X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Moja siostra również przeszła dwie ciąże bez mdłości i w ogóle czuła się świetnie do samego końca więc to raczej nie jest reguła

Też tak myślę :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:50

• natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    No i tak to jest napisałam swojego posta z uśmiechem, wyróżniałam swoje zdania i co? Zostałam posądzona o to że przesadzam heh :-) a co do atmosfery tutaj to niestety nie zgodzę się z tym że zawsze jest kulturalna ale oczywiście zaznaczam że to tylko moje zdanie więc na luzie ;-) a skoro już napisałam to przy okazji witam się miło i serdecznie i miło was poznać :-)

Witaj! Nie sądzę, byś była o coś posadzona...:) Wiele mam ma tutaj trudne doswiadczenia za sobą i dlatego pojawiła się wówczas taka dyskusja. Skoro uważnie czytałaś nasz wątek, zapewne wiesz, że wypowiedzi tego typu pojawiły się nie po raz pierwszy. Uważam, że nasza wirtualna konwersacja jest kulturalna i do tego np. ja nawiazywalam, by nie oskarżać o nadwrażliwość, gdyż nie wiemy o sobie zbyt wiele; nie wiemy czego doświadczylysmy. To chyba dobrze, że wymieniamy poglady, a nie grzecznie przytakujemy pomimo odmiennego zdania. Właśnie dlatego, że jestesmy w odmiennym stanie, trzeba uszanować niepokój drugiej mamy, bo co to za forum, że mama napisze o swoich troskach, a ktos zamiast wsparcia stosuje krytykę. Pozwolmy sobie opisac uczucia, bo kto inny lepiej rozumie ciężarną jak nie druga przyszla mama?

Rucola, Siwulec lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ogromne gratulacje:D

Paulla89 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    natalka ja ciagle plamie , raz mniej raz wiecej ale ciagle. Dzis pisalam smsy z lekarzem bo tez mnie brzuch boli po jednej stronie i te plamienia. Lekarz mi odpisal ze plamienia w przypadku krwiaka moga trwac naprawde dlugo , co do bolu to tez moze byc tak ze to krwiak podraznia macice i jest bol. Ja tez lekko schizuje wizyte mam dopiero 16.02.

U mnie niby też byly te przestrzenie, lekarz powiedział, że jeszcze będę plamic, tymczasem wszystko ustalo. Ciekawa więc jestem czy to sie wchlonelo, czy nie i dlatego chyba pojadę. Wizytę miałam 2 tyg. temu.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać jako wrześniowa mama chodź czekam jeszcze na swoją pierwszą wizytę. Miałam się tu pokazać dopiero po niej ale nie wytrzymałam. Czytam ten wątek od początku i będąc już przy dacie 4.01 postanowiłam wypowiedzieć się hehe. Drogie mamusie, jak same piszecie jesteście tu po to żeby się wspierać, pocieszać razem cieszyć z dobrych wieści, super sprawa na prawdę, ale nie mogę zrozumieć waszego podejścia kiedy ktoś wyrazi swoją opinię w jakimś temacie, mam tu konkretnie na myśli Justynę, nie pamiętam nicku ale chodzi mi o mamę bliźniąt. Przecież ona nikogo w swoim poście nie obraziła, nie skrytykowała, wyraziła tylko swoje zadanie na temat częstych badań bety. A jaka była wasza reakcja? Wsiadlyscie na nią i to nie źle, mało tego ona napisała tylko o becie a wy rozwinęłyście temat aż do USG i testach pappa czy nimfy. Jedna dziewczyna już odeszła z wątku po tym jak ją zaatakowałyście po tym jak wyraziła swoją opinię. A przecież wszystkie tu jesteśmy z jednego powodu, który nosimy pod swoimi sercami. Więcej ciepła dziewczyny i zrozumienia :-)
    Witaj, na kiedy masz termin porodu?

Paula gratuluję chłopca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:59

Paulla89 lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam jesli kogos wystraszylam. Nic takiego nie powiedziala ze brak mdlosci to zla ciaza tylko ze zazwyczaj te co wymiotuja maja taka jakby pewnosc.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze Was dziewczyny.. ja w ciazy z synem ani razu nie mialam bolu piersi, ani razu najmniejszych mdlosci NIC. Jedynie brak okresu sprawial ze wiedzialam o ciazy i dziecko na usg. Ciaza 100% idealna bez komplikacji, urodzilam silnego zdrowego chlopa. Mdlosci i objawy nie sa moim zdaniem objawem zdrowej ciazy.

zuza88 lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Też tak myślę :)
    To jest tak jak z tą przeziernością karkową - jak jest w normie, to super. Jak nie jest, to i tak na ponad 90% dzieciak jest zdrowy :) Nie ma się co martwić na zapas :*

zuza88, JustynaG lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczyny czy macie już wszystkie założone karty ciąży ?Ja w tej ciąży mam wszystko z opuźnieniem .U mie 10 tydzień a jeszcze nie mam karty ciąży bede ją miała dopiero za 2 tygodnie jak mój ginekolog wróci z urlopu .Tym samym usg połówkowe bede mieć dopiero w 13 tygodniu.
    Ja tez jestem w 10tyg i dop.w czwartek na wizycie bede miec zalozoną:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Prosze Was dziewczyny.. ja w ciazy z synem ani razu nie mialam bolu piersi, ani razu najmniejszych mdlosci NIC. Jedynie brak okresu sprawial ze wiedzialam o ciazy i dziecko na usg. Ciaza 100% idealna bez komplikacji, urodzilam silnego zdrowego chlopa. Mdlosci i objawy nie sa moim zdaniem objawem zdrowej ciazy.
    Zazdroszczę!

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to tylko taka opinia lekarza, ale przecież na świecie jest mnóstwo kobiet, które mdłości nie poczuly, a dziecko zdrowe. Nie trzeba się tym sugerować, a raczej sie cieszyć, że nas to omija :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 18:23

Av, zuza88 lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Oho! Znowu się zaczyna :) opowiedzcie lepiej czy mam kupić poduszkę do spania z firmy motherhood bo jest najbardziej polecana, czy coś tańszego będzie równie dobre ? Jakie macie doświadczenia?
    Ja sobie na allegro upatrzylam polowe prawie tanszą,a jeszcze producent zapewnia ze jest gruba. To dla mnie wazne,bo lubie wysoko spac:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mdłościami to dokładnie jest tak:

Jak kobieta nie ma mdłości od początku to ma szczęście- może ma solidny układ pokarmowy ot tyle a rosnący progesteron i beta nie "atakuje".

Jak kobieta wymiotuje to obiegowo się mówi mocna ciąża bo jak wymiotuje powiedzmy te kilka tygodni do ok. 2 trymestru to bez oznaczania bety oznacza że ciąża się rozwija.

Panika zaczyna się u kobiet, które miały mdłości a one nagle ustały np w 7,8,9 tygodniu. Czasami świadczy to o zatrzymaniu rozwoju i ciąży obumarłej. Ale też to nie reguła, są dziewczyny, które miały jeszcze objawy długo po obumarciu. A i takie, które miały szczęście i się skończyły
    Mnie też ginekolog się pytał, czy mam nudności. Jak byłam w szpitalu z ciażą pozamaciczną to pytali czy ból piersi mi zanika co wiązali ze spadkiem bety.
    Leżałam długo w szpitalu to osłuchałam się historii związanych z poronieniem i to jest straszna loteria....

• asese Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Może masz infekcję pęcherza? Często się zdarza w ciąży. Piecze Cię przy siusianiu? Generalnie jeśli coś wymaga pilnej konsultacji lekarskiej to z laboratorium powinni zadzwonić i to powiedzieć. Z takimi wynikami można też na szybko iść do internisty.
    Na pewno nie zaszkodzi picie dużej ilości płynów i podgryzanie czegoś z żurawiną.

Av, veritaserum- dziękuję, że odpisałyście:)
    Nie wytrzymałam i poszłam już dzisiaj do mojej ginki, bo do czwartku stres zjadłby mnie albo dzidziucha mojego małego, tym bardziej, że przyobserwowałam, że na koniec oddawania moczu kapnęło kilka kropel intensywnie czerwonych, normalnie żywa krew. Pani dr mówi, że to raczej nie infekcja, bo bakterie wyszły mi tylko nieliczne a jeśli chodzi o leukocyty to wynik ogólny ujemny, a w osadzie moczu 1-2. Pytała czy nie chorowałam na nerki w przeszłości (nic mi o tym nie wiadomo) i kazała udać się z tymi wynikami do nefrologa i hematologa. Dała też skierowanie do endokrynologa, bo ku mojemu ogromnemu zdziwieniu okazało się, że tsh też mi wyszło złe:( Nie wiem jak to jest możliwe, bo przed ciążą było ok, coś koło 1,5, a teraz mam 2,93 i mimo,że w widełkach normy z laboratorium mój wynik się mieści, to pani dr uświadomiła mi, że nie jest dobrze. Przepisała mi Euthyrox 75 i Jodid raz dziennie oraz zleciła wykonać badania ft3, ft4, anty TG i usg tarczycy, z którymi mam pójść do endokrynologa. Normalnie bym już schizowała, ale, że podejrzałam dziś moje maleństwo, któremu bije serduszko, do tego przybyło mu 8mm od ostatniej wizyty i już nie ma 5dni do tyłu, jak poprzednio wyliczyło usg, tylko 1, to kamień spadł mi z serca i postanowiłam się już tylko cieszyć:) Mój dzidziuch jest bardzo silny, silniejszy od mamy, nie pozostaje mi nic innego jak też się ogarnąć-dla niego:) Jutro z samego rana będę próbowała pozapisywać się prywatnie do tych specjalistów, bo na nfz wiem, ze czekałabym wieki.

Av, veritaserum, Tasia86, Vlinder lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie cioteczki, dziś miałam się zgłosic do lekarza tylko po zwolnienie ale jednak wyprosiłam USG (brawo ja :) Mój bobasek siedział grzecznie, lekarz wskazalpulsujące serduszko lecz go nie słuchałam, a maleństwo mierzy 2,15 cm! Na zdjęciu usg wpisane jest, że to 8t6dz. a według miesiączki 8t4dz. powiedzcie mi czy ten wiek ciąży na zdjeciu usg wypisuje lekarz czy się samo określa według wielkości dziecka (CRL)?
    Też słyszałam, że mdłości dobrze wróżą a wymioty to już bajecznie:) Ja mam mocne mdłości, na szczeście nie wymiotuje

promyczek 39, Antonina38, Vlinder lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Witajcie cioteczki, dziś miałam się zgłosic do lekarza tylko po zwolnienie ale jednak wyprosiłam USG (brawo ja :) Mój bobasek siedział grzecznie, lekarz wskazalpulsujące serduszko lecz go nie słuchałam, a maleństwo mierzy 2,15 cm! Na zdjęciu usg wpisane jest, że to 8t6dz. a według miesiączki 8t4dz. powiedzcie mi czy ten wiek ciąży na zdjeciu usg wypisuje lekarz czy się samo określa według wielkości dziecka (CRL)?
    Też słyszałam, że mdłości dobrze wróżą a wymioty to już bajecznie:) Ja mam mocne mdłości, na szczeście nie wymiotuje

Lekarz wpisuje tylko termin ost. miesiączki, dzięki czemu aparat oblicza jaki jest wiek ciąży od OM i można go porównać z tym jaki obliczy dla długości dziecka:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:50

• Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Nie wiem jak to jest możliwe, bo przed ciążą było ok, coś koło 1,5, a teraz mam 2,93 i mimo,że w widełkach normy z laboratorium mój wynik się mieści, to pani dr uświadomiła mi, że nie jest dobrze. Przepisała mi Euthyrox 75 i Jodid raz dziennie oraz zleciła wykonać badania ft3, ft4, anty TG i usg tarczycy, z którymi mam pójść do endokrynologa.
    W ciąży tarczyca jest pod dodatkowym obciążeniem i stosunkowo często kobiety mają z nią problemy.
    Cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką a z maluchem wszystko w porządku :)

asese lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89,tak się składa, ze nasze bobasy mają taki sam rozmiar, tylko mi wychodzi inaczej z tymi dniami- 8tyg.6dni wg. OM a 8tyg5dni wg usg;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 18:46

Wesoła89 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ