Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena- tak mi przykro ... :(

Trzymaj się dzielnie.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Hej! Dziewczyny robiła któraś z Was lub będzie robić podwójny test PAPP-A w laboratorium Diagnostyki i orientuje się jaki jest koszt? Położna dziś zleciła mi przed prenatalnymi,a mam je 2 marca. Prenatalne są przez powłoki brzusznej czy dowcipnie? Byłam dziś u gina ale zrobił mi Tylko cytologie i przy okazji wyszła infekcja bakteryjna i 10dni globalnej, a jedyne co się zmieniło to trochę rzadszy śluz miałam taki wodnisty bez swiadu i bez zapachu. W sumie zawsze były U mnie infekcje grzybicze to nie mam porównania.
    100krotko ja właśnie dzwoniłam wczoraj do diagnostyki i pytałam o cenę pappa met. kryptor (tak mi kazała pani z rejestracji od usg genetycznego)i oczywiście robią nawet w mojej niewielkiej mieścinie, cena to 200 zł a składa sie na to badanie białka pappa i wolna podjednostka beta HCG czy jakoś tak (każde po 100zł). Wynik dostajemy po 4 dniach.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja chyba się z Wami pożegnam, nie chcę tu wprowadzać smutnej atmosfery niepotrzebnie pisząc Wam co u mnie. "Jeszcze" nie poroniłam. Byłam wczoraj na IP bo zaczęło się krwawienie, ale maluszek jeszcze jest na miejscu. Co dziwne przez 2 dni urósł (w pon. miał 0,56cm, a wczoraj 0,83cm - w tym samym szpitalu i na tym samym sprzęcie). Serduszko jednak nie bije. Niestety jestem w pracy i totalnie rozbita. Nie wiem kiedy coś się zacznie, nie znam dnia ani godziny. Niestety dopiero w przyszły czwartek dostanę nową umowę. Do tej pory muszę wytrwać. Chcę się jednak z Wami pożegnać i prosić o trzymanie kciuków, by wszystko się ułożyło...
    Trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko zagoiło i żebyście mogli próbować jeszcze raz :* Bardzo szkoda, że nie możesz wziąć kilku dni wolnego, żeby dojść do siebie. Przynajmniej poza pracą się trochę porozpieszczaj. I zaglądaj do nas kiedy tylko chcesz - strata jest normalną częścią życia. Razem się tu cieszymy i razem płaczemy. Przytulam mocno.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    100krotko ja właśnie dzwoniłam wczoraj do diagnostyki i pytałam o cenę pappa met. kryptor (tak mi kazała pani z rejestracji od usg genetycznego)i oczywiście robią nawet w mojej niewielkiej mieścinie, cena to 200 zł a składa sie na to badanie białka pappa i wolna podjednostka beta HCG czy jakoś tak (każde po 100zł). Wynik dostajemy po 4 dniach.
    A wiesz może, czy oni robią też interpretację wyników?

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja chyba się z Wami pożegnam, nie chcę tu wprowadzać smutnej atmosfery niepotrzebnie pisząc Wam co u mnie. "Jeszcze" nie poroniłam. Byłam wczoraj na IP bo zaczęło się krwawienie, ale maluszek jeszcze jest na miejscu. Co dziwne przez 2 dni urósł (w pon. miał 0,56cm, a wczoraj 0,83cm - w tym samym szpitalu i na tym samym sprzęcie). Serduszko jednak nie bije. Niestety jestem w pracy i totalnie rozbita. Nie wiem kiedy coś się zacznie, nie znam dnia ani godziny. Niestety dopiero w przyszły czwartek dostanę nową umowę. Do tej pory muszę wytrwać. Chcę się jednak z Wami pożegnać i prosić o trzymanie kciuków, by wszystko się ułożyło...
    Rozumiem Twoją decyzję, będzie nam Ciebie brakowało, jeśli mozesz odezwij się czasami, napisz co u Ciebie, trzymaj się. Życzę Tobie abyś szybko doszła do siebie, nie tylko fizycznie.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty i również o nie proszę, bo jadę na Pappe.
    Miłego dnia!
    Trzymam mocno! Ja mialam miec wczoraj, ale nie zrobili- Ja policzylam sobie tygodnie wg OM, a oni liczą wg usg- no i moja dzidzia jeszcze jest za mała:/ ehh, szkoda bo chaialam juz to miec za sobą

Bianka* lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawości: robicie Pappe, bo macie taki wiek na to wskazujący, czy tak dla siebie robicie?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy najwcześniej można się dowiedzieć o płci dziecka ? Aktualnie jestem w 9 tygodniu

Mamaawiki lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    a tak z ciekawości: robicie Pappe, bo macie taki wiek na to wskazujący, czy tak dla siebie robicie?
    Ja mam 35 lat, więc mam już wskazania. Ale i tak bym zrobiła. Na zachodzie to badanie robi się wszystkim kobietom w ciąży.

Deseo lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafasolkowana- są lekarze, którzy już w 12 tc dają jakieś 80% pewności co do płci. Ale ogólnie to pewnie na usg połówkowym ok 20tc.

Av lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafasolkowana wrote:
    Dziewczyny a kiedy najwcześniej można się dowiedzieć o płci dziecka ? Aktualnie jestem w 9 tygodniu
    Najwcześniej to na USG genetycznym, ale nie jest to pewne - bo maluch jest nieduży i lekarz może się pomylić albo powiedzieć, że nie widzi i nie wie. Ewentualnie możesz od 11/12 tygodnia zrobić Nifty/Harmony/Panorama, ale te testy kosztują powyżej 2000PLN. To są testy genetyczne z krwi, które praktycznie ze 100% pewnością powiedzą, jakiej płci jest maluch.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    mam 37 lat i zalecenie amniopunkcji

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja właśnie wróciłam do domu po wizycie, Maluszek ma już 2cm, a serduszko bije jak szalone 175/min :)

Tym samym zakończyłam moje cotygodniowe wizyty (ze wg na wcześniejsze poronienie, lekarz powodzial, ze będziemy się widzieć tak często) następna wizyta dopiero za 4tyg i będzie to już usg genetyczne. Także będę je miała chyba najpóźniej z Was wszystkich, bo dopiero 14 marca w 12t2d (nie mam pojęcia jak wytrzymam tyle czasu...)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Serena trzymaj się!

Deseo, Vlinder, Av, Paulla89, Bianka*, promyczek 39, Antonina38, Asiek1214, cziqitka89, aLunia, Justyna2212, zuza88, CzterolistnaKoniczyna, Marzena782, natalinka, Herbata, Wesoła89 lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam o tym badaniu Nifty/Harmony/Panorama ale ta cena mnie powaliła, wiec napewno bym się nie decydowała :D

Jestem ogromnie ciekawa co będzie. Tatuś malucha jest przekonany że to będzie córa, a ja uważam że synek :D

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja właśnie wróciłam do domu po wizycie, Maluszek ma już 2cm, a serduszko bije jak szalone 175/min :)

Tym samym zakończyłam moje cotygodniowe wizyty (ze wg na wcześniejsze poronienie, lekarz powodzial, ze będziemy się widzieć tak często) następna wizyta dopiero za 4tyg i będzie to już usg genetyczne. Także będę je miała chyba najpóźniej z Was wszystkich, bo dopiero 14 marca w 12t2d (nie mam pojęcia jak wytrzymam tyle czasu...)
    Super wiadomość, ze wszystko w najlepszym porządku

KasW91, grabata lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zafasolkowana wrote:
    Jeżeli chcesz poznać płeć na 99% to musisz poczekać gdzieś do USG połówkowego .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • grabata Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja mam niedoczynność tarczycy, Hashimoto a do tego translokacje chromosomów dopóki nie zrobią mi amniopunkcji nikt nic nie wie - u mnie loteria jakie geny dziecko odziedziczy czy te które pozwolą nam dotrwać do końca czy nie.

Kiedy masz badanie?
    Będziemy trzymać kciuki :)

• Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder- a nie myślałaś o teście Nifty? Masz takie same wyniki jak przy amniopunkcji a jednak nie narażasz maluszka i siebie na niepotrzebny stres.
    <miałam amniopunkcję w 1 ciąży więc wiem o czym mówię ;)>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:56

frezyjciada lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Vlinder- a nie myślałaś o teście Nifty? Masz takie same wyniki jak przy amniopunkcji a jednak nie narażasz maluszka i siebie na niepotrzebny stres.
    Jak rozmawiałam z ludźmi od Nifty to kilka razy babka mówiła, że jak są wskazania do amniopunkcji to oni BARDZO radzą robić amniopunkcję - bo Nifty się czasem myli (choć bardzo rzadko). Chyba boją się wpadek przy "cięższych" przypadkach. Miałam nawet wrażenie, że oni mi tego Nifty nie zrobią, jeśli USG wyjdzie kiepsko (kazali przyjść z wynikiem genetycznego).
    Generalnie Nifty jest badaniem przesiewowym, a amniopunkcja diagnostycznym.

Deseo, a czemu miałaś amnio poprzednio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:03

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

zafasolkowana- są lekarze, którzy na 80% dają pewność w 12tc. ale większość na usg połówkowym ok 20tc.
    Myślałam, ale moja położna od razu go odrzuciła, niestety test NIPT bo u nas się to tak nazywa nie daje 100% pewności i nie zawsze wychodzi, wszystko zależy od ilości wyodrębnionego dna maluszka z krwi matki, niestety jest to loteria. Mimo iż w Holandii jest dużo tańszy ten test niż w Polsce lekarze go nie polecają. Jest kilka przeciwwskazań do wykonania tego testu. I podobnie jak test Pappa NIPT określa tylko wynik w granicach normy, nie dając 100% odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:07

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ