X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki proszę o mnóstwo kciuków. Miałam dzisiaj wizytę i dostałam skierowane do szpitala. Uprosiłam aby iść do niego we wtorek dopiero, bo nie ma nas do pon. bo robimy wyjazdowe urodziny syna.
    Znowu powtórka tylko że to 9 tc a nie 24 tc. Szyjka krótka. Ryczę. Nie wiem co będzie z Fasolką czy dam radę donosić. Co z synkiem jak mnie nie będzie...masakra jakaś. Tak nie lubię szpitali.

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkapatka kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze, pewnie założą Ci szew albo pessar. Najważniejsze to myśleć pozytywnie. A synek w jakim wieku?

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zapisać na dziś do gina, zobaczymy naszą fasolkę, pewnie przez 2 tyg sporo urosła :) Boję się jak cholera, stres już złapał i nie odpuszcza ale wierzę, że będzie dobrze. Matkapatka trzymamy kciukołapki nawet z moją piesełką, która też niecierpliwie czeka na siostrę/brata :D

f13a1591d8637fbemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 12:13

promyczek 39, matkapatka, Marzena782 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    o której masz wizytę ?
    17:30 :-)

Siwulec lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    Kobietki proszę o mnóstwo kciuków. Miałam dzisiaj wizytę i dostałam skierowane do szpitala. Uprosiłam aby iść do niego we wtorek dopiero, bo nie ma nas do pon. bo robimy wyjazdowe urodziny syna.
    Znowu powtórka tylko że to 9 tc a nie 24 tc. Szyjka krótka. Ryczę. Nie wiem co będzie z Fasolką czy dam radę donosić. Co z synkiem jak mnie nie będzie...masakra jakaś. Tak nie lubię szpitali.
    Trzymam kciuki :*

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkapatka kurde już tak szybki :( moja koleżanka urodziła w 35 tyg też jej się szybko skracała szyjka o właśnie robili różne wymazy i wszystko ok, gin jej mówił że taka jej uroda i że z następną ciąża niestety też tak może być :( trzymaj mocno kciuki

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki oczywiście za wizyty

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkapatka trzymam kciuki z całego serca mojej bratowej szyjka zaczęła się skracać ok 14 tygodnia. Donosila do samego terminu. Wszystko będzie dobrze. Dadzą leki i wszystko dobrze się skończy :) Zobaczysz. Informuj nas na bieżąco. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Natalia super, że się udało dostać dziś do lekarza. Mi gorączka przeszła, tylko został okropny ból nerek promieniujacy na całe plecy. Masakra. Dziś powtarzalam wyniki zobaczymy jak wyjdą.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde biegłam na autobus i już w samym autobusie dziwnie się poczulam tak jakbym miała macicę nisko i patrzę śluz podbarwiony na brązowo:/ narazie leżę, mam nadzieję że to się nie rozkręci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 12:51

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wszystkie kciuki przydały się bardzo .
    Maluszek ma 5,04 cm
    Serduszko bije 158 uderzeń na minute.
    Z maluszkiem wszystko w porządku widziałam jak machał nóżkami i rączkami jak się wiercił lekarz stwierdził że bardzo ruchliwe dziecko.Widziałam też z bliska rączki i nóżki buzię i serduszko .Niesamowite i piękne uczucie .

Ciemnowlosa, Av, aLunia, zuza88, Justyna2212, MiSia :), natalinka, asese, KasW91, frezyjciada, Natalia1984, JustynaG, Paulla89, veritaserum, matkapatka, Kadża, Antonina38, Amy333, arya12, Marzena782, Herbata, paulka86, Vlinder lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziekuje za wszystkie kciuki przydały się bardzo .
    Maluszek ma 5,04 cm
    Serduszko bije 158 uderzeń na minute.
    Z maluszkiem wszystko w porządku widziałam jak machał nóżkami i rączkami jak się wiercił lekarz stwierdził że bardzo ruchliwe dziecko.Widziałam też z bliska rączki i nóżki buzię i serduszko .Niesamowite i piękne uczucie .
    Ja też już tak chcę ;( A do mojego USG jeszcze 2 tygodnie...

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś pobralam krew na pappe, ust prenatalne w przyszły piątek. piątek. W ogóle chciałam się wam pozalic - przed mężem zgrywam nieprzejeta, ale tak serio to się trochę martwię. Termin według miesiączki mam na 30 sierpnia, na usg w 8 tygodniu po rozmiarach wyszedł termin na 1 września, a w zeszłym tygodniu na 3 września - staram się sobie tłumaczyć ze to normalne, ze może po prostu trochę wolniej rosnąć a poza tym jak jest taki malutki to te różnice milimetrów mogą być niezauważalne, ale tak serio to sie boję. Szczególnie, ze w poprzedniej ciąży najpierw był młodszy o niecały tydzień, a dzień przed tym jak serduszko przestało bić o prawie 2 tygodnie i trochę jestem już na tym punkcie przewrazliwiona.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Matkapatka kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze, pewnie założą Ci szew albo pessar. Najważniejsze to myśleć pozytywnie. A synek w jakim wieku?
    Alek skończył 29.01 2 lata. Mówili że profilaktyczne w 2. Ciąży założą pessar, bo 1. Był szew właśnie. Nie spodziewałam się że będzie to tak szybko...Jutro jeszcze pójdę do innego gina żeby sprawidził, bo jak już pisałyście lekarzom należy ufać ale z ograniczeniami.

Dziękuję za kciuki ;*

a ja trzymam je dla reszty wizytujacych <3

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś pobralam krew na pappe, ust prenatalne w przyszły piątek. piątek. W ogóle chciałam się wam pozalic - przed mężem zgrywam nieprzejeta, ale tak serio to się trochę martwię. Termin według miesiączki mam na 30 sierpnia, na usg w 8 tygodniu po rozmiarach wyszedł termin na 1 września, a w zeszłym tygodniu na 3 września - staram się sobie tłumaczyć ze to normalne, ze może po prostu trochę wolniej rosnąć a poza tym jak jest taki malutki to te różnice milimetrów mogą być niezauważalne, ale tak serio to sie boję. Szczególnie, ze w poprzedniej ciąży najpierw był młodszy o niecały tydzień, a dzień przed tym jak serduszko przestało bić o prawie 2 tygodnie i trochę jestem już na tym punkcie przewrazliwiona.
    Kochana bądz dobrej myśli mi ginekolog mówił że odchylenia +/-2 dni są normalne .Mój znowu jest o 3 dni starszy na USG niż wynika z ostatniej miesiączki i gin mówił że wszystko jest dobrze .A pozatym pomiary z USG nie są w 100 % precyzyjne

Av, Ithildin lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:

Nic się nie martw.
    Termin z miesiączki może się sprawdzić tylko przy idealnych 28 dniowych cyklach. A przecież na wiek maleństwa ma też wpływ zagnieżdżenie, z którym to różnie może być.
    Te kilka dni różnicy to naprawdę nic strasznego.
    Mi gin powtarza, że termin terminem a dziecko przyjdzie na świat kiedy będzie czas :) Przecież niewiele dzieci rodzi się w terminie podanym przez gina, to tylko termin orientacyjny.

Ithildin, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Av Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym w tym momencie dziecko jest jeszcze zwinięte i czasem ciężko jest określić prawdziwą długość :)

Ithildin, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:

Ja byłam w tej samej syt., co Ty tydzień temu, gdy moje bobo wg rozmiaru było ocenione na 5dni młodsze niż by to wynikało z terminu ostatniej mies. i też panikowałam, ale jak się później okazało, groszek w kilka dni tak podrósł, że ta przepastna różnica niemal całkowicie się zatarła. U mnie była też taka sytuacja, że beta zaczęła mi spadać w 7tyg.,co podobno musi oznaczać najgorsze, a fige, bo dzidziuś nadal żyje i się rozwija, dlatego wiem jedno- ten etap jest nieprzewidywalny i dzidziusie rozwijają się bardzo różnie, każde w swoim tempie, trzeba myśleć pozytywnie, bo tylko tak możemy im pomóc. Także pierś do przodu, zepnij pośladki i uwierz, że wszystko będzie dobrze!:) Trzymamy kciuki.

Ithildin, Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:

Kciuki zaciśnięte, będzie dobrze:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkopałam datę mojego ostatniego okresu i wynika z niej, że termin powinnam mieć na 20 sierpnia :D hahahhaa :D a z usg 3 września, więc nie ma się co spinać z tym, że dziecko jest mniejsze/większe ;)

Ithildin, Av, Antonina38, Rucola, asese lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio był jeden dzień róznicy między USG a OM, ale gin mówił, że spokojnie maleństwo nadgoni. Jejku dziś wizytujące, też macie takiego ogromnego stresa?

asese lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ