WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciumcioszka wrote:Tak czytam o tych Waszych serduszkach i mysle jak z moja dzidzia. Tzn w czwartek było jeszcze ok wszytko biło serce ale nawet nie widziałam na monitorze tylko facet mi to powiedział. Gdy powiedzialam ze chce zobaczyc to mi poqoedzial ze to takie małe ze nie ma co jeszcze ogladac
wiec nic nie wiem nawet ile ma cm. Czekam na zmiane lekarza.w poniedzialek maja mi termin ustalic
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie :* jest mi to teraz bardzo potrzebne żeby się całkiem nie załamać... moja pani doktor była na tyle wyrozumiała że pozwoliła mi poronić w domu a nie w szpitalnym łóżku.. zażyłam już pierwsza dawkę cytotec i czekam
Justyna2212 lubi tę wiadomość
-
MK.mk wrote:Dziewczyny, gdzie kupujecie bielizne i biustonosze teraz w czasie ciazy? Ja musze juz wymienić biustonosze i jak patrze na ceny to szok. Moze macie cos do polecenia. Bawelniana bielizna mnie interesuje
-
Anetka26 wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie :* jest mi to teraz bardzo potrzebne żeby się całkiem nie załamać... moja pani doktor była na tyle wyrozumiała że pozwoliła mi poronić w domu a nie w szpitalnym łóżku.. zażyłam już pierwsza dawkę cytotec i czekam
jest mi tak przykro z Twojego powodu
Justyna
-
Ciemnowlosa wrote:A gdzie mieszkasz?
Siemianowice Śląskie.
Z tego co słyszałam o tej poradni wczoraj od kuzynki to jakis czas temu prowwadzono tam dochodzenie bo notowali ze kierowali pacjenyki na usg a wcale tych wizyt nie było i podobno dużo pacjentek było przes0uchiwanych w tej sprawie. Pewnie wszytko by wyciągnąc ta kase od NFZ. Ale teraz widzę, że nadal kręcą w tym USG patrząc na mój przypadek. Gdybym wiedziała to wcześniejteraz czekać na telefon trzeba by dowiedziec kiedy bede miec innego lekarza. Moze tym razem bedzie inaczej:/ nie dosc ze problemy z facetem, ojcem to jeszcze trafilam na złego lekarza
-
Chodzisz na NFZ tak? Sluchaj a nie moglabys raz isc prywatnie? Drogo tam u Was? Bo na prawde szkoda zebys nic o swojej ciazy tak na prawdę nie wiedziala17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Widziałam że hm ma bieliznę ciążowa. Mam zamiar też się wybrać w przyszłym tyg.
A my dzisiaj powiedzieliśmy naszej córeczce że będzie miała rodzenstwo. Radość ogromną, zaczęła przytulać się do brzicha, mówić do niego, potem skakała po całym pokoju. No i pyta się jakie zabawki ma dziecko w brzuszku hehe tłumaczymy jej że nie ma to bardzo zdziwiona że na pewno się będzie nudzić. No i że się podzieli swoimi zabawkami bo ona będzie starsza siostra. A jak pytałam czy chce braciszka czy siostrzyczkę to powiedziala że chce siostrzyczkę albo braciszka ale bardziej braciszka jednak i będzie to Kubaśmieszna jest i bardzo mnie rozczuliła.
matkapatka, Ciemnowlosa, Vlinder, MiSia :), asese, Amy333, Herbata, DoveLove lubią tę wiadomość
-
a ja mam dzisiaj wyjazdowe. Zostawiłam chłopaków na weekend i jadę właśnie do Wrocławia na babskie spotkanie. Mam trochę wyrzuty sumienia, ale to będzie mój ostatni wypad przez najbliższe 2 lata lub dłużej zależy ile z 2 Bobo będzie kp.
Życzę Wam spokojnego weekendu ;*
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Ciemnowlosa wrote:Chodzisz na NFZ tak? Sluchaj a nie moglabys raz isc prywatnie? Drogo tam u Was? Bo na prawde szkoda zebys nic o swojej ciazy tak na prawdę nie wiedziala
Teraz pójde z pracowniczego ubezpieczeniazakład pracy opłaca składki, ja podwyższyłam sobie nieco pakiet i dopłacam. Więc nie będzie to teraz prywatne prowadzenie oplacane przez zakład pracy. Chodziłam w ten sposób do endokrynologa i życ nie umierac
praktycznie zero stania w kolejce i wchodze na czas a nawet wcześniej. Pani Endokrynolog co badanie robiła usg tarczycy i bardzo interesowala sie moim stanem. Nie byłam " tylko kolejnym pacjentem". Szkoda ze nie pomyślalam o tym wczesniej, a może bym miała mniej stresów.
-
Ciumcioszka wrote:Teraz pójde z pracowniczego ubezpieczenia
zakład pracy opłaca składki, ja podwyższyłam sobie nieco pakiet i dopłacam. Więc nie będzie to teraz prywatne prowadzenie oplacane przez zakład pracy. Chodziłam w ten sposób do endokrynologa i życ nie umierac
praktycznie zero stania w kolejce i wchodze na czas a nawet wcześniej. Pani Endokrynolog co badanie robiła usg tarczycy i bardzo interesowala sie moim stanem. Nie byłam " tylko kolejnym pacjentem". Szkoda ze nie pomyślalam o tym wczesniej, a może bym miała mniej stresów.
No to powodzenia a kiedy wizyta? Mam nadzieje ze teraz trafisz na dobrego lekarza ktory dokladnie wszystko Ci wytlumaczy i pokaże17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Justyna2212 wrote:A w czasie ciąży brałaś jakieś leki na podtrzymanie? Duphaston albo luteinę ? Przepraszam, ze wracam do tego tematu ale od wczoraj ciagle o tym myśle
jest mi tak przykro z Twojego powodu
-
nick nieaktualnyAnetka26 wrote:Tak brałam Duphaston i leczyłam się z powodu wysokiej prolaktyny. Zażywałam Bromergon. Może to moja wina bo prolaktyna się nie do końca unormowała a ja tak niespodziewanie zaszłam w ciążę.. może mój organizm nie Był jeszcze na to gotowy..
-
Anetka nie obwiniaj się. Gdyby organizm nie był gotowy to by nie doszło do zapłodnienia, albo wcześniej by usunął ciążę. Nie szukaj winy w sobie bo na pewno nie miałaś na to wpływu. Mi tłumaczyli że dzidziuś był chory albo wpłynęło jakieś zapalenie na dziecko. No i okazało się że moje ciągle przeziębienia do tego doprowadziły. A jak można uniknąć takich rzeczy.. nie mamy wpływu żadnego. Wiesz ja pomyślałam że z jednej strony szczęście w tym nieszczęściu że to się stało samo niż jakbym ja musiała decydować co zrobić. Chorym dzieckiem. Wiem że trudno się z tym pogodzić ale przede wszystkim nie możesz myśleć że to twoja wina.
-
Anetka26 wrote:Tak brałam Duphaston i leczyłam się z powodu wysokiej prolaktyny. Zażywałam Bromergon. Może to moja wina bo prolaktyna się nie do końca unormowała a ja tak niespodziewanie zaszłam w ciążę.. może mój organizm nie Był jeszcze na to gotowy..Justyna
-
Mi lekarz tez dokladnie wszystko pokazuje i tlumaczy co i jak.. Mojego szwagra dziewczyna ma takiego gina ze wlasnie nic nie wie kompletnie o swojej ciazy , jak zapytalam jej ile dziecko wazy ( jest w 7 mies ciazy ) to mi mowi a nie wiem.. No ja pierdziele jak tak mozna! Ponoc plci jeszcze nawet nie zna , bynajmniej tak twierdzi.
Co do ubran to mi sie fajnie trafilo i od kobietki kupilam sobie pake ubran z HM jeansy , 3 pary dresow joggersow i 2 pary legginsow za 107 zl z przesylka. Wszystko w super stanie i mega wygodneJuz musialam kupic bo w jeansach nie dalam rady chodzic nawet zwykle legginsy mnie uciskaly. Z synkiem w tym czasie mialam widoczny brzuszek , ale nie az tak.