WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To kiepsko, bo pappe powinno sie robic jezeli w usg wyjda jakies nieprawidlowosci. Znam przynajmniej 3 osoby, ktore zrobily pappe bo lekarz z automatu kieruje albo same chcialy, pappa wyszla dziwna i potem stres przez cala ciaze. Mam nadzieje,ze u Ciebie jednak wyniki ok
-
Dzień dobry
witam wszystkie nowe Mamy
Oraz trzymam kciuki jak i składam gratulacje dzisiejszym wizytującym oraz tym które są już po
Co do lidla zaszalałam.
2 stanikimajteczki3pak , poduchę do leżenia - już wypróbowana narazie Zdała egzamin
No i piękna mięciutka hipoalergiczna pościel dla dzieciątka
ale jestem szczęśliwa
Rucola, aLunia, Mum2b lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
mitaka wrote:To kiepsko, bo pappe powinno sie robic jezeli w usg wyjda jakies nieprawidlowosci. Znam przynajmniej 3 osoby, ktore zrobily pappe bo lekarz z automatu kieruje albo same chcialy, pappa wyszla dziwna i potem stres przez cala ciaze. Mam nadzieje,ze u Ciebie jednak wyniki ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:09
Bianka*, Av, KaZetka lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Bizonka wrote:A długo czekałaś na wyniki testu podwójnego?
Bo wiem, że lepiej iść na to USG juz z wynikamiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:08
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Witajcie Dziewczyny !!!
Gratuluję dobrych wiadomości, witam nowe Dziewczyny!!!
ja prenatalne mam za 2 godziny więc proszę o kciuki. Jesli wszystko będzie dobrze to wyciągnę emka do lidla, może jeszcze coś zostałoa jak nie, to jakoś to przezyję
Co do grupy na fb to ja się nie piszę, co prawda fb mam, ale byłoby nieuczciwym z mojej strony dołączanie do grupy bez podawania swoich danych a na fb nie mam prawdziwych, więc zostaję przy bbf.
Co do dodawania zdjęć to ja nie mam oporów, po prostu wrzucam bez moich danych tutaj do Was. Tylko Kobitki na podobnym etapie co ja potrafią zrozumieć moją radość, obawy czy innea i tak czuję się tutaj anonimowo i intymnie.
Napiszę wieczorem co u nas, stres juz daje mi się we znaki coraz bardziej...Marzena782, Av, Mum2b, monika_86, Vlinder, Siwulec, asese, Deseo, MiSia :), Amy333 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
mitaka wrote:Ale te badanie nie jest miarodajne i wprowadza więcej zamieszania niż gdyby go nie było. Wiadomo, że każdy zrobi jak uważa
Ja osobiście miałam amniopunkcję, która wyszła dobrze, nic nie wykryła, a dziecko urodziło się z wadami genetycznymi
Av lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ojej Mitaka a byłam pewna, że amniopunkcja daje 100% pewności
Jak widać nie ma czegoś takiego jak 100%. Ja dzisiaj chyba będę pobierać krew na Harmony, jednak mam trochę większe zaufanie niż do Pappy, chociaż to też nigdy nie wiadomo.
Synek ur. w 2016
-
Bizonka wrote:A długo czekałaś na wyniki testu podwójnego?
Bo wiem, że lepiej iść na to USG juz z wynikami
pobrany przedwczoraj, dziś sprawdziłam wyniki. Oczywiście, że powinno się to rozpatrywać wraz z usg i ryzykiem wynikajacym z wieku, ale mam wrażenie, że wyniki nie są dobre. Przełożyłam prenatalne na jutro, bo inaczej zwariuję z nerwów
-
Ja w tej ciąży czekam do usg i jeżeli wyjdzie dobrze (bo ostatnio dzieciowinka miała tętno 182 i od tego wszystko się zaczęło) to chyba nie będę nic więcej robić, ale piszę chyba bo sama jeszcze nie wiem... skierowanie do wszelkich badań mam z automatu. Mam jednak cichą nadzieję, że to usg w 12 tyg nic niepokojącego nie przyniesie, bo mi chyba serce pęknie
Meghan lubi tę wiadomość
-
Ja też proszę o kciuki za jakieś 2,5 godziny. Co prawda mam dziś zwykłe badanie usg ale kciuki zawsze się przydadzą
tym bardziej, że to u nowego gina, więc trochę się stresuję czy okaże się w porządku.
Rucola, Marzena782, Mum2b, monika_86, mitaka, Siwulec, Deseo, MiSia :), Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny przeżyłam dzisiaj dziwne i okropne chwile. Zdarzyło mi się to pierwszy raz w życiu. Nigdy nie miałam problemu z oddawaniem krwi. Dzisiaj Pani miała problem bo wkuła się ale natrafiła na zrost w żyle. Grzebała mi tam próbując się przebić przez ten zrost. A ja zaczynałam odpływać. Pobrała w końcu ja wyszłam z laboratorium z zawrotami głowy przewróciłam się, pot mnie oblał aż ciurkiem mi leciał po twarzy, zaczęło mi szumieć w głowie i nasiliły się mdlości. Czy któraś z Was miała taki incydent? Strasznie się wystraszyłam...
-
nick nieaktualnyHej;) ja Ani na Fb ani tutaj nie wrzucilabym
Zdjęcia bobasa:) chronię prywatność. Ale USG czemu nie. Nie vede na Fb grupie bo bym oszalała od powiadomień od 100 osob;) a tutaj wchodzę kiedy chce i mam czaswiec nawet jak sie czesc przeniesie to mam nadzieje Ze czesc zostanie. Tu mi
Odpowiada anonimowość)))
Av, Rucola, zuza88, Siwulec, JustynaG, MiSia :), Amy333 lubią tę wiadomość
-
Już po usg. Maluch fikał tak bardzo, że cieżko było go zmierzyć
Przezierność karkowa sprawdzona, kość nosowa jest, serduszko pięknie bije.
Kamień z sercaWg usg 11 tydz. i 4 dzień, z daty om 11 tydz. i 2 dzień.
Pełne badanie prenatalne 05.03, ale już się uspokoiłam i też zajechałam na małe zakupy do LidlaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:21
KasW91, Bianka*, Av, Mum2b, Marzena782, sylvi, mitaka, aLunia, Rucola, zuza88, CzterolistnaKoniczyna, Vlinder, 100krotka30, promyczek 39, Siwulec, Deseo, Paulla89, Herbata, MiSia :), matkapatka, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
86Monia wrote:Dziewczyny przeżyłam dzisiaj dziwne i okropne chwile. Zdarzyło mi się to pierwszy raz w życiu. Nigdy nie miałam problemu z oddawaniem krwi. Dzisiaj Pani miała problem bo wkuła się ale natrafiła na zrost w żyle. Grzebała mi tam próbując się przebić przez ten zrost. A ja zaczynałam odpływać. Pobrała w końcu ja wyszłam z laboratorium z zawrotami głowy przewróciłam się, pot mnie oblał aż ciurkiem mi leciał po twarzy, zaczęło mi szumieć w głowie i nasiliły się mdlości. Czy któraś z Was miała taki incydent? Strasznie się wystraszyłam...
Mroczki, słabo, zawroty głowy, krew mi odpłynęła całkowicie z głowy. Pielęgniarki położyły mnie na leżance na 10 minut.
Nie bój się, to reakcja obronna organizmu, zdarza się ale niczym nie grozi, chyba, że stracisz przytomność i upadniesz, ale łatwo temu zapobiec. Następnym razem uprzedź obsługę i poproś, żeby Ci pobrały krew na leżąco, u mnie to zawsze działa. Jak Ci się zrobi słabo od razu usiądź - nawet na ziemi i głowę jak najniżej - pomiędzy nogi. Tak trzeba posiedzieć, aż będziesz pewna, że jest ok. Ale generalnie najlepiej powiedzieć obsłudze, oni są do takich reakcji przyzwyczajeni i wiedzą, co robić
Leon
-
nick nieaktualny
-
Uwaga, przedstawiam mojego przystojniaka (do potwierdzenia, ale moja intuicja mnie nie zawiodła: chłopak
)
https://zapodaj.net/images/4f37549f3e4f4.jpg
https://zapodaj.net/images/1f1e812c36135.jpg
Wszystkie parametry w porządku: NT=1.8mm, kość nosowa widoczna, serce czterodzielne, przepływy ok, pęcherz moczowy i żołądek widoczne. Dziesięć paluszków u rąk i dwie nóżki. Od poniedziałku urósł o 4mmJestem przeszczęśliwa
Wyniki PAPP-A wraz z oceną ryzyka za tydzień.Tasia86, aLunia, monika_86, Bianka*, Rucola, natalinka, Mum2b, zuza88, veritaserum, Vlinder, promyczek 39, 100krotka30, mitaka, *SmoczycA*, sylvi, Siwulec, Marzena782, asese, arya12, Deseo, JustynaG, Meghan, Paulla89, paulka86, Herbata, MiSia :), matkapatka, Antonina38 lubią tę wiadomość
Leon