WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzena782 wrote:Hej dziewczyny słuchajcie mam Pytanie zupełnie z Innej beczki
Otóż w maju kończy mi się moja 2 umowa No i 3 to powinna być albo min na 10 lat lub na stałe z tego co wyczytałam ,
Teraz moje pytanie czy jeżeli ja jestem w ciąży to czy mój pracodawca wobec tego może przedłużyć mi umowę tylko do czasu porodu ???
Wszystkim dziś Prenatalnym - MOJE WIELKIE GRATULACJE :*
Wydaje mi się, że może przedłużyć Ci tylko do daty porodu.
Dlaczego? Gdyż czysto teoretycznie nie musiałby Ci w maju przedłużać wcale, ale ponieważ prawo chroni kobiety w ciąży to musi Ci przedłużyć przynajmniej do daty porodu.
Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Av wrote:A masz ten kalendarz ciąży na belly? Tam są siatki centylowe dla CRL też - 24mm w 9.4 to z tych mniejszych, ale wciąż w normie
JustynaG, Av, natalinka lubią tę wiadomość
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:Dziewczyny a u mnie pojawiła się mała gulka (ale bolesna) na zewnętrznej wardze, od srodka (wiadomo, tam na dole). Chyba od golenia.. I teraz boję się, że spowoduje to coś złego. Miał tak ktoś?
Ja tak mam, robie mi sie co kilka tygodni takie dziadostwo i tkwi przez tydzien dwa, potem samo sie wchlania. Nic poza tym sie nie dzieje;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 22:58
-
Anetka26 wrote:Dziewczyny ja się z Wami żegnam niestety
ja właśnie straciłam moje dwa aniołki w 9 tc.. czekam na poronienie w domu. Dostałam tabletki. Życzę Wam i waszym fasolkom dużo dużo zdrówka ❤ i spokojnej ciąży ❤
Justyna
-
Tak pierwsza ciąża..
czuje podwójny ból i podwójną stratę.. Nie do opisania...
Tydzień temu 8tc byłam na wizycie. Wszystko było w porządku jedno dzieciątko 14 mm drugie 13mm. Od samego początku ciąży czułam się wyjątkowo dobrze. Trochę martwiło mnie to że w ogóle nie miałam żadnych mdłości itp ale stwierdziłam że widocznie "mam szczęście że to mnie ominęło albo że pojawi się później. Dzisiaj byłam na usg 9tc i okazało się że dzidzie przestały się rozwijać i nie biją im serduszka. Na początku byłam w wielkim szoku że to będą bliźniaki.. Ale gdy w końcu zaczęłam się cieszyć z podwójnego szczęścia to podwójne szczęście zamieniło się w podwójna stratę.. -
Anetka26 wrote:Tak pierwsza ciąża..
czuje podwójny ból i podwójną stratę.. Nie do opisania...
Tydzień temu 8tc byłam na wizycie. Wszystko było w porządku jedno dzieciątko 14 mm drugie 13mm. Od samego początku ciąży czułam się wyjątkowo dobrze. Trochę martwiło mnie to że w ogóle nie miałam żadnych mdłości itp ale stwierdziłam że widocznie "mam szczęście że to mnie ominęło albo że pojawi się później. Dzisiaj byłam na usg 9tc i okazało się że dzidzie przestały się rozwijać i nie biją im serduszka. Na początku byłam w wielkim szoku że to będą bliźniaki.. Ale gdy w końcu zaczęłam się cieszyć z podwójnego szczęścia to podwójne szczęście zamieniło się w podwójna stratę..Justyna
-
Anetka26 wrote:Przepraszam kochana nie chciałam Cię stresować...
moje aniołki też były dwujajowe..
nie wiem dlaczego mnie to spotkało. Pierwsza ciąża i takie przeżycie..
Justyna