X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Mnie tez boli krzyż promieniując do prawego pośladka . Właściwie to boli mnie od dwóch tygodni, najbardziej wieczorami. Mówiłam o tym lekarzowi. Prawdopodobnie coś mi naciska na nerw. Zawsze się śmiałam z mojego męża że on amol stosował na dosłownie wszystkie bóle, a teraz właśnie ten sam amol ratuje mój tyłek i krzyż z największych boli:) lekarka powiedziała ze mogę go używać i na prawdę Wam polecam! P

Widocznie u niektórych z nas w ciąży to norma. Jednak coś się w środku powiększa więc ma prawo uciskać ;P z amolem dobry pomysł :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny chciałam Wam przedstawić nasze najukochańsze Nio.
    Ma już 3,39 cm wzrostu i przewidywany termin porodu to 3ci września :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/220740b6fcf9.jpg

Rucola jaki cudowny maluszek :) Gratulacje!!! :)

Rucola lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja teraz biorę Prenatal Uno. W pierwszej ciąży lekarz nie zalecal brac w I trym. witamin prenatalnych, mówiąc, że ta ogolna dostępność leków na Zachodzie jest przyczyną wysokiej masy urodzeniowej dzieci i prowadzi do tego, że np. sa pozniej trudności przy porodach naturalnych. Na końcu ciąży zalowalam, że od początku nie bralam witamin, bo syn ważył niewiele i pod koniec była już walka o to, by przybieral.

Ja tez biorę Prenatal Uno, przed ciąża brałam Prenatal Classic, tak mi polecił moj lekarz :)

Rucola gratulacje! Piękny dzidziuś <3

Jutro wizyta, trzymajcie kciuki dziewczęta (i chłopaki)! :)

zuza88, Rucola, MiSia :), Marzena782, Av, nadulek, Paulla89, Herbata, Siwulec lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jaki slodziaczek :D

Co do cery to ja mam teraz wręcz idealna, aż bije ode mnie promieniami :D Brzuch też już zaczyna się pojawiać, widać odrazu że jest ciążowy. W pierwszej ciąży w trzecim miesiącu miałam już taki dość brzuszek.
    Mdłości mam codziennie do południa i przez to brak apetytu, ale popołudniu troszkę bardziej chce mi się jeść więc nadrabiam.

Mi lekarz zalecił brać kwas foliowy i wit D 1000j.
    Mikus cały czas mówi, że u mamusi w brzuszku jest siostrzyczka także no zobaczymy czy ma rację czas pokaże! :)

Rucola, Vlinder lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Wielkie gratulacje!!!

Rucola lubi tę wiadomość

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Myślałam o Tobie !!!
    Zakochałam Się !!!:)) piękne Cudo nosisz Pod serduszkiem ! Baaa Ogromne :) ^^
    Ale fajny Kruszynek !!!❤️

Rucola lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mater ja mam mdłości 24h na dobe, nie potrafię wymiotować, bo pewnie by mi ulżyło. Czuję się jak jedna wielka kupa i tak tez wyglądam, cera masakra, nawet na plecach wypryski, włosy tłuste mimo, że stosuje te szampony co zawsze mi pomagały, kolor mojej skóry jest zielono, szaro biały, oczy podkrążone, już 3opryszczka na ustach, no ogólnie jedna wielka kupa. Dodatkowo po luteinie boli mnie żołądek i jeszcze gorsze mdłości. Z synem w ciąży też miałam ale krótko i przechodziły ok południa, cera promienna, włosy jak z reklamy a teraz? TRAGEDIA! Jak ktoś nas odwiedza to pytają pokątnie męża czy aby na pewno nie jestem chora na coś poważnego.

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola śliczny maluszek .
    Co do witamin to mi ginekolog w pierwszym trymestrze kazał brać tylko kwas foljowy.

Rucola lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Rucola kochanie! Mamy taki sam termin! Przybijam wirtualną piąteczkę! :*

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Rucola kochanie! Mamy taki sam termin! Przybijam wirtualną piąteczkę! :*
    Nio tez przybija :) Dziś do nas machał rączką, serio machał jakby się z nami witał. ja ryczałam jak bóbr, zresztą cały czas ryczę. Emek też miał łzy w oczach...

zuza88, Av, Meghan, natalinka, Siwulec, Wesoła89, Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 3 wrzesien :) no no no !

Rucola lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu musiałam całować sedes :( Myślałam, że będzie już coraz lepiej, a drugi dzień z rzędu mam wymioty. Skóra mi się zrobiła jakaś taka cienka i przezroczysta, cały czas mi zimno i najchętniej bym weszła w jakiś stan hibernacji :(

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Z betą u mnie wszystko ok, na ostatniej wizycie miałam przynieść świeże wyniki bety itd. na usg też było ok. Oglądałam maluszka w piątek.
    Tak trochę dziwnie to zabrzmiało... te co nie mają mdłości i wymiotów to znaczy, że coś z ich ciążą jest nie tak...
    Mój gin bardzo dobrze mi to wytłumaczył tzn są przypadki kiedy pomimo braku nudności czy bólu piersi itp ciąża przebiega fizjologicznie czyli wszystko ok jednak często oznacza to że mogło dojść do obumarcia. Za każdym razem gin zadaje mi całe spektrum tych pytań czoć po trzeciej stracie odrazy woła na USG bo wie że u mnie bywa różnie.
    Z innej beczki moja najmłodsza znowu zaamaekana po same uszy więc żłobek dziś jej odpuściłam by ją trochę do czwartku podleczyć i wepchnąć do żłobka jak będę jechała do starszej na zawody. Mam nadzieję że niedługo wyleczy bo kolejnego tygodnia z nią w domu samemu można nieogarnąć.
    Dopiero próbóje was nadrobić po całym dniu. Jutro jadę się umówić że skierowaniem na USG genetyczne zobaczymy na kiedy dadzą termin ale czuję że początek marca bo tam lekarz umawia między 12 a 13 tygodniem.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mdłości wieczorne od dwóch dni... W odróżnieniu od ostatniego miesiąca kiedy to trwały cały dzień :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rukola super !!!! Pięknie dzidzia rośnie

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja kupiłam, bo mi na wizycie wyszło ciśnienie 135/80. Kupiłam w aptece internetowej, naramienny, elektroniczny. Zmierzyłam potem w domu, miałam niższe, ale bez szału (najniższe 124/79).
    Av teraz doczytAlam. To normalne ciśnienie bardzo dobre. Mowie to jako nadciśnieniowiec od 10
    Lat . (Wartości 180/120 kochana bez leków miewałam i od 10
    Lat biorę Leki zaczęłam w wieku 25 młoda dupa ale dzięki temu i wielu pobytach w szpitalach sporo wiem /
    W ciąży ciśnienie mi spadło do normalnego czyli ok 120,130/ 80,85
    Pierwsze skurczowe bardzo łatwo zrzucić, zwiększa sie ono tez łatwiej pod wpływem czynników zewn, łatwiej je regulować dieta etc etc rozkurczowe - czyli to drugie powinno martwić jesli non stop przekracza 95.
    Mi lekarz hipertensjolog powiedział wręcz ze leków nie wprowadzi jesli nie dobiję do 15o
    A w rozkurczowym do 100. W 1 trymestrze leki więcej robią szkody niż pozytku. Co 3 tygodnie mam Holter całodobowy i monitorujemy ciśnienie. Biorę tylko Acard
    Natomiast twoje ciśnienie 135/80 to naprawdę żaden powód do zmartwień z ręka na sercu, tym bardziej ze rozkurczowe piękne. :)))Rozkurczowe jest Najważniejsze pamiętajcie :)
    Życzę nam wszystkim takiego ciśnienia i dobrej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 00:08

Av lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale piękne zdjęcie, wszystko widać rączki nóżki mmm cudo. Moje gratulacje.ba który tydzień ci wychodzi wg USG?

Rucola lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Enii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Dziewczyny jako ze panikuje w 3 ciąży postanowiłam wczoraj podjechać prywatnie do lekarza sprawdzic czy wszystko z Klusią ok.

Tak wiec okazało sie ze to ciaza bliźniacza jednojajowa ( jednokosmowkowa, dwuowodniowa ) Jestem w SZOKU.

Rucola, Marzena782, CzterolistnaKoniczyna, MiSia :), natalinka, Siwulec, Ithildin, nadulek, frezyjciada, MamaIgi, Wesoła89, Av, matkapatka, jatoszka, Meghan, paulka86, Antonina38, asese, Herbata, linka220, JustynaG, Vlinder, PixiDixi lubią tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii wrote:
    Witajcie

Dziewczyny jako ze panikuje w 3 ciąży postanowiłam wczoraj podjechać prywatnie do lekarza sprawdzic czy wszystko z Klusią ok.

Tak wiec okazało sie ze to ciaza bliźniacza jednojajowa ( jednokosmowkowa, dwuowodniowa ) Jestem w SZOKU.
    Gratulacje podwójnego szczęścia!!!! Jakiej płci masz wcześniejsze pociechy? na kiedy masz termin?

Enii lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Rucola ale piękne zdjęcie, wszystko widać rączki nóżki mmm cudo. Moje gratulacje.ba który tydzień ci wychodzi wg USG?
    na usg mam napisane 10tyg1dzień +/- 5 dni, termin porodu 3ci wrzesnia.
    Maluch jest dość duży, niech sobie rosnie po swojemu. Widocznie ma taki potencjał wzrostowy :)
    AAA zapomniałam dodac, ze wczoraj machał do nas rączką, witał się z nami :) Składał i rozkładał rączki, przebierał nóżkami, kręcił się na wszystkie strony :) No coś pięknego po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 07:06

Siwulec, JustynaG lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ