X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Jeśli grupa na fb będzie całkowicie tajna to się zapiszę. FB mam, ale nie wstawiam miliona zdjęć, cenię sobie prywatność. O mojej ciąży wie kilka najbliższych osób, rodzina jeszcze nic nie wie.
    Tylko całkowicie tajna wchodzi w grę, też nie chcę, żeby moi znajomi już wiedzieli o ciąży ;)

Vlinder, Deseo lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza na NFZ.

Dużo w życiu z lekarzami przeszłam, ale to co mnie dziś spotkało nie śniło się najlepszym!

Kolo aspołeczny, stary facet jak z Komuny przetransferowany. Pytanie- jak już mu się system uruchomił (po 3 minutach grobowej ciszy- zwykle nie mam problemu z ciszą, ale tak się na mnie krzywo patrzył, że nie wiedziałam, gdzie się schować) - po co ja tu przyszłam. Hę? Więc zgłaszam swoje zmartwienia: np ze str UM jak i to, że rano miałam trochę jak wody z pochwy, nie dużo, ale nie wiem czy się martwić. On na to- eee to już po wszystkim! Jak się jajko nawet trochę przebije to też po 2-3 tygodniach GNIJE (z miną jakby to było na miejscu)...

Badanie na fotelu z komentarzem- na pewno Panią brzuch dziś nie boli? I zero jakichś informacji. USG stare i też bez komentarza dopóki nie wymusiłam odpowiedzi czy tętno OK, ale już jakie to się nie dowiedziałam!

Najgorsze dopiero przyjdzie- miał tylko jedną rękawiczkę! Nigdy sie z tym nie spotkałam. Drugą gołą ręką dotykał mnie po bokach warg sromowych! bleee

Jestem przerażona, ale z drugiej strony- chociaż byłam pierwsza! Ale przy takiej higienie- czy ja czegoś nie złapię? Ile tam może być zarazków w tym gabinecie i inne.

Zaraz zwariuję, nie wiem co ze sobą zrobić!

Potrzebuję wsparcia i feedback Laski!

PS
    czy ja stracę tę ciążę, czy te płyny są ok, czy mam sens kupić testy na płyn czy to normalne... 10000000 pytań i czarnych myśli!
    Bizonka mozesz podjechać do szpitala. Pamietaj ze w ciazy czesto jest duzo uplawow. Ja mam wrazenie caly czas ze mam mokro tam na dole. Moze to uplawy a nie zadne wody?

Rucola lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka - błagam nie idź już więcej do tego lekarza! Ja już też od jednego uciekłam, bo miał takie teksty, że ja potem kilka dni nie spałam, bo się bałam, tak potrafił mnie nastraszyć. Ciąża to czas, kiedy lekarz powinien być Twoim wsparciem. A to był jakiś psychopata!

Ja już też po wizycie w lidlu :) legginsy, majtki, rajstopy. Wprawdzie nic jeszcze nie przymierzałam, ale myślę, że to rzeczy to i tak na za kilka miesięcy - większy brzuch :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Tylko całkowicie tajna wchodzi w grę, też nie chcę, żeby moi znajomi już wiedzieli o ciąży ;)

Jestem za powstaniem grupy na facebooko bardziej sprawnie by to szło:) chcecie to mogę założyć i uprawnić kogoś do tego by był adminem ze mną;)

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny!

To pewnie upławy, zdziwiłam się tylko, że przemoczyły majtki jak woda, ale on mi nic nie powiedziała oprócz tego gnicia :/

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza na NFZ.

Dużo w życiu z lekarzami przeszłam, ale to co mnie dziś spotkało nie śniło się najlepszym!

Kolo aspołeczny, stary facet jak z Komuny przetransferowany. Pytanie- jak już mu się system uruchomił (po 3 minutach grobowej ciszy- zwykle nie mam problemu z ciszą, ale tak się na mnie krzywo patrzył, że nie wiedziałam, gdzie się schować) - po co ja tu przyszłam. Hę? Więc zgłaszam swoje zmartwienia: np ze str UM jak i to, że rano miałam trochę jak wody z pochwy, nie dużo, ale nie wiem czy się martwić. On na to- eee to już po wszystkim! Jak się jajko nawet trochę przebije to też po 2-3 tygodniach GNIJE (z miną jakby to było na miejscu)...

Badanie na fotelu z komentarzem- na pewno Panią brzuch dziś nie boli? I zero jakichś informacji. USG stare i też bez komentarza dopóki nie wymusiłam odpowiedzi czy tętno OK, ale już jakie to się nie dowiedziałam!

Najgorsze dopiero przyjdzie- miał tylko jedną rękawiczkę! Nigdy sie z tym nie spotkałam. Drugą gołą ręką dotykał mnie po bokach warg sromowych! bleee

Jestem przerażona, ale z drugiej strony- chociaż byłam pierwsza! Ale przy takiej higienie- czy ja czegoś nie złapię? Ile tam może być zarazków w tym gabinecie i inne.

Zaraz zwariuję, nie wiem co ze sobą zrobić!

Potrzebuję wsparcia i feedback Laski!

PS
    czy ja stracę tę ciążę, czy te płyny są ok, czy mam sens kupić testy na płyn czy to normalne... 10000000 pytań i czarnych myśli!

Powiem Ci że też mam niezbyt dobre wrażenia po wizycie przez nfz. Na szczescie w pracy posiadam pakiet zdrowotny i chodze prywatnie a wizyty opłaca ubezpieczyciel. Ten Twoj to masakra i mam nadzieję, że będzie u Ciebie wszytko ok:*

2nn3gywlzxc008sk.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka takich lekarzy powinno się obowiązkowo zwalniać!!Jak się coś dzieje niepokojącego to najlepiej do szpitala.Jeżeli Cię brzuch nie boli, nie masz jakiś skurczów to może to rzeczywiście nadmiar śluzu (jak tak miałam w jeden dzień, a teraz już cisza - wtedy też trochę zaczęłam panikować)
    Wszystko będzie dobrze!
    A tego lekarza patałacha skomentować na dobrylekarz tak, żeby nikt więcej do niego nie przyszedł!

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Necik Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie dziewczyny :) podczytuje Was od jakiegoś czasu ale ciagle bardzo sie stresowałam ze cos będzie nie tak bo mam za sobą jedno wczesne poronienie w zeszłym roku... ale jak na razie wszystko jest pięknie w co aż cieżko mi uwierzyć i postanowiłam w końcu do Was dołączyć ;) skonczylam 11 tydzień, w przyszłym tygodniu mam badania prenatalne ;) jak na razie z dzidziusiem wszystko w porządku i mam ogromna nadzieje ze tak pozostanie

aLunia, Vlinder, Mum2b, 100krotka30, Antonina38, Marzena782, asese, sylvi, monika_86, Herbata, matkapatka lubią tę wiadomość

• lena86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Dzięki Dziewczyny!

To pewnie upławy, zdziwiłam się tylko, że przemoczyły majtki jak woda, ale on mi nic nie powiedziała oprócz tego gnicia :/

i co to za teksty do pacjentki...masakra

w4sq43r85k8egy8f.png
  • aLunia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuje Was od początku, bo fajnie się czyta jak to wszystko od początku wygląda :) , ale nie miałam śmiałości dołączyć. Mam synka z września 2014 i z tamtymi dziewczynami przeniosłyśmy się na fb (grupa zamknięta), mam córeczkę aniołka, która zmarła w lipcuw wieku 10miesiecy (liczne wady genetyczne), teraz znów jestem w ciąży, termin na 23 września (tego dnia urodziła się też córka), los zadecydował o tej ciąży nie wiem czy na pocieszenie czy na dobicie, ale jest to totalne zaskoczenie. Boje sie prenatalnych,bo odtego się wszystko zaczęło, ale jestem dobrej myśli mimo wszystko. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko.

Witaj, miło że się odezwałaś. Bardzo ci współczuję straty córki :(
    Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze i będzie zdrowa dzidzia. Kiedy masz prenatalne?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Jestem za powstaniem grupy na facebooko bardziej sprawnie by to szło:) chcecie to mogę założyć i uprawnić kogoś do tego by był adminem ze mną;)

co do facebooka to też jestem za:) na pewno lepiej będzie się rozmawiało:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necik wrote:
    WItajcie dziewczyny :) podczytuje Was od jakiegoś czasu ale ciagle bardzo sie stresowałam ze cos będzie nie tak bo mam za sobą jedno wczesne poronienie w zeszłym roku... ale jak na razie wszystko jest pięknie w co aż cieżko mi uwierzyć i postanowiłam w końcu do Was dołączyć ;) skonczylam 11 tydzień, w przyszłym tygodniu mam badania prenatalne ;) jak na razie z dzidziusiem wszystko w porządku i mam ogromna nadzieje ze tak pozostanie
    Cześć Necik! :) trzymam kciuki za idealną ciążę :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Mi na początku biust urósł o rozmiar miseczki (kupiłam jeden wiekszy stanik), ale teraz nosze juz te stare.
    Nie wiem czy takie kupowanie na zaś ma sens...i co przymierze te staniki lidlowe to coraz mniej mi sie podobają. Wcale biustu nie trzyma, odstaje :/

No to tez fakt bo kto wie jak później biust wyskoczy. No ja na pewno muszę kupić na czas ciąży. Najwyżej się później nie przydadzą, zobaczymy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Necik Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Cześć Necik! :) trzymam kciuki za idealną ciążę :)
    Bardzo dziękuje

• Necik Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️ I tego również Wam wszystkim zycze

• natalinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny: mam wielką prośbę. Dostałam wyniki pappa z laboratorium. Wiem, że naprawdę oceni to dopiero lekarz, ale może tez dostałyście takie surowe wyniki?

Wolna podjednostka B-HCG (L46) 67,73 IU/l
    PAPP-A (Ciażowe osoczowe białko A) 0,51 lU/l

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka masakra ten lekarz to się miną z powołaniem. Ja nie chodzę do ginekologa na NFZ od dawna, nie mam najlepszych wspomnień. W aptece można dostać paski do sprawdzenia czy to wody plodowe. Ale myślę, że szpital to najlepsza opcja.

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt i proszę o kciuki dla mnie dziś prenatalne. A przez te moje gorączki to się strasznie boję, że z dzieckiem coś nie tak.

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Gratulacje udanych wizyt i proszę o kciuki dla mnie dziś prenatalne. A przez te moje gorączki to się strasznie boję, że z dzieckiem coś nie tak.
    Kciuki zaciśnięte :)

paulka86 lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Masz moje kciuki!:)

paulka86 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ