WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny tak szczerze. Ktora z Was bedzie miala usg prenatalne robione przez lekarza z certyfikatem? Jestem z malego miasta 30km od Zamoscia. Wlasnie szukalam lekarza u siebie i w zamosciu z tym certyfikatem aby isc na wizyte ale najblizej w Lublinie. Nie wiem czy sie fatygowac czy zdac juz na mojego prowadzącego ktory jest dobrym lekarzem lecz bez tego certyfikatuJustyna
-
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny tak szczerze. Ktora z Was bedzie miala usg prenatalne robione przez lekarza z certyfikatem? Jestem z malego miasta 30km od Zamoscia. Wlasnie szukalam lekarza u siebie i w zamosciu z tym certyfikatem aby isc na wizyte ale najblizej w Lublinie. Nie wiem czy sie fatygowac czy zdac juz na mojego prowadzącego ktory jest dobrym lekarzem lecz bez tego certyfikatu
-
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny tak szczerze. Ktora z Was bedzie miala usg prenatalne robione przez lekarza z certyfikatem? Jestem z malego miasta 30km od Zamoscia. Wlasnie szukalam lekarza u siebie i w zamosciu z tym certyfikatem aby isc na wizyte ale najblizej w Lublinie. Nie wiem czy sie fatygowac czy zdac juz na mojego prowadzącego ktory jest dobrym lekarzem lecz bez tego certyfikatu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 16:46
MK.mk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj ginekolog mówił Ze to jest tak ważne badanie ze musi byc na dobrym sprzęcie i u dobrego specjalisty - dawal mi sam namiary na dobrych wg niego. Ja bym poszła do kogoś z certyfikatem. Choć to nic nie gwarantuje bo czytałam Ze w luksmedzie lekarze z certyfikatami popełniali karygodne błędy i nie widzieli wad. Czytałam na forum aż mnie ciary przeszły. Wiec nie tylko certyfikat ale i dobre opinie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie tez nie wiem jak to z tym jest. Mam dobrego lekarza ktory latami zajmuje sie wiekszoscia kobiet w moim miescie, w szpitalu to chyba nie bylo takiej ktorej by nie zbadal. Ufam mu i wlasnie nie wiem czy kombinowac czy nie. 11+6 mam usg na pewno bedzie mi wszystko mowil i pokazywal17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualny
-
Tu raczej chodzi o to, że do interpretacji USG potrzebna jest specjalistyczna wiedza i doświadczenie. Może być super lekarz, ale niekoniecznie musi dobrze obsługiwać USG. Są też lekarze, którzy zajmują się tylko USG. Mi zależało, żeby to był ktoś naprawdę dobry, więc ja idę do babki, która się specjalizuje właśnie w USG i medycynie perinatalnej. Oczywiście brak certyfikatu nie wyklucza, że lekarz wie, co robi.
Rucola lubi tę wiadomość
Leon
-
Ja prenatalne też będę mieć u lekarza z certyfikatem. W pierwszej ciąży również robił usg, więc w tej kwestii jest kompetentnym lekarzem. Z racji prowadzenia ciąży prenatalne będę mieć też u drugiego gin, ale u niego to będzie raczej wróżenie z fusów.
-
Napiszę Wam co ostatnio powiedziała mi babcia (92 lata) "żeby było zdrowe, żebyś ty była zdrowa i... żeby była dziewczynka". Ciekawe czy się spełni
chociaż mi jest naprawdę obojętne... O niczym innym nie marzę jak tylko o żywym,zdrowym i urodzonym w terminie bobasku...
-
nick nieaktualny