X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie mam morfologię idealną. Mi przede wszystkim endokrynolog zaznaczał że musi być kwas foliowy jod i Wit d.

Meghan moja mama mówi zawsze, że w tamtych czasach to nikt o kwasie nawet nie mówi. Też czasem myślę, że może im było spokojniej znosić ciaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:07

Meghan lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Femibion i bez przesady - mi się z kolei wydawało, że w nim niewiele jest- kwas foliowy i witamina B de facto. Na pewno nie 'tablica Mendelejewa'. A moja ginekolog mi zapisała jakiś inny specyfik, który miał masę dodatkowych składników i się zastanawiałam, czy sam Femibion to nie za mało... Szczególnie w 1 trymestrze, kiedy z jedzeniem jest dość średnio, a jak ma się wymioty to już w ogole.

jatoszka lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja też biorę Femibion i bez przesady - mi się z kolei wydawało, że w nim niewiele jest- kwas foliowy i witamina B de facto. Na pewno nie 'tablica Mendelejewa'. A moja ginekolog mi zapisała jakiś inny specyfik, który miał masę dodatkowych składników i się zastanawiałam, czy sam Femibion to nie za mało... Szczególnie w 1 trymestrze, kiedy z jedzeniem jest dość średnio, a jak ma się wymioty to już w ogole.

Myśle ze kluczowe sa wyniki krwi - ja mam
    Idealne choć sie dziwie / chyba z zapasów / od dwóch tygodni jem tylko
    Pierogi albo placki ziemniaczane - inne rzeczy to natychmiastowy zwrot towaru :()
    Wszystkie koleżanki mówią ze minie w 13 tygodniu (choć wiem, ze nie zawsze ale to mnie podtrzymuje na duchu i odliczam
    Dni )
    Ps. Pierwszy trymestr mam brać tylko ten summavit D a od drugiego Mama DHa Premium Plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:13

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Od początku ciąży jestem na L4 z nakazem wypoczywania i oszczędzania więc było ok. Przyjechałam tydz temu do rodzinnego miasta, tu dużo miejsc do spacerów, więc wzięłam psa na spacer (prawie 1,5 godz) i ledwo do domu wróciłam tak pośladek bolał, nie mogłam iść. Dziś jestem tu znowu i znów przeszłam się na piechotę do babci - to samo. Gdy mało chodzę - nic się nie dzieje. Dziś po dłuższym spacerze już dosłownie ciągnęłam nogę :D A moja piesełka patrzyła na mnie zła, bo jej było zimno i chciała szybko do domu grać w piłkę :P
    Zarówno w pierwszej, utraconej ciąży, jak i teraz ginekolodzy nie zlecali brania suplementów w I trymestrze, między innymi dlatego, że nadmiar witamin wzmaga mdłości. Biorę jedynie kwasy omega i Folik z witamin.

To mnie aż tak mocno nie boli, czasem odczuwam jak przeciążę tzn. coś więcej się poruszam, sprzątam itd. Przed ciążą tego nie miałam. Z tego co wiem to rwa kulszowa promieniuje do łydki i aż do stopy (tak miał mój wujek). Mnie jak na razie pobolewa krzyż czasem do pośladka, jak się położę na chwilę to przestaje.
    Może udaj się z tym do lekarza jak aż tak Cię boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:13

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro do ginki w swoim mieście na NFZ po wyniki badań zeszłotygodniowych, pokażę jej wyniki posiewu (E Coli i gronkowiec), w piątek mam USG a w sob wizytę u swojego prowadzącego :P Powiem każdemu o bolącej pupie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:15

zuza88, Rucola lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy pytałam o witaminy mojego gina prywatnego, to stwierdził, że skoro wyniki morfologii są dobre - to mam niczego więcej nie łykać.
    I tak codziennie łykam 4 tabletki - kwas foliowy, jodid, wit d3+k2, euthyrox N37.5.

Meghan lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja oprócz Foliku, kwasów omega biorę Acard, Duphaston, Luteinę. Wolę dostarczać dziecku witamin z owoców i warzyw niż faszerować się kolejną chemią.

Meghan, MiSia :) lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula :)) Gratuluje!!! Chyba jako pierwsza wyznałaś nam Płeć maleństwa !:)) imię Wybrane ?
    Asese - daj koniecznie znać jak wizyta u Endykrynologa !:))
    Wszystkim wizytującym Wielkie Gratulacje :))

Dopiero was doczytałam gdyż dziś mój Docent wysłał moja teściowa do Innego miasta na łyżeczkowanie bo miała
    polipa :) „ bardzo podoba mi się szpital Tucholski”
    Do rzeczy : z racji braku miejsc na ogólnej Ginekologii wysłali nas na położnictwo :)))
    Muszę wam powiedzieć ze było mi ... hmmm BARDZO BARDZO FAJNIE :))) widziałam dużo przyszłych mam z ogromnymi brzuszkami :) co chwila słyszałam Ktg :)
    A nawet maleństwo jak płakało :)) Ohh aż łezki same się nasuwały :)) już chce być NA TYM ETAPIE DZIEWCZYNY !!! :*

aLunia, zuza88, MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie Moja fasolka ostatnio miała 3 mm a dzisiaj 14,3 :) Serduszko biło nawet Pani doktor mówi że już wykazuje ruchy :) Próbuje umówić się na prenatalne w Poznaniu ... Jest tu jakaś mamuśka z Poznania ?? Gdzie polecacie??

Ja mieszkam w Poznaniu, ale nie jestem jeszczena etapie prenatalnych (mam nadzieje ze dotrwam ) wiec raczej nie pomogę niestety :(

linka220 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gdzie jesteś ? Wszędzie Cię szukam :/

Rucola lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn do zazywaja euthyrox. Macie po tym jakies dolegliwosci? Mnie dzis endokrynolog powiedziala zeby jeść go na czczo rano, ale moge sie po tym źle czuć np. Wymiotowac. Jak jest u was?

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn do zazywaja euthyrox. Macie po tym jakies dolegliwosci? Mnie dzis endokrynolog powiedziala zeby jeść go na czczo rano, ale moge sie po tym źle czuć np. Wymiotowac. Jak jest u was?

Ja zawsze mam nastawiony budzik na 7, wtedy łykam euthyrox i idę dalej spać :) Dolegliwości nie mam żadnych tylko, że już ten len jest ze mną kilka lat.

MK.mk lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli krzyż promieniując do prawego pośladka . Właściwie to boli mnie od dwóch tygodni, najbardziej wieczorami. Mówiłam o tym lekarzowi. Prawdopodobnie coś mi naciska na nerw. Zawsze się śmiałam z mojego męża że on amol stosował na dosłownie wszystkie bóle, a teraz właśnie ten sam amol ratuje mój tyłek i krzyż z największych boli:) lekarka powiedziała ze mogę go używać i na prawdę Wam polecam! P

zuza88 lubi tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie coś ty .. ja nie mam żadnych skutków :) przebudze się rano w pół śnie biorę tabletkę i idę dalej spać a potem się budzę czasem po godzinie czasem trochę wcześniej i idę na śniadanko :) bo żołądek daje już odgłosy

MK.mk lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz biorę Prenatal Uno. W pierwszej ciąży lekarz nie zalecal brac w I trym. witamin prenatalnych, mówiąc, że ta ogolna dostępność leków na Zachodzie jest przyczyną wysokiej masy urodzeniowej dzieci i prowadzi do tego, że np. sa pozniej trudności przy porodach naturalnych. Na końcu ciąży zalowalam, że od początku nie bralam witamin, bo syn ważył niewiele i pod koniec była już walka o to, by przybieral.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:

Ja biorę, godzinę przed śniadaniem, budzik mam ustawiony na 5:00 i łykam tabletkę, wstaje o 6:00, skutków ubocznych nie zauważyłam

MK.mk lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam przedstawić nasze najukochańsze Nio.
    Ma już 3,39 cm wzrostu i przewidywany termin porodu to 3ci września :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/220740b6fcf9.jpg

Herbata, Paulla89, Siwulec, Av, Justyna2212, Tasia86, Nika87, KasW91, MiSia :), zuza88, arya12, JustynaG, Ithildin, Marzena782, frezyjciada, Meghan, nadulek, Natalia1984, natalinka, aLunia, CzterolistnaKoniczyna, Malgonia, veritaserum, Wesoła89, matkapatka, Amy333, Asiek1214, jatoszka, Antonina38, asese, milka87, gabi90, 100krotka30, Vlinder lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja teraz biorę Prenatal Uno. W pierwszej ciąży lekarz nie zalecal brac w I trym. witamin prenatalnych, mówiąc, że ta ogolna dostępność leków na Zachodzie jest przyczyną wysokiej masy urodzeniowej dzieci i prowadzi do tego, że np. sa pozniej trudności przy porodach naturalnych. Na końcu ciąży zalowalam, że od początku nie bralam witamin, bo syn ważył niewiele i pod koniec była już walka o to, by przybieral.
    Ja mam wrażenie, że przyczyną wysokiej masy urodzeniowej zachodnich noworodków jest to samo, co jest przyczyną wysokiej masy ich rodziców ;)

Meghan, Natalia1984, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Herbata Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia :-(

Wszystkim mamom pełnym radości z udanych wizyt gratuluję ☺

Oj ale była dyskusja o tej becie, ledwo przez nią przebrnęłam.
    Justyna nie przejmuj się, każdy ma prawo czuć co chce, ja cieszę się ogromnie z mojej ciąży a jeśli coś się wydarzy to będzie to tylko dla mnie kolejne doświadczenie, szkoda tego pięknego czasu na zamartwianie się. ☺

W czwartek o 18 wizyta. Niedługo zobaczę moje dziecko. ☺

Siwulec lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Av Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny chciałam Wam przedstawić nasze najukochańsze Nio.
    Ma już 3,39 cm wzrostu i przewidywany termin porodu to 3ci września :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/220740b6fcf9.jpg
    Jakie słodkie zdjęcie!

Rucola lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ