WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna2212 wrote:Mnie tez boli krzyż promieniując do prawego pośladka . Właściwie to boli mnie od dwóch tygodni, najbardziej wieczorami. Mówiłam o tym lekarzowi. Prawdopodobnie coś mi naciska na nerw. Zawsze się śmiałam z mojego męża że on amol stosował na dosłownie wszystkie bóle, a teraz właśnie ten sam amol ratuje mój tyłek i krzyż z największych boli:) lekarka powiedziała ze mogę go używać i na prawdę Wam polecam! P
Widocznie u niektórych z nas w ciąży to norma. Jednak coś się w środku powiększa więc ma prawo uciskać ;P z amolem dobry pomysł -
Rucola wrote:Dziewczyny chciałam Wam przedstawić nasze najukochańsze Nio.
Ma już 3,39 cm wzrostu i przewidywany termin porodu to 3ci września
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/220740b6fcf9.jpg
Rucola jaki cudowny maluszekGratulacje!!!
Rucola lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:Ja teraz biorę Prenatal Uno. W pierwszej ciąży lekarz nie zalecal brac w I trym. witamin prenatalnych, mówiąc, że ta ogolna dostępność leków na Zachodzie jest przyczyną wysokiej masy urodzeniowej dzieci i prowadzi do tego, że np. sa pozniej trudności przy porodach naturalnych. Na końcu ciąży zalowalam, że od początku nie bralam witamin, bo syn ważył niewiele i pod koniec była już walka o to, by przybieral.
Ja tez biorę Prenatal Uno, przed ciąża brałam Prenatal Classic, tak mi polecił moj lekarz
Rucola gratulacje! Piękny dzidziuś
Jutro wizyta, trzymajcie kciuki dziewczęta (i chłopaki)!zuza88, Rucola, MiSia :), Marzena782, Av, nadulek, Paulla89, Herbata, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Rucola jaki slodziaczek
Co do cery to ja mam teraz wręcz idealna, aż bije ode mnie promieniamiBrzuch też już zaczyna się pojawiać, widać odrazu że jest ciążowy. W pierwszej ciąży w trzecim miesiącu miałam już taki dość brzuszek.
Mdłości mam codziennie do południa i przez to brak apetytu, ale popołudniu troszkę bardziej chce mi się jeść więc nadrabiam.
Mi lekarz zalecił brać kwas foliowy i wit D 1000j.
Mikus cały czas mówi, że u mamusi w brzuszku jest siostrzyczka także no zobaczymy czy ma rację czas pokaże!
Rucola, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Dziewczyny chciałam Wam przedstawić nasze najukochańsze Nio.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/220740b6fcf9.jpg
Wielkie gratulacje!!!Rucola lubi tę wiadomość
Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
nick nieaktualnyMater ja mam mdłości 24h na dobe, nie potrafię wymiotować, bo pewnie by mi ulżyło. Czuję się jak jedna wielka kupa i tak tez wyglądam, cera masakra, nawet na plecach wypryski, włosy tłuste mimo, że stosuje te szampony co zawsze mi pomagały, kolor mojej skóry jest zielono, szaro biały, oczy podkrążone, już 3opryszczka na ustach, no ogólnie jedna wielka kupa. Dodatkowo po luteinie boli mnie żołądek i jeszcze gorsze mdłości. Z synem w ciąży też miałam ale krótko i przechodziły ok południa, cera promienna, włosy jak z reklamy a teraz? TRAGEDIA! Jak ktoś nas odwiedza to pytają pokątnie męża czy aby na pewno nie jestem chora na coś poważnego.
-
Rucola śliczny maluszek .
Co do witamin to mi ginekolog w pierwszym trymestrze kazał brać tylko kwas foljowy.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Dziewczyny chciałam Wam przedstawić nasze najukochańsze Nio.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/220740b6fcf9.jpgRucola lubi tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Rucola kochanie! Mamy taki sam termin! Przybijam wirtualną piąteczkę! :*
Dziś do nas machał rączką, serio machał jakby się z nami witał. ja ryczałam jak bóbr, zresztą cały czas ryczę. Emek też miał łzy w oczach...
zuza88, Av, Meghan, natalinka, Siwulec, Wesoła89, Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
zuza88 wrote:Z betą u mnie wszystko ok, na ostatniej wizycie miałam przynieść świeże wyniki bety itd. na usg też było ok. Oglądałam maluszka w piątek.
Tak trochę dziwnie to zabrzmiało... te co nie mają mdłości i wymiotów to znaczy, że coś z ich ciążą jest nie tak...
Z innej beczki moja najmłodsza znowu zaamaekana po same uszy więc żłobek dziś jej odpuściłam by ją trochę do czwartku podleczyć i wepchnąć do żłobka jak będę jechała do starszej na zawody. Mam nadzieję że niedługo wyleczy bo kolejnego tygodnia z nią w domu samemu można nieogarnąć.
Dopiero próbóje was nadrobić po całym dniu. Jutro jadę się umówić że skierowaniem na USG genetyczne zobaczymy na kiedy dadzą termin ale czuję że początek marca bo tam lekarz umawia między 12 a 13 tygodniem. -
nick nieaktualnyAv wrote:Ja kupiłam, bo mi na wizycie wyszło ciśnienie 135/80. Kupiłam w aptece internetowej, naramienny, elektroniczny. Zmierzyłam potem w domu, miałam niższe, ale bez szału (najniższe 124/79).
Lat . (Wartości 180/120 kochana bez leków miewałam i od 10
Lat biorę Leki zaczęłam w wieku 25 młoda dupa ale dzięki temu i wielu pobytach w szpitalach sporo wiem /
W ciąży ciśnienie mi spadło do normalnego czyli ok 120,130/ 80,85
Pierwsze skurczowe bardzo łatwo zrzucić, zwiększa sie ono tez łatwiej pod wpływem czynników zewn, łatwiej je regulować dieta etc etc rozkurczowe - czyli to drugie powinno martwić jesli non stop przekracza 95.
Mi lekarz hipertensjolog powiedział wręcz ze leków nie wprowadzi jesli nie dobiję do 15o
A w rozkurczowym do 100. W 1 trymestrze leki więcej robią szkody niż pozytku. Co 3 tygodnie mam Holter całodobowy i monitorujemy ciśnienie. Biorę tylko Acard
Natomiast twoje ciśnienie 135/80 to naprawdę żaden powód do zmartwień z ręka na sercu, tym bardziej ze rozkurczowe piękne.))Rozkurczowe jest Najważniejsze pamiętajcie
Życzę nam wszystkim takiego ciśnienia i dobrej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 00:08
Av lubi tę wiadomość
-
Rucola ale piękne zdjęcie, wszystko widać rączki nóżki mmm cudo. Moje gratulacje.ba który tydzień ci wychodzi wg USG?
Rucola lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Dziewczyny jako ze panikuje w 3 ciąży postanowiłam wczoraj podjechać prywatnie do lekarza sprawdzic czy wszystko z Klusią ok.
Tak wiec okazało sie ze to ciaza bliźniacza jednojajowa ( jednokosmowkowa, dwuowodniowa ) Jestem w SZOKU.Rucola, Marzena782, CzterolistnaKoniczyna, MiSia :), natalinka, Siwulec, Ithildin, nadulek, frezyjciada, MamaIgi, Wesoła89, Av, matkapatka, jatoszka, Meghan, paulka86, Antonina38, asese, Herbata, linka220, JustynaG, Vlinder, PixiDixi lubią tę wiadomość
💗5 💗
-
Enii wrote:Witajcie
Dziewczyny jako ze panikuje w 3 ciąży postanowiłam wczoraj podjechać prywatnie do lekarza sprawdzic czy wszystko z Klusią ok.
Tak wiec okazało sie ze to ciaza bliźniacza jednojajowa ( jednokosmowkowa, dwuowodniowa ) Jestem w SZOKU.Enii lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
aLunia wrote:Rucola ale piękne zdjęcie, wszystko widać rączki nóżki mmm cudo. Moje gratulacje.ba który tydzień ci wychodzi wg USG?
Maluch jest dość duży, niech sobie rosnie po swojemu. Widocznie ma taki potencjał wzrostowy
AAA zapomniałam dodac, ze wczoraj machał do nas rączką, witał się z namiSkładał i rozkładał rączki, przebierał nóżkami, kręcił się na wszystkie strony
No coś pięknego po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 07:06
Siwulec, JustynaG lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021