WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiem ze to glupio zabrzmi ale nie moge zaaplikowac sobie tabletki dopochwowej. Jest w ksztalcie lezki i taka szorstka
co to zrobic teraz jak nie moge jej no wiecie
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
matkapatka wrote:Ja mam Aleksandra zwanego Alkiem
Ma dopiero 2 lata więc trudno mi napisać coś więcej o jego charakterze w szczególności kiedy odkrywa własne Ja i sam co czasemdoprowadza do szału. Imię miałam wybrane na 3 lata przed jego narodzinami ale trochę trudno to wytłumaczyć
W ciąży czułam że chłopak i w 11tc miałam potwierdzone. Teraz intuicja mi nic nie mówi. Syn twierdzi, że siostra. Koleżanka która ma dar zgadywania płci mówi że dziołcha.
Ja tez wolalabym mowic na Aleksandra Alek a nie Olek jak niektorzy mowia.
Ja mam szwagra ktory dwa razy dobrze zgadl mi plec dziecka wiec powinnam go teraz tez zapytac choc moj maz twierdzi ze glupio szwagra sie pytac jaka plec bedzie mialo moje dziecko.
Zeszle razy sam powiedzial od siebie wiec musze poczekac moze wkoncu znow zacznie sam spekulowac, hihi.Vlinder, asese, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Wesoła89 wrote:A ja mam mpje panie pytanie zupełnie z innej beczki:) Od paru dni zmieniła mi się skóra na ciele tzn stała się nagle bardzo sucha aż swędzi i momentami piecze. Żadne żele nawilżające nie pomagają, smaruję się balsamami ale to starcza na niedługo, potem znowu jest sucha. Chciałam zapytać mam, w czym kąpiecie swoje dzieci? Może kosmetyki dla dzieci mają jakieś mniej wysuszające składy?
Wesoła89 lubi tę wiadomość
-
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny wiem ze to glupio zabrzmi ale nie moge zaaplikowac sobie tabletki dopochwowej. Jest w ksztalcie lezki i taka szorstka
Może mamy te same bo mam ten sam kształt, Gynalgin się nazywa, tez nie umiałam pierwszej aplikować, za 3 podejściem się udało. Może posmaruj lekko okolice wejścia ale nie woda bo tabletka może się rozciaprac i będzie gorzej ale alantanem, linomagiem?
Też jestem w środku taka rozpulchniona że ciasno aż szok a tu 8 dni abstynencjiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 19:38
Ciemnowlosa lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Ithildin wrote:Dzidziuś ma 6 cm, termin usg zgadza się co do dnia z terminem miesiączki
ryzyko Downa 1:19000, innych jeszcze niższe. Płci pokazać nie chciał, w ogóle kręcił się ogromnie, a na koniec ssal kciuka
a doktor Nicole bardzo miła
Pięknie! Gratulacjea powiedz mi ile masz lat?
-
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny wiem ze to glupio zabrzmi ale nie moge zaaplikowac sobie tabletki dopochwowej. Jest w ksztalcie lezki i taka szorstka
Ja pamiętam takie Gynalgin - aplikacja była trudna...
-
Szkoda, ze nie masz aplikatorka od Luteiny dopochwowej, byłby do tego idealny. Palcem też powinno Ci się udać, ale proponuję wkładać tabletkę tą opływową stroną, a nie ostrą, bo jak Ci się "skantuje", to bólu sobie narobisz i jest niebezpieczeństwo, że nie włożysz wystarczająco głęboko i zaraz wypłynie. Ja stosowałam kiedyś Nystatynę na nawracającą infekcję grzybiczą i też miała taki kształt, a że to nie było w erze przyjmowania przeze mnie luteinki, to też się męczyłam. Jak już kiedyś wspominałam, mam dużo zapasowych aplikatorow, bo luteiny nakupowałam po kokardę, więc jak będzie ktoś w potrzebie, to mogę przesłać. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 19:54
asese lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:
Ja trochę liczyłam na poznanie płci teraz, bo w rodzinie dużo osób w 12 tyg już wiedziało i nawet u tego gin co ja byłam. Tylko że tam było widać typowo siusiaka.
Ostatnio czytałam artykuł mamaginekolog i okazało się, że to nie tak...
https://www.mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/
Spójrzcie na zdjęcia - laik nie jest w stanie odgadnąć na którym zdjęciu jest chłopiec a na którym dziewczynka.
Nastka89 wrote:Ja chcialam tym razrm jesli bedzie synak dac Wiktor ale czytalam ze charakter jest podobny do Karola i niewiem czy bede mala sily do dwuch takich urwisow. Wiec moze Aleksander tylko ze nieznam zadnego.
Wiecie moze jaki charakter maja chlopcy o imieniu Aleksander?
Jestem osobą co nie wierzy w przesądy. Przecież na charakter dziecka nie ma wpływu wybrane imię, tylko genetyka plus wychowanie
Znam minimum 2 Karolów, bardzo spokojnych chłopaków.
Wesoła89 wrote:A ja mam mpje panie pytanie zupełnie z innej beczki:) Od paru dni zmieniła mi się skóra na ciele tzn stała się nagle bardzo sucha aż swędzi i momentami piecze. Żadne żele nawilżające nie pomagają, smaruję się balsamami ale to starcza na niedługo, potem znowu jest sucha. Chciałam zapytać mam, w czym kąpiecie swoje dzieci? Może kosmetyki dla dzieci mają jakieś mniej wysuszające składy?
A pijesz odpowiednią ilość wody? -
nick nieaktualnyWesoła 89 dodaj do kąpieli olej kokosowy ale naturalny nierafinowany. I kup olejek migdałowy, super nawilża o regeneruje skórę. Jeśli zmiany będą dalej dokuczać to kąpiel z olejkiem konopnym. Nie polecam Emolium, bo skład to to na kiepski i ja miałam strasznie zaognione te suche placki
-
My już po prenatalnych
oczywiście nie obyło się bez przygód
badanie usg miałam robione 4 razy, bo albo maluch stał na głowie albo odwrócił się tyłkiem albo się nie chciał ruszać :p to ewidentnie nie była jego ulubiona pora
i tym sposobem u lekarza spędziliśmy 2h :p a z badania prenatalnego dowiedzieliśmy się tyle, ze jest wszystko prawidłowo
nie znam żadnych pomiarów, ale może to i dobrze bo nie będę analizować i się stresować
wszystko mamy nagrane na płycie
a co do płci to ze wskazaniem na dziewczynkę
Wesoła89, Vlinder, natalinka, CzterolistnaKoniczyna, Marzena782, Bianka*, promyczek 39, Av, aLunia, sylvi, Ithildin, Natalia1984, Nika87, asese, Justyna2212, Rucola, MiSia :), Herbata, cziqitka89, Antonina38, Deseo, jatoszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny słuchajcie mam Pytanie zupełnie z Innej beczki
Otóż w maju kończy mi się moja 2 umowa No i 3 to powinna być albo min na 10 lat lub na stałe z tego co wyczytałam ,
Teraz moje pytanie czy jeżeli ja jestem w ciąży to czy mój pracodawca wobec tego może przedłużyć mi umowę tylko do czasu porodu ???
Wszystkim dziś Prenatalnym - MOJE WIELKIE GRATULACJE :*4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualnyWesoła89 wrote:Właśnie dużo piję, w sumie to caly dzien pije i sikam, tyle mam do roboty teraz
Niestety nie mam wanny tylko prysznic ale spróbuje z tum olejem pod prysznicem jakoś
i jeśli lubisz balsamy do ciała to masło shea ale naturalne a nie balsam co to obok masła shea leżał a ma na etykecie, że z masłem
bo i takie kwiatki się zdarzają. Czyste samotne w składzie masło shea! Cud miód i orzeszki normalnie!
Wesoła89 lubi tę wiadomość
-
Marzena782 wrote:Hej dziewczyny słuchajcie mam Pytanie zupełnie z Innej beczki
Otóż w maju kończy mi się moja 2 umowa No i 3 to powinna być albo min na 10 lat lub na stałe z tego co wyczytałam ,
Teraz moje pytanie czy jeżeli ja jestem w ciąży to czy mój pracodawca wobec tego może przedłużyć mi umowę tylko do czasu porodu ???
Wszystkim dziś Prenatalnym - MOJE WIELKIE GRATULACJE :*
Właśnie dzisiaj o tym czytałam bo też mam taką sytuację. Także niestety do dnia porodu może przedłużyć. Jego dobra wola że da ci na czas nieokreślony.Marzena782 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarzena782 wrote:Hej dziewczyny słuchajcie mam Pytanie zupełnie z Innej beczki
Teraz moje pytanie czy jeżeli ja jestem w ciąży to czy mój pracodawca wobec tego może przedłużyć mi umowę tylko do czasu porodu???Marzena782 lubi tę wiadomość