X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my na początku też nie współżyliśmy - na wszelki wypadek, a teraz po plamieniach jest zakaz. Mnie to jakoś nie szczególnie przeszkadza, ale mąż cierpi ;) Ale jakoś trzeba mu to wynagrodzić :D

asese lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze od dwóch dni nie mam mdłości. Piersi tez już osiągnęły max rozmiar i została tylko wrażliwość sutków. I tak mi jakoś dziwnie! Jakbym w ciąży nie była! Spodnie rano dopnę, ale wieczorem brakuje mi już z 3 centymetrów :) oby do 5 marca!

Av, asese lubią tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia widzę, że Twój synek kończy dziś dwa latka wszystkiego najlepszego dla Mikołaja :)

MiSia :), sylvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Gratulacje dziewczyny :) aaaależ wam zazdroszczę :D ja dziś/jutro wchodzę w 10 tydz. :)
    Przy okazji wam się pochwalę, że zmieniłam termin prenatalnych z 07.03 na 09.03, bo mąż nie mógłby być obecny na tym wcześniejszym terminie, a bardzo nam zależy aby jednak był :) To będzie 11+6 / 12+0.

Ja też mam 9.03. Będziemu obie przeżywać mega emocje.:)

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) 100 lat dla Mikusia :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jakie powinno byc tetno tak w 11 tyg ?moj wczoraj mial 171 i czy to nie jest wysoko ?
    Tętno jest najwyższe pomiędzy 9 a 11 tygodniem, później zaczyna się stabilizować. Myślę, że jest ok.
    Moja dzidzia dzisiaj średnio 165, bo już detektor był w użyciu :D
    Powodzenia na wizytach, jeśli jakieś są :)

veritaserum lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Cześć Cukierkowa :) Twoj bobasek tez przeslodki. Ech stesknilam sie za moim a tu jeszcze 9 dni czekania na usg.
    Wczoraj jakos mnie naszlo, ze jesli bedzie chlopiec to chcialabym mu dac na imie Wojtuś, jakos mi sie dobrze komponuje z naszym nazwiskiem, no ale mąż jest absolutnie przeciw :/ Zatem wracamy do pierwotnej wersji czyli Mikołaj ;)
    Mikołaje to super chłopaki :)

Vlinder, MiSia :) lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Cukierkowa Twoj Nick mi przypomina znajomą z gry, ale to chyba tylko zbierzność nicków bo identyczny
    Uwielbiam Twojego awatara :)

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia sto lat dla Mikusia :) Ucałuj go od ciotek :)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    My staramy się kochać co 2 dzień, jeśli ciąża rozwija się prawidłowo, nie ma plamień, krwawień i lekarz nie zabronił, to nie ma potrzeby rezygnacji z przyjemności. Dziecko jest na tyle dobrze chronione, że nie odczuwa tego, a skurcze przy orgazmie odczuwa jedynie jako kołysanie. Dla nas doznania w ciąży są intensywniejsze :, a endorfiny działają wspaniale i na mamę, tatę i dziecko:) nie ma nic gorszego niż zestresowani rodzice
    U mnie nie było w sumie wskazań do abstynencji, szyjka jest długaśna, nie plamię, nie krwawię. Jestem po poronieniu i to dlatego, a że libido wysokie, to sami sobie pozwoliliśmy delikatnie zaszaleć, a doznania i odczucia w ciąży bez porównania lepsze, nieziemskie po prostu :P

Vlinder, asese lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    A ja Wam powiem, ze od dwóch dni nie mam mdłości. Piersi tez już osiągnęły max rozmiar i została tylko wrażliwość sutków. I tak mi jakoś dziwnie! Jakbym w ciąży nie była! Spodnie rano dopnę, ale wieczorem brakuje mi już z 3 centymetrów :) oby do 5 marca!

również sobie powtarzam, oby do 5 marca. na którą godz masz wizytę ? (czy to może prenatalne będą?)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam z mezem to raz na miesiac wystarcza.. jak bylam w ciazy to moze i mialam ochkte czezciej, ale my nie przyzwyczajeni do takich fikolkow.. no nic, trzymam sobie 50 twarzy greya w obwodze ;) jak bedzie trzeba to i twardsze dziala wyciagne. Listonosz niestety starszy Pan wiec nie poratuje w potrzebie.
    Powiem Wam, ze generalnie wydawalo mi sie, ze przechodze przez ten stan calkiem ok i trzymam sie dzielnie. Poszlam dzis do ginekologa i mi polozna powiedziala zebym przez tydzien z lozka nie wstawala i pila herbatki na uspokojenie bo wygladam na ciezko chora i w takim stanie to na pewno w ciaze nie zajde.

Av, MiSia :), asese lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak ze mamy zielone Światełko :) jeśli tylko mamy ochotę to Igraszkujemy :)
    Libido na samym początku nam obojgu spadło , wiecie 5 lat starań , baliśmy się trochę .
    Lekarz mówił ze możemy ale tak spokojniej tzn by mnie tak nie „ szarpał” dosłownie tak powiedział :D
    A jeśli ja nie mam ochoty na sex to oczywiście radzimy sobie innymi Sposobami :)

Av, asese lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    również sobie powtarzam, oby do 5 marca. na którą godz masz wizytę ? (czy to może prenatalne będą?)
    Tak prenatalne, na 8 rano :)

Siwulec, Wesoła89 lubią tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalgoniA bardzo fajnie , ze napisałaś ! :* bardzo cię Cenie ! Jesteś bardzo silną babeczka .
    Co do słów lekarza ,koniecznie Kochana trzymaj się zaleceń ! Buziaczki dla Ciebie .

Malgonia lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niebieski segregator od mamyginekolog, uwielbiam absolutnie! I wszystkim pokazuje jakie to fajne, koleżanka która póki co dzieci nie planuje zaczęła zaczęła związku z tym bardziej obserwuje kiedy powstanie segregator ogolnozdrowotny ;)
    A ja dzisiaj o 17.40 prenatalne i doktor Nicole, od razu razem z wynikami pappy, stresik trochę jest :)

Av, Marzena782, MiSia :), CzterolistnaKoniczyna, Deseo, promyczek 39, Natalia1984, Amy333, sylvi lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Miłego dnia dla wszystkich

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin - w sensie, że będzie Cię badać mamaginekolog? To będzie jej milo jak zobaczy u Ciebie swoj segregator hehe :D Trzymam kciuki :)

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Misia widzę, że Twój synek kończy dziś dwa latka wszystkiego najlepszego dla Mikołaja :)

Dziekuje kochana w imienu synka :) :*
    Nie wiem kiedy to minelo ahh..

paulka86 lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Av Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

I mam takie pytanie: czy Wy też padacie na twarz wieczorami? Ja wczoraj poszłam spać przed 22 bo nie mogłam już utrzymać głowy prosto. Po 20 jestem tak zmęczona, że nie mogę nawet żadnego filmu obejrzeć, bo mi się oczy same zamykają :/

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ