WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaserum wrote:Moja rodzina siw powoli dowiaduje i tez zycza mi dziewczynki bo " co corka to corka ". Wkurza mnie niemilosniernie takie gadanie.
Ja też się z tym nie zgodzę. Mój syn ciągle siedzi ze mną w kuchni i interesuje się czasem bardziej programami kulinarnymi niż bajkamiZresztą mąż jest jedynakiem i np. w kwestiach zakupów jest bardzo rozgarnięty, kupi co trzeba, nie muszę tłumaczyć. Nie ma tu chyba rozgraniczenia co córka, to córka, bo obserwując dzisiejszą młodzież bywa bardzo różnie. Czasem to dziewczyny są bardziej problematyczne.
-
natalinka wrote:Ja też się z tym nie zgodzę. Mój syn ciągle siedzi ze mną w kuchni i interesuje się czasem bardziej programami kulinarnymi niż bajkami
Zresztą mąż jest jedynakiem i np. w kwestiach zakupów jest bardzo rozgarnięty, kupi co trzeba, nie muszę tłumaczyć. Nie ma tu chyba rozgraniczenia co córka, to córka, bo obserwując dzisiejszą młodzież bywa bardzo różnie. Czasem to dziewczyny są bardziej problematyczne.
Ale takie gadanie "życzę córki" jest wkurzające, bo to tak, jakby syn był jakiś niepełnowartościowy albo był wtopą matki. W druga stronę to też oczywiście działa... Już pomijam kwiatki takie jak "druga córka/syn? współczuję".
Powinno się życzyć tylko tego, żeby dziecko było zdroweMiSia :) lubi tę wiadomość
Leon
-
Mum2b wrote:Ja jestem bardzo wysoka i bardzo szczupła i w ogóle praktycznie brzuszka nie mam
Ktos tez tak ma na etapie 12 tygodnia?
Tylko sie cieszyc im mniejszy brzuszek tym mniej do dzwiganiaTez zalezy gdzie jest ulozone dziecko , jesli blizej kregoslupa to brzuszek bedzie mniejszy. Nie martw sie tylko ciesz uwierz mi wiem co mowie
-
nick nieaktualny
-
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny tak szczerze. Ktora z Was bedzie miala usg prenatalne robione przez lekarza z certyfikatem? Jestem z malego miasta 30km od Zamoscia. Wlasnie szukalam lekarza u siebie i w zamosciu z tym certyfikatem aby isc na wizyte ale najblizej w Lublinie. Nie wiem czy sie fatygowac czy zdac juz na mojego prowadzącego ktory jest dobrym lekarzem lecz bez tego certyfikatu
-
agaafabka wrote:hej wszystkim
widzę że juz co nie ktorzy mają pierwsze zakupy za sobą dla maluszka. nie czekacie do któregos miesiąca?
chociazby do 20tyg?
Witaj na wrześniówkach:)#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jak byłam w pierwszej ciąży to rodzicom powiedzieliśmy dopiero po teście Nifty czyli wiedzieliśmy już na 100%, że jest chłopiec. No i na tą wieść pierwsze słowa teściowej: "Ja bym wolała dziewczynkę" a moja mama: "ja też"
A teraz wnusio jest najwspanialszy...Synek ur. w 2016
-
Ja dzisiaj też usłyszałam 9d swojej mamy, że "dla kobiety lepiej mieć córkę". Ale nie wzięłam tego jakoś do siebie. Czy z siusiakiem, czy bez - ono po prostu będzie super
bo będzie moje!
Agentka85 lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
nick nieaktualnynatalinka wrote:Ja bardzo chciałam nosić syna w chuście, ale miał wzmożone napięcie mięśniowe i wymagał rehabilitacji, zatem mieliśmy zakaz noszenia.
-
nick nieaktualnyMoja doktor nie ma certyfikatu ale ma doświadczenie i ma najlepsze usg w okolicy, inni lekarze do niej zawsze kierują na badania usg,ufam jej bezgranicznie. Żeby zrobić usg u lekarza z certyfikatem musiałabym jechać 70km a nie bardzo mam taką możliwość
-
frezyjciada wrote:Ojej na serio? Mój miał bardzo silne wnm i nasza fizjo wręcz mówiła żeby go nosić jak najwięcej w chuście! W sumie dlatego ją kupiłam, bo była elementem rehabilitacji! Tylko nasza fizjo była prochustowa
U nas neurolog zakazała, kazała nosić w odpowiedniej pozycji (pleckami do naszego ciała), więc nie było możliwości. Syn miał asymetrię ułożeniową i wzmożone napięcie, rehabilitowaliśmy go niespełna rok, ale z siadaniem, czworakowaniem i chodzeniem nie było problemu. Większy był raczej z tym, że odczuwał ból i ciągnęło go tylko w jedną stronę, ale to już w szpitalu powinni zauważyć. W drugiej dobie po porodzie łapał mnie za rączki i się podnosił, co dla mnie nie było normalne...
-
nick nieaktualnyMy rehabilitacje mieliśmy 9miesiecy też go musieliśmy nosić pleckami do nas. Ale i neurlog mówiła, że chusta jak najbardziej i to samo fizjo. Dla mnie to było wybawienie bo syn to typowy hajnid, nieodkladalny,niewozkowy itd
natalinka lubi tę wiadomość
-
Mamaawiki wrote:Ja zakupy dla maluszka będe robić gdzieś około 30 tygodnia ciąży
Co do wózka to ja kupie jakiś do 300 zł uzywany 2w1 .Nie będe kupywać drogiego wózka bo z córke woziłam w wózku tylko rok bo jak zaczeła chodzic to wogule nie chciała siedziec we wózku .A pozatym na wsi to i tak za dużo nie będe z wózka korzystać tyle co spacer do wiejskiego sklepu na zakupy i na podwórku.Muszę kupić wózek z dobrą amortyzacją, mocny, stabilny ale i lekki. Musi być dobry do miasta ale i na wieś.
-
Myslalam , ze tylko mnie takie gadanie denerwuje.. Kazdy doslownie kazdy zyczy mi corki , a ja sie z tym czuje zle. Przecież jak bedzie drugi synek bede rownie bardzo szcesliwa! Nawet ostatnio coraz czesciej mysle o drugim synku. Czasami ludzie sie nie zastanawiaja nawet co mowia..
Jesli chodzi o wozek to my mielismy dla synka Adamex jogger i bylam z niego naprawde zadowolona. Mialam farta bo byl doslownie jak nowy prawie wcale nieuzytkowany tylko spacerowka trzy razy i nosidlo. Dalam za niego jedynie 500zl ! I za tyle samo sprzedalam
Z doswiadczenia moge Wam powiedziec ze nie polecam wozkow 3w1 ( przy pierwszym dziscku jeszcze nie mialam zbytnio swiadomosci ) chodzi mi tu glownie o nosidlo ( antymandat ) lepiej kupic 2w1 i kupic porzadny fotelik zeby dziecko bylo przewozone naprawde bezpiecznie i zebyscie mialy swiadomosc ze tak wlasnie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 20:04
Av, frezyjciada, matkapatka lubią tę wiadomość
-
Mi tez kazdy życzy córki i moze byc ja tam nie mam nic przeciwko ale 2 synek tez bedzie wspanialy. Wazne by zdrowe. Zawsze chciałam syna juz go mam wiec teraz obojetne.
Ja znalazlam fajny wozek na allegro z dużymi kołami itp za 1517zl17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
KasW91 wrote:Dziewczyny czy Was też tak bolą mięśnie brzucha jakbyście miały zakwasy jak np po robieniu „brzuszków”?
Ciemnowlosa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny