WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do mdłości to ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych mdłości czułam się świetnie i urodziłam zdrowego dzidziusia.Za to w tej ciąży jest mi ciągle niedobrze dotego mam cały czas zgahe i czuje sie fatalnie
zuza88 lubi tę wiadomość
-
Wesoła89 wrote:Też słyszałam, że mdłości dobrze wróżą a wymioty to już bajecznie:) Ja mam mocne mdłości, na szczeście nie wymiotuje
zuza88, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Av wrote:To jest tak jak z tą przeziernością karkową - jak jest w normie, to super. Jak nie jest, to i tak na ponad 90% dzieciak jest zdrowy Nie ma się co martwić na zapas :*
Ja się nie martwię bo wiem, że jak na razie wszystko jest dobrze ale po co takie wpisy w stylu jak kobiety nie mają mdłości to ciąża nie taka jak być powinna...
Zostawmy już ten temat, każda z nas przechodzi inaczej a skoro dane mi jest obejść się bez mdłości to się cieszę I życzę pozostałym przyszłym mamą wytrwałości -
Dziewczyny ja po wizycie Moja fasolka ostatnio miała 3 mm a dzisiaj 14,3 Serduszko biło nawet Pani doktor mówi że już wykazuje ruchy Próbuje umówić się na prenatalne w Poznaniu ... Jest tu jakaś mamuśka z Poznania ?? Gdzie polecacie??
zuza88, aLunia, matkapatka, Siwulec, Herbata, MiSia :), Antonina38, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Dokładnie Zuza. Teraz u mnie jest mróz i ja się czuję super, mdłości przeszły, z czego się strasznie cieszę, bo ostatnio już płakałam, tak mnie męczyło. Też czujecie ciągle takie ciągnięcie w środku brzucha? Pieczenie, ciągnięcie przy gwałtownym ruchu? Do tego chyba coś mi uciska jakiś nerw, boli mnie strasznie od tygodnia prawy pośladek, chodzę jak kuśtyczka
zuza88 lubi tę wiadomość
-
Wcale nie można się sugerować mdłościami Ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów , a już w ogóle nie wiedziałam co to mdłości ... Czułam się idealnie i biegałam jak dzik Bobas rósł książkowo i urodziłam zdrowego malucha 10/10 więc wcale się nie sugerować!!! Teraz za to mdli mnie co chwilę prawie cały dzień na szczęście bez wymiotów
zuza88 lubi tę wiadomość
-
linka220 wrote:Dziewczyny ja po wizycie Moja fasolka ostatnio miała 3 mm a dzisiaj 14,3 Serduszko biło nawet Pani doktor mówi że już wykazuje ruchy Próbuje umówić się na prenatalne w Poznaniu ... Jest tu jakaś mamuśka z Poznania ?? Gdzie polecacie??
Super Gratulacjelinka220 lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Dokładnie Zuza. Teraz u mnie jest mróz i ja się czuję super, mdłości przeszły, z czego się strasznie cieszę, bo ostatnio już płakałam, tak mnie męczyło. Też czujecie ciągle takie ciągnięcie w środku brzucha? Pieczenie, ciągnięcie przy gwałtownym ruchu? Do tego chyba coś mi uciska jakiś nerw, boli mnie strasznie od tygodnia prawy pośladek, chodzę jak kuśtyczka
Z tym pośladkiem jest coś na rzeczy bo mam to samo. Któregoś razu jak byłam u lekarza zapytałam o ból krzyża promieniujący czasem do pośladka lub kości ogonowej. Odpowiedział, że tak się zdarza i nie ma się czym martwić bo powiększająca macica uciska czasami na nerw i stąd taki ból. Jednak nie każda z nas musi takie coś mieć -
nick nieaktualnyzuza88 wrote:Z tym pośladkiem jest coś na rzeczy bo mam to samo. Któregoś razu jak byłam u lekarza zapytałam o ból krzyża promieniujący czasem do pośladka lub kości ogonowej. Odpowiedział, że tak się zdarza i nie ma się czym martwić bo powiększająca macica uciska czasami na nerw i stąd taki ból. Jednak nie każda z nas musi takie coś mieć
To rwa kulszowa. Ja się cholernie boję, bo mam chory kręgosłup i miałam już kilka razy, w tym raz, że wstać juz nie mogłam...okropne dni, mąż mnie musiał prowadzić i rozbierać w toalecie, bo nie dałam rady z bólu. Na szczęście póki co jest ok a to dlatego, że jestem na L4, bo siedząca praca nie pomagała.
-
zuza88 wrote:Ja się nie martwię bo wiem, że jak na razie wszystko jest dobrze ale po co takie wpisy w stylu jak kobiety nie mają mdłości to ciąża nie taka jak być powinna...
Zostawmy już ten temat, każda z nas przechodzi inaczej a skoro dane mi jest obejść się bez mdłości to się cieszę I życzę pozostałym przyszłym mamą wytrwałości
Zuza, ale Malgonia nie napisała, że skoro nie ma mdłości to źle.
Po prostu przekazała opinię lekarza. Być może to takie pocieszenie dla kobiet, które się fatalnie czują. Mnie osobiście to pociesza że mimo tego, że mam zły dzień, że znów kryzys to maluch się rozwija i to najważniejsze.
Ale nic nie uspokaja kobiety tak, jak widok jej dzieciątka na usg
A ja zauważyłam u siebie zależność, w tygodniu tulę się z porcelaną - potem mam w weekend spokój, wracam do pracy i znowu tulenie porcelany. Czy to alergia na pracę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 19:43
Wesoła89, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMałgonia, strasznie smutno .... wiem jednak, że żadne słowa Cię nie pocieszą, takie to już życie k...niesprawiedliwe . Jestem pewna, że doczekasz się swojego maleństwa szybciej niż myślisz.
Z pozytywów udało mi sie dostać na NFZ do szpitala bielanskiego do poradni i jestem bardzo zadowolona. Nie widze różnicy miedzy prywatna wizyta a „państwowa” ale tez mi przysługuje patologia ciąży przez nadciśnienie - moze na takie pacjentki bardziej „chuchają”. Dostałam skierowanie na Usg genetyczne i Pappa. Oprócz tego ten okropny test z glukoza musze zrobic, i mnóstwo badań dostałam zleconych z krwi - mimo iż wydałam juz majątek na te badania. Ale brakowało różyczki antygenu hbs i jeszcze kilku rzeczy wiec naprawdę nie narzekam nie oszczędzają na badaniach na NFZ w tej poradni
I uwaga moze to sie komuś przyda : juz Drugi lekarz mowi mi zeby nie brać Femibionu (cała tablica Mendelejewa) tylko summavit D bo ma trzy niezbędne składniki w 1 trymestrze : kwas foliowy, jod i witaminę D (mamy zimę wiec tym bardziej bo to witamina słońca )
Trzymajcie sie wszystkie ! Walczymy dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 19:51
Vlinder lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:To rwa kulszowa. Ja się cholernie boję, bo mam chory kręgosłup i miałam już kilka razy, w tym raz, że wstać juz nie mogłam...okropne dni, mąż mnie musiał prowadzić i rozbierać w toalecie, bo nie dałam rady z bólu. Na szczęście póki co jest ok a to dlatego, że jestem na L4, bo siedząca praca nie pomagała.
Na razie mi to jakoś mocno nie doskwiera i często się nie pojawia. Mam nadzieję, że w ogóle odpuści -
Każda ciąża jest inna i nie o to chodzi, że jak nie ma się objawów to ciąża jest zła. Nie taki był przekaz
Kurde a ja biorę femibion. Słyszałam pozytywne opinie hmmzuza88, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Zuza, ale Malgonia nie napisała, że skoro nie ma mdłości to źle.
Po prostu przekazała opinię lekarza. Być może to takie pocieszenie dla kobiet, które się fatalnie czują. Mnie osobiście to pociesza że mimo tego, że mam zły dzień, że znów kryzys to maluch się rozwija i to najważniejsze.
Ale nic nie uspokaja kobiety tak, jak widok jej dzieciątka na usg
A ja zauważyłam u siebie zależność, w tygodniu tulę się z porcelaną - potem mam w weekend spokój, wracam do pracy i znowu tulenie porcelany. Czy to alergia na pracę?
Ja rozumiem ale nie jest to regułą, że tylko kobiety mające mdłości rodzą zdrowe dzieci... jak widać po opiniach innych dziewcząt nie sprawdza się to. Wydaje mi się, że wiele zależy od organizmu i tego jak znosi wzrost zarówno bety jak i progesteronu
Najważniejsze dla mnie, że po tym jak objawy zelżały to byłam na usg i wszystko było dobrze -
nick nieaktualny
Kurde a ja biorę femibion. Słyszałam pozytywne opinie hmm[/QUOTE]
ALunia ja tez czytałam dobre opinie w necie, ale zdziwiło
Mnie ze aż dwóch lekarzy mowi to samo (jeden z Karowej, drugi z Bielanskiego wiec najlepsze w Warszawie ośrodki ) : ze dużo jest tam
Witamin tak naprawdę nie wiemy jak to wpływa na tak mały płód i Ze jak
Morfologia jest ok to to niewskazane. Sama wcinalam 4,5,6 tydzień ciąży wiec sie przestraszyłam a jak dzis usłyszałam tekst tablica Mendelejewa to stwierdziłam ze sie podzielę rym co usłyszałam . Natomiast jesli twój lekarz Ci zalecił to na pewno wie co robi.(ja mam idealne wyniki )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:02
-
zuza88 wrote:Z tym pośladkiem jest coś na rzeczy bo mam to samo. Któregoś razu jak byłam u lekarza zapytałam o ból krzyża promieniujący czasem do pośladka lub kości ogonowej. Odpowiedział, że tak się zdarza i nie ma się czym martwić bo powiększająca macica uciska czasami na nerw i stąd taki ból. Jednak nie każda z nas musi takie coś mieć
Zarówno w pierwszej, utraconej ciąży, jak i teraz ginekolodzy nie zlecali brania suplementów w I trymestrze, między innymi dlatego, że nadmiar witamin wzmaga mdłości. Biorę jedynie kwasy omega i Folik z witamin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:07
Meghan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny