X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupowałam w Biedrze pyszny ciemny chleb z 7 zbożami. Teraz na samą myśl niedobrze mi się robi a na myśl o ogórkowej to aż mi ślinka leci, przywiozłam od mamy kilka słoików ogórków i będę jutro gotować :D Mam też w zamrażarce przepiórki, królika, kurczaka z eko hodowli, kuźwa to wszystko leży i kwiczy a ja karmię fasolka pierogami (i swoje dupsko :P )

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni gratuluje blizniąt :)
    Rucola fotka cudowna :*
    Kas pięknie :)

KasW91 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja jem wszystko co jest dobrze przyprawione i pikantne albo kwaśne .Na frytki i pizze oraz inne fastfoody nie moge patrzeć na samą myśl mi niedobrze .Do słodkiego mie nie ciagnie czasem zjem ale bez szału .Mam też faze na jabłka i winogrona mogłabym jeść kilogramami.Ostatnio musiałam koniecznie sobie kupić chipsy i coca cole taka mie naszła ochota .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś głowa pobolewa. W dodatku w Wawie znowu smog i nawet na spacer nie można iść :/

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    A powiedzcie jak się odżywiacie? Jecie jakoś przesadnie teraz zdrowo? Czy normalnie z wykluczeniem oczywiście gazowanych kolorowych napojów i paru rzeczy zakazanych w ciąży?

Ja mam chleb z wędliną co kiedyś byłoby nie do pomyślenia i smakuje mi Coca cola, mam bardzo mały apetyt i na pewno nie jem tak zdrowo jak kiedyś niestety.

Jutro wizyta, poziom ekscytacji sięga zenitu. ☺

Enii gratuluję bliźniąt. ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro wizyte i to będzie moje pierwsze USG bardzo się de nerwuje czy jest serduszko itd

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na jutrzejszych wizytach :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja też mam jutro wizyte i to będzie moje pierwsze USG bardzo się de nerwuje czy jest serduszko itd
    Trzymam kciuki :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty :)

Ja miałam w poniedziałek super kwaśna ogórkowa i wczoraj równie kwaśny żurek :D

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:50

• Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze bo już myślałam ze tylko ja jakoś nie pilnuje diety :) jem tez wszystko na co akurat mam ochotę, ale bez chipsów i kolorowych napojów gazowanych. Dwa tygodnie zrobiłam pyszny rosół z kaczki który pomagał mi na mdłości, a wczoraj jak ugotowalam znowu z kaczki to nawet nie jestem w stanie go spróbować bo tak śmierdzi kaczka hehe :)

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty :)

Ja miałam w poniedziałek super kwaśna ogórkowa i wczoraj równie kwaśny żurek :D

Ja dzis mam ogorkowa

MiSia :) lubi tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi żadne ryby nie pasują... przed ciążą jadłam często i owoce morza a teraz mi to śmierdzi. Próbowałam zrobić rybę to jak zaczęła puszczać zapachy w domu nie mogłam wytrzymać.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja jem to, na widok czego nie wykręca mi wnętrzności. Z przesadnie zdrowym jedzeniem nie ma to wiele wspólnego :/
    :)jakbym o sobie czytala... a dzis moje Nio przechodzi samo siebie, wsuwam jak odkurzacz wszystko to, czego nie powinnam....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet chipsy jem jak mam ochote. Malo bo jakas garsc ale jem mimo ze nie powinnam.

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaswrwowalam miske pomidorowej i torbe popcornu:/ zapach gotowanego - wykreca mi wnetrznosci.
    Pomaga mi coca cola i ogolnie slone rzeczy. Kiszona kapista, albo mocno osolona mizeria. Slodycze poszly w odstawke, mdli mnie na mysl o snilersie- mnie- pozeraczle slodyczy. :)

Raga Tulip lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro wizytę, kontrola po tym sobotnim krwawieniu. Cieszę się, że zobaczę mojego Bobusia :)
    Odnośnie jedzenia to nie mam jakichś specjalnych smaków. Obżarłam się dziś niemiłosiernie pierogów z kapustą i grzybami, do tej pory ledwo się ruszam ;)

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim apetytem różnie bywa, ale raczej nie jem dużo. Nie mogę patrzeć na mięsa i wędliny, nie ciągnie mnie też do slodyczy (choć wyjątkowo wczoraj pierwszy raz w czasie ciązy zjadłam kilka ciastek- andrutów z czekoladą). Ciężko przewidzieć na co akurat jutro będę mieć ochotę (pewnie nie na pączki) ale na piatek na Światowy Dzień Pizzy będzie u mnie robiona pizza :)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki pije wodę gazowaną to jest mi dobrze, bez wody mam straszne mdłości i nie mogę nic jeść. Ale jak wypije kilka szklanek wody to jest ok i wszystko mogę zjeść :)
    Natomiast zauważyłam znowu problem z myciem zębów szczoteczką elektryczna, tak samo miałam z córka, mam odruchy wymiotne.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 3mam kciuki za jutrzejsze wizyty.

U mnie znów ciężko. Mdłości, wymioty, brak apetytu...
    Teraz próbuję wcinać chrupki kukurydziane. Trochę pomaga.

mam problem z piciem, woda potęguje we mnie mdłości. :/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ