X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena- tak mi przykro ... :(

Trzymaj się dzielnie.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Hej! Dziewczyny robiła któraś z Was lub będzie robić podwójny test PAPP-A w laboratorium Diagnostyki i orientuje się jaki jest koszt? Położna dziś zleciła mi przed prenatalnymi,a mam je 2 marca. Prenatalne są przez powłoki brzusznej czy dowcipnie? Byłam dziś u gina ale zrobił mi Tylko cytologie i przy okazji wyszła infekcja bakteryjna i 10dni globalnej, a jedyne co się zmieniło to trochę rzadszy śluz miałam taki wodnisty bez swiadu i bez zapachu. W sumie zawsze były U mnie infekcje grzybicze to nie mam porównania.
    100krotko ja właśnie dzwoniłam wczoraj do diagnostyki i pytałam o cenę pappa met. kryptor (tak mi kazała pani z rejestracji od usg genetycznego)i oczywiście robią nawet w mojej niewielkiej mieścinie, cena to 200 zł a składa sie na to badanie białka pappa i wolna podjednostka beta HCG czy jakoś tak (każde po 100zł). Wynik dostajemy po 4 dniach.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja chyba się z Wami pożegnam, nie chcę tu wprowadzać smutnej atmosfery niepotrzebnie pisząc Wam co u mnie. "Jeszcze" nie poroniłam. Byłam wczoraj na IP bo zaczęło się krwawienie, ale maluszek jeszcze jest na miejscu. Co dziwne przez 2 dni urósł (w pon. miał 0,56cm, a wczoraj 0,83cm - w tym samym szpitalu i na tym samym sprzęcie). Serduszko jednak nie bije. Niestety jestem w pracy i totalnie rozbita. Nie wiem kiedy coś się zacznie, nie znam dnia ani godziny. Niestety dopiero w przyszły czwartek dostanę nową umowę. Do tej pory muszę wytrwać. Chcę się jednak z Wami pożegnać i prosić o trzymanie kciuków, by wszystko się ułożyło...
    Trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko zagoiło i żebyście mogli próbować jeszcze raz :* Bardzo szkoda, że nie możesz wziąć kilku dni wolnego, żeby dojść do siebie. Przynajmniej poza pracą się trochę porozpieszczaj. I zaglądaj do nas kiedy tylko chcesz - strata jest normalną częścią życia. Razem się tu cieszymy i razem płaczemy. Przytulam mocno.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    100krotko ja właśnie dzwoniłam wczoraj do diagnostyki i pytałam o cenę pappa met. kryptor (tak mi kazała pani z rejestracji od usg genetycznego)i oczywiście robią nawet w mojej niewielkiej mieścinie, cena to 200 zł a składa sie na to badanie białka pappa i wolna podjednostka beta HCG czy jakoś tak (każde po 100zł). Wynik dostajemy po 4 dniach.
    A wiesz może, czy oni robią też interpretację wyników?

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja chyba się z Wami pożegnam, nie chcę tu wprowadzać smutnej atmosfery niepotrzebnie pisząc Wam co u mnie. "Jeszcze" nie poroniłam. Byłam wczoraj na IP bo zaczęło się krwawienie, ale maluszek jeszcze jest na miejscu. Co dziwne przez 2 dni urósł (w pon. miał 0,56cm, a wczoraj 0,83cm - w tym samym szpitalu i na tym samym sprzęcie). Serduszko jednak nie bije. Niestety jestem w pracy i totalnie rozbita. Nie wiem kiedy coś się zacznie, nie znam dnia ani godziny. Niestety dopiero w przyszły czwartek dostanę nową umowę. Do tej pory muszę wytrwać. Chcę się jednak z Wami pożegnać i prosić o trzymanie kciuków, by wszystko się ułożyło...
    Rozumiem Twoją decyzję, będzie nam Ciebie brakowało, jeśli mozesz odezwij się czasami, napisz co u Ciebie, trzymaj się. Życzę Tobie abyś szybko doszła do siebie, nie tylko fizycznie.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty i również o nie proszę, bo jadę na Pappe.
    Miłego dnia!
    Trzymam mocno! Ja mialam miec wczoraj, ale nie zrobili- Ja policzylam sobie tygodnie wg OM, a oni liczą wg usg- no i moja dzidzia jeszcze jest za mała:/ ehh, szkoda bo chaialam juz to miec za sobą

Bianka* lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawości: robicie Pappe, bo macie taki wiek na to wskazujący, czy tak dla siebie robicie?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy najwcześniej można się dowiedzieć o płci dziecka ? Aktualnie jestem w 9 tygodniu

Mamaawiki lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    a tak z ciekawości: robicie Pappe, bo macie taki wiek na to wskazujący, czy tak dla siebie robicie?
    Ja mam 35 lat, więc mam już wskazania. Ale i tak bym zrobiła. Na zachodzie to badanie robi się wszystkim kobietom w ciąży.

Deseo lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafasolkowana- są lekarze, którzy już w 12 tc dają jakieś 80% pewności co do płci. Ale ogólnie to pewnie na usg połówkowym ok 20tc.

Av lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafasolkowana wrote:
    Dziewczyny a kiedy najwcześniej można się dowiedzieć o płci dziecka ? Aktualnie jestem w 9 tygodniu
    Najwcześniej to na USG genetycznym, ale nie jest to pewne - bo maluch jest nieduży i lekarz może się pomylić albo powiedzieć, że nie widzi i nie wie. Ewentualnie możesz od 11/12 tygodnia zrobić Nifty/Harmony/Panorama, ale te testy kosztują powyżej 2000PLN. To są testy genetyczne z krwi, które praktycznie ze 100% pewnością powiedzą, jakiej płci jest maluch.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    mam 37 lat i zalecenie amniopunkcji

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja właśnie wróciłam do domu po wizycie, Maluszek ma już 2cm, a serduszko bije jak szalone 175/min :)

Tym samym zakończyłam moje cotygodniowe wizyty (ze wg na wcześniejsze poronienie, lekarz powodzial, ze będziemy się widzieć tak często) następna wizyta dopiero za 4tyg i będzie to już usg genetyczne. Także będę je miała chyba najpóźniej z Was wszystkich, bo dopiero 14 marca w 12t2d (nie mam pojęcia jak wytrzymam tyle czasu...)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Serena trzymaj się!

Deseo, Vlinder, Av, Paulla89, Bianka*, promyczek 39, Antonina38, Asiek1214, cziqitka89, aLunia, Justyna2212, zuza88, CzterolistnaKoniczyna, Marzena782, natalinka, Herbata, Wesoła89 lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam o tym badaniu Nifty/Harmony/Panorama ale ta cena mnie powaliła, wiec napewno bym się nie decydowała :D

Jestem ogromnie ciekawa co będzie. Tatuś malucha jest przekonany że to będzie córa, a ja uważam że synek :D

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja właśnie wróciłam do domu po wizycie, Maluszek ma już 2cm, a serduszko bije jak szalone 175/min :)

Tym samym zakończyłam moje cotygodniowe wizyty (ze wg na wcześniejsze poronienie, lekarz powodzial, ze będziemy się widzieć tak często) następna wizyta dopiero za 4tyg i będzie to już usg genetyczne. Także będę je miała chyba najpóźniej z Was wszystkich, bo dopiero 14 marca w 12t2d (nie mam pojęcia jak wytrzymam tyle czasu...)
    Super wiadomość, ze wszystko w najlepszym porządku

KasW91, grabata lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafasolkowana wrote:
    Jeżeli chcesz poznać płeć na 99% to musisz poczekać gdzieś do USG połówkowego .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • grabata Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja mam niedoczynność tarczycy, Hashimoto a do tego translokacje chromosomów dopóki nie zrobią mi amniopunkcji nikt nic nie wie - u mnie loteria jakie geny dziecko odziedziczy czy te które pozwolą nam dotrwać do końca czy nie.

Kiedy masz badanie?
    Będziemy trzymać kciuki :)

• Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder- a nie myślałaś o teście Nifty? Masz takie same wyniki jak przy amniopunkcji a jednak nie narażasz maluszka i siebie na niepotrzebny stres.
    <miałam amniopunkcję w 1 ciąży więc wiem o czym mówię ;)>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:56

frezyjciada lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Vlinder- a nie myślałaś o teście Nifty? Masz takie same wyniki jak przy amniopunkcji a jednak nie narażasz maluszka i siebie na niepotrzebny stres.
    Jak rozmawiałam z ludźmi od Nifty to kilka razy babka mówiła, że jak są wskazania do amniopunkcji to oni BARDZO radzą robić amniopunkcję - bo Nifty się czasem myli (choć bardzo rzadko). Chyba boją się wpadek przy "cięższych" przypadkach. Miałam nawet wrażenie, że oni mi tego Nifty nie zrobią, jeśli USG wyjdzie kiepsko (kazali przyjść z wynikiem genetycznego).
    Generalnie Nifty jest badaniem przesiewowym, a amniopunkcja diagnostycznym.

Deseo, a czemu miałaś amnio poprzednio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:03

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

zafasolkowana- są lekarze, którzy na 80% dają pewność w 12tc. ale większość na usg połówkowym ok 20tc.
    Myślałam, ale moja położna od razu go odrzuciła, niestety test NIPT bo u nas się to tak nazywa nie daje 100% pewności i nie zawsze wychodzi, wszystko zależy od ilości wyodrębnionego dna maluszka z krwi matki, niestety jest to loteria. Mimo iż w Holandii jest dużo tańszy ten test niż w Polsce lekarze go nie polecają. Jest kilka przeciwwskazań do wykonania tego testu. I podobnie jak test Pappa NIPT określa tylko wynik w granicach normy, nie dając 100% odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:07

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ