X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Ja przed prenatalnymi nic nie kupuję. Jedyne czego jestem pewna, to ze chce nosić dziecko w chuście (jesli bedzie lubialo ) dużo moich koleżanek w mieście z wózka korzystało sporadycznie na początku. Idea jest dla mnie cudowna, tylko musze przejść wczesniej jakies mini szkolenie, a najlepiej wiZyte doradcy po urodzeniu. To moje marzenie a zycie weryfikuje nasze założenia :)
    Ja nosiłam małego w chuście cały czas. Sprzątałam z nim, odkurzałam. On to uwielbiał. Byliśmy wcześniej na kursie z mężem. Na początku to było dla mnie lepsze niż wózek. Więc ja szczerze polecam. Jak już się nauczył siedzieć to przerzuciłam się na nosidełko i to było jeszcze lepsze:) przede wszystkim dlatego, że mogłam go do niego włożyć w mgnieniu oka, a nie musiałam plątać chusty. No i dla nas poza piersią to był najlepszy usypiacz i do tego jeszcze miałam wolne ręce. Więc ja z całą pewnością polecam.

Meghan lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka to ja kupiłam od kuzynki za 100 zł xlandera po dwójce dzieci i mam nadzieję, że jeszcze wytrzyma, bo nie widzę sensu w wydawaniu jakiś strasznych pieniędzy na nowy wózek. Przynajmniej mi nie jest go żal jak po dolinkach chodzę po kamieniach. Dla mnie przy spacerówce najważniejsze jest czy się rozkłada do spania i pojemność, bo często robię zakupy i pakuję do wózka a młody ma hulajnodze albo rowerku pomyka:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:56

Meghan lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja jestem szczupła, 165 wzrostu, przed ciążą 54 kg wagi, brzuch zawsze płaski i mięśnie widoczne, teraz już ciąży nie jestem w stanie ukryć. Brzuszek bez wzdęcia wyraźnie widoczny. Od kilku tyg nie byłam już w stanie zapiąć swoich jeansów. W Lidlu mają być właśnie rajstopy ciążowe, majtki i dziecięce ubranka ale tych ostatnich nie będę kupować jeszcze.

Mi 1,5kg podskoczyla waga, ale tez ciezko dopiąć jeansy. A jeszcze mam taka blokade psychiczna przed wciaganiem brzucha, wiec nie ma opcji, spodnie sie nie schodzą. Też sie do Lidla wybieram:)tylko jak ja dam rade nie kupic tych dzidziusiowych rzecz;-))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy Adamexa jestem mega zadowolona, co do fotelika to mamy maxi cosi a teraz patrzę na Cybexa oczywiście dla starszego malucha:)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny patrzylam wczoraj wasze suwaczki i tak sie zastanawialam co Wami kierowalo w wyborze kolorystyki? Ja mam rozowy i nie ukrywam ze chxialabym corke :)
    ja mam rozowo niebieski, tak na wszelki wypadek ;-)

Ciemnowlosa, Rucola lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim ;) widzę że juz co nie ktorzy mają pierwsze zakupy za sobą dla maluszka. nie czekacie do któregos miesiąca? :) chociazby do 20tyg?

Rucola lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze Wy sie orientujecie :) czy mozliwe jest przeniesienie prowadzenia ciazy za granice? Na pewno do 16tc bede w pl ale mozliwe ze potem wyjade do meza do Belgii tylko czy jakikolwiek lekarz tam bedzie chcial sie mna zajmowac? Byla ktoras albo jest w takiej sytuacji?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Av Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    hej wszystkim ;) widzę że juz co nie ktorzy mają pierwsze zakupy za sobą dla maluszka. nie czekacie do któregos miesiąca? :) chociazby do 20tyg?
    Ja czekam do 20tyg :) Na razie się tylko rozglądam :)

agaafabka lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja mam jedynie skarpetki ale to tylko dlatego ze po usg bylam w sklepie kupic starszemu buty i jakos mi sie dziwnie zrobilo wiec wzielam chociaz te skarpetki dla fasolki. A reszta jak poznam plec

Meghan, agaafabka lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny moze Wy sie orientujecie :) czy mozliwe jest przeniesienie prowadzenia ciazy za granice? Na pewno do 16tc bede w pl ale mozliwe ze potem wyjade do meza do Belgii tylko czy jakikolwiek lekarz tam bedzie chcial sie mna zajmowac? Byla ktoras albo jest w takiej sytuacji?
    Nie wyobrażam sobie, żeby nikt się tam Tobą nie zajął :) Tylko bym uważała, żeby wszystkie wyniki badań ze sobą zabrać, a opisy przetłumaczyć na angielski.

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja czekam zdecydowanie. Poprzednio kupiłam kilka rzeczy i po poronieniu zapłakana chowałam na dno szafy, teraz nie będę narazie nic kupować. Po kilku miesiącach zła na świat oddałam to wszystko szwagierce, która miała małego bobaska. Moja mama mieszka we Włoszech i przyznała mi się, że kupiła już 4 prześcieradełka. Ja sobie kupiłam jeansy i legginsy ciążowe bo nie mogę nawet wciągnąć brzucha, coś mi przeszkadza więc chodzę z wydętym jak u afrykańskiego dziecka :P Mięśnie mnie ciągną i bolą, nie mogę się nawet porządnie wyprostować bo tak w środku ciągnie.

Mamaawiki lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Renjak a kiedy warto sie wybrac na takie warsztaty z chustonoszenia ?w sensie w ktorym miesiacu ?tez bym chciala chusty uzywac :)
    Dołączam do pytania :))))
    Mam tez sporo koleżanek które nosiły dzieci w chustach, mam nadzieje ze jak bede dzwonić w panice to przyjadą pomoc hihi
    Przy pierwszym dziecku wszystko sie wydaje takie truuudne ;) człowiek ogląda filmiki na YouTube i jest cały spocony na sama myśl ze moze zrobic krzywdę maleństwu przez swoją nieporadność

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusta to było wybawienie ! Najlepiej umówić się jak już Dzidziuś będzie na świecie, bo na lalce to nie to takie samo motanie. Teraz zamierzam kupić kolkowa bo szybciej niż z długą i na pewno używaną, bo swoją strasznie ciężko mi było złamać. Jak dzieć usiadł to przerzucilismy się na nosidło, ekstra sprawa! Szybko rach ciach i można na plecy wrzucić, wygoda jak nie wiem.

Meghan lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z chusty nie korzystałam, przegapiliśmy moment, a później młody był za duży i za ciężki na naukę motania. I zbyt niecierpliwy :D Jak już siedział, to mieliśmy Tulę, ale on akurat nie przepadał za nosidłem, wolał wózek ;)
    Teraz chcę od początku spróbować z chustą, myślę o jakiejś kółkowej na początek. Ale to maluszek zweryfikuje, bo już wiem, że czasami plany, plany, a życie swoje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 15:17

Meghan lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałam nosić syna w chuście, ale miał wzmożone napięcie mięśniowe i wymagał rehabilitacji, zatem mieliśmy zakaz noszenia.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Vlinder moze głupie pytanie ale cZemu nie zakładać tygodniowemu dziecku Body lub rampersa z krótkim rękawkiem ? Serio pytam, myslalam wlasnie ze to ubranka dla dzieci urodzonych w upały - jesli jest 30 stopni to myslalam ze wlasnie takie ubranko i owinięcie w delikatny otulacZ, pieluchę??? Ale ja nie mam dzieci wiec z chęcią się dowiem od kogoś doświadczonego.
    wbrew pozorom dla dnoworodka lepszą ochroną przed upałem są własnie cienkie ubranka z długim rekawkiem iz z krotkim. Dziecko lezy w wozku i jesli niczym nie zakrywasz a z tak goraco w gondoli nie jest. Szczerze to dziwi mnie widok matek zaslaniajacych wozek i robiacych w gondoli saune. U nas najwieksze upały sa w lipcu, jesli w ogole sa. Sierpien a tym bardziej wrzesien juz bywa deszczowy i chlodny. Wolę kupić w przyszlym roku rzeczy typowo letnie. Synowi zakladalam body w krotkim rekawem, ale mial juz wtedy 4 miesiace :)

Wózek wybrałam już na 100%, natomiast mam problem z lozeczkiem. Czy kupić dostawiane do lozka a w okolicy pol roku zmienic na inne, wieksze, czy kupić kołyskę i pożniej większe czy kupić rosnące z dzieckiem mam dylemat

Meghan lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy dla maluszka będe robić gdzieś około 30 tygodnia ciąży

Co do wózka to ja kupie jakiś do 300 zł uzywany 2w1 .Nie będe kupywać drogiego wózka bo z córke woziłam w wózku tylko rok bo jak zaczeła chodzic to wogule nie chciała siedziec we wózku .A pozatym na wsi to i tak za dużo nie będe z wózka korzystać tyle co spacer do wiejskiego sklepu na zakupy i na podwórku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 16:17

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja zakupy dla maluszka będe robić gdzieś około 30 tygodnia ciąży

Co do wózka to ja kupie jakiś do 300 zł uzywany 2w1 .Nie będe kupywać drogiego wózka bo z córke woziłam w wózku tylko rok bo jak zaczeła chodzic to wogule nie chciała siedziec we wózku .A pozatym na wsi to i tak za dużo nie będe z wózka korzystać tyle co spacer do wiejskiego sklepu na zakupy i na podwórku.
    Moj syn jezdzil prawie 5 lat, mieliśmy 3w1. Syn uwielbiał jeździć w wozku i szczerze to czasami jeszcze mowi ze chetnie dupke powozilby w wozku :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak szczerze. Ktora z Was bedzie miala usg prenatalne robione przez lekarza z certyfikatem? Jestem z malego miasta 30km od Zamoscia. Wlasnie szukalam lekarza u siebie i w zamosciu z tym certyfikatem aby isc na wizyte ale najblizej w Lublinie. Nie wiem czy sie fatygowac czy zdac juz na mojego prowadzącego ktory jest dobrym lekarzem lecz bez tego certyfikatu

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ