X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Rozumiem ze Scheveningen lub okolice;) kiedys tam jezdzilam.co tydzien. bardzo dobrze sie tam czulam no bo wiesz Jod i takie tam. ale sama Holandia bardzo mi sie podoba. piekne tereny, ludzie calkiem obcy sa przyjaznie nastawienie. powiedza dzien dobry bez powodu :) raj ;) ywielbiam ten kraj:)
    Może kiedyś się spotkamy w kraju tulipanów :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A ja mam od wczoraj szafe w sypialni wiec zajmuje sie porzadkami (przeprowadzilismy sie ponad rok temu). A ze dzis popielec i zakaz seksu to walentynkowo popijamy herbate i marzymy o owulacji.
    Wszystkiego dobrego i duzo milosci.
    Malgonia super, ze się odezwałaś, wszystkiego dobrego dla Ciebie, dla Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 21:25

Malgonia lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam, jeszcze przed ciążą kocyk, szary - namówila mnie przyjaciolka :) inne rzeczy kupię dopiero od maja. Z synem kupowałam powoli od poczatku ciąży, teraz chcę poczekać. Również nie lubie typowych kolorów dla chłopca - niebieski, dla dziewczynki różowy. Różu nie lubie w ogóle, więc jesli urodzi sie córka bedzie chodziła w ubraniach nie różowych :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    No ja tez mam takie uczucie i wrecz co chwile chodze do wc upewnic sie ze wszytko ok.
    Ja też tak robię

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia cudne wiesci :)
    Małgonia pozdrawiam Cię :*
    Kolejny dzien zdycham od mdłosci,nawet na wieczor nie daja spokoju,dobraanoc

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - oby wszystko potoczyło się po Waszej myśli!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedługo chyba nie będę miała pomysłu na obiad... Po jednym razie odrzuca mi wszystko co przygotuję, śmierdzi i nie chcę na to patrzeć... I tak jak w pierwszej ciąży, jedyne co w miarę akceptuję to rosół...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja niedługo chyba nie będę miała pomysłu na obiad... Po jednym razie odrzuca mi wszystko co przygotuję, śmierdzi i nie chcę na to patrzeć... I tak jak w pierwszej ciąży, jedyne co w miarę akceptuję to rosół...
    Współczuję, też tak miałam przez pewien czas. Raz ugotowałam buraki, których w ogóle nie ruszyłam. Tyle rzeczy z lodówki wylądowało w śmieciach, że aż mi wstyd :(

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja przytyłam Obecnie 3 kg wmawiam sobie ze 1 kg na miesiąc :P
    Co do szczypionek zaszczepie na Wszystko .
    Dziś Poprostu zwaliło mnie z nóg , trzęsę się z zimna „ już przeszło „ głowa strasznie boli , kręgi szyjne dają mi w kość . :(
    My z M tez już jesteśmy na końcówce budowy domu a raczej jego wyposażenia :) , w kwietniu już przeprowadzka Jupii .
    Dziś na Walentynki dostałam duże Rafaello :)
    Chodzę ciagle siu siu . Ciągnie strasznie w dole :((

Malgonia Bardzo se cieszę ze się odezwałas !:*
    Dużo namiętnych chwil wam życzę !:* :*

Av lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• sylvi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja też mało rzeczy teraz toleruje niestety. W pierwszej ciąży praktycznie żadnych "cudów " a w tej co chwilę coś. Na zupki mam teraz większą chęć a na jakieś konkretniejsze potrawy to nie bardzo. Szczególnie mięso mi nie podchodzi a momentami aż śmierdzi

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Ja na Walentynki też kwiatki dostałam. Niestety nie wiem jak się nazywają :D :')

Wy też tak macie że czujecie brzuch cały dzień? Nie ból tylko takie jakby lekkie ciągnięcie?
    Mnie mocno bolą mięśnie brzucha. Tak jak po ćwiczeniach, po prostu obolałe mięśnie. Rozciągają się. No i w środku tak piecze jak się gwałtownie ruszę, kichnę ;) Robiłam ostatnio żeberka pieczone w miodzie, ale pyszne wyszły. Odrzuca mnie tylko od świeżego czosnku, a tak to wrócił mi apetyt i mdłości minęły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 23:21

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:54

Marzena782, Antonina38, Malgonia, Tasia86, natalinka, sylvi, Vlinder, Enii, asese, Natalia1984, nadulek, Deseo, Av, aLunia lubią tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny prosze trzymajcie dzis za mnie kciuki. Wchodze o 15 jako pierwsza jednak wiec nie ma mowy o opoznieniu. Bardzo sie boje ze wzgledu na te plamienia momentami krwawienia ale usilnie trzymam sie mysli ze to oproznienie krwiaka. Milego dnia Wam zycze :*

Kciuki Zaciśnięte !!!:))

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny prosze trzymajcie dzis za mnie kciuki. Wchodze o 15 jako pierwsza jednak wiec nie ma mowy o opoznieniu. Bardzo sie boje ze wzgledu na te plamienia momentami krwawienia ale usilnie trzymam sie mysli ze to oproznienie krwiaka. Milego dnia Wam zycze :*
    Trzymam kciuki o i jestem pewna że wszystko skończy się tak jak u MamyIgi.
    jestem z Tobą :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja dziś gotuję kapusniak. mam nadzieję, ze nie przejdzie mi ochota jak już ugotuję :P

Asiek1214 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na walentynki dostałam kwiaty od męża i laurki od dzieci ;)
    O szczepieniach dziecka jeszcze nie myślę...

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to wczoraj zamowilam sobie lebaba w bulce z kurczakiem. To byl moj 1 kebab w ciazy az nie moglam sie doczekac taka szczesliwa bylam i co.. nie zjadlam nawet polowy byl okropny nie wiem czy kebab sie popsuł czy to mi się smaki zmienily..:(

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty i również o nie proszę, bo jadę na Pappe.
    Miłego dnia!

CzterolistnaKoniczyna, Rucola, Av, aLunia, MiSia :) lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Co do zachcianek to wczoraj zamowilam sobie lebaba w bulce z kurczakiem. To byl moj 1 kebab w ciazy az nie moglam sie doczekac taka szczesliwa bylam i co.. nie zjadlam nawet polowy byl okropny nie wiem czy kebab sie popsuł czy to mi się smaki zmienily..:(
    Pewnie smaki. Ja mam tak samo. Mięso mi śmierdzi i wydaje się popsute

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ