X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Nie jestem osobą nadgorliwą, wręcz przeciwnie- jestem bardzo cierpliwa i raczej spokojna.. Jestem rowniez swiadoma tego, ze kazdy moze miec gorszy dzien i nie rozstrzasam takich sytuacji, nie szukam gabinetu, w ktorym moglabym na kogos zlozyc skargę. Jednak uwazam, ze sama mam rownie cięzki charakter pracy. Gdybym w trudniejszym dniu tak podchodzila do klientow. z pewnoscia odbiloby się to na kondycji calej firmy. Placę cięzkie pieniadze, jako osoba, prowadząca dzialalnosc, dzięki któ®ym takie osoby, jak te Panie pięlegniarki mają na swoje pensje. Nie chcę się czuc jak intruz na czyjejs łasce. Nie zyjemy juz w czasach komuny...
    Dodam, ze po mojej rejestracji weszla kolejna pacjentka, ktora wybiegl do swego meza ze lzami w oczach, pozniej Nasi mezowie wymienili się kilkoma zdaniami i okazalo się, ze rowniez zostala potraktowana fatalnie. Dziewczyna byla juz w zaawansowanej ciazy i w rezultacie po badaniu- trafila prosto na patologię.
    Przebylam juz jedną ciązę i wiem, co i kiedy robic, wiem rowniez, ze jesli pojawia się plamienie, krawienie, - to jest pierwszy sygnal, by udac się do lekarza. Czekanie do 8 tygodnia nie zawsze jest rozsądne. W przypadku ciązy pozamacicznej, w najlepszym wypadku mozna stracic jajowod. Kazda sytuacja jest inna. Kazdy przypadek jest inny i uwazam, ze pacjenci nie powinni byc traktowani jednakowo.

Amen

D.witaj u nas i bezproblemowej ciąży:)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi całkowicie się zgadzam. Opowiedziałam mojej położnej o tym incydencie ponieważ również pracuje w tym szpitalu i powiedziała, że plamienia są z różnych przyczyn, mogą nic nie znaczyć ale mogą też być oznaką czegoś złego. jeśli dochodzi do tego ból brzucha lub krzyża to ignorując to mogłam stracić ciążę. Luteina zahamowala plamienia i wszystko było dobrze.

MamaIgi lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Nie jestem osobą nadgorliwą, wręcz przeciwnie- jestem bardzo cierpliwa i raczej spokojna.. Jestem rowniez swiadoma tego, ze kazdy moze miec gorszy dzien i nie rozstrzasam takich sytuacji, nie szukam gabinetu, w ktorym moglabym na kogos zlozyc skargę. Jednak uwazam, ze sama mam rownie cięzki charakter pracy. Gdybym w trudniejszym dniu tak podchodzila do klientow. z pewnoscia odbiloby się to na kondycji calej firmy. Placę cięzkie pieniadze, jako osoba, prowadząca dzialalnosc, dzięki któ®ym takie osoby, jak te Panie pięlegniarki mają na swoje pensje. Nie chcę się czuc jak intruz na czyjejs łasce. Nie zyjemy juz w czasach komuny...
    Dodam, ze po mojej rejestracji weszla kolejna pacjentka, ktora wybiegl do swego meza ze lzami w oczach, pozniej Nasi mezowie wymienili się kilkoma zdaniami i okazalo się, ze rowniez zostala potraktowana fatalnie. Dziewczyna byla juz w zaawansowanej ciazy i w rezultacie po badaniu- trafila prosto na patologię.
    Przebylam juz jedną ciązę i wiem, co i kiedy robic, wiem rowniez, ze jesli pojawia się plamienie, krawienie, - to jest pierwszy sygnal, by udac się do lekarza. Czekanie do 8 tygodnia nie zawsze jest rozsądne. W przypadku ciązy pozamacicznej, w najlepszym wypadku mozna stracic jajowod. Kazda sytuacja jest inna. Kazdy przypadek jest inny i uwazam, ze pacjenci nie powinni byc traktowani jednakowo.

Zgadzam sìe z tobą mądre słowa

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal, jak bardzo mi przykro :(
    witam nowe mamusie u nas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam że mnie nie było. Dużo się działo :/ ja niestety opuszczam forum. Puste jajo plodowe.. Jestem w trakcie poronienia chyba że samo się nie oczyści to będą czyścić w szpitalu.. Życzę spokojnych i cudownych chwil w ciąży wam :* oraz szczęśliwych rozwiązań

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wykreśl mnie proszę

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa ale ja znam osobiście przypadek gdzie zarodek uwidocznił się dopiero w 7tyg.Mam nadzieję,że i u Ciebie tak będzie-trzymam kciuki...

Malinkaa lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciłam już nadzieję, wszystkie objawy ustały i krwawie gorzej jak podczas @ byłam dziś u lekarza . :( właśnie mam 7 tydzień

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa przykro mi ehh :( Straszne to ...
    Wszystko się poukłada zobaczysz...

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno tak będzie. Organizm sam wie co robi, a jak tak się stało to znaczy że dzidziuś by nie był zdolny do przeżycia. Jeszcze raz zdrowych i spokojnych ciąż Wam życzę kobietki :*

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa bardzo mi przykro

Malinkaa, Amelka lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa wrote:
    Hej dziewczyny, przepraszam że mnie nie było. Dużo się działo :/ ja niestety opuszczam forum. Puste jajo plodowe.. Jestem w trakcie poronienia chyba że samo się nie oczyści to będą czyścić w szpitalu.. Życzę spokojnych i cudownych chwil w ciąży wam :* oraz szczęśliwych rozwiązań
    Kochana,
    obawiam się, że podzielę Twój los. W piątek byłam na USG i tylko pusty, mały 9mm pęcherzyk. Bez pęcherzyka żółtkowego, a tym bardziej zarodka. Pojutrze jadę do mojego zaufanego gina, ale nastawiam się raczej, że nic z tego nie będzie. Trzymaj się cieplutko :-*

08.2006 - Mała Cynka :-)
    12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
    01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka nie trać nadziej ja trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Cynka, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka wrote:
    Kochana,
    obawiam się, że podzielę Twój los. W piątek byłam na USG i tylko pusty, mały 9mm pęcherzyk. Bez pęcherzyka żółtkowego, a tym bardziej zarodka. Pojutrze jadę do mojego zaufanego gina, ale nastawiam się raczej, że nic z tego nie będzie. Trzymaj się cieplutko :-*
    Dziękuję. U mnie dziś też był 9 mm pecherzyk nie dość że pusty to jeszcze zniekształcony.. Trzymam kciuki żeby Tobie się udało :*

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, straszna wiadomosc. Mam nadzieje, ze szybko zajdziesz w kolejna ciaze i tym razem wszystko dobrze sie skobczy.

Cynka Tobie zabraniam czarnych mysli.

Malinkaa, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, przykro mi bardzo. :(

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny i nieśmiało się witam....nieśmiało bo stresuję się bardzo, a miałbyć to taki radosny czas :)
    Wczoraj z rana przeczytałam cały wątek a dziś patrzę że tyle kobietek wypisana....bardzo mi przykro :(

To moja pierwsza ciąża, udało się w 13cs więc też drżę o to by wszystko było okej, termin mi pokazuje na 14 września.

Wizytę mam dopiero 17stycznia a pierwsze usg 2 dni później.
    Trzymam za wszystkie mocno kciuki

jak u Was jest z seksem tak wcześnie ?

Malgonia, Antonina38 lubią tę wiadomość

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa bardzo mi przykro. Cynka bądź dobrej myśli jak się czegoś pragnie to trzeba do końca wierzyć. Lolla7 witaj wśród nas ;)

Malinkaa, Mamaawiki lubią tę wiadomość

• Bass Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.
    Maluszek jest. Seruszko bije. Wszystko ok :)
    Ma prawie 3 mm :) Tylko ze wg wykresu i owu powinno buc 6 tyg 3 dni a maluch wyglada na 5 tyg 6 dni.
    U was tez jest troche mniejszy?

Raga Tulip, Marzena782, Mum2b, Mamaawiki, Enii, Antonina38 lubią tę wiadomość

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ze wszystko Ok ;) może później się zagnieździł niż myslisz ??

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ