WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Vlinder wrote:Dla mnie ważne było, aby lekko się prowadził, miał skrętne koła. Gondola musi być dość obszerna, spradzałam też czy siedzisko w spacerówce jest dość duże i wygodne dla starszego dziecka. Czy budka od wózka jest dość duza aby chronić dziecko przed zimnem i rodzaj kół, wtedy konieczne były koła pompowane.
Vlinder, Av lubią tę wiadomość
-
Ja mam po synu Anex sport wachalam się między nim a baby design dotty. Tasia86 również się zastanawiam czy trzeba kupować podwójny czy dostawka. We wrześniu Franek będzie miał rok i 7 miesięcy. A mam jeszcze spacerowke joie. Więc kolejny wózek nie chcę kupować, ale może nie będzie innego wyjścia.
-
Ja miałam same ubranka na 62 a córka urodziła się 53cm to mi dużo teściowa nakupila na szybko bo się dosłownie topiła w rozmiarze 62 ale wyrosła z tego raz dwa. Takze faktycznie lepiej na 62 a dokupić można zawsze. My mamy wózek tako city move po córce i też jestem bardzo zadowolona. Jedynie co bym chciała białe łóżeczko a mamy takie w kolorze drewna, nie wiem może mąż mi ulegnie i przemaluje
naszczescie dużo rzeczy mam po córce ale jakieś rożki muszę na pewno kupić, no i ubranka kupię bo chce po prostu hehe.
Vlinder lubi tę wiadomość
-
Ja typowego łóżeczka też nie kupuje
Synek ma cały zestaw Bellamy Ines i tam łóżeczko przerabia się na tapczanik. Tak też zrobiliśmy kiedy miał ok.1,5 roku i śpi w nim nadal. Więc dla dzidziusia kupię dostawkę do naszego łóżka w sypialni Chicco next to me. Za jakiś rok, półtora ( zależy na ile będzie samodzielny) synek dostanie nowy, duży pokój na górze, a wtedy po kosmetycznych zmianach maluch przejmie jego obecny pokój, przy naszej sypialni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 11:55
-
Vlinder wrote:Dla mnie ważne było, aby lekko się prowadził, miał skrętne koła. Gondola musi być dość obszerna, spradzałam też czy siedzisko w spacerówce jest dość duże i wygodne dla starszego dziecka. Czy budka od wózka jest dość duza aby chronić dziecko przed zimnem i rodzaj kół, wtedy konieczne były koła pompowane.
Vlinder wrote:My musimy zamówić wózek najpóźniej w maju, czeka się na niego ok miesiąca. Wyprawka z grubsza musi być gotowa w 7 miesiącu ciąży, takie wymagania w Holandii.
Leon
-
A propos rozmiarów ciuszków dziecięcych, to koleżance powiedzieli na ostatnim USG, że dziecko ma ponad 4kg i jest duuuże. Więc kupili ciuszków od razu na 62. A dzieciak miał 2600g... I też musieli na gwałt kupować mniejsze rzeczy, bo tonął w tych przygotowanych.
Leon
-
Av wrote:Wow, to ktoś przychodzi do domu i to sprawdza?
Stan wyprawki sprawdza pomoc medyczna, która przychodzi przez kilka dni po porodzie do pomocy. Obowiązkowa pomoc.Av lubi tę wiadomość
-
Bianka* wrote:A to Twoja pierwsza ciąża?Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Ja kochane mam prenatalne ustalone na 2.03'z tym że u mnie będzie to 13t3dz i się zastanawiam czy nie przesunąć na wcześniej bo może Bąbel będzie za duży ;-)A jeszcze jak nie będzie chciał współpracować to nic nie pomierzy doktor i kolejnej szansy już nie będzie...
Jutro bede dzwonić -
Mum2b wrote:Tak pierwsza. Brzuch mam taki kwadratowy tzn zauwazylam ze pod pepkiem mam takie wybrzuszenie, wcześniej zazwyczaj mialam wystajacy tluszczyk przy pepku a tutaj mam tak jakby prosta linie od pepka w dol. Natomiast w ogole nie mam brzucha powyzej pepka. Tak licze ze to za wczesnie, ze dziecko jeszcze jest nisko.
Maluch ma się gdzie "chować". Ja kurdupel, do tego to już kolejna ciąża i w efekcie brzuch już widać od 8 TC
-
nick nieaktualnyApropo brzuszków, w pierwszej ciąży wyszedł mi mega szybko, będąc w piątym miesiącu pytali kiedy rodzę, bo wszystkie dziewczyny w rodzinie miały małe brzuszki a ja taaaaaaki bebzol! Teraz nic nie widać, a myślałam, że szybciej mi wyjdzie niż w pierwszej. Co do wagi to aktualnie 54,2 więc nie jest źle, aczkolwiek obiecalam sobie że nie utyje więcej jak 15, bo po drugim ciężej zrzucić.
Wózek zostaje po synku, mamy polskiego adamexa, jest superancki jeśli chodzi o gondolę, spacerówka ma fajną budę, rozkłada się na płasko a to ważne ale zajmuje tyyyyyyyyle miejsca w aucie, że tragedia! Nosidełko musimy kupić, bo mieliśmy wózek 3w1 ale wtedy jeszcze nie miałam pojęcia o bezpieczeństwie dotyczącym fotelików i ta nasza lupina to się na śmietnik nadaje. Nasz wózek ma pompowane koła, skrętne ale z możliwością blokady. Smigalismy nim po śniegu, po lesie, po chodniku, no cud miód i orzeszki. Szkoda tylko, że Tysiulek szybko przestał lubić jazdę w wózku więc uratowała nas chusta a potem nosidło:) a i cenę miał przystępna bo 1500zł. Rodziłam w grudniu i zależało mi na dużej gondoli i dobrze zabudowanej i taka właśnie jest
Ubranka miałam na 56 i większość na 62 a synek urodził się 53cm i musiałam na gwalt kupować 50. 62 założyłam dopiero ok 3-4msc. Także ja jestem zdania, że lepiej mieć na wszelki wypadek chociaż po dwa komplety małych ubrań, lepiej żeby leżały niż potem na gwalt szukać. Ubrania z Lidla mają super jakość. Rozmiarówka bielizny dla kobiet jest beznadziejna więc wcale na to nie patrzę. Może zgarnę jakiś ciuch aczkolwiek największy brzuch będzie latem a te ubrania to takie bardziej wiosenne, gdzie spokojnie zmieszczę się jeszcze w swoje, bądź oversize. Kupiłam jedynie na c&a na wyprzedaży kombinezon ciążowy na krótkie spodenki za całe 30 zl przeceniony z 130 -
Mum2b wrote:Ja jestem bardzo wysoka i bardzo szczupła i w ogóle praktycznie brzuszka nie mam
Ktos tez tak ma na etapie 12 tygodnia?
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyJa przed prenatalnymi nic nie kupuję. Jedyne czego jestem pewna, to ze chce nosić dziecko w chuście (jesli bedzie lubialo ) dużo moich koleżanek w mieście z wózka korzystało sporadycznie na początku. Idea jest dla mnie cudowna, tylko musze przejść wczesniej jakies mini szkolenie, a najlepiej wiZyte doradcy po urodzeniu. To moje marzenie a zycie weryfikuje nasze założenia
-
nick nieaktualnyVlinder wrote:Ubranka zacznę kupować od rozmiaru 56, ale tylko max 10 szt body, więcej w rozmiarze 62, jeśli będą potrzebne mniejsze (syn miał 53 cm) to dokupię po porodzie i raczej body z długim rękawem. Pewnie urodzę w połowie sierpnia przez cc, ale nie założę body z krótkim rękawem tygodniowemu czy dwutygodniowemu dziecku.
U mnie jeszcze brzucha nie widać i nadal noszę swoje ubrania, ale to za sprawą wymiotów, czasami udaje mi się tylko śniadanie utrzymać w żołądku. W pierwszej ciąży widać było już w okolicy 8 tygodnia.
Syn już wie o ciąży, bardzo się cieszy, ale rodzinie w Polsce nic nie mówi, wie, ze to jeszcze tajemnica. Powiemy może w kwietniu lub maju
Vlinder moze głupie pytanie ale cZemu nie zakładać tygodniowemu dziecku Body lub rampersa z krótkim rękawkiem ? Serio pytam, myslalam wlasnie ze to ubranka dla dzieci urodzonych w upały - jesli jest 30 stopni to myslalam ze wlasnie takie ubranko i owinięcie w delikatny otulacZ, pieluchę??? Ale ja nie mam dzieci wiec z chęcią się dowiem od kogoś doświadczonego. -
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny patrzylam wczoraj wasze suwaczki i tak sie zastanawialam co Wami kierowalo w wyborze kolorystyki? Ja mam rozowy i nie ukrywam ze chxialabym corke
Ja lubię zielony, a w dzieciństwie przezywano mnie owca, z racji kręconych włosów, więc taki sobie suwaczek ustawiłam;) Rozmyślam jak to by było mieć dziewczynkę, a jak chłopca, fantazjuję, ale nie mam preferencji. To będzie moje pierwsze dziecko, być może jedyne - będę przeszczęśliwa niezależnie od płci, jak każda z nas:) Rozumiem też osoby, które mają już dziecko i teraz marzy im się przeciwna płeć, to częste i naturalne:) W kwestii brzucha, to ja zawsze miałam sporo tłuszczyku w okolicach pępka, więc nawet nie wyglądam ciążowego, bo i tak bym go nie odróżniła na tym etapie od sadełkowego;)Wózek to będzie ciężki orzech do zgryzienia, bo będę chciała taki, który będzie doskonały zarówno na jazdę miejską, jak i wiejskie spacery po polnych drogach. Nie wiem, czy taki istnieje, ale dam im pół roku, żeby wyprodukowali;)