X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupowałam w Biedrze pyszny ciemny chleb z 7 zbożami. Teraz na samą myśl niedobrze mi się robi a na myśl o ogórkowej to aż mi ślinka leci, przywiozłam od mamy kilka słoików ogórków i będę jutro gotować :D Mam też w zamrażarce przepiórki, królika, kurczaka z eko hodowli, kuźwa to wszystko leży i kwiczy a ja karmię fasolka pierogami (i swoje dupsko :P )

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni gratuluje blizniąt :)
    Rucola fotka cudowna :*
    Kas pięknie :)

KasW91 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja jem wszystko co jest dobrze przyprawione i pikantne albo kwaśne .Na frytki i pizze oraz inne fastfoody nie moge patrzeć na samą myśl mi niedobrze .Do słodkiego mie nie ciagnie czasem zjem ale bez szału .Mam też faze na jabłka i winogrona mogłabym jeść kilogramami.Ostatnio musiałam koniecznie sobie kupić chipsy i coca cole taka mie naszła ochota .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś głowa pobolewa. W dodatku w Wawie znowu smog i nawet na spacer nie można iść :/

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    A powiedzcie jak się odżywiacie? Jecie jakoś przesadnie teraz zdrowo? Czy normalnie z wykluczeniem oczywiście gazowanych kolorowych napojów i paru rzeczy zakazanych w ciąży?

Ja mam chleb z wędliną co kiedyś byłoby nie do pomyślenia i smakuje mi Coca cola, mam bardzo mały apetyt i na pewno nie jem tak zdrowo jak kiedyś niestety.

Jutro wizyta, poziom ekscytacji sięga zenitu. ☺

Enii gratuluję bliźniąt. ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro wizyte i to będzie moje pierwsze USG bardzo się de nerwuje czy jest serduszko itd

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na jutrzejszych wizytach :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja też mam jutro wizyte i to będzie moje pierwsze USG bardzo się de nerwuje czy jest serduszko itd
    Trzymam kciuki :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty :)

Ja miałam w poniedziałek super kwaśna ogórkowa i wczoraj równie kwaśny żurek :D

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:50

• Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze bo już myślałam ze tylko ja jakoś nie pilnuje diety :) jem tez wszystko na co akurat mam ochotę, ale bez chipsów i kolorowych napojów gazowanych. Dwa tygodnie zrobiłam pyszny rosół z kaczki który pomagał mi na mdłości, a wczoraj jak ugotowalam znowu z kaczki to nawet nie jestem w stanie go spróbować bo tak śmierdzi kaczka hehe :)

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty :)

Ja miałam w poniedziałek super kwaśna ogórkowa i wczoraj równie kwaśny żurek :D

Ja dzis mam ogorkowa

MiSia :) lubi tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi żadne ryby nie pasują... przed ciążą jadłam często i owoce morza a teraz mi to śmierdzi. Próbowałam zrobić rybę to jak zaczęła puszczać zapachy w domu nie mogłam wytrzymać.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja jem to, na widok czego nie wykręca mi wnętrzności. Z przesadnie zdrowym jedzeniem nie ma to wiele wspólnego :/
    :)jakbym o sobie czytala... a dzis moje Nio przechodzi samo siebie, wsuwam jak odkurzacz wszystko to, czego nie powinnam....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet chipsy jem jak mam ochote. Malo bo jakas garsc ale jem mimo ze nie powinnam.

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaswrwowalam miske pomidorowej i torbe popcornu:/ zapach gotowanego - wykreca mi wnetrznosci.
    Pomaga mi coca cola i ogolnie slone rzeczy. Kiszona kapista, albo mocno osolona mizeria. Slodycze poszly w odstawke, mdli mnie na mysl o snilersie- mnie- pozeraczle slodyczy. :)

Raga Tulip lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro wizytę, kontrola po tym sobotnim krwawieniu. Cieszę się, że zobaczę mojego Bobusia :)
    Odnośnie jedzenia to nie mam jakichś specjalnych smaków. Obżarłam się dziś niemiłosiernie pierogów z kapustą i grzybami, do tej pory ledwo się ruszam ;)

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim apetytem różnie bywa, ale raczej nie jem dużo. Nie mogę patrzeć na mięsa i wędliny, nie ciągnie mnie też do slodyczy (choć wyjątkowo wczoraj pierwszy raz w czasie ciązy zjadłam kilka ciastek- andrutów z czekoladą). Ciężko przewidzieć na co akurat jutro będę mieć ochotę (pewnie nie na pączki) ale na piatek na Światowy Dzień Pizzy będzie u mnie robiona pizza :)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki pije wodę gazowaną to jest mi dobrze, bez wody mam straszne mdłości i nie mogę nic jeść. Ale jak wypije kilka szklanek wody to jest ok i wszystko mogę zjeść :)
    Natomiast zauważyłam znowu problem z myciem zębów szczoteczką elektryczna, tak samo miałam z córka, mam odruchy wymiotne.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 3mam kciuki za jutrzejsze wizyty.

U mnie znów ciężko. Mdłości, wymioty, brak apetytu...
    Teraz próbuję wcinać chrupki kukurydziane. Trochę pomaga.

mam problem z piciem, woda potęguje we mnie mdłości. :/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ