X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim dziewczynom po prenatalnych :*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie same zrobić sobie mus do ciała, ja robię na przykład taki:
    https://ecospa.pl/receptury/mus-kakaowy-do-ciala
    Jest mega tłusty, ale przyjemnie pachnie i trzyma skórę w bardzo dobrym stanie :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Hej dziewczyny słuchajcie mam Pytanie zupełnie z Innej beczki
    Otóż w maju kończy mi się moja 2 umowa No i 3 to powinna być albo min na 10 lat lub na stałe z tego co wyczytałam ,
    Teraz moje pytanie czy jeżeli ja jestem w ciąży to czy mój pracodawca wobec tego może przedłużyć mi umowę tylko do czasu porodu ???

Wszystkim dziś Prenatalnym - MOJE WIELKIE GRATULACJE :*

Wydaje mi się, że może przedłużyć Ci tylko do daty porodu.
    Dlaczego? Gdyż czysto teoretycznie nie musiałby Ci w maju przedłużać wcale, ale ponieważ prawo chroni kobiety w ciąży to musi Ci przedłużyć przynajmniej do daty porodu.

Marzena782 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A masz ten kalendarz ciąży na belly? Tam są siatki centylowe dla CRL też - 24mm w 9.4 to z tych mniejszych, ale wciąż w normie :)
    Dzieki Kochana,nie spojrzalam na te zakladke,rzeczywiscie jestesmy w normie,uff:)))

JustynaG, Av, natalinka lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Dziewczyny a u mnie pojawiła się mała gulka (ale bolesna) na zewnętrznej wardze, od srodka (wiadomo, tam na dole). Chyba od golenia.. I teraz boję się, że spowoduje to coś złego. Miał tak ktoś?

Ja tak mam, robie mi sie co kilka tygodni takie dziadostwo i tkwi przez tydzien dwa, potem samo sie wchlania. Nic poza tym sie nie dzieje;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 22:58

3i49hdgeac44oma5.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się z Wami żegnam niestety :( ja właśnie straciłam moje dwa aniołki w 9 tc.. czekam na poronienie w domu. Dostałam tabletki. Życzę Wam i waszym fasolkom dużo dużo zdrówka ❤ i spokojnej ciąży ❤

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka nie... Tak strasznie mi przykro :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Dziewczyny ja się z Wami żegnam niestety :( ja właśnie straciłam moje dwa aniołki w 9 tc.. czekam na poronienie w domu. Dostałam tabletki. Życzę Wam i waszym fasolkom dużo dużo zdrówka ❤ i spokojnej ciąży ❤
    Jak to? Czy to Twoja pierwsza ciąża ?

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka:(((((

3i49hdgeac44oma5.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsza ciąża.. :( czuje podwójny ból i podwójną stratę.. Nie do opisania...
    Tydzień temu 8tc byłam na wizycie. Wszystko było w porządku jedno dzieciątko 14 mm drugie 13mm. Od samego początku ciąży czułam się wyjątkowo dobrze. Trochę martwiło mnie to że w ogóle nie miałam żadnych mdłości itp ale stwierdziłam że widocznie "mam szczęście że to mnie ominęło albo że pojawi się później. Dzisiaj byłam na usg 9tc i okazało się że dzidzie przestały się rozwijać i nie biją im serduszka. Na początku byłam w wielkim szoku że to będą bliźniaki.. Ale gdy w końcu zaczęłam się cieszyć z podwójnego szczęścia to podwójne szczęście zamieniło się w podwójna stratę..

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, jakie to jest straszne, 9 tc, ja już się tak przyzwyczaiłam do tej myśli, mam brzuszek widoczny już maleńki, rozmawiam z dzidziusiem. To niewyobrażalne :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty pisałaś kiedyś, że widoczny jest jeden zarodek a obok drugi pęcherzyk i pytałaś czy się rozwinie? Tak strasznie mi przykro :(

klz9df9hvltz8vcc.png

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Tak pierwsza ciąża.. :( czuje podwójny ból i podwójną stratę.. Nie do opisania...
    Tydzień temu 8tc byłam na wizycie. Wszystko było w porządku jedno dzieciątko 14 mm drugie 13mm. Od samego początku ciąży czułam się wyjątkowo dobrze. Trochę martwiło mnie to że w ogóle nie miałam żadnych mdłości itp ale stwierdziłam że widocznie "mam szczęście że to mnie ominęło albo że pojawi się później. Dzisiaj byłam na usg 9tc i okazało się że dzidzie przestały się rozwijać i nie biją im serduszka. Na początku byłam w wielkim szoku że to będą bliźniaki.. Ale gdy w końcu zaczęłam się cieszyć z podwójnego szczęścia to podwójne szczęście zamieniło się w podwójna stratę..
    Bardzo mi przykro, ja tez nosze pod sercem bliźniaki - dwujajowe, podobno mniejsze ryzyko ale aż mi serce stanęło jak to przeczytałam!!!

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:

Tak mi przykro :-(

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam kochana nie chciałam Cię stresować... :( moje aniołki też były dwujajowe.. :( nie wiem dlaczego mnie to spotkało. Pierwsza ciąża i takie przeżycie..:(

• Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    To Ty pisałaś kiedyś, że widoczny jest jeden zarodek a obok drugi pęcherzyk i pytałaś czy się rozwinie? Tak strasznie mi przykro :(

Tak to ja pisałam..

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 tak bardzo mi przykro :( Nie wiem co napisac... To jest tak strasznie niesprawiedliwe!

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Przepraszam kochana nie chciałam Cię stresować... :( moje aniołki też były dwujajowe.. :( nie wiem dlaczego mnie to spotkało. Pierwsza ciąża i takie przeżycie..:(
    Nie No coś ty!!! Człowiek tak czy siak się stresuje, bardzo mi przykro ze Cię to spotkało!

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam Cię też z innego wątku. Brak mi słów po prostu. Ja też straciłam dziecinkę w 9+2tc, wszystkie objawy miałam normalnie. Po prostu serduszko stanęło... Trzymaj się kochana.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka :( :( !!!

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ