WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też właśnie mam morfologię idealną. Mi przede wszystkim endokrynolog zaznaczał że musi być kwas foliowy jod i Wit d.
Meghan moja mama mówi zawsze, że w tamtych czasach to nikt o kwasie nawet nie mówi. Też czasem myślę, że może im było spokojniej znosić ciaze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:07
Meghan lubi tę wiadomość
-
Ja też biorę Femibion i bez przesady - mi się z kolei wydawało, że w nim niewiele jest- kwas foliowy i witamina B de facto. Na pewno nie 'tablica Mendelejewa'. A moja ginekolog mi zapisała jakiś inny specyfik, który miał masę dodatkowych składników i się zastanawiałam, czy sam Femibion to nie za mało... Szczególnie w 1 trymestrze, kiedy z jedzeniem jest dość średnio, a jak ma się wymioty to już w ogole.
jatoszka lubi tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyAv wrote:Ja też biorę Femibion i bez przesady - mi się z kolei wydawało, że w nim niewiele jest- kwas foliowy i witamina B de facto. Na pewno nie 'tablica Mendelejewa'. A moja ginekolog mi zapisała jakiś inny specyfik, który miał masę dodatkowych składników i się zastanawiałam, czy sam Femibion to nie za mało... Szczególnie w 1 trymestrze, kiedy z jedzeniem jest dość średnio, a jak ma się wymioty to już w ogole.
Myśle ze kluczowe sa wyniki krwi - ja mam
Idealne choć sie dziwie / chyba z zapasów / od dwóch tygodni jem tylko
Pierogi albo placki ziemniaczane - inne rzeczy to natychmiastowy zwrot towaru )
Wszystkie koleżanki mówią ze minie w 13 tygodniu (choć wiem, ze nie zawsze ale to mnie podtrzymuje na duchu i odliczam
Dni )
Ps. Pierwszy trymestr mam brać tylko ten summavit D a od drugiego Mama DHa Premium PlusWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:13
-
Natalia1984 wrote:Od początku ciąży jestem na L4 z nakazem wypoczywania i oszczędzania więc było ok. Przyjechałam tydz temu do rodzinnego miasta, tu dużo miejsc do spacerów, więc wzięłam psa na spacer (prawie 1,5 godz) i ledwo do domu wróciłam tak pośladek bolał, nie mogłam iść. Dziś jestem tu znowu i znów przeszłam się na piechotę do babci - to samo. Gdy mało chodzę - nic się nie dzieje. Dziś po dłuższym spacerze już dosłownie ciągnęłam nogę A moja piesełka patrzyła na mnie zła, bo jej było zimno i chciała szybko do domu grać w piłkę
Zarówno w pierwszej, utraconej ciąży, jak i teraz ginekolodzy nie zlecali brania suplementów w I trymestrze, między innymi dlatego, że nadmiar witamin wzmaga mdłości. Biorę jedynie kwasy omega i Folik z witamin.
To mnie aż tak mocno nie boli, czasem odczuwam jak przeciążę tzn. coś więcej się poruszam, sprzątam itd. Przed ciążą tego nie miałam. Z tego co wiem to rwa kulszowa promieniuje do łydki i aż do stopy (tak miał mój wujek). Mnie jak na razie pobolewa krzyż czasem do pośladka, jak się położę na chwilę to przestaje.
Może udaj się z tym do lekarza jak aż tak Cię boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:13
-
Idę jutro do ginki w swoim mieście na NFZ po wyniki badań zeszłotygodniowych, pokażę jej wyniki posiewu (E Coli i gronkowiec), w piątek mam USG a w sob wizytę u swojego prowadzącego Powiem każdemu o bolącej pupie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:15
zuza88, Rucola lubią tę wiadomość
-
Gdy pytałam o witaminy mojego gina prywatnego, to stwierdził, że skoro wyniki morfologii są dobre - to mam niczego więcej nie łykać.
I tak codziennie łykam 4 tabletki - kwas foliowy, jodid, wit d3+k2, euthyrox N37.5.
Meghan lubi tę wiadomość
-
Paula ) Gratuluje!!! Chyba jako pierwsza wyznałaś nam Płeć maleństwa !) imię Wybrane ?
Asese - daj koniecznie znać jak wizyta u Endykrynologa !)
Wszystkim wizytującym Wielkie Gratulacje )
Dopiero was doczytałam gdyż dziś mój Docent wysłał moja teściowa do Innego miasta na łyżeczkowanie bo miała
polipa „ bardzo podoba mi się szpital Tucholski”
Do rzeczy : z racji braku miejsc na ogólnej Ginekologii wysłali nas na położnictwo ))
Muszę wam powiedzieć ze było mi ... hmmm BARDZO BARDZO FAJNIE )) widziałam dużo przyszłych mam z ogromnymi brzuszkami co chwila słyszałam Ktg
A nawet maleństwo jak płakało ) Ohh aż łezki same się nasuwały ) już chce być NA TYM ETAPIE DZIEWCZYNY !!! :*aLunia, zuza88, MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
linka220 wrote:Dziewczyny ja po wizycie Moja fasolka ostatnio miała 3 mm a dzisiaj 14,3 Serduszko biło nawet Pani doktor mówi że już wykazuje ruchy Próbuje umówić się na prenatalne w Poznaniu ... Jest tu jakaś mamuśka z Poznania ?? Gdzie polecacie??
Ja mieszkam w Poznaniu, ale nie jestem jeszczena etapie prenatalnych (mam nadzieje ze dotrwam ) wiec raczej nie pomogę niestetylinka220 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MK.mk wrote:Mam pytanie do dziewczyn do zazywaja euthyrox. Macie po tym jakies dolegliwosci? Mnie dzis endokrynolog powiedziala zeby jeść go na czczo rano, ale moge sie po tym źle czuć np. Wymiotowac. Jak jest u was?
Ja zawsze mam nastawiony budzik na 7, wtedy łykam euthyrox i idę dalej spać Dolegliwości nie mam żadnych tylko, że już ten len jest ze mną kilka lat.MK.mk lubi tę wiadomość
-
Mnie tez boli krzyż promieniując do prawego pośladka . Właściwie to boli mnie od dwóch tygodni, najbardziej wieczorami. Mówiłam o tym lekarzowi. Prawdopodobnie coś mi naciska na nerw. Zawsze się śmiałam z mojego męża że on amol stosował na dosłownie wszystkie bóle, a teraz właśnie ten sam amol ratuje mój tyłek i krzyż z największych boli:) lekarka powiedziała ze mogę go używać i na prawdę Wam polecam! P
zuza88 lubi tę wiadomość
Justyna
-
Nie coś ty .. ja nie mam żadnych skutków przebudze się rano w pół śnie biorę tabletkę i idę dalej spać a potem się budzę czasem po godzinie czasem trochę wcześniej i idę na śniadanko bo żołądek daje już odgłosy
MK.mk lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Ja teraz biorę Prenatal Uno. W pierwszej ciąży lekarz nie zalecal brac w I trym. witamin prenatalnych, mówiąc, że ta ogolna dostępność leków na Zachodzie jest przyczyną wysokiej masy urodzeniowej dzieci i prowadzi do tego, że np. sa pozniej trudności przy porodach naturalnych. Na końcu ciąży zalowalam, że od początku nie bralam witamin, bo syn ważył niewiele i pod koniec była już walka o to, by przybieral.
-
MK.mk wrote:Mam pytanie do dziewczyn do zazywaja euthyrox. Macie po tym jakies dolegliwosci? Mnie dzis endokrynolog powiedziala zeby jeść go na czczo rano, ale moge sie po tym źle czuć np. Wymiotowac. Jak jest u was?
Ja biorę, godzinę przed śniadaniem, budzik mam ustawiony na 5:00 i łykam tabletkę, wstaje o 6:00, skutków ubocznych nie zauważyłamMK.mk lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chciałam Wam przedstawić nasze najukochańsze Nio.
Ma już 3,39 cm wzrostu i przewidywany termin porodu to 3ci września
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/220740b6fcf9.jpgHerbata, Paulla89, Siwulec, Av, Justyna2212, Tasia86, Nika87, KasW91, MiSia :), zuza88, arya12, JustynaG, Ithildin, Marzena782, frezyjciada, Meghan, nadulek, Natalia1984, natalinka, aLunia, CzterolistnaKoniczyna, Malgonia, veritaserum, Wesoła89, matkapatka, Amy333, Asiek1214, jatoszka, Antonina38, asese, milka87, gabi90, 100krotka30, Vlinder lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
natalinka wrote:Ja teraz biorę Prenatal Uno. W pierwszej ciąży lekarz nie zalecal brac w I trym. witamin prenatalnych, mówiąc, że ta ogolna dostępność leków na Zachodzie jest przyczyną wysokiej masy urodzeniowej dzieci i prowadzi do tego, że np. sa pozniej trudności przy porodach naturalnych. Na końcu ciąży zalowalam, że od początku nie bralam witamin, bo syn ważył niewiele i pod koniec była już walka o to, by przybieral.
Meghan, Natalia1984, Rucola lubią tę wiadomość
Leon
-
Małgonia
Wszystkim mamom pełnym radości z udanych wizyt gratuluję ☺
Oj ale była dyskusja o tej becie, ledwo przez nią przebrnęłam.
Justyna nie przejmuj się, każdy ma prawo czuć co chce, ja cieszę się ogromnie z mojej ciąży a jeśli coś się wydarzy to będzie to tylko dla mnie kolejne doświadczenie, szkoda tego pięknego czasu na zamartwianie się. ☺
W czwartek o 18 wizyta. Niedługo zobaczę moje dziecko. ☺Siwulec lubi tę wiadomość