X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    A potem złość i pretęsje że to jednak nie chłopiec a druga dziewczynka.Szczerze to nie rozumiem takiego podejścia
    Pretensje do lekarza? Czy do kogo?

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Co do płuci dziecka to ja mam takie podejście że dopuki nie znam płci na połówkowych to dla mie dzidziuś.I nie myśle czy bym chciała chłopca czy dziewczynke bo nie mam naprawde na to wpływu .U mie w rodzinie był taki przypadek że mieli już córeczkę i chcieli żeby 2 był synek na usg w 13 tyg lekarz powiedział kuzynce że będzie chłopiec a na połówkowym okazało się że będzie dziewczynka.A potem złość i pretęsje że to jednak nie chłopiec a druga dziewczynka.Szczerze to nie rozumiem takiego podejścia

Moja kuzynka na usg jak się dowiedziała, ze będzie drugi syn to się rozpłakała, a później chodziła zła jak osa, bo ona chciała córkę... masakra

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też płeć obojętna:)))) jakoś wydaje mi się to mega niedojrzałe jak słyszę : ja to chcę córeczkę a nie chłopca. Ale nie oceniam nie rozumiem natomiast

A co sądzicie o zabawie w chiński kalendarz płci ??? Wg Amerykanów
    Sprawdzalność 90 procent - tylko trzeba uważać bo na polskich stronach w tym temacie bzdury - ppd tym linkiem jest kalendarz na 2017 poczęcia i my tylko ten kalendarz powinnysmy sprawdzać . Wg niego w 2017 miałam 36 lat (35 w gregorianskim czyli tym
    NasZym) a
    Chiński grudzień a raczej dzien grudnia w
    Ktorym doszło do poczęcia wg tej tabelki to miesiąc nr 10 mi wychodzi wiec dziewczyna. Traktuje to z przymrużeniem oka niczym horoskop, zobacZymy czy sie sprawdzi :) jak cos to link do zagranicznej strony i tabelkę wklejam https://thechinesebabycalendar.com Mam nadzieje ze nikogo nie urażę;) To takie „w oczekiwaniu”

fd52t0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 23:24

Rucola, Wesoła89 lubią tę wiadomość

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mogę mieć nawet 3 synów ;) Mam już dziecko i wiem, że płeć naprawdę nie ma znaczenia. Wszystkie dzidziusie są przesłodkie ;) A jeśli chodzi o późniejsze wychowanie to też wszystko zależy od konkretnego egzemplarza i jego charakteru. Wcale nie jest np. powiedziane, że dziewczyna będzie "bliżej domu". Moja mama ma o wiele lepszy kontakt z moim bratem niż ze mną, po prostu mają podobne charaktery. Ja się z mamą wiecznie kłócę :P

Meghan, Av, asese, Rucola lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z chińskiego wychodzi chłopak, zobaczymy ;)

Meghan lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan ale wystarczy wpisać datę poczęcia i swoją datę urodzenia do tego formularza, który jest pod linkiem czy to bardziej skomplikowane?
    Bo wpisałam datę poczęcia pierwszego dziecka i wyszło mi, że powinnam urodzić dziewczynkę a urodził się chłopiec ;)
    Teraz też wychodzi mi dziewczynka.
    Chyba że coś źle robię ;)

zud3gzu3sbje76xe.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Raczej wróżba kiepsko działa :P

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Meghan ale wystarczy wpisać datę poczęcia i swoją datę urodzenia do tego formularza, który jest pod linkiem czy to bardziej skomplikowane?
    Bo wpisałam datę poczęcia pierwszego dziecka i wyszło mi, że powinnam urodzić dziewczynkę a urodził się chłopiec ;)
    Teraz też wychodzi mi dziewczynka.

Tasia86 na pewno złe bo to tylko na rok 2017 jak synek ur 2016 to musisz poszukać innego kalendarza na 2016/2015 to
    Juz ty sama wiesz ja jakim roku to sie stało
    Chinese gender predictor 2015 albo 2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 23:10

Tasia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Raczej wróżba kiepsko działa :P
    Hehe nie wiem ale Tasia nie miała szansy dobrze sprawdzić na tym co wkleilam bo to tylko na rok 2017 czyli dla nas teraz to
    Co roku jakos sie zmienia , Chińczycy wynaleźli to bodajże 700 lat temu, kiedyś jakas panna gadala o tym
    W DDtvn - to zabawa ale jesli ma miec sens to trzeba wg dobrego roku sprawdzać ;)
    My możemy do tego obrazka co wkleilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 23:11

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi pod tym linkiem wyskakuje "2018 CHINESE BABY GENDER PREDICTION CHART" a nie 2017. Jak się przełączyć na inny rok? :D

zud3gzu3sbje76xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Ale mi pod tym linkiem wyskakuje "2018 CHINESE BABY GENDER PREDICTION CHART" a nie 2017. Jak się przełączyć na inny rok? :D
    Nie mogłaś znaleźć bo dałam złego linka - gąbka zamiast mózgu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 23:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia dałam
    Złego linka jestem
    Kretynka prosze https://thechinesebabycalendar.com tam tez poprawiam

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym chińskim kalendarzem jest pewien problem, bo owu była albo 31.12.2017 albo 1.01.2018... także tego :D 50/50

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej już czaję :) Wygooglałam sobie na 2016 i faktycznie wychodzi chłopczyk czyli zgadza się :) Teraz wychodzi dziewczyna, zobaczymy :)

Meghan lubi tę wiadomość

zud3gzu3sbje76xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    U mnie z tym chińskim kalendarzem jest pewien problem, bo owu była albo 31.12.2017 albo 1.01.2018... także tego :D 50/50
    KAs nie ma
    Problemu - zobacz na rysunek 18 grudzień 2017-16 styczeń 2018 to miesiąc 11 i to do tego miesiąca sprawdzasz swoj wiek chiński.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:50

MiSia :), asese lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi chłopiec. W sumie chyba mi obojętnie..Ja jeśli Bóg da i donoszę tą ciążę to będzie moje jedyne dziecko i chyba nie ma dla mnie znaczenia.

asese lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi z chińskiego kalendarza chłopak... ale nie wierzę w te kalendarz, to jak wróżenie z fusów ;)

Co do jedzenia, to jem to na co mam ochotę ;D akurat wcinam pączka :D dziewczyny tłusty czwartek, tak dla przypomnienia :D

asese lubi tę wiadomość

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A ja uwazam dziewczyny ze kazda z nas moze miec tam jakies marzenia czy oczkiewania co do plci i dlaczego mamy sie tego wstydzic ?przeciez to nic takiego. Ja od poczatku mysle i mowie jak mnie ktos zapyta co bym wolala ze chcialabym chlopca. Po prostu. To nie znaczy ze jak bedzie dziewczynka to bede sciany gryzla i w ogole. Jestem dosc rozsadna i wiem ze jakakolwiek plec by nie byla bede szczesliwa ale mozna miec chyba jakies tam male marzenie ;):)

Mam takie same zdanie na ten temat ;) Co innego jak jakaś histeryczka przez pół ciąży wyje z rozpaczy bo płeć nie spełniła jej oczekiwań..

A co do chinskiego kalendarza to mi się nie sprawdził bo mój synek powinien być dziewczynka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 08:02

asese lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Wy już o płci rozmawiacie a ja witam się dzisiaj z 8tyg i tak bardzo się boje jutrzejszej wizyty i liczę tylko na to aby pęcherzyk się zmniejszył a serduszko nadal biło, tak bardzo chciałabym jutro wyjść z dobrymi informacjami od doktorka, płeć to dla mnie tak bardzo odległy temat...

miłego dnia dla wszystkich :)

ktoś dziś wizytuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 08:08

Marzena782 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ