X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie u gina na NFZ po odbiór wyników, mówiłam że byłam na usg 2 tyg temu, czyli 6t4d, tętno dziecka 125/min to mi powiedziała że to trochę za mało jak na tamten tydzień... już mi załatwiła świetny nastrój do piątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 11:36

Justyna2212 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:50

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, co słabo mi się zrobiło. Miałam pogadać jeszcze o mocnym bólu pośladka ale złapałam wyniki i wyszłam. Nie chcę znów przez to przechodzić :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Byłam właśnie u gina na NFZ po odbiór wyników, mówiłam że byłam na usg 2 tyg temu, czyli 6t4d, tętno dziecka 125/min to mi powiedziała że to trochę za mało jak na tamten tydzień... już mi załatwiła świetny nastrój do piątku.

Natalia nie denerwuj się, na pewno wszystko jest dobrze. Po co tak stresować pacjentkę? To mogli Ci zrobić znowu USG...

Zobaczysz, że wszystko jest ok i dzidziuś jest zdrowy :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Byłam tez w 6t4d i było u jednego 120 a u drugiego 118 i lekarz powiedział ze to bardzo dobrze.

zuza88, jatoszka lubią tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 może tak tylko lekarz wyskoczył..., ale prawda, że głupio. Veritaserum ma rację, przecież to takie początki były jeszcze 2 tygodnie temu... Nie stresuj się, chociaż wiem, że łatwo powiedzieć...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę na wizytę, stres jest...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę porozmawiać z lekarzem o tych badaniach na NFZ czy się uda, bo teraz już nawet nie można pobrać odpisu grupy krwi, którą miałam oznaczoną. Panie w laboratorium powiedziały, że nie wydadzą, bo zmieniły się techniki oznaczania grupy krwi. Nie rozumiem trochę, bo przecież grupa raczej mi się nie zmieniła, ale głową muru nie przebiję.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Av teraz doczytAlam. To normalne ciśnienie bardzo dobre. Mowie to jako nadciśnieniowiec od 10
    Lat . (Wartości 180/120 kochana bez leków miewałam i od 10
    Lat biorę Leki zaczęłam w wieku 25 młoda dupa ale dzięki temu i wielu pobytach w szpitalach sporo wiem /
    W ciąży ciśnienie mi spadło do normalnego czyli ok 120,130/ 80,85
    Pierwsze skurczowe bardzo łatwo zrzucić, zwiększa sie ono tez łatwiej pod wpływem czynników zewn, łatwiej je regulować dieta etc etc rozkurczowe - czyli to drugie powinno martwić jesli non stop przekracza 95.
    Mi lekarz hipertensjolog powiedział wręcz ze leków nie wprowadzi jesli nie dobiję do 15o
    A w rozkurczowym do 100. W 1 trymestrze leki więcej robią szkody niż pozytku. Co 3 tygodnie mam Holter całodobowy i monitorujemy ciśnienie. Biorę tylko Acard
    Natomiast twoje ciśnienie 135/80 to naprawdę żaden powód do zmartwień z ręka na sercu, tym bardziej ze rozkurczowe piękne. :)))Rozkurczowe jest Najważniejsze pamiętajcie :)
    Życzę nam wszystkim takiego ciśnienia i dobrej nocy

Dzięki, uspokoiłaś mnie trochę. Babki w przychodni jak zmierzyły mi ciśnienie to zaczęły komentować, jak to nikt takiego u nich nigdy nie ma bo wszyscy mają niższe :/ Poczułam się trochę nieswojo.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni nie zaglądałam na forum. Nie do nadrobienia. U mnie nie najlepiej od poniedziałku gorączka 39,7. Stwierdzono zapalenie nerek. Dostałam antybiotyk i paracetamol na zbicie gorączki. Wczoraj byłam na usg i kontroli dziecko z tętnem odpowiadającym tygodniowi ciąży. Ale jestem przerażona. Boję się czy nie doszło do jakiś zmian rozwojowych. A do usg prenatalnego jeszcze dwa tygodnie. Czy któraś z Was goraczkowala w poprzedniej ciazy w pierwszym trymestrze i dobrze się skończyło? Dopiero dziś w nocy lepiej 38 a rano 36,9 i tak się utrzymuje.

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    MamoIgi a jak u Ciebie z plamieniami / krwawieniami ? Ja non stop plamie czasami mniej dzis znowu duzo. Nie bede znowu biec do lekarza bo to bez sensu. Podobno mozna plamic dlugo... chyba zeswiruje do lrzyszlego tygodnia ;) ja dzis mialam okropnego smaka na taka puszke np sledz w pomidorach. Nie jadlam tego wieki.... dzis zjadlam cala na sniadanie z chlebkiem mniam mniam : D

Kochana, ja od tego ostatniego krwotoku przez dwa kolejne dni mialam brazowe skrzepy, a potem czysto. Od tej pory nie plamie na zaden kolor. Wizyta w przyszly wtorek.

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Kilka dni nie zaglądałam na forum. Nie do nadrobienia. U mnie nie najlepiej od poniedziałku gorączka 39,7. Stwierdzono zapalenie nerek. Dostałam antybiotyk i paracetamol na zbicie gorączki. Wczoraj byłam na usg i kontroli dziecko z tętnem odpowiadającym tygodniowi ciąży. Ale jestem przerażona. Boję się czy nie doszło do jakiś zmian rozwojowych. A do usg prenatalnego jeszcze dwa tygodnie. Czy któraś z Was goraczkowala w poprzedniej ciazy w pierwszym trymestrze i dobrze się skończyło? Dopiero dziś w nocy lepiej 38 a rano 36,9 i tak się utrzymuje.

Kochana w poprzedniej ciązy mialam zapalenie nerek (nie chce nawet opisywac bolu, jaki mi wtedy towarzyszyl) Lezalam w szpitalu 2 tyg i dostawalam antybiotyk. Byl to 11-13 tydzien ciazy. Dziecku nic się nie stalo, chociaz tez mnie straszyli. Antybiotyk zadziala i wyjdzieie z tego ! a na gorączke paracetamol

svchqqmzofzw4a0r.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam jak zawsze 85/60 ciśnienie. Ale teraz tak mi podniosła, że żyć mi się nie chce. Mówiła też że mdłości to dobrze, ja na to że takie gadanie, bo u mnie poprzednio się nie sprawdziło, miałam wszystkie objawy a serce stanęło. Ona na to, że oj taka wczesna ciąża, zdarza się często. Mówię, że już nie taka wczesna, prawie 10 tydz. Ona pyta czy teraz bije serce? Mówię że tak, dwa tyg temu biło, 125/min. Ona mhm... trochę za mało jak na ten tydz ciąży. Tadam. Koniec wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 12:01

klz9df9hvltz8vcc.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Kochana w poprzedniej ciązy mialam zapalenie nerek (nie chce nawet opisywac bolu, jaki mi wtedy towarzyszyl) Lezalam w szpitalu 2 tyg i dostawalam antybiotyk. Byl to 11-13 tydzien ciazy. Dziecku nic się nie stalo, chociaz tez mnie straszyli. Antybiotyk zadziala i wyjdzieie z tego ! a na gorączke paracetamol
    Dziękuję za ten wpis. Trochę się uspokoilam. Ale strach będzie mi długo towarzyszył.

MamaIgi lubi tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:

Trzymam kciuki za wizytę :)

natalinka lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja dziś miałam jak zawsze 85/60 ciśnienie. Ale teraz tak mi podniosła, że żyć mi się nie chce. Mówiła też że mdłości to dobrze, ja na to że takie gadanie, bo u mnie poprzednio się nie sprawdziło, miałam wszystkie objawy a serce stanęło. Ona na to, że oj taka wczesna ciąża, zdarza się często. Mówię, że już nie taka wczesna, prawie 10 tydz. Ona pyta czy teraz bije serce? Mówię że tak, dwa tyg temu biło, 125/min. Ona mhm... trochę za mało jak na ten tydz ciąży. Tadam. Koniec wizyty.
    Ręce opadają...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:

ściskam kciuki :* i czekamy na wieści :)

natalinka lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Co za durna baba! Weź się nie denerwuj, bo to takie gadanie tylko. Moja fasolka miała 118 w 6tc i gin mówiła, że jest ok na tym etapie. W 9tc było 160... Teraz ide 1.03 na prenatalne

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia poprostu zapomnij o tej wizycie. Mi w szpitalu po badaniu zadano pytanie, czy potrzebuję od nich opieki psychologa po stracie. Gdzie moje dziecko ciagle we mnie zylo. Takie nastawianie pejdynczych lekarzy wpuszczaj jednym - wypuszczaj drugim uchem. Twoje dziecko rozwija się dobrze i tak zostanie ! Uszy do gory

svchqqmzofzw4a0r.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 ja jestem z Poznania :) i będę robić w LuxMedzie wszystkie badania I trymestru w sobotę :)

Czy którejś z Was w tej lub poprzedniej ciąży pogorszył się wzrok? Ja jestem po operacji oczu (4 lata temu, przed pierwszą ciążą) i w tej ciąży autentycznie czuję, że gorzej widzę.

linka220 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ