X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    No to powodzenia a kiedy wizyta? Mam nadzieje ze teraz trafisz na dobrego lekarza ktory dokladnie wszystko Ci wytlumaczy i pokaże :)

W poniedziałek ma mi dzwonić konsultant z umówioną wizyta :) ale mam nadzieję że najpóźniej w środe . Prosiłam o możliwie jak najszybszy termin. Jeśli naprawde trafi się dobry lekarz to na kolejna wizytę do tych konowałów co teraz chodzę nie pójdę:) ale wierzę, że nic gorszego mnie juz nie spotka:)

2nn3gywlzxc008sk.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie kochana. Jesteś bardzo silna, bo tylko my jako kobiety potrafimy przejść przez takie ciężkie próby. Dużo spokoju teraz dla Ciebie i partnera życzę.

Sama zaczęłam się martwić, byłam u gina w środę ale tylko zbadał mnie na kozle i pobrał cytologie. Mam skierowanie na prenatalne, krew oddana na pappe a może niepotrzebnie. Ostatnie usg robiłam 7+6. Teraz żałuję że nie wymusilam usg na lekarzu. Źle się czuł a ja głupia się ulitowalam i nie naciskalam. Choć wiem że nie każdy na nfz robi usg na każdej wizycie. Pocieszam się że może bym już krwawila, coś by bolało gdyby maluszek odchodził do aniołków...

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak pobolewa podbrzusze? Wszędzie pisze, że niepokojące są skurcze jak miesiaczkowe, ale ja nie wiem co to znaczy skurcze. Aktualnie mnie cmi na dole. Wiem, że kłucie w pachwinach i po bokach związane jest z rozciaganiem ale ten jest jak na miesiączke tylko slabszy.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak pobolewa podbrzusze? Wszędzie pisze, że niepokojące są skurcze jak miesiaczkowe, ale ja nie wiem co to znaczy skurcze. Aktualnie mnie cmi na dole. Wiem, że kłucie w pachwinach i po bokach związane jest z rozciaganiem ale ten jest jak na miesiączke tylko slabszy.

Ja tez tak czesto mam i panika ale staram sie polozyc i skupic i wychodzi ze albo to jakies wzdecia albo bol promieniuje od plecow (czesto mam bole calych plecow od karku do posladkow ktore ida na nogi az do stopy) takze te bole to nie musi byc nic zlego. U mnie wlasnie bol z kregoslupa przypomina jakby miesiaczkowy byl

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, że to nic poważnego, aczkolwiek ból kręgosłupa u mnie inaczej się objawia...
    Ciemnowłosa miałaś laparoskopie czy laparotomie przy cp?

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Widziałam że hm ma bieliznę ciążowa. Mam zamiar też się wybrać w przyszłym tyg.

A my dzisiaj powiedzieliśmy naszej córeczce że będzie miała rodzenstwo. Radość ogromną, zaczęła przytulać się do brzicha, mówić do niego, potem skakała po całym pokoju. No i pyta się jakie zabawki ma dziecko w brzuszku hehe tłumaczymy jej że nie ma to bardzo zdziwiona że na pewno się będzie nudzić. No i że się podzieli swoimi zabawkami bo ona będzie starsza siostra. A jak pytałam czy chce braciszka czy siostrzyczkę to powiedziala że chce siostrzyczkę albo braciszka ale bardziej braciszka jednak i będzie to Kuba :) śmieszna jest i bardzo mnie rozczuliła.
    Ja juz sie doczekac nie moge, kiedy naszej powiemy. To taka mala papla i od razu cale przedszkole sie wie, wiec tak jeszcze zwlekamy ;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś też czuję bóle takie cienie jakby trochę miesiączkowe ale to chyba nic złego czytałam że to normalne więc nie panikuje

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 bardzo Ci współczuję :( i proszę nie myśl tylko, że to Twoja wina. Twoje dzieciątka pojawią się po prostu w innym terminie...

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 tulę mocno :* I absolutnie nie myśl że to twoja wina , na pewno zrobiłaś wszystko co w twojej mocy , aczkolwiek nie zawsze się uchronimy od najgorszego :(

Nadzieja cały dzień dziś mam to samo takie ćmienie ciągnięcie w dole brzucha , w poniedziałek wizyta więc nie będę dzwonić już do lekarza zgłoszę mu to w poniedziałek , ale tez wychodzę z założenia że to raczej tylko jeden z objawów ciąży....mam też problem z zaparciami i wzdęciami więc może i to nasila moje odczucia jeśli chodzi o brzuch ? :/
    Staram się nie panikować na wyrost , choć wiadomo ciężko z tym

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    No mam nadzieję, że to nic poważnego, aczkolwiek ból kręgosłupa u mnie inaczej się objawia...
    Ciemnowłosa miałaś laparoskopie czy laparotomie przy cp?
    Nie odróżniam tych nazw :D mialam normalna operacje brzuszna

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Hej wszystkim
    dołączam do grona wrześniowych mamusiek :* , obecnie 10 tc . Życzę wszystkim dużo wytrwałości i spokojnego czasu oczekiwania . To moja pierwsza ciąża także wiele tematów jest dla mnie nowych .
    Witaj ;) na którego masz termin porodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Dziewczyny ja się z Wami żegnam niestety :( ja właśnie straciłam moje dwa aniołki w 9 tc.. czekam na poronienie w domu. Dostałam tabletki. Życzę Wam i waszym fasolkom dużo dużo zdrówka ❤ i spokojnej ciąży ❤
    Przykro mi :(

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka bardzo mi przykro :( i to nie jest Twoja wina

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja juz sie doczekac nie moge, kiedy naszej powiemy. To taka mala papla i od razu cale przedszkole sie wie, wiec tak jeszcze zwlekamy ;-)

Właśnie mój mąż po wszystkim mowa pewnie całe przedszkole zaraz się dowie :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Anetko bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie kochana. Jesteś bardzo silna, bo tylko my jako kobiety potrafimy przejść przez takie ciężkie próby. Dużo spokoju teraz dla Ciebie i partnera życzę.

Sama zaczęłam się martwić, byłam u gina w środę ale tylko zbadał mnie na kozle i pobrał cytologie. Mam skierowanie na prenatalne, krew oddana na pappe a może niepotrzebnie. Ostatnie usg robiłam 7+6. Teraz żałuję że nie wymusilam usg na lekarzu. Źle się czuł a ja głupia się ulitowalam i nie naciskalam. Choć wiem że nie każdy na nfz robi usg na każdej wizycie. Pocieszam się że może bym już krwawila, coś by bolało gdyby maluszek odchodził do aniołków...
    A nie możesz pójść prywatnie na USG, żeby się uspokoić? Ja chodzę co 2 tygodnie, żeby spać spokojnie. Mój dzidziuś odszedł cichutko, nie miałam tego żadnych objawów :(
    Mnie coraz mocniej ciągnie w dole brzucha. Tak jakby się coś nadrywało. Zaparcia do tego również bardzo mnie męczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 17:31

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Dziewczyny ja się z Wami żegnam niestety :( ja właśnie straciłam moje dwa aniołki w 9 tc.. czekam na poronienie w domu. Dostałam tabletki. Życzę Wam i waszym fasolkom dużo dużo zdrówka ❤ i spokojnej ciąży ❤
    Anetka26 tak mi przykro, nie wiem co napisać, tulę :(

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka życzę Ci dużo siły <3 ściskam Cię mocno :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    A nie możesz pójść prywatnie na USG, żeby się uspokoić? Ja chodzę co 2 tygodnie, żeby spać spokojnie. Mój dzidziuś odszedł cichutko, nie miałam tego żadnych objawów :(
    Mnie coraz mocniej ciągnie w dole brzucha. Tak jakby się coś nadrywało. Zaparcia do tego również bardzo mnie męczą.

Niby mogę byłam na pierwszym jeszcze przed pierwszą wizytą, tylko czy to uchroni to co i tak ma się wydarzyć? Kolejna sprawa to nie jestem przekonana czy tak częste wizyty sa konieczne.
    Przykro mi że tez zaznalas straty :-(
    Oby do prenatalnych.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się złego dzieje, Stokrotko? Coś Ci dolega, czy tylko niepokój? Ja mam prenatalne 8 marca :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka już po samym badaniu gin może określić czy wszystko jest ok po macicy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ