WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopiero teraz weszłam na forum Anetka bardzo mi przykro tule cię mocno kochana
Ja mam prenatalne w piątek nie moge się już doczekać ale teź bardzo się denerwuje czy dzidziuś zdrowy.
-
Kadża wrote:100krotka30 odgoń zle myśli ja sama się tak zeschizowalam ze masakra. Teraz już jest Ok ale wpadłam w taka panikę ze nawet własnego dziecka nie mogłam zobaczyć na monitorze bo tak szlochalam tylko dlatego ze w głowę sobie wbiłam coś co było bez sensu .... hormony
teraz jest super i Ok na szczęście
Dziewczyny w środę mam usg prenatalne będzie 11 tc +6 chyba będzie Ok co. Za tydzień mam pierwsza wizytę w szpitalu tj 27 go -
Jakie za wcześnie? Badanie można wykonać od 11t0d do 13t6d
Teoretycznie najlepiej jest między 12 a 13 tygodniem. Ale przecież między 11t6 a 12t0 to tylko jeden dzień różnicy
A dlaczego akurat najlepiej jest w tym czasie? Bo maluch może różnie rosnąć i jeśli badanie będzie wykonane w 11 tygodniu a będzie za mały to będzie trzeba je powtórzyć. A jeśli będzie za duży, to niestety już badania się nie wykona.Kadża, zuza88 lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Dziewczyny poradzcie cos bo sie wykoncze. Od kilku dni czuje taka jakby gestq wydzieline w gardle. Nie mam zadnego kataru ani kaszlu tylko ta cholerna wydzielina. To dodatkowo poteguje mi uczucie nudnosci , wymiotow. Ciagle czuje jakbym miala cos w gardle. Probuje odkrztusic ale nic. Co bym mogla na to zabrac ? Czy to samo przejdzie ? Nie jestem chora ani nic z tych rzeczy.
Ja tak miałam i to był zwykły katar tyle że zamiast wychodzić nosem, spływał do gardła. Lekarz powiedział żeby leczyć jak zwykły katar. Ale mogą to tez być zatoki. Ja bym się przeszła do lekarza jeśli za parę dni Ci nie przejdzie. -
Kadża wrote:100krotka30 odgoń zle myśli ja sama się tak zeschizowalam ze masakra. Teraz już jest Ok ale wpadłam w taka panikę ze nawet własnego dziecka nie mogłam zobaczyć na monitorze bo tak szlochalam tylko dlatego ze w głowę sobie wbiłam coś co było bez sensu .... hormony
teraz jest super i Ok na szczęście
Dziewczyny w środę mam usg prenatalne będzie 11 tc +6 chyba będzie Ok co. Za tydzień mam pierwsza wizytę w szpitalu tj 27 go
Ja rowniez mam dokladnie w 11+6 tyle ze u mnie dopiero 5 marca to wypadaKadża lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
A co do zakupow ja po ostatnim piatkowym usg nie wytrzymalam (sluchalam serduszka itp) i kupilam 3 pak skarpetek bambi bialo szarych
tak uniwersalnie
Vlinder lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Nadzieja2018 wrote:Dziś postanowiłam kupić sobie spodnie ciążowe w h&m kupiłam bo noszę na codzień dość obcisłe ubrania i nawet na gumce stare jeansy mnie drażnily a ciążowe kupiłam rozmiar większe żyli 38 mam nadzieję że posłużą do końca ciąży. I fajna sukienkę przylegająca będzie ładnie podkreślać brzuszek na wiosnę która mam nadzieję przyjdzie max za 2 tyg bo nie znoszę zimy brrrr. I o mały włos kupiłbym jeden kaplecik ale nie znam płci i mąż mnie powstrzymał ale był przeslodki#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny w tym tygodniu od groma prenatalnych
ja mam w czwartek, to bedzie 11tydz6dni z moich wyliczeń, czyli uwzględniając dzień oeulacji (dokladnie wiem kiedy była, miałam monitoringi). Z terminu ostatniej @ to bedzie 12tydz4dni i dziecko z ostatniego usg pokrywa się raczej z teminem
z ostarniej miesiaczki wiec mam nadxieje ze osiagnie pożądane przez mojego gina od prenatalnych 5 cm.
Kurcze nie wiem czemu u mnie są takie obostrzenia rozmiarowe, z tego co piszecie to nie powinno byc az tak istotne.No nic, byle do czwartku#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja kochane mam prenatalne ustalone na 2.03'z tym że u mnie będzie to 13t3dz i się zastanawiam czy nie przesunąć na wcześniej bo może Bąbel będzie za duży ;-)A jeszcze jak nie będzie chciał współpracować to nic nie pomierzy doktor i kolejnej szansy już nie będzie...
Jutro bede dzwonićMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny
-
100krotka ja bym przesunęła jednak...
U mnie wg USG wychodziło 11 tydzień i chyba 6 dzień a na prenatalnych 12tydz i 4
Ja już sobie getry ciążowe zamówiłam i mam zamiar przejść się po jeansy i staniki. W Lidlu od czwartku maja też być rzeczy ciążowe i myślałam że łby sobie majtki kupić. A dla dzidzi zamówiłam skarpetki z hm też uniwersalne -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Ja prenatalne mam 1.03.obiecalam sobie ze dopiero po prenatalnych kupie spodnie ciazowe i cos dla dziecka uniwersalnego
poki co czuje ze mdlosci mi troche odchodza i chyba zaczne w koncu zyc
ja na wadze mam 700 gram wiecej bo mnie wazyli u lekarza a nie jestem szczupla. Obfite uda i biodra mam. Typowa grucha. Teraz mam jakos 169 cm i 68 kg.
Też mam prenatalne 1.03. O której godzinie masz? -
86Monia wrote:Ja też chudzina nie jestem.Wysoka, sporo ważę, ale nie widać aż tak po mnie kg. Ja spokojnie noszę swoje spodnie i spokojnie się dopinam. Ale podobno u bardzo szczupłych dziewczyn szybciej uwypukla się brzusio.
Ja mam 160 cm. I w tej chwili 49kg. I brzuch już taki, że nie mam szans go ukryćAle w spodnie się jeszcze mieszczę, bo ja normalnie w 34 mam sporo luzu, więc teraz są na styk.
Miłej niedzieli brzuchatkiRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Herbata wrote:Też mam prenatalne 1.03. O której godzinie masz?
veritaserum, Herbata lubią tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Ja jestem bardzo wysoka i bardzo szczupła i w ogóle praktycznie brzuszka nie mam
Ktos tez tak ma na etapie 12 tygodnia?
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021