziło". Ale chyba to były wzdęcia, bo teraz mi nagle zmalał brzuch i już się zaczęłam schizować, że coś jest na rzeczy. Choć brzuch mam tkliwy i muszę nosić luźniejsze w pasie spodnie.

aLunia wiesz co, nie mierzyłam sobie ciśnienia, więc nie wiem. Dopiero co mi tydzień temu lekarz założył kartę ciąży i w LuxMedzie tak jest, że przed każdą wizytą trzeba iść do pielęgniarki się zważyć i zmierzyć ciśnienie, a ona to wpisuje do karty. W domu nie mam ciśnieniomierza (może powinnam? jakie wy macie?), więc zmierzę ciśnienie dopiero przed wtorkową wizytą. Podstawowe badania krwi i mocz będę robić w sobotę, zobaczymy co wyjdzie.

Malgonia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    aLunia wiesz co, nie mierzyłam sobie ciśnienia, więc nie wiem. Dopiero co mi tydzień temu lekarz założył kartę ciąży i w LuxMedzie tak jest, że przed każdą wizytą trzeba iść do pielęgniarki się zważyć i zmierzyć ciśnienie, a ona to wpisuje do karty. W domu nie mam ciśnieniomierza (może powinnam? jakie wy macie?), więc zmierzę ciśnienie dopiero przed wtorkową wizytą. Podstawowe badania krwi i mocz będę robić w sobotę, zobaczymy co wyjdzie.
    Ja kupiłam, bo mi na wizycie wyszło ciśnienie 135/80. Kupiłam w aptece internetowej, naramienny, elektroniczny. Zmierzyłam potem w domu, miałam niższe, ale bez szału (najniższe 124/79).

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Tu jest całkiem fajna notka z wypisanymi składnikami, na które warto uważać http://www.srokao.pl/2016/07/skadniki-ktorych-warto-unikac-bedac-w.html

Ithildin dziękuję :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wieczorem już brzuszek jest taki inny, bardziej twardy i nie mogę go tak wciągnąć :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera taka sama,tzn ok.Mam własnie sutki takie ciemniejsze no i przy dotyku bolesne.Mdłosci męczą niesamowicie ,nawet wieczorem i chyba zaczyna odrzucac mnie od kawy tzn ja pije taka bez kofeiny ale mam coraz mniej ochoty a zawsze bylam kawoszką.Co do ciśnienia to mi wychodzi zawsze idealne ,jedynie na wizycie serduszkowej bylo podwyzszone i to znacznie..

Jatoszka to jestesmy na tym samym etapie :) ja mam co prawda 7t6d ale z usg bylo o 2 mniej .BYlas juz na pierwszej wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 14:36

jatoszka lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne pryszcze na twarzy :/ jak któryś znika to już następny wychodzi. Straszne wyglądam.
    Umówiłam się prywatnie na USG prenatalne na 14.02. w niedzielę jedziemy do teściów akurat mamy urodziny bo my tak rodzinnie mamy jeden po drugim i myślałam, żeby im powiedzieć już ale znów się boje ze cos nie tak wyjdzie na tym USG brrr.
    Ja też kupiłam sobie ciśnieniomierz. Ale ja mam ogólnie problemy z ciśnieniem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek byłam już w 6t6d i widziałam i słyszałam serdyszko :-) teraz mam wizyte 22 lutego :-) a u Ciebie tez wszystko w porzadku ?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka ja tez widziałam i slyszalam serduszko :) Bylam w 6t i 5

jatoszka, 86Monia lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:49

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    U mnie cera taka sama,tzn ok.Mam własnie sutki takie ciemniejsze no i przy dotyku bolesne.Mdłosci męczą niesamowicie ,nawet wieczorem i chyba zaczyna odrzucac mnie od kawy tzn ja pije taka bez kofeiny ale mam coraz mniej ochoty a zawsze bylam kawoszką.Co do ciśnienia to mi wychodzi zawsze idealne ,jedynie na wizycie serduszkowej bylo podwyzszone i to znacznie..

Jeśli chodzi o kawę to odrzuciło mnie na etapie jak jeszcze nie wiedziałam, że byłam w ciąży. Było to jakoś parę dni przed pozytywnym testem. Nagle przestała mi smakować, a zawsze uwielbiałam 2 kawki latte dziennie sobie wypić :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie już wszystkie założone karty ciąży ?Ja w tej ciąży mam wszystko z opuźnieniem .U mie 10 tydzień a jeszcze nie mam karty ciąży bede ją miała dopiero za 2 tygodnie jak mój ginekolog wróci z urlopu .Tym samym usg połówkowe bede mieć dopiero w 13 tygodniu.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczyny czy macie już wszystkie założone karty ciąży ?Ja w tej ciąży mam wszystko z opuźnieniem .U mie 10 tydzień a jeszcze nie mam karty ciąży bede ją miała dopiero za 2 tygodnie jak mój ginekolog wróci z urlopu .Tym samym usg połówkowe bede mieć dopiero w 13 tygodniu.

Ja też jeszcze nie mam karty ciąży, lekarzowi się chyba nie spieszy przynajmniej temu z NFZ bo prywatny powiedział, że w przyszłym tygodniu mi już założy.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kartę ciazy mam już od 6 tygodnia i 4 dnia. Cera strasznie mi się pogorszyła. Jeśli to prawda ze dziewczynki zabierają mamie urodę to ja nosze na pewno dwie!!! Hehe:) mam pełno zaskórników, ale nie chce ich wyciskać z obawy przed przebarwieniami. Jesli chodzi o brzuch to w zasadzie mam ciagle wydety, podobno z bliźniakami szybciej go widać. Na wieczór jest tak wzdety ze aż z lekka bolący, ale rano wraca do normy i tak w kółko. Z dolegliwości ciagle mdłości, raczej popołudniowe i wieczorne. Wieczorne silniejsze. Piersi już mniej bolą, za to mam bardzo wrażliwe sutki. Chodzę do gin prywatnie. Kolejna wizytę mam 13 lutego - z racji tego ze kończy mi się zwolnienie. Nie będzie mi robiła Usg. Prenatalne mam 5 marca czyli to będzie między 12 a 13 tygodniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 15:49

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeschizuje:( nic mi nuz na mdlosci nie pomaga, najchetniej poprostu bym zwymiotowala, ale sama sie wzbraniam:/
    Od rana jem banany. Dzisiaj juz trzeci, pije moneralna wode niskonasycona i dostaje obsesji:( jednoczesnie brzuch co chwila mnoe kluje, jakby ktos mi wbijal igielki:/

Moja cera stala sie strasznie przesuszona, szara, wrecz ziemista z kilkoma podskornymi zmianami, paradoksalnie wlosy za to codziennie sie przetluszczaja.

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Ja zeschizuje:( nic mi nuz na mdlosci nie pomaga, najchetniej poprostu bym zwymiotowala, ale sama sie wzbraniam:/
    Ja raz się męczyłam kilka godzin, zanim w końcu stwierdziłam, że to nie ma sensu i poszłam zwymiotować. Poczułam się lepiej, zjadłam coś i poszłam spać. Także jak bardzo Cię mdli to może nie ma sensu cierpieć.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać jako wrześniowa mama chodź czekam jeszcze na swoją pierwszą wizytę. Miałam się tu pokazać dopiero po niej ale nie wytrzymałam. Czytam ten wątek od początku i będąc już przy dacie 4.01 postanowiłam wypowiedzieć się hehe. Drogie mamusie, jak same piszecie jesteście tu po to żeby się wspierać, pocieszać razem cieszyć z dobrych wieści, super sprawa na prawdę, ale nie mogę zrozumieć waszego podejścia kiedy ktoś wyrazi swoją opinię w jakimś temacie, mam tu konkretnie na myśli Justynę, nie pamiętam nicku ale chodzi mi o mamę bliźniąt. Przecież ona nikogo w swoim poście nie obraziła, nie skrytykowała, wyraziła tylko swoje zadanie na temat częstych badań bety. A jaka była wasza reakcja? Wsiadlyscie na nią i to nie źle, mało tego ona napisała tylko o becie a wy rozwinęłyście temat aż do USG i testach pappa czy nimfy. Jedna dziewczyna już odeszła z wątku po tym jak ją zaatakowałyście po tym jak wyraziła swoją opinię. A przecież wszystkie tu jesteśmy z jednego powodu, który nosimy pod swoimi sercami. Więcej ciepła dziewczyny i zrozumienia :-)

nadulek lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam jeszcze że moja pierwsza ciąża przebiegała bardzo ciężko, długo się o nią staraliśmy i również panikowała cały czas a teraz z czasem zastanawiam się czy jej przebieg nie był spowodowany wiecznym stresem. Teraz żyje na spokojnie i czekam cierpliwie do pierwszej wizyty bez badań i panikowała :-)

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ