X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim dziewczynom po prenatalnych :*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie same zrobić sobie mus do ciała, ja robię na przykład taki:
    https://ecospa.pl/receptury/mus-kakaowy-do-ciala
    Jest mega tłusty, ale przyjemnie pachnie i trzyma skórę w bardzo dobrym stanie :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Hej dziewczyny słuchajcie mam Pytanie zupełnie z Innej beczki
    Otóż w maju kończy mi się moja 2 umowa No i 3 to powinna być albo min na 10 lat lub na stałe z tego co wyczytałam ,
    Teraz moje pytanie czy jeżeli ja jestem w ciąży to czy mój pracodawca wobec tego może przedłużyć mi umowę tylko do czasu porodu ???

Wszystkim dziś Prenatalnym - MOJE WIELKIE GRATULACJE :*

Wydaje mi się, że może przedłużyć Ci tylko do daty porodu.
    Dlaczego? Gdyż czysto teoretycznie nie musiałby Ci w maju przedłużać wcale, ale ponieważ prawo chroni kobiety w ciąży to musi Ci przedłużyć przynajmniej do daty porodu.

Marzena782 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A masz ten kalendarz ciąży na belly? Tam są siatki centylowe dla CRL też - 24mm w 9.4 to z tych mniejszych, ale wciąż w normie :)
    Dzieki Kochana,nie spojrzalam na te zakladke,rzeczywiscie jestesmy w normie,uff:)))

JustynaG, Av, natalinka lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Dziewczyny a u mnie pojawiła się mała gulka (ale bolesna) na zewnętrznej wardze, od srodka (wiadomo, tam na dole). Chyba od golenia.. I teraz boję się, że spowoduje to coś złego. Miał tak ktoś?

Ja tak mam, robie mi sie co kilka tygodni takie dziadostwo i tkwi przez tydzien dwa, potem samo sie wchlania. Nic poza tym sie nie dzieje;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 22:58

3i49hdgeac44oma5.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się z Wami żegnam niestety :( ja właśnie straciłam moje dwa aniołki w 9 tc.. czekam na poronienie w domu. Dostałam tabletki. Życzę Wam i waszym fasolkom dużo dużo zdrówka ❤ i spokojnej ciąży ❤

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka nie... Tak strasznie mi przykro :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Dziewczyny ja się z Wami żegnam niestety :( ja właśnie straciłam moje dwa aniołki w 9 tc.. czekam na poronienie w domu. Dostałam tabletki. Życzę Wam i waszym fasolkom dużo dużo zdrówka ❤ i spokojnej ciąży ❤
    Jak to? Czy to Twoja pierwsza ciąża ?

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka:(((((

3i49hdgeac44oma5.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsza ciąża.. :( czuje podwójny ból i podwójną stratę.. Nie do opisania...
    Tydzień temu 8tc byłam na wizycie. Wszystko było w porządku jedno dzieciątko 14 mm drugie 13mm. Od samego początku ciąży czułam się wyjątkowo dobrze. Trochę martwiło mnie to że w ogóle nie miałam żadnych mdłości itp ale stwierdziłam że widocznie "mam szczęście że to mnie ominęło albo że pojawi się później. Dzisiaj byłam na usg 9tc i okazało się że dzidzie przestały się rozwijać i nie biją im serduszka. Na początku byłam w wielkim szoku że to będą bliźniaki.. Ale gdy w końcu zaczęłam się cieszyć z podwójnego szczęścia to podwójne szczęście zamieniło się w podwójna stratę..

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, jakie to jest straszne, 9 tc, ja już się tak przyzwyczaiłam do tej myśli, mam brzuszek widoczny już maleńki, rozmawiam z dzidziusiem. To niewyobrażalne :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty pisałaś kiedyś, że widoczny jest jeden zarodek a obok drugi pęcherzyk i pytałaś czy się rozwinie? Tak strasznie mi przykro :(

klz9df9hvltz8vcc.png

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Tak pierwsza ciąża.. :( czuje podwójny ból i podwójną stratę.. Nie do opisania...
    Tydzień temu 8tc byłam na wizycie. Wszystko było w porządku jedno dzieciątko 14 mm drugie 13mm. Od samego początku ciąży czułam się wyjątkowo dobrze. Trochę martwiło mnie to że w ogóle nie miałam żadnych mdłości itp ale stwierdziłam że widocznie "mam szczęście że to mnie ominęło albo że pojawi się później. Dzisiaj byłam na usg 9tc i okazało się że dzidzie przestały się rozwijać i nie biją im serduszka. Na początku byłam w wielkim szoku że to będą bliźniaki.. Ale gdy w końcu zaczęłam się cieszyć z podwójnego szczęścia to podwójne szczęście zamieniło się w podwójna stratę..
    Bardzo mi przykro, ja tez nosze pod sercem bliźniaki - dwujajowe, podobno mniejsze ryzyko ale aż mi serce stanęło jak to przeczytałam!!!

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:

Tak mi przykro :-(

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam kochana nie chciałam Cię stresować... :( moje aniołki też były dwujajowe.. :( nie wiem dlaczego mnie to spotkało. Pierwsza ciąża i takie przeżycie..:(

• Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    To Ty pisałaś kiedyś, że widoczny jest jeden zarodek a obok drugi pęcherzyk i pytałaś czy się rozwinie? Tak strasznie mi przykro :(

Tak to ja pisałam..

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 tak bardzo mi przykro :( Nie wiem co napisac... To jest tak strasznie niesprawiedliwe!

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Przepraszam kochana nie chciałam Cię stresować... :( moje aniołki też były dwujajowe.. :( nie wiem dlaczego mnie to spotkało. Pierwsza ciąża i takie przeżycie..:(
    Nie No coś ty!!! Człowiek tak czy siak się stresuje, bardzo mi przykro ze Cię to spotkało!

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam Cię też z innego wątku. Brak mi słów po prostu. Ja też straciłam dziecinkę w 9+2tc, wszystkie objawy miałam normalnie. Po prostu serduszko stanęło... Trzymaj się kochana.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka :( :( !!!

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ