WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam przeczucie na dziewczynke
tez jestem ciekawa czy mi sie sprawdzi. Juz nie chodzi o to ze bym chciala , ale po prostu takie mam przeczucie
Z synkiem ten sam lekarz powiedzial mi plec w 13 tc wiec teraz tez tak licze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 19:23
-
Ja znam Aleksandra. Inteligentny i mega niegrzeczny.
A u mnie zaczynają się delikatne mdłości. Na szczęście pomogła herbata z imbirem i cytryną.
Również mam przeczucie na chłopaka, zresztą moja mama też. Tylko mąż uważa że będzie córa. ☺ mi lekarz powiedział ze będzie wstanie powiedzieć na prenatalnych płeć jak dziecko się dobrze ułoży a to będzie 11 tydzień i 5 dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 17:32
-
Av wrote:Jak wkleisz tak:
[*img*]https://zapodaj.net/images/bee727d27794f.jpg[/*img*] to się od razu pokaże zdjęcieTylko trzeba usunąć gwiazdki obok 'img'
Pech z tym rzęsistkiemPamiętaj, że Twój mąż/partner też musi się przeleczyć, inaczej może Cię znowu zarazić.
Wlasnie ja nie wiem skad to sie wzielo bo meza nie ma za granica nie wspolzyjemy od ok 5 tyg wiec nie mam pojecia jak ani gdzie.17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:Wlasnie ja nie wiem skad to sie wzielo bo meza nie ma za granica nie wspolzyjemy od ok 5 tyg wiec nie mam pojecia jak ani gdzie.
Ciemnowlosa lubi tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Dziewczyny właśnie odebrałam wynik na cytomegalię. IgM ujemne czyli super, IgG dodatnie 180. Lekarz każe mi zrobić jeszcze awidność bo musimy wiedzieć kiedy zakażenie. Zdenerwowałam się troszkę. Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
awidność wykazała, że choroba była nie długo przed zajściem w ciążę. Spokojnie czekaj na wyniki;)
-
Ja mam Aleksandra zwanego Alkiem
Ma dopiero 2 lata więc trudno mi napisać coś więcej o jego charakterze w szczególności kiedy odkrywa własne Ja i sam co czasemdoprowadza do szału. Imię miałam wybrane na 3 lata przed jego narodzinami ale trochę trudno to wytłumaczyć
W ciąży czułam że chłopak i w 11tc miałam potwierdzone. Teraz intuicja mi nic nie mówi. Syn twierdzi, że siostra. Koleżanka która ma dar zgadywania płci mówi że dziołcha.
-
W pierwszej ciąży od razu dla chłopca mieliśmy imię, za to kłopot był z imieniem dla dziewczynki no i nie było potrzebne
Teraz mamy imię dla dziewczynki, ale dla chłopca problem...przypadek?nie sądzę
Marlena, Wesoła89, Vlinder, MiSia :), Marzena782 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może mi doradzicie. Byłam z młodą w takiej sali zabaw gdzie są zjezdzalniey,piłki itp. I skakała na trampolinie, jak się przewróciła to wpadła na nią inna dziewczynka. Nie zdążyłam zareagować. Ale popłapała się i od tej pory kuśtyka. Myślicie że trzeba iść z tym do lekarza? Ja bym leciała od razu, mąż chce poczekać. Opuchlizny nie ma, nie płacze jak siedzi tylko najchetniej by pełzała zamiast chodzić. Macie jakieś sprawdzone sposoby na stłuczenia dla dwulatka? Widać że boli ją kolano.
-
DoveLove wrote:W pierwszej ciąży od razu dla chłopca mieliśmy imię, za to kłopot był z imieniem dla dziewczynki no i nie było potrzebne
Teraz mamy imię dla dziewczynki, ale dla chłopca problem...przypadek?nie sądzę
Mieliśmy tak samo! Teraz dla chłopca mamy pewniaka a dla dziewczynki ja bym miała sporo typów
-
A my nie mamy pojęcia. W pierwszej ciąży też od razu wiedzieliśmy ale zarówno dla chłopca jak i dziewczynki. A teraz chyba chcemy poczekać na poznanie płci.
Marlena ja bym pewnie poczekała, przynajmniej do jutra. No ale jak uważasz, najlepiej znasz swoje dziecko.
Ja się dziś wzięłam za sprzątanie i już mi się plamka pojawila. A wczoraj był spokój. Może faktycznie muszę bardziej się oszczędzać. -
Dzidziuś ma 6 cm, termin usg zgadza się co do dnia z terminem miesiączki
ryzyko Downa 1:19000, innych jeszcze niższe. Płci pokazać nie chciał, w ogóle kręcił się ogromnie, a na koniec ssal kciuka
a doktor Nicole bardzo miła
Marlena, Vlinder, Wesoła89, Av, Tasia86, Herbata, CzterolistnaKoniczyna, asese, Bianka*, paulka86, natalinka, Asiek1214, Marzena782, 100krotka30, aLunia, JustynaG, sylvi, 86Monia, KasW91, promyczek 39, Cukierkowa, Rucola, Amy333, MiSia :), Antonina38, arya12, Deseo, jatoszka lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Nastka89 wrote:Ja chcialam tym razrm jesli bedzie synak dac Wiktor ale czytalam ze charakter jest podobny do Karola i niewiem czy bede mala sily do dwuch takich urwisow. Wiec moze Aleksander tylko ze nieznam zadnego.
Wiecie moze jaki charakter maja chlopcy o imieniu Aleksander? -
Ithildin wrote:Dzidziuś ma 6 cm, termin usg zgadza się co do dnia z terminem miesiączki
ryzyko Downa 1:19000, innych jeszcze niższe. Płci pokazać nie chciał, w ogóle kręcił się ogromnie, a na koniec ssal kciuka
a doktor Nicole bardzo miła
-
A ja mam mpje panie pytanie zupełnie z innej beczki:) Od paru dni zmieniła mi się skóra na ciele tzn stała się nagle bardzo sucha aż swędzi i momentami piecze. Żadne żele nawilżające nie pomagają, smaruję się balsamami ale to starcza na niedługo, potem znowu jest sucha. Chciałam zapytać mam, w czym kąpiecie swoje dzieci? Może kosmetyki dla dzieci mają jakieś mniej wysuszające składy?
-
Dziewczyny a u mnie pojawiła się mała gulka (ale bolesna) na zewnętrznej wardze, od srodka (wiadomo, tam na dole). Chyba od golenia.. I teraz boję się, że spowoduje to coś złego. Miał tak ktoś?
-
Amy333 wrote:Cos mowili o odstepie miedzy pappa,a usg,zeby nie byl za dlugi. a skoro dzidzia jest mala,to usg moze dop.w marcu mi wypadnie. Moze dlatego. Ale ostatnio bardziej niz ten falstart z pappa martwi mnie,czy moze fasolek za malo przyrasta?
wiem,ze ciaza ciazy nie rowna,ale ile mm mialy wasze skarbki okolo 9t4 wg OM?
Amy, Dobrze Ci maluszek przyrasta. Zresztą sama spójrz w wykres dzieckaI zobaczysz jak pięknie Ci przyrasta.
Amy333 lubi tę wiadomość