X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał być fajny wieczór. Mąż przyszedł z kwiatkami :) Ale niestety moje samopoczucie jest słabe. :/
    Chyba wieczór spędzę leżakując w łóżku.
    MamaIgi wrote:
    Dziewczyny- prosze usuncie mnie w takim razie z grupy.
    Wybaczcie, ale ja nie krytykuje kogos- kto otwarcie pisze o ABORCJI. A sama nie chce sie czuc tu jak intruz tylko dlatego, ze kulturalnoe prosze o uszanowanie zdania.

MamaIgi, ale jesteś częścią forum :) No jak to bez Ciebie?
    natalinka wrote:
    No tak, ja przedwczoraj zamowilam mezowi koszule i pasek, dzwonilam do sprzedawcy się upewnić, a oni wczoraj w południe napisali mi maila, że żadnej z tych rzeczy nie mają. I zostalam bez prezentu. Pełen profesjonalizm... :/

Wyznaję zasadę zamawiania z wyprzedzeniem. Zawsze ktoś może po drodze nawalić, jak nie sprzedawca to firma przewozowa. Staram się mieć wszystko na 2 tygodnie przed :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    DNA tych komórek nie wplywaja na odporbosc. One lacza sie z DNA czlowieka zaszczepianego. Mutowanie DNA pdgrywa ogromna role i wplyw na ludzkosc.
    Dziecko, ktore nie ukonczy 24 miesiecy zycia noe ma wytworzonej bariery krew-mózg. Co za tym idzie? Organizm nie jest zdolny do wydalania substancji szkodliwych i metali ciezkich. Wszystko- odklada sie najwiecej w mozgu i nerkach.
    Swieza sprawa. MINISTERSTWO ZDROWIA w zeszlym miesiacu poinformowalo o wycofaniu kolejnej szczepionki i absolutnym zakazue dalszego podawania tejze serii. Okazalo sie, ze pomimo tego- wszystkie zakupione zapasy- zostaly wyszczepione.
    Ilosc rteci jaka zostaje wprowadzona do organizmu malego czlowieka jest po 500 kroc wyzsza niz dopuszczalna. Kolejnym konikiem skladu sa substancje konserwujace. Jedna z nich uzywa sie do zeyczajnych trutek na szczury.
    W mojej rodzinie mamy ciezko chore dzieci, z nopami nieodwracalnymi. Obydwa przypadki zostaly zbadane przez specjalistyczna klinike w los Angeles. Pobrano do badania plyn mozgowy. Po 3 tygodniach w zalakowanej kopercie przyszly wyniki. Uszkodzenia w wyniku zbyt duzej ilosci rteci w orgabizmie.
    Nie jesz rybek, bo zawieraja dyzo rteci i motlyby zaszkodzic dzidzi, ale juz szczepienia pakujesz na max.
    Paradoks.

Hej. Wrzucilabys jakieś linki co do składu tych szczepionek bo chętnie bym sobie poczytala a znalezc nie jest łatwo jak sie nie drąży temat.
    Ja uważam ze szczepionka szczepionce nie równa i nie ma co generalizowac. W Austrii np nie szczepi sie noworodki na gruźlicę, w ogóle sie nie szczepi tą szczepionka wiec moja mlodsza nie zostala zaszczepiona. Na swinke i odre tez odroczylam bardzo długo, uznalam ze tak lepiej. Natomiast odmowilam kategorycznie szczepienou gardasilem mojej wtedy 10 latki mimo ze darmowo dawali. Także warto samemu zasiegnac wiedzy i zdecydowac mądrze :)

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    To znaczy, że został przegłosowany podczas jego nieobecności? ;)

Myslę, ze osoba, ktora waha sie przed podjeciem decyzji, bylaby conajmniej nierozsadna, gdyby miala kierowac sie zdaniem deoch osob. Zachecam wszystkie mamy do edukacji i lektur. Ale nie na forum.

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, nie zacytowalam konkretnego postu.

svchqqmzofzw4a0r.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hej. Wrzucilabys jakieś linki co do składu tych szczepionek bo chętnie bym sobie poczytala a znalezc nie jest łatwo jak sie nie drąży temat.
    Ja uważam ze szczepionka szczepionce nie równa i nie ma co generalizowac. W Austrii np nie szczepi sie noworodki na gruźlicę, w ogóle sie nie szczepi tą szczepionka wiec moja mlodsza nie zostala zaszczepiona. Na swinke i odre tez odroczylam bardzo długo, uznalam ze tak lepiej. Natomiast odmowilam kategorycznie szczepienou gardasilem mojej wtedy 10 latki mimo ze darmowo dawali. Także warto samemu zasiegnac wiedzy i zdecydowac mądrze :)

Zapraszam Cie do grupy stop nop na fb

svchqqmzofzw4a0r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:54

• Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Zachecam wszystkie mamy do edukacji i lektur. Ale nie na forum.
    MamaIgi wrote:
    Zapraszam Cie do grupy stop nop na fb
    Czy to trochę nie sprzeczne ze sobą? ;)

Swoją drogą stop nop też się do czegoś przydaje i na przykład mają zgromadzone ulotki szczepionek, o:
    http://stopnop.com.pl/ulotki-i-sklad-szczepionek/
    Jakby ktoś chciał poczytać.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja w ramach walentynek dostalam kinder czekolade ;) to tak bardzo symbolicznie bo nie obchodzimy tego "swieta". Ale chyba nie zjem bo nie wiem czy nie mam jakies jelitowki mam okropna biegunke. Chyba ze to stres przed jutrzejsza wizyta :/
    Czekolada raczej powoduje zaparcia, więc może warto zjeść :) Pij tylko dużo wody.

My walentynek zasadniczo nie obchodzimy, mój mąż się dzisiaj upewniał, czy to wciąż obowiązuje :P

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ramach Walentynek kupiłam sobie dawno upatrzony tusz do rzęs i paletkę cieni do powiek :D

Vlinder, Wesoła89, MiSia :) lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Miał być fajny wieczór. Mąż przyszedł z kwiatkami :) Ale niestety moje samopoczucie jest słabe. :/
    Chyba wieczór spędzę leżakując w łóżku.

Wyznaję zasadę zamawiania z wyprzedzeniem. Zawsze ktoś może po drodze nawalić, jak nie sprzedawca to firma przewozowa. Staram się mieć wszystko na 2 tygodnie przed :)

Ja to czekałam na wypłatę... :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny robiła któraś z Was lub będzie robić podwójny test PAPP-A w laboratorium Diagnostyki i orientuje się jaki jest koszt? Położna dziś zleciła mi przed prenatalnymi,a mam je 2 marca. Prenatalne są przez powłoki brzusznej czy dowcipnie? Byłam dziś u gina ale zrobił mi Tylko cytologie i przy okazji wyszła infekcja bakteryjna i 10dni globalnej, a jedyne co się zmieniło to trochę rzadszy śluz miałam taki wodnisty bez swiadu i bez zapachu. W sumie zawsze były U mnie infekcje grzybicze to nie mam porównania.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • aLunia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wozycie. Wszystko jest ok, wszystkie parametry wskazują dziecko zdrowe. Płci nie znamy więc podejrzewam, że druga dziewczynka ale nie ważne :) ciąża starsza bo 12 tydzień i 4 dni. Termin porodu to 25.08. jestem taka szczęśliwa w końcu ciśnienie że mnie schodzi.
    Co do plamien to mam się mocno oszczędzać, zero współżycia o więcej duphastonu.

Av, natalinka, Vlinder, Bianka*, Tasia86, CzterolistnaKoniczyna, KasW91, Rucola, DoveLove, Paulla89, Malgonia, Jola79, sylvi, Marzena782, Herbata, promyczek 39, zuza88, veritaserum, Antonina38, Deseo, Wesoła89, MiSia :) lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Nastka89 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    DNA tych komórek nie wplywaja na odporbosc. One lacza sie z DNA czlowieka zaszczepianego. Mutowanie DNA pdgrywa ogromna role i wplyw na ludzkosc.
    Dziecko, ktore nie ukonczy 24 miesiecy zycia noe ma wytworzonej bariery krew-mózg. Co za tym idzie? Organizm nie jest zdolny do wydalania substancji szkodliwych i metali ciezkich. Wszystko- odklada sie najwiecej w mozgu i nerkach.
    Swieza sprawa. MINISTERSTWO ZDROWIA w zeszlym miesiacu poinformowalo o wycofaniu kolejnej szczepionki i absolutnym zakazue dalszego podawania tejze serii. Okazalo sie, ze pomimo tego- wszystkie zakupione zapasy- zostaly wyszczepione.
    Ilosc rteci jaka zostaje wprowadzona do organizmu malego czlowieka jest po 500 kroc wyzsza niz dopuszczalna. Kolejnym konikiem skladu sa substancje konserwujace. Jedna z nich uzywa sie do zeyczajnych trutek na szczury.
    W mojej rodzinie mamy ciezko chore dzieci, z nopami nieodwracalnymi. Obydwa przypadki zostaly zbadane przez specjalistyczna klinike w los Angeles. Pobrano do badania plyn mozgowy. Po 3 tygodniach w zalakowanej kopercie przyszly wyniki. Uszkodzenia w wyniku zbyt duzej ilosci rteci w orgabizmie.
    Nie jesz rybek, bo zawieraja dyzo rteci i motlyby zaszkodzic dzidzi, ale juz szczepienia pakujesz na max.
    Paradoks.

Dziewczyny pozwulcie kazdemu decydowac samemu a nie narzucacie swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 21:55

Av lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja to czekałam na wypłatę... :)
    A skad zamawiałaś? Bo chyba trzeba tego miejsca unikać :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jestem po wozycie. Wszystko jest ok, wszystkie parametry wskazują dziecko zdrowe. Płci nie znamy więc podejrzewam, że druga dziewczynka ale nie ważne :) ciąża starsza bo 12 tydzień i 4 dni. Termin porodu to 25.08. jestem taka szczęśliwa w końcu ciśnienie że mnie schodzi.
    Super, jak to przyjemnie poczytać dobre wiadomości :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A skad zamawiałaś? Bo chyba trzeba tego miejsca unikać :)

Henders, cóż raz zamówiłam i było ok, a teraz nie mieli 2 przedmiotów z 2 zamówionych, więc coś nie tak...

Av lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

Gratulacje! Bardzo się cieszę, że u Ciebie ok :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia super wieści mamy tą samą datę porodu

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Hej! Dziewczyny robiła któraś z Was lub będzie robić podwójny test PAPP-A w laboratorium Diagnostyki i orientuje się jaki jest koszt? Położna dziś zleciła mi przed prenatalnymi,a mam je 2 marca. Prenatalne są przez powłoki brzusznej czy dowcipnie? Byłam dziś u gina ale zrobił mi Tylko cytologie i przy okazji wyszła infekcja bakteryjna i 10dni globalnej, a jedyne co się zmieniło to trochę rzadszy śluz miałam taki wodnisty bez swiadu i bez zapachu. W sumie zawsze były U mnie infekcje grzybicze to nie mam porównania.
    Ja robię gdzie indziej i płacę 300PLN (Warszawa). Myślę, że możesz do nich zadzwonić, to Ci cenę przez telefon powiedzą.
    USG po 11 tygodniu zasadniczo już robi się tylko przez powłoki brzuszne, chyba, że dziecko się bardzo zasłoni albo kobieta ma dużą nadwagę.
    Infekcja bakteryjna to generalnie zaburzenie równowagi flory bakteryjnej pochwy. Zwykle są tylko wodniste upławy. Grzybicza jest zwykle dużo gorsza jeśli chodzi o objawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 18:52

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kobieta ma tyłozgięcie macicy to jeszcze robi się docipnie usg. Ja w pierwszej ciąży miałam do 20tc dowcipnie, a nadwagi nie mam. Ważyłam 55kg. Także to wszystko zależy od kobiety i współpracy bobasa;)

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ