WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrzucam linka, bo myślę że warto poczytać. Zwróćcie sobie ez uwagę na to ze badanie połowówkowe trzeba zrobić do 20 tygodnia. Lekarz od którego jest link jest jednym z najlepszych specjalistów w Polsce. Odpowiedzi na te pytania rozwiewają trochę wątpliwości. Ja doo biego kusze sie zapisac tuz po badaniu 1 trymestru, bo tak to nie ma terminu.. http://www.dobreusg.pl/faq_pl/
-
Bianka* wrote:Widzę, że zdania są podzielone. Myślę, że możemy taką grupę założyć, te które będą miały ochotę dołącza, z czasem pewno więcej osób się przekona
Któraś chętna na admina?
Tylko wiecie, że ta osoba, która założy tajną grupę będzie musiała dodać wszystkich członków do swoich znajomych na fb?Inaczej nie będzie miała możliwości ich dodać do grupy. Wiem, bo sama założyłam tajną grupę.
A może wstrzymajmy się jeszcze z tą grupą tak z miesiąc, bo wciąż dochodzą nowe mamy.Av, zuza88 lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Av wrote:Uwaga, przedstawiam mojego przystojniaka (do potwierdzenia, ale moja intuicja mnie nie zawiodła: chłopak
)
https://zapodaj.net/images/4f37549f3e4f4.jpg
https://zapodaj.net/images/1f1e812c36135.jpg
Wszystkie parametry w porządku: NT=1.8mm, kość nosowa widoczna, serce czterodzielne, przepływy ok, pęcherz moczowy i żołądek widoczne. Dziesięć paluszków u rąk i dwie nóżki. Od poniedziałku urósł o 4mmJestem przeszczęśliwa
Wyniki PAPP-A wraz z oceną ryzyka za tydzień.
Normalnie napatrzeć się nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:26
Av lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Gratuluję dzisiejszych wizyt
Co do grupy na fb to zostaję przy forum. Czuję się tutaj z Wami dobrze
Może się nie znam ale widzę jak znajomi uczestniczą w jakiś grupach więc pewnie tak samo byłoby ze mną. Poza tym jest mi to zbędne, nie mam czasu na tyle portaliJustynaG lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:pobrany przedwczoraj, dziś sprawdziłam wyniki. Oczywiście, że powinno się to rozpatrywać wraz z usg i ryzykiem wynikajacym z wieku, ale mam wrażenie, że wyniki nie są dobre. Przełożyłam prenatalne na jutro, bo inaczej zwariuję z nerwów
"MoM values for PAPP-A and free ß-hCG depend on maternal characteristics but also on the equipment and reagents used at a specific laboratory; you will therefore need to obtain the MoM values from your laboratory."
więc nie rozumiem, czemu labo Ci nie podało od razu MoMów - bo to oni powinni przeliczyć na podstawie wewnętrznych wyników. Chyba, że jest to część Twojej przychodni i mają jakieś powiązania?
Leon
-
Gratuluje dziewczyny po wizytach !
Co do grupy na fb,jestem na takiej ,powstałej własnie z forum,nie trzeba wcale miec konta na imie i nazwisko ,niektóre dziewczyny po prostu sobie załozyły nowe konta,grupa tajna ,i jeszcze nazwa która za wiele nie mówi ,takze jest oK2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Av wrote:Na stronie FMF czytamy, że:
"MoM values for PAPP-A and free ß-hCG depend on maternal characteristics but also on the equipment and reagents used at a specific laboratory; you will therefore need to obtain the MoM values from your laboratory."
więc nie rozumiem, czemu labo Ci nie podało od razu MoMów - bo to oni powinni przeliczyć na podstawie wewnętrznych wyników. Chyba, że jest to część Twojej przychodni i mają jakieś powiązania?
Też nie wiem, bo ja sama nie umiem znaleźć przelicznika. Nie dość, że inna jednostka, to nie ma ryzyka podstawowego. Wychodzi na to, że dobrze nie jest. Jutro prenatalne, błagam, trzymajcie kciuki!
-
Wróciłam od położnej, rozmawiałyśmy na temat badan genetycznych, z racji tego iż u nas w rodzinie nie było przypadków dzieci chorych genetycznie nie ma wskazań do amniopunkcji, mimo moich 37 lat. Teoretycznie moglabym zrobić nifty, ale nie ma pewności czy w ogóle wyjdzie, test pappa to jeszcze mniejsza dokładność. Wg niej to niepotrzebny stres i nawet jeśli testy wyjdą dobrze nie ma gwarancji czy dziecko jest zdrowe, bo to tylko statystyka. Położna mówi, ze zapisze mnie na usg połówkowe w 19 tc, jeśli dziecko bedzie mialo jakas wade genetyczna, beda w stanie wyłapać ją podczas badania, gdyż m.in ujawnić się powinna wada serca. Ponad polowa dzieci z zespołem Downa na wadę serca i wolniej przyrastające kończyny, pozostałe wady genetyczne wykazują więcej problemów zdrowotnych i zawsze wychodzą podczas badania. Sprawdziła bicie serca,tylko przez chwilkę, bo maluch uciekł, serce mocno bije i miarodajnie i podczas usg i przy dzisiejszym badaniu serce nie wzbudziło negatywnych emocji, a to już prawie 13 tydz.
Bianka*, monika_86, Marzena782, zuza88 lubią tę wiadomość
-
natalinka wrote:Też nie wiem, bo ja sama nie umiem znaleźć przelicznika. Nie dość, że inna jednostka, to nie ma ryzyka podstawowego. Wychodzi na to, że dobrze nie jest. Jutro prenatalne, błagam, trzymajcie kciuki!
natalinka lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
natalinka wrote:Też nie wiem, bo ja sama nie umiem znaleźć przelicznika. Nie dość, że inna jednostka, to nie ma ryzyka podstawowego. Wychodzi na to, że dobrze nie jest. Jutro prenatalne, błagam, trzymajcie kciuki!
Leon