WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaIgi wrote:Nie jestem osobą nadgorliwą, wręcz przeciwnie- jestem bardzo cierpliwa i raczej spokojna.. Jestem rowniez swiadoma tego, ze kazdy moze miec gorszy dzien i nie rozstrzasam takich sytuacji, nie szukam gabinetu, w ktorym moglabym na kogos zlozyc skargę. Jednak uwazam, ze sama mam rownie cięzki charakter pracy. Gdybym w trudniejszym dniu tak podchodzila do klientow. z pewnoscia odbiloby się to na kondycji calej firmy. Placę cięzkie pieniadze, jako osoba, prowadząca dzialalnosc, dzięki któ®ym takie osoby, jak te Panie pięlegniarki mają na swoje pensje. Nie chcę się czuc jak intruz na czyjejs łasce. Nie zyjemy juz w czasach komuny...
Dodam, ze po mojej rejestracji weszla kolejna pacjentka, ktora wybiegl do swego meza ze lzami w oczach, pozniej Nasi mezowie wymienili się kilkoma zdaniami i okazalo się, ze rowniez zostala potraktowana fatalnie. Dziewczyna byla juz w zaawansowanej ciazy i w rezultacie po badaniu- trafila prosto na patologię.
Przebylam juz jedną ciązę i wiem, co i kiedy robic, wiem rowniez, ze jesli pojawia się plamienie, krawienie, - to jest pierwszy sygnal, by udac się do lekarza. Czekanie do 8 tygodnia nie zawsze jest rozsądne. W przypadku ciązy pozamacicznej, w najlepszym wypadku mozna stracic jajowod. Kazda sytuacja jest inna. Kazdy przypadek jest inny i uwazam, ze pacjenci nie powinni byc traktowani jednakowo.
Amen
D.witaj u nas i bezproblemowej ciąży:) -
MamaIgi całkowicie się zgadzam. Opowiedziałam mojej położnej o tym incydencie ponieważ również pracuje w tym szpitalu i powiedziała, że plamienia są z różnych przyczyn, mogą nic nie znaczyć ale mogą też być oznaką czegoś złego. jeśli dochodzi do tego ból brzucha lub krzyża to ignorując to mogłam stracić ciążę. Luteina zahamowala plamienia i wszystko było dobrze.
MamaIgi lubi tę wiadomość
-
MamaIgi wrote:Nie jestem osobą nadgorliwą, wręcz przeciwnie- jestem bardzo cierpliwa i raczej spokojna.. Jestem rowniez swiadoma tego, ze kazdy moze miec gorszy dzien i nie rozstrzasam takich sytuacji, nie szukam gabinetu, w ktorym moglabym na kogos zlozyc skargę. Jednak uwazam, ze sama mam rownie cięzki charakter pracy. Gdybym w trudniejszym dniu tak podchodzila do klientow. z pewnoscia odbiloby się to na kondycji calej firmy. Placę cięzkie pieniadze, jako osoba, prowadząca dzialalnosc, dzięki któ®ym takie osoby, jak te Panie pięlegniarki mają na swoje pensje. Nie chcę się czuc jak intruz na czyjejs łasce. Nie zyjemy juz w czasach komuny...
Dodam, ze po mojej rejestracji weszla kolejna pacjentka, ktora wybiegl do swego meza ze lzami w oczach, pozniej Nasi mezowie wymienili się kilkoma zdaniami i okazalo się, ze rowniez zostala potraktowana fatalnie. Dziewczyna byla juz w zaawansowanej ciazy i w rezultacie po badaniu- trafila prosto na patologię.
Przebylam juz jedną ciązę i wiem, co i kiedy robic, wiem rowniez, ze jesli pojawia się plamienie, krawienie, - to jest pierwszy sygnal, by udac się do lekarza. Czekanie do 8 tygodnia nie zawsze jest rozsądne. W przypadku ciązy pozamacicznej, w najlepszym wypadku mozna stracic jajowod. Kazda sytuacja jest inna. Kazdy przypadek jest inny i uwazam, ze pacjenci nie powinni byc traktowani jednakowo.
Zgadzam sìe z tobą mądre słowa -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, przepraszam że mnie nie było. Dużo się działo ja niestety opuszczam forum. Puste jajo plodowe.. Jestem w trakcie poronienia chyba że samo się nie oczyści to będą czyścić w szpitalu.. Życzę spokojnych i cudownych chwil w ciąży wam :* oraz szczęśliwych rozwiązań
-
nick nieaktualny
-
Malinkaa ale ja znam osobiście przypadek gdzie zarodek uwidocznił się dopiero w 7tyg.Mam nadzieję,że i u Ciebie tak będzie-trzymam kciuki...
Malinkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malinkaa przykro mi ehh Straszne to ...
Wszystko się poukłada zobaczysz...Malinkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malinkaa wrote:Hej dziewczyny, przepraszam że mnie nie było. Dużo się działo ja niestety opuszczam forum. Puste jajo plodowe.. Jestem w trakcie poronienia chyba że samo się nie oczyści to będą czyścić w szpitalu.. Życzę spokojnych i cudownych chwil w ciąży wam :* oraz szczęśliwych rozwiązań
obawiam się, że podzielę Twój los. W piątek byłam na USG i tylko pusty, mały 9mm pęcherzyk. Bez pęcherzyka żółtkowego, a tym bardziej zarodka. Pojutrze jadę do mojego zaufanego gina, ale nastawiam się raczej, że nic z tego nie będzie. Trzymaj się cieplutko :-*08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
nick nieaktualnyCynka wrote:Kochana,
obawiam się, że podzielę Twój los. W piątek byłam na USG i tylko pusty, mały 9mm pęcherzyk. Bez pęcherzyka żółtkowego, a tym bardziej zarodka. Pojutrze jadę do mojego zaufanego gina, ale nastawiam się raczej, że nic z tego nie będzie. Trzymaj się cieplutko :-* -
Malinka, straszna wiadomosc. Mam nadzieje, ze szybko zajdziesz w kolejna ciaze i tym razem wszystko dobrze sie skobczy.
Cynka Tobie zabraniam czarnych mysli.Malinkaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny i nieśmiało się witam....nieśmiało bo stresuję się bardzo, a miałbyć to taki radosny czas
Wczoraj z rana przeczytałam cały wątek a dziś patrzę że tyle kobietek wypisana....bardzo mi przykro
To moja pierwsza ciąża, udało się w 13cs więc też drżę o to by wszystko było okej, termin mi pokazuje na 14 września.
Wizytę mam dopiero 17stycznia a pierwsze usg 2 dni później.
Trzymam za wszystkie mocno kciuki
jak u Was jest z seksem tak wcześnie ?Malgonia, Antonina38 lubią tę wiadomość
Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
Ja juz po wizycie.
Maluszek jest. Seruszko bije. Wszystko ok
Ma prawie 3 mm Tylko ze wg wykresu i owu powinno buc 6 tyg 3 dni a maluch wyglada na 5 tyg 6 dni.
U was tez jest troche mniejszy?Raga Tulip, Marzena782, Mum2b, Mamaawiki, Enii, Antonina38 lubią tę wiadomość