WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
100krotka30 wrote:Hej! Dziewczyny robiła któraś z Was lub będzie robić podwójny test PAPP-A w laboratorium Diagnostyki i orientuje się jaki jest koszt? Położna dziś zleciła mi przed prenatalnymi,a mam je 2 marca. Prenatalne są przez powłoki brzusznej czy dowcipnie? Byłam dziś u gina ale zrobił mi Tylko cytologie i przy okazji wyszła infekcja bakteryjna i 10dni globalnej, a jedyne co się zmieniło to trochę rzadszy śluz miałam taki wodnisty bez swiadu i bez zapachu. W sumie zawsze były U mnie infekcje grzybicze to nie mam porównania.
-
serena1989 wrote:Cześć dziewczyny. Ja chyba się z Wami pożegnam, nie chcę tu wprowadzać smutnej atmosfery niepotrzebnie pisząc Wam co u mnie. "Jeszcze" nie poroniłam. Byłam wczoraj na IP bo zaczęło się krwawienie, ale maluszek jeszcze jest na miejscu. Co dziwne przez 2 dni urósł (w pon. miał 0,56cm, a wczoraj 0,83cm - w tym samym szpitalu i na tym samym sprzęcie). Serduszko jednak nie bije. Niestety jestem w pracy i totalnie rozbita. Nie wiem kiedy coś się zacznie, nie znam dnia ani godziny. Niestety dopiero w przyszły czwartek dostanę nową umowę. Do tej pory muszę wytrwać. Chcę się jednak z Wami pożegnać i prosić o trzymanie kciuków, by wszystko się ułożyło...
Leon
-
Wesoła89 wrote:100krotko ja właśnie dzwoniłam wczoraj do diagnostyki i pytałam o cenę pappa met. kryptor (tak mi kazała pani z rejestracji od usg genetycznego)i oczywiście robią nawet w mojej niewielkiej mieścinie, cena to 200 zł a składa sie na to badanie białka pappa i wolna podjednostka beta HCG czy jakoś tak (każde po 100zł). Wynik dostajemy po 4 dniach.
Leon
-
serena1989 wrote:Cześć dziewczyny. Ja chyba się z Wami pożegnam, nie chcę tu wprowadzać smutnej atmosfery niepotrzebnie pisząc Wam co u mnie. "Jeszcze" nie poroniłam. Byłam wczoraj na IP bo zaczęło się krwawienie, ale maluszek jeszcze jest na miejscu. Co dziwne przez 2 dni urósł (w pon. miał 0,56cm, a wczoraj 0,83cm - w tym samym szpitalu i na tym samym sprzęcie). Serduszko jednak nie bije. Niestety jestem w pracy i totalnie rozbita. Nie wiem kiedy coś się zacznie, nie znam dnia ani godziny. Niestety dopiero w przyszły czwartek dostanę nową umowę. Do tej pory muszę wytrwać. Chcę się jednak z Wami pożegnać i prosić o trzymanie kciuków, by wszystko się ułożyło...
-
Bianka* wrote:Trzymam kciuki za wizyty i również o nie proszę, bo jadę na Pappe.
Miłego dnia!Bianka* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Deseo wrote:a tak z ciekawości: robicie Pappe, bo macie taki wiek na to wskazujący, czy tak dla siebie robicie?
Deseo lubi tę wiadomość
Leon
-
zafasolkowana wrote:Dziewczyny a kiedy najwcześniej można się dowiedzieć o płci dziecka ? Aktualnie jestem w 9 tygodniu
Leon
-
Hej dziewczyny
Ja właśnie wróciłam do domu po wizycie, Maluszek ma już 2cm, a serduszko bije jak szalone 175/min
Tym samym zakończyłam moje cotygodniowe wizyty (ze wg na wcześniejsze poronienie, lekarz powodzial, ze będziemy się widzieć tak często) następna wizyta dopiero za 4tyg i będzie to już usg genetyczne. Także będę je miała chyba najpóźniej z Was wszystkich, bo dopiero 14 marca w 12t2d (nie mam pojęcia jak wytrzymam tyle czasu...)
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Serena trzymaj się!Deseo, Vlinder, Av, Paulla89, Bianka*, promyczek 39, Antonina38, Asiek1214, cziqitka89, aLunia, Justyna2212, zuza88, CzterolistnaKoniczyna, Marzena782, natalinka, Herbata, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasW91 wrote:Hej dziewczyny
Ja właśnie wróciłam do domu po wizycie, Maluszek ma już 2cm, a serduszko bije jak szalone 175/min
Tym samym zakończyłam moje cotygodniowe wizyty (ze wg na wcześniejsze poronienie, lekarz powodzial, ze będziemy się widzieć tak często) następna wizyta dopiero za 4tyg i będzie to już usg genetyczne. Także będę je miała chyba najpóźniej z Was wszystkich, bo dopiero 14 marca w 12t2d (nie mam pojęcia jak wytrzymam tyle czasu...)KasW91, grabata lubią tę wiadomość
-
zafasolkowana wrote:Dziewczyny a kiedy najwcześniej można się dowiedzieć o płci dziecka ? Aktualnie jestem w 9 tygodniu
-
nadulek wrote:Ja mam niedoczynność tarczycy, Hashimoto a do tego translokacje chromosomów dopóki nie zrobią mi amniopunkcji nikt nic nie wie - u mnie loteria jakie geny dziecko odziedziczy czy te które pozwolą nam dotrwać do końca czy nie.
Kiedy masz badanie?
Będziemy trzymać kciuki -
Vlinder- a nie myślałaś o teście Nifty? Masz takie same wyniki jak przy amniopunkcji a jednak nie narażasz maluszka i siebie na niepotrzebny stres.
<miałam amniopunkcję w 1 ciąży więc wiem o czym mówię>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:56
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
Deseo wrote:Vlinder- a nie myślałaś o teście Nifty? Masz takie same wyniki jak przy amniopunkcji a jednak nie narażasz maluszka i siebie na niepotrzebny stres.
Generalnie Nifty jest badaniem przesiewowym, a amniopunkcja diagnostycznym.
Deseo, a czemu miałaś amnio poprzednio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:03
Leon
-
Deseo wrote:Vlinder- a nie myślałaś o teście Nifty? Masz takie same wyniki jak przy amniopunkcji a jednak nie narażasz maluszka i siebie na niepotrzebny stres.
zafasolkowana- są lekarze, którzy na 80% dają pewność w 12tc. ale większość na usg połówkowym ok 20tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:07