WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
DoveLove wrote:Ja trafiłam na lekarza z NFZ, ktory przyjmuje w LuxMedzie na warszawskim Wrzecionie (mają podpisaną umowę z NFZ) ale niestety poziom wizyt masakryczny, do tego stopnia, ze lekarz zazyczyl sobie za wystawienie zwolnienia litrowej Finlandii...
Ja z kolei chodzę na NFZ do ginekologa i jestem mega zadowolona. Reguły nie ma.Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Znalazłam świetnego lekarza prywatnie i juz bede sie go trzymać. Zwolnienie w jego ocenie jest koniecznie (pracuje w żłobku). A do tamtego nie wiem czy wrócę, może tylko po skierowania na badania, w końcu składki płacę to mi sie należą jak psu buda.
-
DoveLove wrote:Ja trafiłam na lekarza z NFZ, ktory przyjmuje w LuxMedzie na warszawskim Wrzecionie (mają podpisaną umowę z NFZ) ale niestety poziom wizyt masakryczny, do tego stopnia, ze lekarz zazyczyl sobie za wystawienie zwolnienia litrowej Finlandii...
DoveLove lubi tę wiadomość
Leon
-
Marzena782 wrote:Dziewczyny a mam takie pytanie czy na badaniu prenatalnym liczycie już na poznanie płci ?
Mi lekarz powiedział ze w obrębie 16-18 tyg. Mi powie .
-
Marzena782 wrote:Dziewczyny a mam takie pytanie czy na badaniu prenatalnym liczycie już na poznanie płci ?
Mi lekarz powiedział ze w obrębie 16-18 tyg. Mi powie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 13:36
-
Tasia86 wrote:Ja mam segregator "Brunetka"
Jest jeszcze Blondynka i niedlugo ma byc podobno Ruda
Zostały tylko rozowe, hmmm może to znak?
Marzena782, Tasia86, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Av wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
I mam takie pytanie: czy Wy też padacie na twarz wieczorami? Ja wczoraj poszłam spać przed 22 bo nie mogłam już utrzymać głowy prosto. Po 20 jestem tak zmęczona, że nie mogę nawet żadnego filmu obejrzeć, bo mi się oczy same zamykają
Mam to samo, czasami się zastanawiam czy na pewno musze się kąpać? czy na pewno trzeba umyc wlosy i zęby?Po przyjściu z pracy najchętniej zasnelabym na kanapie w opakowaniu;-)
Av lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczyny miałam mieć przedwczoraj Pappa, pojechałam i mi nie zrobili. W sumie z mojej winy, bo jak się umawiałam, to pytali który tydzień, a ja wg OM podałam, że początek 11 tygodnia. Na miejscu okazało się, ze na zdjęciu usg sprzed tygodnia dzidzia ma 2,4cm, to nawet dorzucając do tego 1cm i tak za mało. No i mam nowy termin na 22 lutego, ehhh jak mi się dłuży:/
-
A ja tam liczę, że może pani doktor już dostrzeże coś między nóżkami bobaska na prenatalnych:) Choć oczywiście jestem świadoma, że pod koniec 12 tyg mało kto się dowiaduje płci dzieciątka a jeśli tak to lekarz może się na tym etapie pomylić. Narobiłyście mi smaka na te segregatory, chyba się zorientuje w temacie choć nie jestem zbytnią gadżeciarą tylko minimalistką.
-
Ja też wieczorami jestem strasznie zmęczona do tego jest mi strasznie niedobrze myje małą i siebie i o 21:00 już śpie
-
veritaserum wrote:Dziewczyny właśnie odebrałam wynik na cytomegalię. IgM ujemne czyli super, IgG dodatnie 180. Lekarz każe mi zrobić jeszcze awidność bo musimy wiedzieć kiedy zakażenie. Zdenerwowałam się troszkę. Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
Swoją drogą ja nie miałam badania cytomegalii, ciekawe.
Leon
-
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:A ja dziewczyny miałam mieć przedwczoraj Pappa, pojechałam i mi nie zrobili. W sumie z mojej winy, bo jak się umawiałam, to pytali który tydzień, a ja wg OM podałam, że początek 11 tygodnia. Na miejscu okazało się, ze na zdjęciu usg sprzed tygodnia dzidzia ma 2,4cm, to nawet dorzucając do tego 1cm i tak za mało. No i mam nowy termin na 22 lutego, ehhh jak mi się dłuży:/
Niby Pappa można zrobić od skończonego 10 tygodnia... Ja jadę jutro, wg usg będzie skończony 11, czyli 11+0... Nawet nie brałam pod uwagę tego, że mogą mi nie wykonać badania...
-
natalinka wrote:Niby Pappa można zrobić od skończonego 10 tygodnia... Ja jadę jutro, wg usg będzie skończony 11, czyli 11+0... Nawet nie brałam pod uwagę tego, że mogą mi nie wykonać badania...
Leon