WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie. Czy robicie usg piersi w ciąży? Wogóle robicie regularnie? ja nie miałam robionego przez ponad 3 lata, bo najpierw ciąża, potem miałam się zgłosić po zakończeniu karmienia, ale nie przewidziałam, że będę karmić dwa lata, no i tak zleciało. Teraz dopiero wyczytałam, że w ciąży można robić, byle w 1 trymestrze..no i wydaje mi się że wyczułam jakiś guzek przy brodawce wczoraj..ale mam nadzieję, że to po prostu jakieś zmiany po karmieniu lub ciąży. Oczywiście zaczęłam się już stresować..
-
nick nieaktualny
-
renjak wrote:Mam nadzieję, ale i tak idę jutro na usg.
Leon
-
Mum2b wrote:Ja jestem bardzo wysoka i bardzo szczupła i w ogóle praktycznie brzuszka nie mam
Ktos tez tak ma na etapie 12 tygodnia?
Leon
-
renjak wrote:Właśnie też myślałam, że się nie robi i dopiero na mamaginekolog wyczytałam, że jak najbardziej, ale w 1 trymestrze.
Leon
-
No właśnie..też na to trafiłam..ja mam zaufanie do mojego lekarza i on zaleca przed ciążą, więc raczej tego się trzymałam.
Zorientowałam się, że mnie ominęło przedstawienie sięMam 31 lat, mieszkam w Krakowie, ale pochodzę z Zakopanego, do którego jeżdżę przy każdej możliwej okazji:)
Mam dwuletniego syna.Av, CzterolistnaKoniczyna, Herbata, Cukierkowa, matkapatka lubią tę wiadomość
-
Ja jestem szczupła, 165 wzrostu, przed ciążą 54 kg wagi, brzuch zawsze płaski i mięśnie widoczne, teraz już ciąży nie jestem w stanie ukryć. Brzuszek bez wzdęcia wyraźnie widoczny. Od kilku tyg nie byłam już w stanie zapiąć swoich jeansów. W Lidlu mają być właśnie rajstopy ciążowe, majtki i dziecięce ubranka ale tych ostatnich nie będę kupować jeszcze.
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Ja jestem szczupła, 165 wzrostu, przed ciążą 54 kg wagi, brzuch zawsze płaski i mięśnie widoczne, teraz już ciąży nie jestem w stanie ukryć. Brzuszek bez wzdęcia wyraźnie widoczny. Od kilku tyg nie byłam już w stanie zapiąć swoich jeansów. W Lidlu mają być właśnie rajstopy ciążowe, majtki i dziecięce ubranka ale tych ostatnich nie będę kupować jeszcze.
A od kiedy te rzeczy beda w lidlu?
Ja co prawda w swoje nadal sie mieszcze ale chetnie bym zobaczyla ubranka dzieciece17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Dziewczyny patrzylam wczoraj wasze suwaczki i tak sie zastanawialam co Wami kierowalo w wyborze kolorystyki? Ja mam rozowy i nie ukrywam ze chxialabym corke17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualny
-
Śliczne te ubranka w Lidlu i w ogóle dużo przydatnych rzeczy ciekawe czy do września będzie jeszcze raz podobna partia bo ciuszków narazie się boję kupować poza tym z jednej strony chciałabym uniwersalne zbyt było dla 2go dziecka ale z 2giej jak będzie dziewczynka to jak to nie ubierać jej jak małej księżniczki
Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
A kolor Suwaczek chyba tylko w takim były serduszka a najbardziej mi się spodobały no i kot bo uwielbiam koty jestem straszna kociąt ja i mój mąż też i nasze dziecko pewnie głównie nazywane będzie kotkiem
Av lubi tę wiadomość
A w ogóle rozglądam się za listami wyprawę ok rozpisane są rzeczy co kupić ale jak to z tymi rozmiarami jest bo w sklepach chyba od rozmiaru 50 są. Ile sztuk w jakim rozmiarze bierzecie i co jaki skok rozmiarów bo pewnie nie co 2 czyli 50, 52, 54, 56 bo by człowiek zbankrutowal chyba że się mylę i tak trzeba
Nadzieja rozmiary są co 6 cm. czyli jest 50-56-62-68 itd. Dla małego dziecka trzeba mieć sporo ubranek, bo ono wiecznie się posika, uleje, albo jeszcze coś
Pamiętam, że zdarzyło mi się synka przebierać i 5 razy dziennie
A ile dziecko pochodzi w danym rozmiarze, to już bardzo indywidualna sprawa. Mój żadnego zbyt długo nie ponosiłAle on ma 2 lata i nosi 98, a z Zary nawet 104
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 10:43