WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Meghan wrote:Ja przed prenatalnymi nic nie kupuję. Jedyne czego jestem pewna, to ze chce nosić dziecko w chuście (jesli bedzie lubialo ) dużo moich koleżanek w mieście z wózka korzystało sporadycznie na początku. Idea jest dla mnie cudowna, tylko musze przejść wczesniej jakies mini szkolenie, a najlepiej wiZyte doradcy po urodzeniu. To moje marzenie a zycie weryfikuje nasze założenia
Meghan lubi tę wiadomość
-
A co do wózka to ja kupiłam od kuzynki za 100 zł xlandera po dwójce dzieci i mam nadzieję, że jeszcze wytrzyma, bo nie widzę sensu w wydawaniu jakiś strasznych pieniędzy na nowy wózek. Przynajmniej mi nie jest go żal jak po dolinkach chodzę po kamieniach. Dla mnie przy spacerówce najważniejsze jest czy się rozkłada do spania i pojemność, bo często robię zakupy i pakuję do wózka a młody ma hulajnodze albo rowerku pomyka:)
-
nick nieaktualny
-
Natalia1984 wrote:Ja jestem szczupła, 165 wzrostu, przed ciążą 54 kg wagi, brzuch zawsze płaski i mięśnie widoczne, teraz już ciąży nie jestem w stanie ukryć. Brzuszek bez wzdęcia wyraźnie widoczny. Od kilku tyg nie byłam już w stanie zapiąć swoich jeansów. W Lidlu mają być właśnie rajstopy ciążowe, majtki i dziecięce ubranka ale tych ostatnich nie będę kupować jeszcze.
Mi 1,5kg podskoczyla waga, ale tez ciezko dopiąć jeansy. A jeszcze mam taka blokade psychiczna przed wciaganiem brzucha, wiec nie ma opcji, spodnie sie nie schodzą. Też sie do Lidla wybieram:)tylko jak ja dam rade nie kupic tych dzidziusiowych rzecz;-)) -
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny patrzylam wczoraj wasze suwaczki i tak sie zastanawialam co Wami kierowalo w wyborze kolorystyki? Ja mam rozowy i nie ukrywam ze chxialabym corke
Ciemnowlosa, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny moze Wy sie orientujecie
czy mozliwe jest przeniesienie prowadzenia ciazy za granice? Na pewno do 16tc bede w pl ale mozliwe ze potem wyjade do meza do Belgii tylko czy jakikolwiek lekarz tam bedzie chcial sie mna zajmowac? Byla ktoras albo jest w takiej sytuacji?
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
agaafabka wrote:hej wszystkim
widzę że juz co nie ktorzy mają pierwsze zakupy za sobą dla maluszka. nie czekacie do któregos miesiąca?
chociazby do 20tyg?
Meghan, agaafabka lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny moze Wy sie orientujecie
czy mozliwe jest przeniesienie prowadzenia ciazy za granice? Na pewno do 16tc bede w pl ale mozliwe ze potem wyjade do meza do Belgii tylko czy jakikolwiek lekarz tam bedzie chcial sie mna zajmowac? Byla ktoras albo jest w takiej sytuacji?
Tylko bym uważała, żeby wszystkie wyniki badań ze sobą zabrać, a opisy przetłumaczyć na angielski.
Ciemnowlosa lubi tę wiadomość
Leon
-
agaafabka wrote:hej wszystkim
widzę że juz co nie ktorzy mają pierwsze zakupy za sobą dla maluszka. nie czekacie do któregos miesiąca?
chociazby do 20tyg?
Mięśnie mnie ciągną i bolą, nie mogę się nawet porządnie wyprostować bo tak w środku ciągnie.
Mamaawiki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Renjak a kiedy warto sie wybrac na takie warsztaty z chustonoszenia ?w sensie w ktorym miesiacu ?tez bym chciala chusty uzywac
)))
Mam tez sporo koleżanek które nosiły dzieci w chustach, mam nadzieje ze jak bede dzwonić w panice to przyjadą pomoc hihi
Przy pierwszym dziecku wszystko sie wydaje takie truuudneczłowiek ogląda filmiki na YouTube i jest cały spocony na sama myśl ze moze zrobic krzywdę maleństwu przez swoją nieporadność
-
nick nieaktualnyChusta to było wybawienie ! Najlepiej umówić się jak już Dzidziuś będzie na świecie, bo na lalce to nie to takie samo motanie. Teraz zamierzam kupić kolkowa bo szybciej niż z długą i na pewno używaną, bo swoją strasznie ciężko mi było złamać. Jak dzieć usiadł to przerzucilismy się na nosidło, ekstra sprawa! Szybko rach ciach i można na plecy wrzucić, wygoda jak nie wiem.
Meghan lubi tę wiadomość
-
Ja z chusty nie korzystałam, przegapiliśmy moment, a później młody był za duży i za ciężki na naukę motania. I zbyt niecierpliwy
Jak już siedział, to mieliśmy Tulę, ale on akurat nie przepadał za nosidłem, wolał wózek
Teraz chcę od początku spróbować z chustą, myślę o jakiejś kółkowej na początek. Ale to maluszek zweryfikuje, bo już wiem, że czasami plany, plany, a życie swojeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 15:17
Meghan lubi tę wiadomość
-
Meghan wrote:Vlinder moze głupie pytanie ale cZemu nie zakładać tygodniowemu dziecku Body lub rampersa z krótkim rękawkiem ? Serio pytam, myslalam wlasnie ze to ubranka dla dzieci urodzonych w upały - jesli jest 30 stopni to myslalam ze wlasnie takie ubranko i owinięcie w delikatny otulacZ, pieluchę??? Ale ja nie mam dzieci wiec z chęcią się dowiem od kogoś doświadczonego.
Wózek wybrałam już na 100%, natomiast mam problem z lozeczkiem. Czy kupić dostawiane do lozka a w okolicy pol roku zmienic na inne, wieksze, czy kupić kołyskę i pożniej większe czy kupić rosnące z dzieckiem mam dylematMeghan lubi tę wiadomość
-
Ja zakupy dla maluszka będe robić gdzieś około 30 tygodnia ciąży
Co do wózka to ja kupie jakiś do 300 zł uzywany 2w1 .Nie będe kupywać drogiego wózka bo z córke woziłam w wózku tylko rok bo jak zaczeła chodzic to wogule nie chciała siedziec we wózku .A pozatym na wsi to i tak za dużo nie będe z wózka korzystać tyle co spacer do wiejskiego sklepu na zakupy i na podwórku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 16:17
-
Mamaawiki wrote:Ja zakupy dla maluszka będe robić gdzieś około 30 tygodnia ciąży
Co do wózka to ja kupie jakiś do 300 zł uzywany 2w1 .Nie będe kupywać drogiego wózka bo z córke woziłam w wózku tylko rok bo jak zaczeła chodzic to wogule nie chciała siedziec we wózku .A pozatym na wsi to i tak za dużo nie będe z wózka korzystać tyle co spacer do wiejskiego sklepu na zakupy i na podwórku.
-
Dziewczyny tak szczerze. Ktora z Was bedzie miala usg prenatalne robione przez lekarza z certyfikatem? Jestem z malego miasta 30km od Zamoscia. Wlasnie szukalam lekarza u siebie i w zamosciu z tym certyfikatem aby isc na wizyte ale najblizej w Lublinie. Nie wiem czy sie fatygowac czy zdac juz na mojego prowadzącego ktory jest dobrym lekarzem lecz bez tego certyfikatu17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm