WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciemnowlosa wrote:No to powodzenia a kiedy wizyta? Mam nadzieje ze teraz trafisz na dobrego lekarza ktory dokladnie wszystko Ci wytlumaczy i pokaże
W poniedziałek ma mi dzwonić konsultant z umówioną wizytaale mam nadzieję że najpóźniej w środe . Prosiłam o możliwie jak najszybszy termin. Jeśli naprawde trafi się dobry lekarz to na kolejna wizytę do tych konowałów co teraz chodzę nie pójdę
ale wierzę, że nic gorszego mnie juz nie spotka:)
-
Anetko bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie kochana. Jesteś bardzo silna, bo tylko my jako kobiety potrafimy przejść przez takie ciężkie próby. Dużo spokoju teraz dla Ciebie i partnera życzę.
Sama zaczęłam się martwić, byłam u gina w środę ale tylko zbadał mnie na kozle i pobrał cytologie. Mam skierowanie na prenatalne, krew oddana na pappe a może niepotrzebnie. Ostatnie usg robiłam 7+6. Teraz żałuję że nie wymusilam usg na lekarzu. Źle się czuł a ja głupia się ulitowalam i nie naciskalam. Choć wiem że nie każdy na nfz robi usg na każdej wizycie. Pocieszam się że może bym już krwawila, coś by bolało gdyby maluszek odchodził do aniołków...Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyDziewczyny czy Was też tak pobolewa podbrzusze? Wszędzie pisze, że niepokojące są skurcze jak miesiaczkowe, ale ja nie wiem co to znaczy skurcze. Aktualnie mnie cmi na dole. Wiem, że kłucie w pachwinach i po bokach związane jest z rozciaganiem ale ten jest jak na miesiączke tylko slabszy.
-
86Monia wrote:Dziewczyny czy Was też tak pobolewa podbrzusze? Wszędzie pisze, że niepokojące są skurcze jak miesiaczkowe, ale ja nie wiem co to znaczy skurcze. Aktualnie mnie cmi na dole. Wiem, że kłucie w pachwinach i po bokach związane jest z rozciaganiem ale ten jest jak na miesiączke tylko slabszy.
Ja tez tak czesto mam i panika ale staram sie polozyc i skupic i wychodzi ze albo to jakies wzdecia albo bol promieniuje od plecow (czesto mam bole calych plecow od karku do posladkow ktore ida na nogi az do stopy) takze te bole to nie musi byc nic zlego. U mnie wlasnie bol z kregoslupa przypomina jakby miesiaczkowy byl17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualny
-
aLunia wrote:Widziałam że hm ma bieliznę ciążowa. Mam zamiar też się wybrać w przyszłym tyg.
A my dzisiaj powiedzieliśmy naszej córeczce że będzie miała rodzenstwo. Radość ogromną, zaczęła przytulać się do brzicha, mówić do niego, potem skakała po całym pokoju. No i pyta się jakie zabawki ma dziecko w brzuszku hehe tłumaczymy jej że nie ma to bardzo zdziwiona że na pewno się będzie nudzić. No i że się podzieli swoimi zabawkami bo ona będzie starsza siostra. A jak pytałam czy chce braciszka czy siostrzyczkę to powiedziala że chce siostrzyczkę albo braciszka ale bardziej braciszka jednak i będzie to Kubaśmieszna jest i bardzo mnie rozczuliła.
-
nick nieaktualnyAnetka26 tulę mocno :* I absolutnie nie myśl że to twoja wina , na pewno zrobiłaś wszystko co w twojej mocy , aczkolwiek nie zawsze się uchronimy od najgorszego
Nadzieja cały dzień dziś mam to samo takie ćmienie ciągnięcie w dole brzucha , w poniedziałek wizyta więc nie będę dzwonić już do lekarza zgłoszę mu to w poniedziałek , ale tez wychodzę z założenia że to raczej tylko jeden z objawów ciąży....mam też problem z zaparciami i wzdęciami więc może i to nasila moje odczucia jeśli chodzi o brzuch ?
Staram się nie panikować na wyrost , choć wiadomo ciężko z tym -
86Monia wrote:No mam nadzieję, że to nic poważnego, aczkolwiek ból kręgosłupa u mnie inaczej się objawia...
Ciemnowłosa miałaś laparoskopie czy laparotomie przy cp?mialam normalna operacje brzuszna
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyelleilah wrote:Hej wszystkim
dołączam do grona wrześniowych mamusiek :* , obecnie 10 tc . Życzę wszystkim dużo wytrwałości i spokojnego czasu oczekiwania . To moja pierwsza ciąża także wiele tematów jest dla mnie nowych .na którego masz termin porodu?
-
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:Ja juz sie doczekac nie moge, kiedy naszej powiemy. To taka mala papla i od razu cale przedszkole sie wie, wiec tak jeszcze zwlekamy
Właśnie mój mąż po wszystkim mowa pewnie całe przedszkole zaraz się dowie
-
100krotka30 wrote:Anetko bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie kochana. Jesteś bardzo silna, bo tylko my jako kobiety potrafimy przejść przez takie ciężkie próby. Dużo spokoju teraz dla Ciebie i partnera życzę.
Sama zaczęłam się martwić, byłam u gina w środę ale tylko zbadał mnie na kozle i pobrał cytologie. Mam skierowanie na prenatalne, krew oddana na pappe a może niepotrzebnie. Ostatnie usg robiłam 7+6. Teraz żałuję że nie wymusilam usg na lekarzu. Źle się czuł a ja głupia się ulitowalam i nie naciskalam. Choć wiem że nie każdy na nfz robi usg na każdej wizycie. Pocieszam się że może bym już krwawila, coś by bolało gdyby maluszek odchodził do aniołków...
Mnie coraz mocniej ciągnie w dole brzucha. Tak jakby się coś nadrywało. Zaparcia do tego również bardzo mnie męczą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 17:31
-
Anetka26 wrote:Dziewczyny ja się z Wami żegnam niestety
ja właśnie straciłam moje dwa aniołki w 9 tc.. czekam na poronienie w domu. Dostałam tabletki. Życzę Wam i waszym fasolkom dużo dużo zdrówka ❤ i spokojnej ciąży ❤
-
Natalia1984 wrote:A nie możesz pójść prywatnie na USG, żeby się uspokoić? Ja chodzę co 2 tygodnie, żeby spać spokojnie. Mój dzidziuś odszedł cichutko, nie miałam tego żadnych objawów
Mnie coraz mocniej ciągnie w dole brzucha. Tak jakby się coś nadrywało. Zaparcia do tego również bardzo mnie męczą.
Niby mogę byłam na pierwszym jeszcze przed pierwszą wizytą, tylko czy to uchroni to co i tak ma się wydarzyć? Kolejna sprawa to nie jestem przekonana czy tak częste wizyty sa konieczne.
Przykro mi że tez zaznalas straty
Oby do prenatalnych.Misia 09.2013
Misio 08.2018