X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jestem taka rozkojarzona prawie wypadek spowodowałam uważajcie na drodze dziewczyny

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    A ja dziś jestem taka rozkojarzona prawie wypadek spowodowałam uważajcie na drodze dziewczyny

Tez miałam dzisiaj pisać coś podobnego, bo przejechałam na czerwonym świetle (jakimś cudem nikogo nie było, a jeżdżę po Krakowie). Nie chciałabym rezygnować z jazdy samochodem, bo później ciężko mi będę znowu się przyzwyczajać, ale czasem boje się swoich reakcji, a właściwie ich braku...

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu osoatniego tygodnia dwa razy bym komuś w dupę wjechała... i to tak ostro. Uratowały mnie centymetry. Trzeba się ogarnąć jak nic.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Cześć dziewczyny. Czytam Was codziennie od ponad miesiąca, ale postanowiłam sobię, że napiszę dopiero, kiedy zobaczę serduszko dzidziusia. I stało się to dziś! :D Wy poznacie mnie dopiero teraz, ale ja z zapartym tchem śledzę Waszę losy od dawna :) Natalię i Serenę znam jeszcze z różowej strony i STYCZNIOWEGO TESTOWANIA, Małgonię też kojarzę z różowej, kiedy starała się o dzidziusia i mówiła o niskim libido swojego partnera (była mi wtedy bliska, bo mój też nigdy nie mógł codziennie i wpadałam przez to w szał), losy i przeboja z krwiakami MamyIgi czytałam ze łzami w oczach.
    Ominęło mi przedstawienie się. Jestem ze Szczecina, mam 31 lat, poród planowany na 17.09, a dzidziusia wywalczyliśmy po 4 cyklach starań :)
    Ja też Szczecin 35 latek w tym roku

Cukierkowa lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, na prawdę warto zamówić ten segregator od mamyginekolog? Też się zastanawiam od dawna.
    Ja wlasnie przegladam strone i widze,ze sa dostepne tylko niebieskie. hmm a skad ja mam wiedziec,czy rozowy to bedzie dobry wybor,hehe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 06:39

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Nie idzie Was nadrobić :))) jak człowiek pracuje to chyba bez szans ;))) cos zobaczyłam o odpieluchowywaniu i żłobkach :D Jezus Maria, zaraz bedzie o Studiach hihi
    Chyba jednak najbardziej obecnie gorący temat to prenatalne. Ja mam usg i Pappa 23 lutego ( 12 tc plus 5 ) to bedzie na NFZ mam tez zaklepany prywatnie termin jakby co w jakimś ponoć najlepszym miejscu w Warszawie na 3 marca (to juz bedzie koniec 13 tygodnia ) jak bedą wątpliwości to zrobię to Usg 2 razy u rożnych osob
    I amniopunkcja oczywiscie jesli cokolwiek bedzie niepokoić. Jak sie robi w dobrym ośrodku to nie ma sie czego bać. Medycyna poszła tak do przodu, ze ryzyko jest minimalne. Oczywiscie wolałabym zeby wszystko było ok, ale chyba przy moim wieku 36 lat nikt mi nie da takiej gwarancji bez amnio
    Witam rowiesniczke:) to Twoja pierwsza ciaza?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja wlasnie przegladam strone i widze,ze sa dostepne tylko niebieskie. hmm a skad ja mam wiedziec,czy rozowy to bedzie dobry wybor,hehe?

Ja mam segregator "Brunetka" :D Jest jeszcze Blondynka i niedlugo ma byc podobno Ruda ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa witaj. Natalia gratulacje. Co do jazdy samochodem to u mnie podobnie jakiś czas temu wymusilam pierwszeństwo i o mały włos bym miała stuczke. A ja jeżdżę od ponad 10 lat. I tylko raz zarysowalam na parkingu samochód i to na początku po odebraniu prawa jazdy. O zgrozo. Z synem było podobnie nie byłam w pełni skupiona i jeździłam do ok 30 tygodnia ciąży. Później sama się bałam o siebie i córkę. Ale znam takie co na porodowke mogły same pojechać. Więc nie ma reguły.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czeka mnie nieplanowana wizyta u gina :/ wstalam rano i poczulam poeczenie skóry w strategicznym miejscu. Nie wyglada to na infekcje. Jest jakby krostka i w tym miejscu piecze i boli. Ohh no wspaniale ciekawe co to

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Serena, bo ja pomyslę, że one mnie tu też nie chcą ;)
    Cukierkowa, wez mi nie przypominaj, moj maz juz mi gada, ze presje na niego wywieram.. co za los.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję cały czas :)

Trzymam kciuki za resztę prenatalnych u Was, chyba póki co u każdego okej te badania, chyba że coś przeoczyłam, czasem jakąś stronę ominę...

Ja też ze Szczecina :)

Ja miałam prenatalne we wtorek, wszystko super, oprócz tętna - 175 - napisane że za wysokie i kazali czekać na wyniki z krwi ... zasiali ziarno niepokoju :/
    Dziś mam wizytę u swojego lekarza, więc zobaczę czy dzidzia ma takie tętno czy wtedy był jakiś dziwny dzień, mój stres czy cokolwiek .

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja też Szczecin 35 latek w tym roku
    Kiedyś też mieszkałam w Szczecinie i tam urodził się nasz syn :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    My w ogóle bardzo często się kochaliśmy, codziennie, czasem 2 razy dziennie, więc od kiedy w 4tc lekarz nakazał abstynencję, to dla nas była tragedia. Muszę się przyznać szczerze, że nie wytrzymaliśmy i przez ten czas 2 razy kochaliśmy się bo po prostu myślałam że wybuchnę, mój A zresztą jeszcze gorzej to znosi :D No ale teraz dzielnie się trzymamy, mam wieczorem mdłości więc jakoś leci dzień za dniem, żyję z tygodnia na kolejny tydzień ciąży. Czekamy niecierpliwie na ten 12 tydzień i mam nadzieję na zielone światło i jazda :P Też właśnie zamówiłam zestaw od mamyginekolog, jak powiedziałam mojemu A, że to 109 zł kosztuje to tylko popukał się w głowę :D

Musi być Wam bardzo ciężko. Ja i mój mąż mamy odwrotnie proporcjonalne libido do Waszego, zawsze wystarczało nam przytulanie raz w tygodniu, a gdy się staraliśmy to przez tydzień co 2dzień, więc teraz też dzielnie znosimy brak współżycia od 8 tygodni. Ja i mój mąż jesteśmy prości w obsłudze, mi do szczęścia wystarczy, że mój mąż będzie bawił się moimi włosami, gładził po głowie, pleckach, a mój ma jedną, typową strefę erogenną, którą trzeba się chwilkę zająć i też jest happy. W zasadzie to ginka nie poruszała tego tematu i my sami`zdecydowaliśmy, że nic z tych rzeczy do narodzenia dziecka, żeby nie zaszkodzić maleństwu, ale nie wiem jak to będzie, bo "jakem zimna baba", to powoli topnieje...:) Trzeba będzie się przełamać i zapytać ginkę na najbliższej wizycie 20tego, czy daje zielone światło.

Malgonia, Av lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wchodzimy w 13 tydzień :)

asese, Siwulec, CzterolistnaKoniczyna, natalinka, Bianka*, Marzena782, Av, Amy333, matkapatka, sylvi, Herbata lubią tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się kochać co 2 dzień, jeśli ciąża rozwija się prawidłowo, nie ma plamień, krwawień i lekarz nie zabronił, to nie ma potrzeby rezygnacji z przyjemności. Dziecko jest na tyle dobrze chronione, że nie odczuwa tego, a skurcze przy orgazmie odczuwa jedynie jako kołysanie. Dla nas doznania w ciąży są intensywniejsze :, a endorfiny działają wspaniale i na mamę, tatę i dziecko:) nie ma nic gorszego niż zestresowani rodzice

asese, Av, Amy333, frezyjciada lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • asese Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    No właśnie Serena, bo ja pomyslę, że one mnie tu też nie chcą ;)
    Cukierkowa, wez mi nie przypominaj, moj maz juz mi gada, ze presje na niego wywieram.. co za los.

Wiem, o czym mówisz, niektórzy mężczyźni źle znoszą działanie pod presją, u mnie było np tak, że jak chciałam codziennie w okolicach owulacji, to była katastrofa- i on się męczył i ja, a jak odpuściłam i najpierw pościliśmy długo, a w tydzień z owulacją przytulaliśmy się co 2dzień, to wyszło jakoś lepiej, po ludzku- z namiętnością i uczuciem. Musimy uwzględnić, że naszym mężczyznom też zależy i przeżywają to na swój sposób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 09:21

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Vlinder Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Dzisiaj wchodzimy w 13 tydzień :)
    Gratuluję, ja wchodzę jutro w 13 tydzień :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie powinno byc tetno tak w 11 tyg ?moj wczoraj mial 171 i czy to nie jest wysoko ?

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Gratuluję, ja wchodzę jutro w 13 tydzień :)
    Gratulacje dziewczyny :) aaaależ wam zazdroszczę :D ja dziś/jutro wchodzę w 10 tydz. :)
    Przy okazji wam się pochwalę, że zmieniłam termin prenatalnych z 07.03 na 09.03, bo mąż nie mógłby być obecny na tym wcześniejszym terminie, a bardzo nam zależy aby jednak był :) To będzie 11+6 / 12+0.

Vlinder, sylvi lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny nie odzywalam sie kilka dni jakos nie mialam kiedy , ale mniej wiecej Was nadrobilam. Do tematow ktore poruszalyscie a jest zamkniety nie bede tez wracac ;)

Wutam nowe mamusie i ciesze sie z udanych wizyt :) Sliczne bobaski !

Ja sie czuje z dnia na dzien coraz lepiej , mdlosci jeszcze dokuczaja ale juz nie tak intensywnie. Piersi bola intensywnie caly czas.

Jesli chodzi o sex to nie mamy zakazu wiec korzystamy ;) Jak mam ochote to bym nie dala rady nawet zasnac.. :D

Milego dnia dziewczyny.

Vlinder, asese lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ