WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się najadlam strachu jak mi wyszło że się zaraziłam toxo... Błąd laboratorium, ale 3 dni miałam wyjęte z życia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:09
-
zuza88 wrote:Hej dziewczyny
Nie daję już rady, kaszel ustaje a dziś nad ranem obudziłam się z bólem zatok
Macie jakieś sprawdzone sposoby? Jakieś inhalacje, płukanie? Zwariuje ;(
Zuza inhalacje z soli fizjologicznej mozesz robic, plukanie zatok tez z tego co pamietam wskazane. Naturalny sposob na zalagodzenie ataku kaszlu nocą, to lyzka miodu. Mi pomagalo. Szybkiego powrotu do zdrowia !!zuza88 lubi tę wiadomość
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
zuza88 wrote:Hej dziewczyny
Nie daję już rady, kaszel ustaje a dziś nad ranem obudziłam się z bólem zatok
Macie jakieś sprawdzone sposoby? Jakieś inhalacje, płukanie? Zwariuje ;(
Zuza spróbuj płukać Irigasinem, mi uratował życie. Od 1,5 roku nie miałam zapalenia zatok, a wcześniej łapałam co miesiąc... tylko musisz mieć drożny nos, żeby uszu nie uszkodzić, przeczytaj ulotkę przed użyciem.zuza88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a wracając do tej toxo, to ja mam oba ujemne, czyli nie mam tych przeciwciał. Czyli teraz Jestem jakos bardziej narażona na zakażenie? Niby myje wszystkie owoce i warzywa, mięsa surowego nie jem i w ogóle. A teraz to tak myśle, ze w lecie będę się bała zjeść u rodziców malinę z krzaka
-
nick nieaktualny
-
zuza88 wrote:Dzięki dziewczyny, a czy Irigasin można stosować w czasie ciąży?
Tak, jeśli chodzi o skład to jest zwykła sól. Przed płukaniem zobacz sobie filmik w necie jak to robić. Trochę nieprzyjemne, ale można się przyzwyczaić -
MiSia :) wrote:Ja też się najadlam strachu jak mi wyszło że się zaraziłam toxo... Błąd laboratorium, ale 3 dni miałam wyjęte z życia!
Ja sobie sama zadałam stres ogromny jak przez roztrzepanie, w nerwach analizowałam wyniki i tak wyszło mi, że mam toxoplazmozę, bo... pomyliłam wynik 0,6 z 0,06 Płakałam, dzwoniłam do mojego A, do mamy, cała rodzina na nogi postawiona a za chwilę - Oj nie... czekaj mamo, bo 0,6 to nie to samo co 0,06 Hahahaha Tak, musztarda zamiast mózgu. Mi smutno bo Luxmed odwołał mi jutrzejsze USG i nie zobaczę maluszka Zapisałam się na środę w Walentynki To będzie 9+2d - dzień w którym stanęło serce mojego poprzedniego maleństwa Może to mnie uspokoi, gdy zobaczę malucha całego i zdrowego.MiSia :) lubi tę wiadomość
-
Mamaawiki jak tam po usg? Czekamy z niecierpliwością na informacje
-
KasW91 wrote:Dziewczyny a wracając do tej toxo, to ja mam oba ujemne, czyli nie mam tych przeciwciał. Czyli teraz Jestem jakos bardziej narażona na zakażenie? Niby myje wszystkie owoce i warzywa, mięsa surowego nie jem i w ogóle. A teraz to tak myśle, ze w lecie będę się bała zjeść u rodziców malinę z krzaka
KasW91 lubi tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualny
-
Ja szukam na gwałt przychodni, w której wykonają mi tylko USG bez wizyty, niestety nic nie mogę znaleźć w tym zapyziałym Chełmie W sob mam wizytę u swojego prowadzącego, chciałam iść do niego z wynikami badań i ze spokojną głową, że z dzieckiem ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 11:38