X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Nie jestem osobą nadgorliwą, wręcz przeciwnie- jestem bardzo cierpliwa i raczej spokojna.. Jestem rowniez swiadoma tego, ze kazdy moze miec gorszy dzien i nie rozstrzasam takich sytuacji, nie szukam gabinetu, w ktorym moglabym na kogos zlozyc skargę. Jednak uwazam, ze sama mam rownie cięzki charakter pracy. Gdybym w trudniejszym dniu tak podchodzila do klientow. z pewnoscia odbiloby się to na kondycji calej firmy. Placę cięzkie pieniadze, jako osoba, prowadząca dzialalnosc, dzięki któ®ym takie osoby, jak te Panie pięlegniarki mają na swoje pensje. Nie chcę się czuc jak intruz na czyjejs łasce. Nie zyjemy juz w czasach komuny...
    Dodam, ze po mojej rejestracji weszla kolejna pacjentka, ktora wybiegl do swego meza ze lzami w oczach, pozniej Nasi mezowie wymienili się kilkoma zdaniami i okazalo się, ze rowniez zostala potraktowana fatalnie. Dziewczyna byla juz w zaawansowanej ciazy i w rezultacie po badaniu- trafila prosto na patologię.
    Przebylam juz jedną ciązę i wiem, co i kiedy robic, wiem rowniez, ze jesli pojawia się plamienie, krawienie, - to jest pierwszy sygnal, by udac się do lekarza. Czekanie do 8 tygodnia nie zawsze jest rozsądne. W przypadku ciązy pozamacicznej, w najlepszym wypadku mozna stracic jajowod. Kazda sytuacja jest inna. Kazdy przypadek jest inny i uwazam, ze pacjenci nie powinni byc traktowani jednakowo.

Amen

D.witaj u nas i bezproblemowej ciąży:)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi całkowicie się zgadzam. Opowiedziałam mojej położnej o tym incydencie ponieważ również pracuje w tym szpitalu i powiedziała, że plamienia są z różnych przyczyn, mogą nic nie znaczyć ale mogą też być oznaką czegoś złego. jeśli dochodzi do tego ból brzucha lub krzyża to ignorując to mogłam stracić ciążę. Luteina zahamowala plamienia i wszystko było dobrze.

MamaIgi lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Nie jestem osobą nadgorliwą, wręcz przeciwnie- jestem bardzo cierpliwa i raczej spokojna.. Jestem rowniez swiadoma tego, ze kazdy moze miec gorszy dzien i nie rozstrzasam takich sytuacji, nie szukam gabinetu, w ktorym moglabym na kogos zlozyc skargę. Jednak uwazam, ze sama mam rownie cięzki charakter pracy. Gdybym w trudniejszym dniu tak podchodzila do klientow. z pewnoscia odbiloby się to na kondycji calej firmy. Placę cięzkie pieniadze, jako osoba, prowadząca dzialalnosc, dzięki któ®ym takie osoby, jak te Panie pięlegniarki mają na swoje pensje. Nie chcę się czuc jak intruz na czyjejs łasce. Nie zyjemy juz w czasach komuny...
    Dodam, ze po mojej rejestracji weszla kolejna pacjentka, ktora wybiegl do swego meza ze lzami w oczach, pozniej Nasi mezowie wymienili się kilkoma zdaniami i okazalo się, ze rowniez zostala potraktowana fatalnie. Dziewczyna byla juz w zaawansowanej ciazy i w rezultacie po badaniu- trafila prosto na patologię.
    Przebylam juz jedną ciązę i wiem, co i kiedy robic, wiem rowniez, ze jesli pojawia się plamienie, krawienie, - to jest pierwszy sygnal, by udac się do lekarza. Czekanie do 8 tygodnia nie zawsze jest rozsądne. W przypadku ciązy pozamacicznej, w najlepszym wypadku mozna stracic jajowod. Kazda sytuacja jest inna. Kazdy przypadek jest inny i uwazam, ze pacjenci nie powinni byc traktowani jednakowo.

Zgadzam sìe z tobą mądre słowa

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal, jak bardzo mi przykro :(
    witam nowe mamusie u nas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam że mnie nie było. Dużo się działo :/ ja niestety opuszczam forum. Puste jajo plodowe.. Jestem w trakcie poronienia chyba że samo się nie oczyści to będą czyścić w szpitalu.. Życzę spokojnych i cudownych chwil w ciąży wam :* oraz szczęśliwych rozwiązań

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wykreśl mnie proszę

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa ale ja znam osobiście przypadek gdzie zarodek uwidocznił się dopiero w 7tyg.Mam nadzieję,że i u Ciebie tak będzie-trzymam kciuki...

Malinkaa lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciłam już nadzieję, wszystkie objawy ustały i krwawie gorzej jak podczas @ byłam dziś u lekarza . :( właśnie mam 7 tydzień

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa przykro mi ehh :( Straszne to ...
    Wszystko się poukłada zobaczysz...

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno tak będzie. Organizm sam wie co robi, a jak tak się stało to znaczy że dzidziuś by nie był zdolny do przeżycia. Jeszcze raz zdrowych i spokojnych ciąż Wam życzę kobietki :*

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa bardzo mi przykro

Malinkaa, Amelka lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa wrote:
    Hej dziewczyny, przepraszam że mnie nie było. Dużo się działo :/ ja niestety opuszczam forum. Puste jajo plodowe.. Jestem w trakcie poronienia chyba że samo się nie oczyści to będą czyścić w szpitalu.. Życzę spokojnych i cudownych chwil w ciąży wam :* oraz szczęśliwych rozwiązań
    Kochana,
    obawiam się, że podzielę Twój los. W piątek byłam na USG i tylko pusty, mały 9mm pęcherzyk. Bez pęcherzyka żółtkowego, a tym bardziej zarodka. Pojutrze jadę do mojego zaufanego gina, ale nastawiam się raczej, że nic z tego nie będzie. Trzymaj się cieplutko :-*

08.2006 - Mała Cynka :-)
    12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
    01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka nie trać nadziej ja trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Cynka, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka wrote:
    Kochana,
    obawiam się, że podzielę Twój los. W piątek byłam na USG i tylko pusty, mały 9mm pęcherzyk. Bez pęcherzyka żółtkowego, a tym bardziej zarodka. Pojutrze jadę do mojego zaufanego gina, ale nastawiam się raczej, że nic z tego nie będzie. Trzymaj się cieplutko :-*
    Dziękuję. U mnie dziś też był 9 mm pecherzyk nie dość że pusty to jeszcze zniekształcony.. Trzymam kciuki żeby Tobie się udało :*

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, straszna wiadomosc. Mam nadzieje, ze szybko zajdziesz w kolejna ciaze i tym razem wszystko dobrze sie skobczy.

Cynka Tobie zabraniam czarnych mysli.

Malinkaa, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, przykro mi bardzo. :(

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny i nieśmiało się witam....nieśmiało bo stresuję się bardzo, a miałbyć to taki radosny czas :)
    Wczoraj z rana przeczytałam cały wątek a dziś patrzę że tyle kobietek wypisana....bardzo mi przykro :(

To moja pierwsza ciąża, udało się w 13cs więc też drżę o to by wszystko było okej, termin mi pokazuje na 14 września.

Wizytę mam dopiero 17stycznia a pierwsze usg 2 dni później.
    Trzymam za wszystkie mocno kciuki

jak u Was jest z seksem tak wcześnie ?

Malgonia, Antonina38 lubią tę wiadomość

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa bardzo mi przykro. Cynka bądź dobrej myśli jak się czegoś pragnie to trzeba do końca wierzyć. Lolla7 witaj wśród nas ;)

Malinkaa, Mamaawiki lubią tę wiadomość

• Bass Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.
    Maluszek jest. Seruszko bije. Wszystko ok :)
    Ma prawie 3 mm :) Tylko ze wg wykresu i owu powinno buc 6 tyg 3 dni a maluch wyglada na 5 tyg 6 dni.
    U was tez jest troche mniejszy?

Raga Tulip, Marzena782, Mum2b, Mamaawiki, Enii, Antonina38 lubią tę wiadomość

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ze wszystko Ok ;) może później się zagnieździł niż myslisz ??

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ