X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam nowe mamuśki :) Oby ciąża przebiegała kolorowo :)

Ja zauważyłam,że źle czuję się w zatłoczonych miejscach.Dziś byłam na lotnisku i tak mi słabo było-kolana miękkie :) a 1.5mieś.temu tam byłam i nie miałam takich cyrków. Chyba się jutro do jakiegoś centrum wybiorę,by to potwierdzić haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 22:31

Marzena782 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam nowe mamy :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :)

Seremida, mamy taki sam termin :)
    Ja dziś zaliczam pierwszy kryzys.... jest mi niedobrze od rana, nie działa jedzenie, wyjście na powietrze, nic. Próbuję się dobudzić, mdli mnie okrutnie. tak się cieszyłam, że czuje się doskonale i za wcześnie było na tą radość ;)

Lady Dior, ja w skupiskach ludzi jestem wygłupiona i zakręcona, nie potrafię się odnaleźć ;) Jestem w swoim świecie i nie jest to fajne do końca ;) :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Ja w labo czekam na pobranie BHCG i proga.

Marzena782, Enii, Amelka lubią tę wiadomość

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:42

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Witam nowe mamusie :)

Ja w labo czekam na pobranie BHCG i proga.

Daj znać jak wyniki :) która to już twoja beta ? :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja sie poki co czuje super. Lekko mnie mdli rano ale do przezycia i tez lekko mnie boli brzuch ale mam nadzieje ze to nic zlego. Nie wiem czy tylkp ja tak mam ale cierpie na okropna bezsennosc. W nocy budze sie i nic. A wstaje o 5.30 do pracy... wiec troche jestem nieprzytomna

Mam to samo gdy dochodzi 15 godzina mogę spać z 3 h
    Wieczór nie śpię nawet do 3-4:(( rano nie przytomna .

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ❤ Co do drugiej ciąży to faktycznie ja też jestem o niebo spokojniejsza. W pierwszej panikowalam okropnie, na samym początku kupiłam detektor tętna i on działał na mnie kojąco :) nie mam żadnych objawów za co Bogu dziękuję bo potrzebuję dużo siły. W sobotę moja Hania skończyła roczek a ja już 3 dzień czuwam przy niej na okrągło i zbijam temperaturę :( tak dokucza jej ząbek który walczy i nie może się przebić.

Raga Tulip lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum-ta bezsenność to normalny objaw ;) W pierwszej ciąży też na nią cierpiałam, ale od drugiego trymestru. Wtedy nie pracowałam o nie miałam jeszcze dzieci więc można było spokojnie odespać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg bynajmniej tyle było kiedy przyjęli mnie na oddział w 40 tygodniu...a urodziłam w 42, więc mogłam jeszcze podpuchnąć pod koniec.

Przez depresję poporodową szybko mi kilogramy uciekły. ...ale elastyczność ciała nie była już taka sama i musiałam sporo potu na ćwiczeniach wylać by jakoś wyglądać ;) no i cellulit okropny mi się pojawił na udach i z nim mam po dziś dzień problem :/

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ...
    Wczoraj wieczorem zaczełam plamić na brunatny kolor, troszke pobolewał mnie brzuch..
    Postanowilismy, ze przejedziemy się do szpitala, sprawdzic, co sie dzieje. Po Przyjsciu na sor, lekarz zaprosil mnie do gabinetu i stwierdzil, ze ciaza jest bardzo wczesna, jest widoczny pęcherzyk, wymiarami 8.7mm odpowiad na 5 tyg i 5 dni ciazy, jednak nie ma w nim zarodka ;/ Uspokoil mnie, ze to jest jeszcze zbyt wczesnie i wszystko sie moze wydarzyc, dostalam duphaston i nospe i wrocilam do domu. Na dzis przypada moja pierwsza wizyta u Gina, podejrzewam, ze przez noc nic się nie zmienilo, więc ide ze zwiszonymi uszami :(

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:43

Raga Tulip, MamaIgi lubią tę wiadomość

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi miałam podobną sytuację w poprzedniej ciąży. Plamilam, bolał mnie brzuch i krzyż w 5 tyg. Pojechałam na izbę bo do wizyty miałam prawie tydzień i szczerze poczułam się wysmiana bo właśnie zarodka jeszcze lekarz nie widział. Kazali mi zostać na oddziale i lykac nospe. Słyszałam jak pielęgniarka mówi do lekarza "wariuja te dziewczyny, ona wogole jest w ciąży?" automatycznie wzięłam receptę na luteine i poszłam do domu. Kilka dni później u na wizycie biło pięknie serduszko.

MamaIgi lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie tak poczulam, moj mąż byl oburzony, bo Panie, ktore mnie rejstrowały, byly bardzo nieprzyjemne. Jedna wziela do reki kalenradz i zaczela mi liczyc tygodnie ciazy. Zasmiala się szyderczo i pozsowila sobie na komentarz typu, nastepna z gorczka i spoznionym okresem przyjechala. Nie chcialam się juz dneerwowac, ale odpowiedzialam, ze zrobilam 3 testy i azdy wyszedl pozytywny, więc raczej wolalabym, zeby to lekarz swtwierdzil, czy to jest ciaza, na co one jeszcze bardziej oburzone, kazaly mi wyjsc i czekac na lekarza.
    wzielam recepte i wyszlam.
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie. o 12 mam kolejna wizyte, tym razem juz prywatną, chcialabym, zeby lekarz mnie troszke uspokoil, bo nie ukrywam, ze tn wczorajszy raczej mi dal do zrozumienia, ze to co jest "nieprawidlowe" organizm sam usuwa.

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi nie przejmuj sie. Ja jak poszlam w 5 tyg tez mialam pecherzyk i powiedziala lekarka ze tak z 10 dni trzeba poczekac. A ja mam owulacje wczesnie wiec mysle ze jestes na barxzo podobnym etapie jak ja wtedy. Na pewno bedzie dobrze.

Powiem Wam ze ja anj nie jestem spektakularnie spiaca w ciagu dnia (ja ogolnie jestem spiochem wiec zawsze troszke spac mi sie chce) a w nocy spie bez wiekszych problemow. Na poczatku pamietam ze snily mi sie rozne rzeczy, budzilam sie w nocy, teraz czesto zasypiam z luteina pod jezykiem i spie do 10-11. Ale moze flatego potem nie jestem tak zmeczona. Planuje jutro jechac na badania krwi i nie wiem jak wstane ;)
    Ogolnie jam tak czytam to taczej nie jestesmh liderkami w ilosci i intensywnosci objawow.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) Ja o 5 jak zwykle pobudka i 2godz.męki z zaśnięciem.

Rety dziewczyny ale trafiłyście na pielęgniarki:/ Ja nie wiem z czego się to bierze,że w Pl pielęgniarki czy kasjerki itp.zazwyczaj mają miny grobowe,że aż się wszystkiego odechciewa.Do tego niemiłe i opryskliwe :( W Nl pod tym względem jest naprawdę dobrze.Zawsze jak idę do sklepu,to jestem mile obsłużona.Wszyscy są mili i się uśmiechają aż żyć się chce.W szpitalu byłam 2x i nie mogę narzekać.Wszystko tak jak powinno być.Nie wiem może przez zarobki u nas większość jest naburmuszonych,wrednych ?
    Ja jestem z natury osobą bardzo emocjonalną i słysząc takie szydercze słowa z ust pielęgniarek zrobiłbym wojnę.. To zdziry a nie pielęgniarki... Ehh się zdenerwowałam no

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 10:53

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej przykre w tym wszystkim jest to, że kobiety w ciąży taką ignorancję w szpitalach odczuwają ze strony innych kobiet. Większość z nich była bądź będzie w takim stanie więc powinny miec więcej empatii w sobie.

gabi90 lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoIgi nie martw się będzie dobrze zobaczysz a wizyty współczuje szpitalnej- gin napewno cie dziś uspokoji. Ja już dzieci mam rozwiezione do szkoły pije herbatkę i będę szykować się do pracy ale po drodze chyba wpadnę do apteki bo gardło boli mnie od wczoraj ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:43

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ