X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    U mnie podobnie, bo tam je znajduje detektorem, ciekawe czy to ma jakieś znaczenie :D Jest chyba nawet taka teoria, Ramziego jeśli się nie mylę ;)
    Kiedyś nawet wierzono w tą teorię, ze na dziewczynkę brzuch jest nisko, a na chłopca wysoko :) zobaczymy, czy to się sprawdzi :P

Bianka* lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka miło Cie widzieć w naszym gronie.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja też kupiłam majtki. Za stanikami się rozglądam właśnie bo z córka miałam tak kiepskie i już wtedy sobie zapowiedziałam, że następnym razem nie będę tak oszczędzać, a wybiorę dobre. Widziałam, że hm ma z elastycznym pasem. Muszę przymierzyć, może będą i na czas ciąży i na okres karmienia
    Mi na początku biust urósł o rozmiar miseczki (kupiłam jeden wiekszy stanik), ale teraz nosze juz te stare.
    Nie wiem czy takie kupowanie na zaś ma sens...i co przymierze te staniki lidlowe to coraz mniej mi sie podobają. Wcale biustu nie trzyma, odstaje :/

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka witaj! :) bardzo wiele przyszłaś.. wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze. Fajnie, że dołączyłaś bo jest tu niezła grupa kciukotrzymaczek :-)

Rucola lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie, zaraz muszę sobie przypomnieć jak robiło się suwaczek ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka- witaj. Może to dla Was nowa szansa na drugie dziecko. Domyślam się jakie masz obawy. Ale nic dwa razy się nie zdarza ;) Teraz musi być wszystko dobrze. I tego Tobie życzę. Myśl pozytywnie.
    Trzymam kciuki za prenatalne.

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo trzymam kciuki za wizytę i daj znać co i jak ale będzie dobrze zobaczysz
    Mum2be super ze dobre wieści ;)
    Witam nowe mamusie ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w Lidlu dwie pary legginsów S/M, niestety nie są przylegające, mimo to fajne, dobrze wykonane, gruby materiał, bluzkę w paski ciążową, dwa pakiety majtek (L), są wielgachne ale na rosnący brzuszek będą jak znalazł, rajstopy ciążowe no i body dla dzidziusia w zwierzątka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 11:11

Paulla89, CzterolistnaKoniczyna, Amy333, asese lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Co kupiłaś?

Jestem już po prenatalnych, wiec optymistycznie pozwoliłam sobie na małe szaleństwo i kupiłam komplet pościeli, śpiworek i kilka body, żeby już coś było na start ;)

Vlinder, aLunia, Amy333, Marzena782, asese, sylvi, MiSia :) lubią tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Jestem już po prenatalnych, wiec optymistycznie pozwoliłam sobie na małe szaleństwo i kupiłam komplet pościeli, śpiworek i kilka body, żeby już coś było na start ;)

szybkie jesteście z tymi zakupami:D ja to chyba poczekam jak będę wiedzieć jaka płeć:D na razie to ogarniam pokój dla maluszka, na razie jesteśmy na etapie malowania ścian:D w ogóle wszędzie remont, w mieszkaniu i w bloku ma sa kra;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za niedługo pojawi się więcej zdjęć, najpierw USG, później brzuszki, maluszki :D Jakoś niekoniecznie mam ochotę, aby się nimi dzielić na publicznym forum. Co Wy na to, aby w tym celu założyć tajną grupę na FB?

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuje Was od początku, bo fajnie się czyta jak to wszystko od początku wygląda :) , ale nie miałam śmiałości dołączyć. Mam synka z września 2014 i z tamtymi dziewczynami przeniosłyśmy się na fb (grupa zamknięta), mam córeczkę aniołka, która zmarła w lipcuw wieku 10miesiecy (liczne wady genetyczne), teraz znów jestem w ciąży, termin na 23 września (tego dnia urodziła się też córka), los zadecydował o tej ciąży nie wiem czy na pocieszenie czy na dobicie, ale jest to totalne zaskoczenie. Boje sie prenatalnych,bo odtego się wszystko zaczęło, ale jestem dobrej myśli mimo wszystko. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko.

Witaj w naszej grupie!

Myślę, że nie ma przypadków :D Gratulacje :)

Ja zaszłam mimo, że miałam nigdy nie mieć dzieci i też w czasie kiedy znowu zaczęłam ryczeć, że dałabym wszystko żeby zajść (byłam już w 4-5 tyg).

Życzę Ci dużo szczęścia i przesyłam ciepłe uściski :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Dziewczyny, za niedługo pojawi się więcej zdjęć, najpierw USG, później brzuszki, maluszki :D Jakoś niekoniecznie mam ochotę, aby się nimi dzielić na publicznym forum. Co Wy na to, aby w tym celu założyć tajną grupę na FB?
    Jestem za :) mysle ze duo dziewcyn by sie bardzoej otworzylo bo tak to wszystko wystawione na widok publiczny

Bianka*, lena86 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:59

MiSia :) lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zakupów tez planowalam jechac do lidla lecz pierw byla galeria. W ccc syn zobaczyl swiecace buty i tak prosil ze uleglam wiec nici z zakupow dla mnie w lidlu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 11:42

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza na NFZ.

Dużo w życiu z lekarzami przeszłam, ale to co mnie dziś spotkało nie śniło się najlepszym!

Kolo aspołeczny, stary facet jak z Komuny przetransferowany. Pytanie- jak już mu się system uruchomił (po 3 minutach grobowej ciszy- zwykle nie mam problemu z ciszą, ale tak się na mnie krzywo patrzył, że nie wiedziałam, gdzie się schować) - po co ja tu przyszłam. Hę? Więc zgłaszam swoje zmartwienia: np ze str UM jak i to, że rano miałam trochę jak wody z pochwy, nie dużo, ale nie wiem czy się martwić. On na to- eee to już po wszystkim! Jak się jajko nawet trochę przebije to też po 2-3 tygodniach GNIJE (z miną jakby to było na miejscu)...

Badanie na fotelu z komentarzem- na pewno Panią brzuch dziś nie boli? I zero jakichś informacji. USG stare i też bez komentarza dopóki nie wymusiłam odpowiedzi czy tętno OK, ale już jakie to się nie dowiedziałam!

Najgorsze dopiero przyjdzie- miał tylko jedną rękawiczkę! Nigdy sie z tym nie spotkałam. Drugą gołą ręką dotykał mnie po bokach warg sromowych! bleee

Jestem przerażona, ale z drugiej strony- chociaż byłam pierwsza! Ale przy takiej higienie- czy ja czegoś nie złapię? Ile tam może być zarazków w tym gabinecie i inne.

Zaraz zwariuję, nie wiem co ze sobą zrobić!

Potrzebuję wsparcia i feedback Laski!

PS
    czy ja stracę tę ciążę, czy te płyny są ok, czy mam sens kupić testy na płyn czy to normalne... 10000000 pytań i czarnych myśli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 11:49

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza na NFZ.

Dużo w życiu z lekarzami przeszłam, ale to co mnie dziś spotkało nie śniło się najlepszym!

Kolo aspołeczny, stary facet jak z Komuny przetransferowany. Pytanie- jak już mu się system uruchomił (po 3 minutach grobowej ciszy- zwykle nie mam problemu z ciszą, ale tak się na mnie krzywo patrzył, że nie wiedziałam, gdzie się schować) - po co ja tu przyszłam. Hę? Więc zgłaszam swoje zmartwienia: np ze str UM jak i to, że rano miałam trochę jak wody z pochwy, nie dużo, ale nie wiem czy się martwić. On na to- eee to już po wszystkim! Jak się jajko nawet trochę przebije to też po 2-3 tygodniach GNIJE (z miną jakby to było na miejscu)...

Badanie na fotelu z komentarzem- na pewno Panią brzuch dziś nie boli? I zero jakichś informacji. USG stare i też bez komentarza dopóki nie wymusiłam odpowiedzi czy tętno OK, ale już jakie to się nie dowiedziałam!

Najgorsze dopiero przyjdzie- miał tylko jedną rękawiczkę! Nigdy sie z tym nie spotkałam. Drugą gołą ręką dotykał mnie po bokach warg sromowych! bleee

Jestem przerażona, ale z drugiej strony- chociaż byłam pierwsza! Ale przy takiej higienie- czy ja czegoś nie złapię? Ile tam może być zarazków w tym gabinecie i inne.

Zaraz zwariuję, nie wiem co ze sobą zrobić!

Potrzebuję wsparcia i feedback Laski!

PS
    czy ja stracę tę ciążę, czy te płyny są ok, czy mam sens kupić testy na płyn czy to normalne... 10000000 pytań i czarnych myśli!
    W pierwszej ciąży, dość wysokiej przewróciłam się i byłam na IP, tan właśnie sprawdzono czy nie ciekną mi wody. Moze po poludniu udaj sie do szpitala, niech sprawdzą co się dzieje

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli grupa na fb będzie całkowicie tajna to się zapiszę. FB mam, ale nie wstawiam miliona zdjęć, cenię sobie prywatność. O mojej ciąży wie kilka najbliższych osób, rodzina jeszcze nic nie wie.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Bianka* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka współczuje :( Dlatego, już wiele lat temu, powiedziałam, że nigdy, żadnych ginekologów na NFZ :/

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mam facebooka.

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ