X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam od wczoraj szafe w sypialni wiec zajmuje sie porzadkami (przeprowadzilismy sie ponad rok temu). A ze dzis popielec i zakaz seksu to walentynkowo popijamy herbate i marzymy o owulacji.
    Wszystkiego dobrego i duzo milosci.

Av, Rucola, Jola79, Herbata, Vlinder, promyczek 39, Marzena782, asese, nadulek, MiSia :) lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wam też wszystkiego dobrego dużo miłości

Malgonia lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hej. Wrzucilabys jakieś linki co do składu tych szczepionek bo chętnie bym sobie poczytala a znalezc nie jest łatwo jak sie nie drąży temat.
    Ja uważam ze szczepionka szczepionce nie równa i nie ma co generalizowac. W Austrii np nie szczepi sie noworodki na gruźlicę, w ogóle sie nie szczepi tą szczepionka wiec moja mlodsza nie zostala zaszczepiona. Na swinke i odre tez odroczylam bardzo długo, uznalam ze tak lepiej. Natomiast odmowilam kategorycznie szczepienou gardasilem mojej wtedy 10 latki mimo ze darmowo dawali. Także warto samemu zasiegnac wiedzy i zdecydowac mądrze :)

Skad z Austrii jestescie? Moze blisko szwajcarskiej granicy?

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia dla was również, owocnej miłości :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A ja mam od wczoraj szafe w sypialni wiec zajmuje sie porzadkami (przeprowadzilismy sie ponad rok temu). A ze dzis popielec i zakaz seksu to walentynkowo popijamy herbate i marzymy o owulacji.
    Małgonia, cieszę się, że się odezwałaś:) wam również duuuzo ciepła i miłości.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczyny ja w tej ciąży to mam pecha co do badań dzwoniła dziś do mie położna że mam jutro przyjśc do przychodni bo mój ginekolog ma jakiś wyjazd w dzień mojego usg a miałam je mieć w 13 tyg i 4 dniu teraz sie boję czy mie gdzieś wciśnie .Jak nie to bede musiała szukać na szybko gdzie indziej USG
    To może jutro Ci zrobią to USG? Już jesteś 12+2, więc dobry czas na to.

Mamaawiki lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kurde on ani na sedes ani na nocnik nie chce. Tzn jak wspomniałam siada na nocnik ale w ubraniu i zazwyczaj nie po to żeby załatwić potrzebę fizjologiczną... Może latem na będzie łatwiej, bo na golasa sobie pobiega w razie w.... Kurcze no spędza mi to sen z powiek
    Nic na siłę. Moja mama próbowała moja córkę na siłę sadzać itd i tylko się mała denerwowala. Z czasem po prostu zaczęłam jej ściągać pieluche, w ciągu dnia nie nosiła ale zdarzały się częste wypadki i dopiero po jakimś czasie zaczęły jej przeszkadzać mokre ciuchy;) A po jakimś czasie sama z siebie opanowała wszystko, ze spaniem bez pieluchy poszło błyskawicznie. Sądzę że nie ma co zmuszać bo odniesie to odwrotny skutek. Nie miała może roku jak zrezygnowała z pieluchy ale 2 lata ale uwierzcie mi, tu w Danii potrafią dzieciaki 4letnie w pieluchach ze smoczkami latać;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Wam również dużo miłości i szczęścia :*

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Już bym najchętniej coś kupiła dla dziecka dlatego ta płeć mnie kusi hehe. Ale myślę że coś o tak kupię unisex :D

Rucola jutro wrzucę focie :) niezbyt dobrze widac, buźkę tylko.
    Ja już w 8tc kupiłam obłędny sweterek w lidlu. bałam się zapeszać, ale jest taki cudny, ze musisiałm go mieć. Niby chłopięcy, ale jak dla mnie unisex

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kupowaniem sie jeszcze wstrzymam do II trymestru. W naszej rodzinie tak sie zaczal rok, ze nic mnie juz nie zdziwi.

2nn3gywlzxc008sk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Skad z Austrii jestescie? Moze blisko szwajcarskiej granicy?

Wiedeń. Ty też w Austrii?

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie tak jak w pierwszej ciąży zaczne kupywać rzeczy dla malucha w 7 miesiącu dopiero .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Walentynki też kwiatki dostałam. Niestety nie wiem jak się nazywają :D :')

Wy też tak macie że czujecie brzuch cały dzień? Nie ból tylko takie jakby lekkie ciągnięcie?

Av lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja największe ciągnięcie czuję w pachwinach... W pierwszej ciąży też tak miałam...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja największe ciągnięcie czuję w pachwinach... W pierwszej ciąży też tak miałam...
    A ja dzisiaj oba jajniki :/ przy napinaniu się w toalecie strasznieeeeeee boli

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Ja na Walentynki też kwiatki dostałam. Niestety nie wiem jak się nazywają :D :')

Wy też tak macie że czujecie brzuch cały dzień? Nie ból tylko takie jakby lekkie ciągnięcie?
    Ja mam tak w niektóre dni. Wczoraj na przykład. I też w toalecie czasem ciężko mi nawet siusiać, bo tu kłuje, tam ciągnie...

Ja się powstrzymuję przed kupowaniem rzeczy dla malucha co najmniej do połówkowego USG :) Ale już mam trochę rzeczy upatrzonych, hehe. Generalnie nie lubię takiego typowego dziewczęcego designu (serduszka, róż, kwiatki, róż, dużo różu) więc ubranka będą raczej unisex.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 21:01

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam z córka po każdym USG w prezencie jej coś kupowałam hehe. Teraz też kupię chociaż zwykle skarpetki :P

Mamawiki może faktycznie ci jutro zrobi. Trzymam kciuki.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Tak mnie boli głowa ze cały dzień leżę w łóżku w sypialni, a w salonie taki mecz się rozgrywa, aż żal że nie zobaczę :-(

Jestem ostatnio taka w kratkę. W poniedziałek beznadziejna we wtorek pełna energii i dziś znów beznadziejna. Mam nadzieję że jutro będzie przynajmniej dobrze.

Alunia piękne wieści ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:

No ja tez mam takie uczucie i wrecz co chwile chodze do wc upewnic sie ze wszytko ok.

2nn3gywlzxc008sk.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Cześć dziewczyny. Tak mnie boli głowa ze cały dzień leżę w łóżku w sypialni, a w salonie taki mecz się rozgrywa, aż żal że nie zobaczę :-(

Jestem ostatnio taka w kratkę. W poniedziałek beznadziejna we wtorek pełna energii i dziś znów beznadziejna. Mam nadzieję że jutro będzie przynajmniej dobrze.

Alunia piękne wieści ☺

Nie martw się, w drugim trymestrze na chwilę jest lżej :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ